Autor |
Wiadomo¶æ |
|
krzysiek8406
|
Wys³any: 2011-09-13, 20:49 "Kierunki" malowania podczas malowania tylnej klap
|
0
|
|
|
|
Witam, dzisiaj bêdê prosi³ o pomoc odno¶nie prawid³owego pomalowania tylnej klapy w kombiaku (dok³adnie to chodzi o pasata jedynke). Niby zagadnienie proste, ale nie chce pope³niæ b³êdu, poniewa¿ nie maluje swojego samochodu. Po³o¿y³em dzisiaj podk³ad poruszaj±c siê wzd³u¿ s³upków (prostopadle do pod³o¿a), a g³ówn± czê¶æ klapy, poziomo (równolegle do pod³o¿a). Niby dobrze to wygl±da, no ale to jest podk³ad, nie wiem do koñca jaki efekt mogê osi±gn±æ podczas nak³adania bazy. Czy muszê jednak krótkimi ruchami, ale równolegle wzglêdem pod³o¿a malowaæ s³upki, i naturalnie tak przej¶æ do g³ównej czê¶ci klapy, czy jednak pomalowaæ s³upki d³u¿szymi ruchami, ale prostopadle do pod³o¿a, a nastêpnie zmieniæ kierunek malowania podczas malowania g³ównej czê¶ci klapy. Z góry dziêki za pomoc . |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-09-15, 00:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego k³adz baze jak tobie jest najwygodniej (mozesz wzd³u¿ s³upka) Tylko ju¿ w ostatnim przej¶ciu jak bedziesz tzn."uk³ada³ ziarno" ,to zrób to ju¿ wszystko w p³aszczy¿nie poziomej Pozdrawiam! |
|
|
|
|
krzysiek8406
|
Wys³any: 2011-09-15, 08:36
|
0
|
|
|
|
co to znaczy k³a¶æ ziarno ? . Niestety jestem jeszcze laikiem, tak¿e niektórych pojêæ muszê siê jeszcze nauczyæ. |
|
|
|
|
aut
|
Wys³any: 2011-09-15, 08:55
|
0
|
|
|
|
Jak lakierujesz metalikiem, to zeby ziarno ulozylo sie na calej klapie tak samo, musisz cala klape malowac takimi samymi ruchami. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-09-15, 10:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
aut napisa³/a: | Jak lakierujesz metalikiem, to zeby ziarno ulozylo sie na calej klapie tak samo, musisz cala klape malowac takimi samymi ruchami. | nie do konca na calej klapie tak samo...bardziej tak samo wzgledem sasiedniech elementow... |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2011-09-15, 12:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
{przy dobrym markowym pistolecie nie ma to ju¿ ¿adnego znaczenia }
{ale przy s³abszym lepiej z przeci±gniêcia z s±siedniego elementu} |
|
|
|
|
krzysiek8406
|
Wys³any: 2011-09-18, 10:49
|
0
|
|
|
|
Mam jeszcze pytanko odno¶nie nak³adania warstw bazy oraz klaru. Czy je¿eli nak³adam np. pierwsz± warstwê, to maluje wzd³u¿ elementu od góry do do³u, i na tym koniec pierwszej warstwy, czy wracam jeszcze z do³u do góry, i na tym dopiero koniec pierwszej warstwy. Z góry dziêki za odpowied¼ . |
|
|
|
|
krzysiek8406
|
Wys³any: 2011-09-18, 10:50
|
0
|
|
|
|
Mam jeszcze pytanko odno¶nie nak³adania warstw bazy oraz klaru. Czy je¿eli nak³adam np. pierwsz± warstwê, to maluje wzd³u¿ elementu od góry do do³u, i na tym koniec pierwszej warstwy, czy wracam jeszcze z do³u do góry, i na tym dopiero koniec pierwszej warstwy. Z góry dziêki za odpowied¼ . |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-09-18, 19:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
zasada jest prosta - najpierw lecisz ranty, a potem w poziomie z jednej do drugiej strony na zak³adkê. Zreszt± poogl±daj filmiki na Youtube np jimmo4life |
|