Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
foobar
Wys³any: 2011-09-14, 10:10   Rozcieñczanie bazy rozcienczalnikiem uni?
0
UP DOWN

Czy do rozcieñczania podk³adu akrylowego i bazy mogê u¿yæ rozcieñczalnika uniwersalnego? Bo wyczyta³em, ¿e do bazy tylko rozcieñczalnik bazowy - du¿a to ró¿nica?

Dziêki za odpowiedzi.

pitervr6 
Wys³any: 2011-09-14, 10:27   
0
UP DOWN

Sk±d: rze
jak chcesz zeby wszystko by³o jak trzeba to uzyj w³asciwego do podk³adu akrylowego tylko rozpuszczalnik akrylowy , do bazy tez rozpuszczalnik do baz 0,5l kosztuje ko³o 10z³ takze warto

gugun 
Wys³any: 2011-09-14, 11:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
foobar napisa³/a:
Czy do rozcieñczania podk³adu akrylowego i bazy mogê u¿yæ rozcieñczalnika uniwersalnego? Bo wyczyta³em, ¿e do bazy tylko rozcieñczalnik bazowy - du¿a to ró¿nica?

Dziêki za odpowiedzi.
mozesz uzyc nawet nitra..jest ryzyko jest przyjemnosc,co moze sie stac??moze ci pozstawic ziarno,moze sciac baze ze bedzie do wyjeb*** i wtedy koszty kilkukrotnie podskocza....a roznica w cenie niewielka...

foobar
Wys³any: 2011-09-14, 13:08   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
foobar napisa³/a:

Dziêki za odpowiedzi.
mozesz uzyc nawet nitra..jest ryzyko jest przyjemnosc,co moze sie stac??moze ci pozstawic ziarno,moze sciac baze ze bedzie do wyjeb*** i wtedy koszty kilkukrotnie podskocza....a roznica w cenie niewielka...

A do podk³adu mogê dodaæ UNI bez stresu?

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-09-14, 14:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
foobar napisa³/a:
A do podk³adu mogê dodaæ UNI bez stresu?

Bez stresu. :spoko:

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-09-14, 23:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Mam ,jedno pytanie ;) czy na tym UNI rozcieñczalniku jest napisane ¿e mo¿na go stosowaæ do wyrobów akrylowych? ;) Szczerze w to w±tpie :tak: Ja proponuje jednak kupno rozcieñczalnika akrylowego do tego podk³adu .... koszt znikomy (oko³o 17z³ za 1 litr np. Ranal ,Novol) a ¶pisz kolego spokojnie -"¿e nic siê nie bedzie dzia³o" ,podczas lakierowania czy po uplywie czasu pod lakierem :tak: Pozdrawiam! :spoko:
ps. Wiesz i chyba to znasz: "chytry dwa razy traci" ;)

gugun 
Wys³any: 2011-09-15, 06:14   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Robertlodz09 napisa³/a:
czy na tym UNI rozcieñczalniku jest napisane ¿e mo¿na go stosowaæ do wyrobów akrylowych?
uni to uni z regoly do baz lakieru podkladu i innych POWINIEN sie nadac np app ma tylki uni w ofercie i nadaje sie do wszystkiego...no ale wiadomo-stopien podwyzszonego ryzyka

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-09-15, 09:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Pisz±c uni mia³em na mysli np rozcieñczalnik bazowo- akrylowy z exlaka.
Czasem jak zabraknie mi rozcieñczalnika akrylowego dajê taki uni.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-09-15, 15:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
A ja znowu mia³em na my¶li taki rozcieñczalnik "uniwersalny ogólny" ,niby do wszystkiego ;) jak np. Birol itp. :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: