Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mariann
Wys³any: 2011-09-02, 23:01   wi¶niowa baza s³abe krycie
0
UP DOWN

witam kolegów , s³uchajcie robi³em dwa fordy mondeo w wi¶niowym metaliku po wstawieniu reperaturek po³o¿y³em epox potem szary podk³ad akrylowy. Przy malowaniu baz± za cholerê nie mog³em przykryæ tego szarego podk³adu ta wisniow± baz± dopiero chyba za 5 razem ale ile tej bazy posz³o od groma.
Chcia³em zapytac jak mo¿na siê jako¶ ratowaæ bo mam teraz daewo i te¿ w wi¶niowym kolorze pech no.
Pomy¶la³em sobie ¿e jak bym w mieszalni poprosi³ np do tej bazy ¿eby mi dobrali ze dwie setki wi¶niowego akrylu i prysn±æ najpierw ten szary podk³ad tym akrylem z za dwa dni zmatowaæ i dopiero baz± dobrze kombinujê czy s± jakie¶ inne sposoby poradzcie co¶

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-09-02, 23:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
mariann napisa³/a:
czy s± jakie¶ inne sposoby

Odpowiedni VS pod kolor bazy.

lakierok 
Wys³any: 2011-09-03, 00:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
jakiej firmy baza która s³abo kryje ?

Frostt.pl

gugun 
Wys³any: 2011-09-03, 08:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
lakierok napisa³/a:
jakiej firmy baza która s³abo kryje ?
zapewne kazdej:) typowe jesli chodzi o czerwone,bordowe i inne od nich pochodne :D tak jak napisal ci kolega Lackdoctor, dodatkowo bod tego typu kolory powinienes uzyc czarnego podkladu

mariann
Wys³any: 2011-09-03, 09:03   
0
UP DOWN

baza firmy novol , dobrze spróbujê z czarnym podk³adem zobaczymy.
Mo¿e rzeczywi¶cie jest podk³ad szary za jasny bo ci±gle po na³o¿eniu bazy mi przebija muszê po³o¿yæ ze 5 warstw bazy ¿eby pokry³o ale to s± du¿e koszty

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-09-03, 09:09   
0
UP DOWN

mariann, Masz tu prezencik na teraz i na przysz³o¶c.

gugun napisa³/a:
dodatkowo bod tego typu kolory powinienes uzyc czarnego podkladu

Napewno czarnego????

Swoj± drog± skoda pod bordowy kolor daje fabrycznie czerwony czy wi¶niowy podk³ad.

gugun 
Wys³any: 2011-09-03, 09:19   
0
UP DOWN

zakladam ze kolegi szary w rzeczywistosci jest jasno siwym skoro musi nakladac 5warstw wiec odpowiedniejszy bedzie czarny...jesli chodzi o podklad...bedzie go zapewne latwiej pokryc...nie zakladam wogole ze kolega da sobie darobic odpowiedniego vs/a pod dany kolor lub tez kupi podklad ktory mozna sobie dobarwic

kropen16 
Wys³any: 2011-09-03, 09:20   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
W lechlerze dorobia ci podklady prawie pasujace pod kolor i w wiekszosci mieszalni tez.

gugun 
Wys³any: 2011-09-03, 09:22   
0
UP DOWN

kropen16 napisa³/a:
W lechlerze dorobia ci podklady prawie pasujace pod kolor i w wiekszosci mieszalni tez.
ja mam bialy czarny i siwy podklad z app i tez sobie sam dorobie z nich co tylko chce bo mozna dosc ze je ze soba mieszac to dodatkowo dodac do 10% akrylu

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-09-03, 09:25   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
.nie zakladam wogole ze kolega da sobie darobic odpowiedniego vs/a pod dany kolor lub tez kupi podklad ktory mozna sobie dobarwic

Dlatego napisa³e¶ ¿e czarny i tak lepiej zrobiæ ni¿ na jasny nak³adaæ 5 warstw.
Ja mam szare i czarne w ilo¶ciach odpowiednich do moich potrzeb i mieszam zawsze.
Puszka podk³adu - 25 do 50 zl
Litr bazy 145 - 187 zl
Lepiej jednak mieszaæ podk³ady i zapewnic sobie odpowiednie t³o.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: