Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kohs_dna
Wysłany: 2011-08-09, 09:12   Jaki sprzet do szczegu³ów ???
0
UP DOWN
Kohstylez

Witam Wszystkich forumowiczĂłw! Mam pytanie do Was a mianowicie chcialem zainwestowac w nowy sprzet ale taki zeby wycisnac cieniutkie kreski do detali obecnie atakuje BADGEREM 360 ale nie moge zabardzo wycisnac malutkiej plamki bo tu dysza 0.4 ... ZastanawiaÂłem sie nad iwata ale finansowo nie podolam na obecna chwile a nowego sprzetu potrzebuje dosc szybko Chcialem zakupic ten model Badger R1V Velocity http://fine-art.com.pl/aerograf-r1v-velocity.html
albo moze cos z firmy Harder&Steenbeck z seri Evolution i jak cos to ten 2in1 czy ten solo ?
Moglby ktos mi poradzic w co lepiej zainwestowac ? Czy sa to raczej porownywalne do siebie sprzety bo cenowo roznia sie ok 20 zeta :)
Z gory dziekuje i pozdrawiam wsztstkich uÂżytkownikĂłw forum!

bachus 
Wysłany: 2011-08-24, 23:41   
0
UP DOWN

ja mam evolutiony silverline z dyszami 0,15 i 0,4 i iwate kustom micron cm.
polecam hardera. REWELACYJNY STOSUNEK CENA/JAKOSC. mmysle ze podobny do iwaty a 1/3 ceny.

Przy okazji polecam zakupy u Przemka. (www.fine-art.com.pl)

Mcdevil 
Wysłany: 2011-09-07, 22:36   
0
UP DOWN

Renegacik jest naj :cool: (wow wyczerpujÂąca wypowiedÂź :fiu: ), kiedyÂś gdzieÂś pisaÂłem: a czemu, naj? patamu :)
Harder&Steenbeck nie znam to nie glĂŞdze.

kohs_dna
Wysłany: 2011-09-08, 11:04   
0
UP DOWN
Kohstylez

:) tez wÂłasnie bardziej jestem za borsukiem :D z borsukami mam doczynienia od poczatku mojej przygody z aerografem wiec zakupie tylko mi wpadna jakies kwity :)
Dziekuje za odp ! Pozdrawiam YO! :)

Mithrell
Wysłany: 2011-09-26, 19:21   
0
UP DOWN

A ja mam problem...
KupiÂłem Infinity 2w1 z dyszami 015 i 0,4
I jest masakra, pisali ¿e do szczegó³ów bêdzie rewelacyjny i ¿e moge nim zrobiÌ kreske cienk¹ jak w³os... ¿e co kur**, w³os? chyba s³onia :/
Czy ja coÂś robie Âźle??
Jak chce coÂś zrobiĂŚ to jedynie od szablonu, free hand nie idzie :/ a rĂŞke mam delikatnÂą i precyzyjnÂą i nie wiem gdzie jest problem?

BÂłagam o pomoc, wskazĂłwki, podpowiedzi

Mcdevil 
Wysłany: 2011-09-26, 19:31   
0
UP DOWN

No to masz lipĂŞ stary. MoÂże masz zbyt drobniutkie Âłapki? :)
Obadaj typ i gêstoœÌ zapodawanej farby.

Mithrell
Wysłany: 2011-09-26, 19:56   
0
UP DOWN

ÂŁapki mam w sam raz :P
Farbki to Createx'y, nie wiem, mam coÂś dodaĂŚ do nich?
Producent pisze Âże sÂą gotowe do uÂżycia...?

A mam pytanie co do spustu... Powinien chyba chodziĂŚ mega lekko co nie?
A u mnie to tak ró¿nie.. robi mi takie uskoki i nie moge wyczuÌ si³y :/

kohs_dna
Wysłany: 2011-09-26, 21:12   
0
UP DOWN
Kohstylez

Z tego co mi widomo to do Createxow przy dyszy 0.2 to sie rozciecza tzn dodajesz specjalistycznych mediow (tej samej firmy ) o tu masz taki myk > http://fine-art.com.pl/illustration-base-1162.html
A jak sie zacin spust to oblukja dokladnie moze masz tam gdzies 'chropowata' powierzchnie na sciankach i ci zacina mialem kiedys taki myk z Omni Matrix ale to byla wada fabryczna , spust stawal w polowie i nie odbijalo wogule tzn raz na jakis czas :D odeslalem i po krzyku przyjeli na klate o i taa albo poprostu Ci sie zabrudzil i blokuje gdzsies tam igle ... nie wiem co moze byc ehh

Mcdevil 
Wysłany: 2011-09-26, 23:41   
0
UP DOWN

Prawie nie bazgra³em cre. to ci nie powiem :x: ale do dyszki 1.5 to na pewno nie same, tylko rozciêczone jak pisze wy¿ej kohs_dna, jakimœ medium. Baw siê na razie na 4. Co do sprzêtu rozkrêÌ przeczyœÌ i posk³adaj. Nie mia³em w ³apach(to po co piszesz baranie ;) ) ale w innych coœ mog³o byÌ z uszczelk¹ w korpusie i œrób¹ j¹ dociskaj¹c¹. SprawdŸ delikatnie jak chodzi sama ig³a.

shadow 
Wysłany: 2011-09-27, 09:59   
0
UP DOWN

Witam
Co do tej dyszki i createxĂłw to przymusowo musisz rozciĂŞczyĂŚ - mam infinity oraz iwate HP -C i do obu createxy rozcieĂączam choĂŚ do H&S znacznie bardziej ale tez nie moÂżna przesadziĂŚ - w jego przypadku z wiadomych powodĂłw (dysza) trzeba nabraĂŚ wprawy w przygotowaniu farby

Mithrell
Wysłany: 2011-09-27, 10:47   
0
UP DOWN

Czyli musze kupiÌ ten rozcieùczacz? T¹ ca³¹ bazê tak?
Czy o co chodzi?
WogĂłle to mam problem Âżeby zrobiĂŚ kilka kresek tej samej gruboÂści

Kur** z tym Przemkiem z FineArt nie mĂłgÂł mi od razu powiedzieĂŚ Âże musi to byĂŚ bo inaczej kur**cy dostane??
Eh

PrimoOne 
Wysłany: 2011-09-27, 11:12   
0
UP DOWN

Jest jescze transparent base, ale z tym nie ma rewelacji.. Tylko zmniejsza si³e krycia. Ilustration base jest idealny do rozcienczania i do detali.. W sumie to mog³eœ kupiÌ wickedy, bo s¹ bardziej uniwersalne, a z serii detail, mo¿na wyci¹n¹Ì naprawde konkretne efekty.. Ale tez stosuj¹c tylko oryginalne rozcienczalniki w du¿ej iloœci.. Na opakowaniu createx classic, jest chyba nawet napisane, ze nadaje sie do dysz 0,5 , a w przypadku 0,3 iles tam ( chyba 20% ) rozcienczalnika - illustratiion base..

PrimoOne 
Wysłany: 2011-09-27, 11:13   
0
UP DOWN

Przy dyszy 0,15 jak w infinity, myÂśle Âże smiaÂło moÂżesz laĂŚ do createxĂłw ok 60% -70% rozcienczalnika, i z ciÂśnieniem zjazd do 1-1,5atm.

Mithrell
Wysłany: 2011-09-27, 12:09   
0
UP DOWN

Czyli jednym sÂłowem bez tej bazy szkoda marnowaĂŚ farb tak?
A ja tuman laÂłem prosto z buteleczki :/

Co jeszcze musze dokupiÌ ¿eby zabawa moim infinity dawa³a mi radoœÌ a nie wkurw*** siê ;) ??

Pozdrawiam Elfik

Mcdevil 
Wysłany: 2011-09-27, 13:08   
0
UP DOWN

MoÂże gieta albo bro, przestaniesz tak wkurw... siĂŞ :)
To nie mÂłot z udarem, ani betoniara.

Mithrell
Wysłany: 2011-09-27, 13:59   
0
UP DOWN

Giecik bardzo chĂŞtnie ;)
Ok to ja sie jak najszybciej zaopatrze w tÂą baze i zobaczymy czy to coÂś pomoÂże...

Z gĂłry dziĂŞki :)

shadow 
Wysłany: 2011-09-27, 19:31   
0
UP DOWN

nie za bardzo w bazĂŞ bo ona ci nie rozcieczy farb tylko zmniejszy krycie musisz miec rozcienczalnik albo oryginalny albo domowej roboty - moim zdaniem bardzo dobry (gdzies na forum jest opis ja robie mniej wiecej taki (1 czesc spyrytusu skaÂżonego ,4 czesci wody destylowanej, 1 czesc pÂłynu do mycia szkÂła,okien i kilka kropel gliceryny)
dziaÂła bardzo dobrze oryginalne tez mam ale rzadko stosuje
prĂłbuj eksperymentuj nic od razu samo nie przyjdzie
powodzenia

PrimoOne 
Wysłany: 2011-09-27, 22:21   
0
UP DOWN

Shadow....Illustration base to wÂłasnie taki oryginalny rozcienczalnik do CreatexĂłw :)

Mithrell
Wysłany: 2011-09-28, 00:03   
0
UP DOWN

Ja tam wole swoich siÂł w produkcji chemikaliĂłw nie ujawniaĂŚ :P
Jeszcze mi coÂś wybuchnie itd :P
Zamówie w FineArt i zobaczymy czy to rozwi¹¿e moje dotychczasowe problemy :/

DziĂŞki Primo :)

PrimoOne 
Wysłany: 2011-09-28, 00:09   
0
UP DOWN

A nastepnym razem, kup sobie wickedy, bo sa poprostu lepsze.. Pzdr.

Mithrell
Wysłany: 2011-09-28, 00:14   
0
UP DOWN

TeÂż sie nad nimi zastanawiaÂłem, ale gostek z FineArt poleciÂł Createx'y na poczÂątek...
Wicked'y trzeba rozcieĂączaĂŚ? Jest teÂż jakaÂś baza do nich??

shadow 
Wysłany: 2011-09-28, 09:25   
0
UP DOWN

Masz racje Primo tak to jest jak sie szybko czyta :) pomyliÂłem z transparent base jak najbardziej Illustration base do rozcieczania

Mcdevil 
Wysłany: 2011-09-28, 11:59   
0
UP DOWN

Mithrell, do WickedĂłw "W100 Reducer", createxami olej na poczÂątku biel i czerĂą i leĂŚ pozostaÂłymi. A wickedy majÂą dwie linie i do dupereli idÂą detail. I raczej nie uÂżywaj sÂłowa "baza", bo moÂżesz mieszaĂŚ. Dobrej zabawy i tak, jeÂśli zaczynasz, to zamontowaÂłbym na twoim miejscu 4' i niÂą poleciaÂł kilka prac, na wiĂŞkszych formatach. Zanim od poczÂątku bawiĂŚ siĂŞ w owÂłosienie.
Pzd

PrimoOne 
Wysłany: 2011-09-28, 13:03   
0
UP DOWN

Dok³adnie.. Dysza 0,4 , podobrazie kartonowe za 3z³ z plastyka, grunt bia³¹ emulsj¹, i zaczynasz zabawe..

Mithrell
Wysłany: 2011-10-11, 09:05   
0
UP DOWN

Mam juÂż Illustration base ;)
Czyli moge zabraĂŚ sie do testowania :P

Grunt bia³¹ emulsj¹?? Czyli? O czymœ jeszcze nie wiem??

PrimoOne 
Wysłany: 2011-10-11, 10:26   
0
UP DOWN

Pójdz do sklepu z akcesoriami dla plastyków, i poproœ o podobrazie kartonowe.. Przewaznie s¹ szare.. Ale jak dostaniesz bia³e, to masz z g³owy gruntowanie wa³kiem i bia³¹ farba emulsyjn¹.. Najlepsze, i najtansze pod³o¿e do nauki..

Mcdevil 
Wysłany: 2011-10-11, 18:01   
0
UP DOWN

Podbijam do Primo, moÂżesz mazaĂŚ i na zwykÂłych kartkach z bloku szkicownika, bristol, kredowy czy do akwareli. Ale na tak spreparowanym kartonie. BĂŞdzie ci po prostu Âłatwiej. Mniej zaciekĂłw, wiĂŞcej zabawy i skupienia siĂŞ na tym co chcesz namazaĂŚ.

Mithrell
Wysłany: 2011-10-13, 11:48   
0
UP DOWN

No wÂłaÂśnie, skupianie sie na tym co chce namazaĂŚ nic nie daje :/
Mam juÂż tÂą Illustration Base i rozcieĂączam farbe, zrobiÂłem kilkanaÂście prĂłb i to nic nie pomaga, nadal cieÂżko jest zrobiĂŚ mi np kontur... A widze na filmikach jak gostki, nawet ci poczÂątkujÂący nie majÂą z tym najmniejszego problemu... Zastanawiam sie, czy czasami nie dostaÂłem w Âłapki jakiegoÂś syfu, albo po prostu wadliwy sprzĂŞt :/ Nie wiem, doradÂźcie mi, bo ja zaczynam sie zastanawiaĂŚ nad tym czy nie zÂłoÂżyĂŚ reklamacji albo po prostu zjeb** tego z FineArt Âże sprzedaÂł mi kit :/

Chyba Âże macie jeszcze jakieÂś wskazĂłwki?

Naprawde prosze o pomoc ;/

PrimoOne 
Wysłany: 2011-10-13, 14:52   
0
UP DOWN

Opisz mnie towarzyszu zaistnia³¹ sytuacje..

Mithrell
Wysłany: 2011-10-13, 15:19   
0
UP DOWN

Wszystko robie tak jak mi doradzaliœcie, biore sie za np poprawienie szkicu, zaczynaj¹c od kontur... najpierw próbuje na brudno, po kilku próbach próbuje wyczuÌ sprzêt (z jak¹ si³a i odchyleniem nacisn¹Ì spust ¿eby by³o tak grubo jak chce praktyczniece) no i zaczynam, i raz idzie dobrze, po chwili jak chce kontynuowaÌ kontur, naciskam tak samo, a tu raz bachnie farb¹ jak szalony, a drugim razem nie idzie nic farby... A przecie¿ nie bêde ca³y czas robi³ szablonów do wszystkiego :/
To jest raczej niemoÂżliwe Âże mam chu***wÂą rĂŞke, bo rysuje i mam precyzje zwÂłaszcza Âże uwielbiam cieniowaĂŚ a do tego precyzja i siÂła nacisku to podstawa, wedÂług mnie coÂś jest nie tak z aero, no chyba Âże te Createxy sÂą rzeczywiÂście do bani...
Po prostu w skrĂłcie chodzi mi o to Âże preca free hand jest niemoÂżliwa przy uÂżyciu mojego Infinity, i podejrzewam Âże to jakaÂś wada fabryczna bĂŞdzie a nie moja, no bo stosuje wszystkie wasze wskazĂłwki i malowanie jest jednym wielkim wkur**** sie :/

sebsa
Wysłany: 2011-10-13, 16:29   
0
UP DOWN

z tego co piszesz wynika ze gdzies ci sie zapycha,i to raczej nie wina farb tylko zlego doczyszczenia,tez kiedys tak mialem czsem farba tak sie odlozy w dyszy ze gdy sie w nia patrzy to nie widac paprochow tylko okragla dziurke i wyglada ze wszystko jest ok,a farba sie przykleja rownomiernie do dyszy ,i pozniej tak wlasnie jest raz idzie cienka kreska raz wali plame,radze dobrze doczyscici calosc,uszczelki tak samo i dobrze skrecic,mi kiedys raz plul samym powietrzem raz farba a przyczyna byla taka ze nie do konca dokrecilem korpus dyszy.

Mithrell
Wysłany: 2011-10-13, 16:54   
0
UP DOWN

Sprawdze to, rozkrĂŞce, wyczyszcze dokÂładnie i sprĂłbuje od poczÂątku, sprĂłbuje teÂż na dyszy 0,4 ktĂłra jest nieuÂżywana... jak bĂŞdzie ten sam problem to ja juÂż nie wiem...
Chodzi teÂż o to Âże ten spust nie jest hmmm taki czuÂły a raczej chyba powinien chodziĂŚ leciutko prawda?

Pozdrawiam i dziĂŞki

Mcdevil 
Wysłany: 2011-10-13, 18:24   
0
UP DOWN

Po rozebraniu i przeczyszczeniu, Opisz dokÂładnie co siĂŞ dzieje. RozrĂłb jakiÂś niebieski czy czerwony 2/1 i porĂłb krechy. Spust powinien rĂłwnomiernie lekko odchodziĂŚ. "Dagger stroke" obadaÂłeÂś na filmikach? MaÂżesz na 2 czy 1,5? Na jakim ciÂśnieniu? Specyfika malniĂŞcia aero nie polega na tym Âże za kaÂżdym razem przy identycznym ustawieniu ciÂśnienia gĂŞstoÂści farby i odchylenia spustu masz identycznÂą krechĂŞ(chyba, przynajmniej u mnie;) ). Zdrapujesz syf z igÂły? Przy detalach czasami po kaÂżdej kresce czyÂści siĂŞ czubek igÂły. ZaleÂży od farby. Do zajebistej krechy igÂła ma byĂŚ czyÂściutka. A przyjrzyj siĂŞ jej i dyszy czy w miĂŞdzy czasie czegoÂś nie spsuÂłeÂś. JAk nic nie pomoÂże to oddaj do serwisu.
Infinity to górna pó³eczka i na niego o ile nie ma jakieœ wady fabrycznej bym nie psioczy³. Mo¿e jeszcze ktoœ kto ma dziabnie ci na jakim ciœnieniu walczy detal.
I jak wczeÂśniej napisaÂłem chill bo na wku...e za wiele nie podziaÂłasz. Nawet kopiÂąc rĂłw spir...lisz trzonek.
Pozdro
"z jak¹ si³a i odchyleniem nacisn¹Ì spust ¿eby by³o tak grubo jak chce"??? Coœ nie ja¿e rozwiù, w formie referatu ;)

Mcdevil 
Wysłany: 2011-10-14, 06:47   
0
UP DOWN

A zakumaÂłem Âże dostaÂłeÂś od Primo proporcje i ciÂśnienie na 1,5'
RozwiĂą reszĂŞ :)
To enigmatyczne
"z jak¹ si³a i odchyleniem nacisn¹Ì spust ¿eby by³o tak grubo jak chce"
Wpierw zapodajesz powietrze-wciskasz spust, a nastĂŞpnie farbĂŞ-odchylasz, i na poczÂątek robisz to w ruchu swoimi precyzyjnymi Âłapkami ;)
Jedziesz ÂłapÂą po lini horyzontalnej "pssssss"(dÂźwiĂŞk powietrza, po twoim wciÂśniĂŞciu spustu) iiiiiiii oooooon(odchylasz pÂłynnie cyngiel zaczyna mazaĂŚ krechĂŞ) iiiiiii (nadal jedzie zajebistÂą krechĂŞ) offffffff (pÂłynnie wracasz cynglem do pozycji wyjÂściowej pod koniec luzujÂąc nacisk palucha wskazujÂącego, wspomniany "dagger stroke".
p.s jak ma wadĂŞ fabrycznÂą i jej ci nie uwzglĂŞdniÂą, to mogĂŞ odkupiĂŚ tak za poÂłowĂŞ ceny :D

Mcdevil 
Wysłany: 2011-10-14, 07:21   
0
UP DOWN

p.s i w koĂącu uÂżyj 4' i strzel z dwie prace zanim zaczniesz 1'5
Albo olej wszystko i podaj do sÂądu sklep, createxa i H &Sa ewentualnie diabÂła :)

Mithrell
Wysłany: 2011-10-14, 17:54   
0
UP DOWN

Dagger stroke wychodzÂą coraz lepiej ;)
Widze Âże jednak musze sporo potrenowaĂŚ zanim zaczne jakiekolwiek projekty robiĂŚ,
Na razie nie wiem czy wszystko jest tak jak trzeba, ale jedno co sprawdziÂłem to ustawienie cyngla, i musiaÂłem go poluÂźniĂŚ troche, teraz przynajmniej pÂłynnie chodzi i nie robi mi takich uskokĂłw jak wczeÂśniej :)

Sorka za moj¹ laikowatoœÌ :P mo¿e z czasem bêde wiedzia³ co i jak ;)

Pozdrawiam i dziĂŞki za rady

Mithrell
Wysłany: 2011-10-26, 18:29   
0
UP DOWN

Primo czym utrwalasz na koszulkach??
I czy w praniu nie bĂŞdzie schodziĂŚ??
Czy raczej nie moÂżna praĂŚ takiej koszulki??

PrimoOne 
Wysłany: 2011-10-26, 19:18   
0
UP DOWN

ÂŻelazko.. i pranie reczne..

Mithrell
Wysłany: 2011-10-26, 20:23   
0
UP DOWN

DziĂŞki :)
CoÂś powoli zaczyna wychodziĂŚ ;)
StrzeliÂłem sobie zajebiaszczÂą czache na koszulce i to free hand ;)

Mithrell
Wysłany: 2011-12-05, 19:41   
0
UP DOWN

Witam ponownie, mam pytanko... Jaka jest najmniejsza dysza dostĂŞpna na rynku??

kohs_dna
Wysłany: 2011-12-05, 20:28   
0
UP DOWN
Kohstylez

0.15 w Infinity firmy Harder & Steenbeck tzn innego nie widzialem ani w sieci ani na rlu z mniejsza dyszka ... Tak mi sie wydaje ze juz nie ma mniejszej

freezef1 
Wysłany: 2011-12-06, 18:40   
0
UP DOWN

devilbiss ma 0.12:P:P pozdro:P a tak pozatym to 0.3 wyciagniesz takie linie ze glowa mala:P:P pocwicz z farba zanim wydasz flote i kupisz mniejsza dysze

freezef1 
Wysłany: 2011-12-06, 20:16   
0
UP DOWN

masz tutaj createxami na wodzie destylce dyszka 0.3 (HP-CH) da rade pociagnac ladna linijke tylko jeszcze trzeba cwiczyc. Dluga droga przedemna:P:P http://www.przeklej.pl/folder/strokeys-32474268
Pozdro i powodzenia

Mithrell
Wysłany: 2011-12-07, 00:45   
0
UP DOWN

Hmmm mam wÂłaÂśnie Infinity i dyszke 0.15 i nie wiem o co kaman wÂłaÂśnie...
Teraz testuje Wickedy Createxa i nadal nie idzie...
OgĂłlnie zastanawiam sie jednak nad tym czy nie dostaÂłem po prostu wadliwego sprzĂŞtu... od samego poczÂątku mam problemy, a czyszcze po kaÂżdym baÂźgroleniu i dbam o to wszystko co powinienem...
MoÂże problem w farbach? Jak rozcieĂączaĂŚ do dyszki 015? i na jakim ciÂśnieniu pracowaĂŚ?

adamvariant
Wysłany: 2012-10-10, 10:11   
0
UP DOWN

wedÂług mnie to nie problem sprzetu tylko paintera, poprostu brak doÂświadczenia, biorÂąc pod uwagĂŞ , Âże o wszystko ciÂągle pytasz to doÂświadczenie masz nie wielkie a juÂż chcesz malowaĂŚ jak ED HUBBS lub MIKE LAVALLE itp gwiazdy sceny AIRBRUSH

sorry nie spojrzaÂłem na date i odgrzaÂłem juÂż strawionego kotleta :D :D

kloocha
Wysłany: 2012-10-10, 14:36   
0
UP DOWN

Przelecia³em temat i siê wtr¹cem z swoimi spostrze¿êniami:

Dysza 0,2 siĂŞ bardzo Âłatwo zapycha, nawet przy wickedach, starczy naprawde dobinka i juz nie leci farba tak jak leciaÂła. Taka juz praca z aero ze czesto sie czysci, przetyka itp.

Jak rozcienczac i czym pisze jak byk na opakowaniu farb (3:1 o ile mnie pamiec nie myli, oczywiscie osobiste modyfikacje proporcji wskazane w zaleÂżnosci od koloru, nastroju, pogody itp ), na stronie producenta, wszedzie w necie, takie farby sa bardzo wydajne, kup rozcienczalnik orginalny, nie bedziesz sie martwiÂł czy cos sie dzieje nie tak bo przepis na rozcienczalnik z internetu jest zÂły.

Przy dyszy 0,2 aero musi byc czysty i rozcienczenie odpowiednie, jak przerywa przy detalach maluje nierowno to NA BANK syf w dyszy albo farba za gesta( farba po iglicy scieka nierownomiernie, za wolno itp). to Âże ci ci pluje czasem to bym stawiaÂł na brak wprawy, zostawiasz iglice odsunieta trosze i farba scieka, moze byc tez tak ze jest syf w dyszy i iglica nie dochodzi do konca i farba cieknie, jak puszczasz powietrze to pult i kleks.
Ja osobisice zawsze pierwsze psikniecie na reke robie tak jakby, jak si eboje ze mi kleks pujdzie.

Jak masz wrazenie ze cos nie tak to nie musisz od razu rozbierac aero tylko mocno popsikaj w powietrze na maksymalnie odsunietej dyszy, tak pare razy dynamicznie, najczesciej niechciany paproszek wyleci.

no
tak mi sie zdo ze tak jest

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu