Witam, otó¿ polakierowa³em Corse na trójwarstwowy pomarañcz co¶ al'a electric orange z focusa rs. Na aucie niestety pojawilo siê parê zlewek, dzi¶ poleruj±c to z****lem sprawê i mam 4 przecierki do samiutkiego bia³ego akrylu. Kole¶ w mieszalni twierdzi³ ¿e trójwarstwówki nie da siê pocieniowaæ bo to s± jednak ju¿ dwie bazy. Samej per³y zosta³o mi jakie¶ 3.5 setki rozrobionej która tak ch***wo kryje ¿e nawet nie ma mocy o zaprawkach.
Druga sprawa.... najgorsza.... jest taka ¿e t³o to by³y zlewki pomarañczy.... Czyli teoretycznie nie do odtworzenia.... ale osobi¶cie my¶la³em ¿eby dorobiæ baze niemetaliczn± o jak najbajrdziej podobnej barwie do tego co jest teraz (delikatnie ciemniejsz± bo per³a mi to rozja¶ni³o troszkê) zapyliæ przecierkê , prysn±æ na to per³± i lakier.....
Teoretycznie problem tkwi w tym ¿e per³y na elemencie nie bêdzie wtedy równo. A z drugiej strony lakierowa³em trochê nie zgodnie z technika gdy¿ elementy nie le¿a³y obok siebie oraz nie liczy³em warstw a po³o¿y³em poprostu per³y tyle ile siê da³o a elementy nie ró¿ni± siê od siebie odcieniem.
Proszê o pomoc i z góry dziêkujê za przydatne odpowiedzi.
ja bym chyba na twoim miejscu dorobil cos metalicznego z duza zawartoscia perly bardzo zblizonego do tego co zrobiles troche to pocianol i nikt by sie juz nie dopatrzyl a jak juz na to dalbys ta perla jeszcze dalej to powinno sie zrownac,chociazby wzrokowo. a nie zostalo ci tych zlewek troche??to byc sobie zrobil tym natrysk probny to by ci domixowali cos takiego i wtedy juz calkiem po problemie...podstawa to nie rozciagac zbyt daleko od przytaqrcia zeby ci caly element roznicy w kolorze nie zlapal..
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum