Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
dominator
Wys³any: 2011-09-02, 12:10   Jaki klar na srebrny metalik
0
UP DOWN

Witam wszystkich forumowiczów jest to mój pierwszy post, a za razem pro¶ba o pomoc w wyborze lakieru na srebrn± baze (standoxa 244 Sterlingsilber Sterling Silver Metallic Silver). Pocz±tkowo chcia³em kupiæ Standoxa kristall- pro lecz po przeczytaniu kilku tematów ju¿ sam nie wiem, jedni pisz± ¿e ma odcieñ ¿ó³tawy i nie nadaje siê do jasnych baz inni ¿e jest ok hmmm. Jaki klar By¶cie polecili :idea: chodzi mi o co¶ z wy¿szej pó³ki na poziomie standoxa :arrow:

jaro882
Wys³any: 2011-09-02, 12:50   
0
UP DOWN

Kolego jednym cristall podchodzi innym nie;) jak dla mnie cristal jest bardzo dobrym lakierem bezbarwnym, naklada siê i rozlewa wedlug mnie super (ale to tez zalezy od rêki) wyla³em juz pare litrów tego claru i nie moge powiedzieæ z³ego s³owa a tym bardziej ¿e odcieñ wychodzi ¿ó³tawy bo takeigo zjawiska nie mia³em a dodam ¿e lakierowa³em nim równie¿ jasne lakiery per³owe tak ¿e odcieñ zó³tego by³ by widoczny;)
Je¶li chcesz cos z ¶redniej po³ki to moze novol spectral?? przetestowany i jak dla mnie moze byc;)
Ostatnio dosta³em lakier APP i powiem krótko jest dobry ale bez polerki siê nie obejdzie. Gada³em ze znajomymi lakiernikami i ka¿y stwierdza³ ¿e robi siê cytryna;) innym wiêksza innym mniejsza hehe osobiscie doda³em wiêcej rozpuszczalnika i rozla³ siê bardzo ³adnie ale musisz wtedy uwa¿aæ ¿eby co¶ nie pociek³o ;)

senior
Wys³any: 2011-09-02, 20:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 8 razy
Witam.
Poziom Standoksa jest bardzo wysoki i nie s±dzê aby mia³ jaki¶ trefny klar. Od kilku lat ¿adnym z tej firmy ju¿ nie lakierujê ale jako¶ nie do koñca w to wierzê.
Popytaj mo¿e jeszcze innych jego u¿ytkowników czy im zmienia³ kolory ale jednak s³abo to widzê.
A jak chcesz inny to mo¿e sprawdzony brat DuPont 3750S? Albo jego nowa wersja 3760? Tylko ¿e nowsz± wersjê póki co widzia³em tylko w opakowaniach 5L a 3750 jest i w litrowych - bo nie wiem ile Ci tego trzeba.
Pewnie ró¿ni lakiernicy polec± jeszcze inne a ja ten z czystym sumieniem bo nic z³ego na nim nie spotka³o ani mnie ani nikogo kogo znam - poza niektórymi którzy pokryli nim bazy RM-a - ale tak musia³o siê wtedy staæ :)

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-09-02, 21:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Przyznam sie ¿e z tym lakierem Standoxa nie mia³em do czynienia ,ale przychylam siê do opini przedmówcy ¿e Standox to firma która ma bardzo wysoki poziom swoich produktów i tzw. "gów..a" nie produkuje :nie: Nie bez powodu ma rekomendacje producentów samochodów do stosowania ich produktów przy naprawach gwarancyjnych w ASO :tak:
Lakier Kristall-Pro jest lakierem który nie spe³nia wymogów VOC tak¿e z pewno¶ci± nie wystêpuje u autoryzowanych dystrybutorów firmy Standox. A to co kupujesz w internecie nie zawsze mo¿e byæ lakierem danej firmy z st±d mo¿e tak do¶æ sprzeczne i odmienne opinie o tym lakierze ;) Tylko je¶li kupujesz orginalnie zapakowan± puszke masz pewno¶æ ¿e to jest ten lakier a nie np. firmy X rozlewany i sprzedawany jako Standox :tak: Sprzedawcy w pogoni za "zyskiem" robi± ró¿ne "przekrêty" :tak: Tak naprawde to nie wiesz co kupi³e¶ ;) musisz wierzyæ w to co napisa³ sprzedaj±cy :tak: Je¶li nie masz pewno¶ci to proponuje lakier bezbarwny z Nexa Autocolor o symbolu P190-643
Jest to lakier HS ,który do niedawna by³ jeszcze stosowany w ASO obecnie zosta³ zast±piony przez nowsz± generacje lakierów np. P190-7000 :tak: Lakier jest w przystêpnej cenie (podobnej do Kristall-a) mieszasz go z utwardzaczem w proporcji 2:1
Pozdrawiam! :spoko:
ps. Wiem od jednego sprzedawcy (handlowca) materia³ów lakierniczych ¿e który¶ z lakierów bezbarwnych (polskiego producenta) ma prawie taki sam zapach i stosunek proporcji jak jeden z lakierów bezbarwnych Standoxa ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: