Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
sedek
Wys³any: 2011-09-13, 21:17   Oznaczenia pistoletów
0
UP DOWN

Witam wszystkich.
Jako ¿e jestem laikiem i dopiero zaczynam przygodê z lakierowaniem proszê o obja¶nienie oznaczenia pistoletów i co za tym idzie ich zasadê dzia³ania. Google podaje ró¿ne oznaczenia np LVLP, HP czy HVLP. Doczyta³em siê ¿e np. LVLP oznacza Low Volume Low Presure. Chodzi ni jednak o to co to oznacza, czy np. tak oznacza siê pistolet z górnym zbiornikiem , czy tez po³o¿enie zbiornika nie jest wa¿ne a co¶ innego gra rolê.
Tak samo samo z pozosta³ymi.

Drugie pytanie jakie mnie nurtuje, to dlaczego butla 24 l. ma wiêksz± ilo¶æ powietrza na "wej¶ciu" (zazwyczaj ok. 205 l/min) ni¿ analogiczny kompresor (z silnikiem wiêkszym o 0,3 KM) ale z butl± 50 l (zazwyczaj 150...160 l/min). Obroty praktycznie te same (ok. 2850 obr/min).
Czym to jest spowodowane

Pozdrawiam

Sorry, w³a¶nie przeczyta³em post odno¶nie oznaczeñ pistoletów i trochê mi to rozja¶ni³o .

Pozostaje pytanie odno¶nie kompresorów.

gall
Wys³any: 2011-09-14, 16:56   Re: Oznaczenia pistoletów
0
UP DOWN

sedek napisa³/a:
Witam wszystkich.
Jako ¿e jestem laikiem i dopiero zaczynam przygodê z lakierowaniem proszê o obja¶nienie oznaczenia pistoletów i co za tym idzie ich zasadê dzia³ania. Google podaje ró¿ne oznaczenia np LVLP, HP czy HVLP. Doczyta³em siê ¿e np. LVLP oznacza Low Volume Low Presure. Chodzi ni jednak o to co to oznacza, czy np. tak oznacza siê pistolet z górnym zbiornikiem , czy tez po³o¿enie zbiornika nie jest wa¿ne a co¶ innego gra rolê.
Tak samo samo z pozosta³ymi.

Drugie pytanie jakie mnie nurtuje, to dlaczego butla 24 l. ma wiêksz± ilo¶æ powietrza na "wej¶ciu" (zazwyczaj ok. 205 l/min) ni¿ analogiczny kompresor (z silnikiem wiêkszym o 0,3 KM) ale z butl± 50 l (zazwyczaj 150...160 l/min). Obroty praktycznie te same (ok. 2850 obr/min).
Czym to jest spowodowane

Pozdrawiam

Sorry, w³a¶nie przeczyta³em post odno¶nie oznaczeñ pistoletów i trochê mi to rozja¶ni³o .

Pozostaje pytanie odno¶nie kompresorów.

By³o ju¿ omawiane na forum.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-09-14, 22:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego wystarczy tylko dobrze poszukaæ :tak: temat i tematy sprêzarek a tak¿e o i ich wydajno¶ci ,trwa³o¶ci i jako¶ci wykonania tak¿e tych "ala-made in china" ,tutaj by³y ju¿ wielokrotnie "wa³kowane" ,praktycznie do tzw. "reakcji wymiotnych w tym temacie" :rotfl:
Pozdrawiam! :spoko:

gall
Wys³any: 2011-09-15, 05:42   
0
UP DOWN

http://lakierowanko.info/...hp?t=1230#50124

To tak dla przyk³adu.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów