Autor |
Wiadomo¶æ |
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-14, 10:10 Rozcieñczanie bazy rozcienczalnikiem uni?
|
0
|
|
|
|
Czy do rozcieñczania podk³adu akrylowego i bazy mogê u¿yæ rozcieñczalnika uniwersalnego? Bo wyczyta³em, ¿e do bazy tylko rozcieñczalnik bazowy - du¿a to ró¿nica?
Dziêki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
pitervr6
|
Wys³any: 2011-09-14, 10:27
|
0
|
|
|
|
jak chcesz zeby wszystko by³o jak trzeba to uzyj w³asciwego do podk³adu akrylowego tylko rozpuszczalnik akrylowy , do bazy tez rozpuszczalnik do baz 0,5l kosztuje ko³o 10z³ takze warto |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-14, 11:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
foobar napisa³/a: | Czy do rozcieñczania podk³adu akrylowego i bazy mogê u¿yæ rozcieñczalnika uniwersalnego? Bo wyczyta³em, ¿e do bazy tylko rozcieñczalnik bazowy - du¿a to ró¿nica?
Dziêki za odpowiedzi. | mozesz uzyc nawet nitra..jest ryzyko jest przyjemnosc,co moze sie stac??moze ci pozstawic ziarno,moze sciac baze ze bedzie do wyjeb*** i wtedy koszty kilkukrotnie podskocza....a roznica w cenie niewielka... |
|
|
|
|
foobar
|
Wys³any: 2011-09-14, 13:08
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | foobar napisa³/a: | Czy do rozcieñczania podk³adu akrylowego i bazy mogê u¿yæ rozcieñczalnika uniwersalnego? Bo wyczyta³em, ¿e do bazy tylko rozcieñczalnik bazowy - du¿a to ró¿nica?
Dziêki za odpowiedzi. | mozesz uzyc nawet nitra..jest ryzyko jest przyjemnosc,co moze sie stac??moze ci pozstawic ziarno,moze sciac baze ze bedzie do wyjeb*** i wtedy koszty kilkukrotnie podskocza....a roznica w cenie niewielka... |
A do podk³adu mogê dodaæ UNI bez stresu? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-09-14, 14:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
foobar napisa³/a: | A do podk³adu mogê dodaæ UNI bez stresu? |
Bez stresu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-09-14, 23:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Mam ,jedno pytanie czy na tym UNI rozcieñczalniku jest napisane ¿e mo¿na go stosowaæ do wyrobów akrylowych? Szczerze w to w±tpie Ja proponuje jednak kupno rozcieñczalnika akrylowego do tego podk³adu .... koszt znikomy (oko³o 17z³ za 1 litr np. Ranal ,Novol) a ¶pisz kolego spokojnie -"¿e nic siê nie bedzie dzia³o" ,podczas lakierowania czy po uplywie czasu pod lakierem Pozdrawiam!
ps. Wiesz i chyba to znasz: "chytry dwa razy traci" |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-15, 06:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Robertlodz09 napisa³/a: | czy na tym UNI rozcieñczalniku jest napisane ¿e mo¿na go stosowaæ do wyrobów akrylowych? | uni to uni z regoly do baz lakieru podkladu i innych POWINIEN sie nadac np app ma tylki uni w ofercie i nadaje sie do wszystkiego...no ale wiadomo-stopien podwyzszonego ryzyka |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-09-15, 09:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Pisz±c uni mia³em na mysli np rozcieñczalnik bazowo- akrylowy z exlaka.
Czasem jak zabraknie mi rozcieñczalnika akrylowego dajê taki uni. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-09-15, 15:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
A ja znowu mia³em na my¶li taki rozcieñczalnik "uniwersalny ogólny" ,niby do wszystkiego jak np. Birol itp. Pozdrawiam! |
|
|
|