Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jaro882
Wys³any: 2011-09-07, 13:39   Wybór szlifierki POMOCY;)
0
UP DOWN

Witam!!
Powiedzia³em do¶æ rêcznemu szlifowaniu szpachli;) zdecydowa³em siê na zakup czego¶ co odwali kawa³ dobrej roboty za mnie;)
Tylko teraz moje pytanie brzmi co wybrac??
Czy sku¶ciæ siê na tak zwanego b±czka??
Mo¿e maszyna oscylacyjna??
Pneumatyk czy elektryk??
Z odkurzaczem czy bez
Czekam na opinie uzytkowników jak to wszystko wygl±da i spisuje siê w praktyce z góry zaznaczam ¿e nie chodzi mi o sprzêt z tesco czy biedronki;)

damian 
Wys³any: 2011-09-07, 18:03   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
ja mam pneumetyka, ale jak nie masz du¿ego i wydajnego kompresora to nie polecam, ja mam 2 t³okow± ze 100 litrowym zbiornikiem wydajno¶æ ok 250l, i jest to du¿o za ma³o. przy szlifowaniu kompresor ca³y czas pracuje i wraz brakuje powietrza. mam te¿ oscylacyjn± na pr±d, tylko taka p³aska to te¿ nie polecam bo tylko p³askie powierzchnie mo¿na j± robiæ. my¶lê, ¿e najlepsza bêdzie mimo¶rodowa elektryczna o ¶rednicy 150mm bo dla 125 ciê¿ko z kr±¿kami ¶ciernymi. dzi¶ przegl±da³em takie szlifiereczki na allegro i s± jakie¶ za ok 200z³, ale nie wiem czy co¶ warte, z tych lepszych ceny zaczyna³y siê od ok 850, jak dla mnie amatora to trochê za drogo. poczekajmy na odpowied¼ kogo¶ kto wie wiêcej na ten temat, bo sam mam zamiar kupiæ

jaro882
Wys³any: 2011-09-07, 20:02   
0
UP DOWN

dziêki za info mia³em do tej pory pare oscylacyjnych plaskich elektryków lecz le¿± w koñcie mo¿e dlatego ¿e s± dosyæ mizernej jako¶ci;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: