Autor |
Wiadomo¶æ |
|
oskar1990
|
Wys³any: 2011-10-01, 16:11 Pêkniêcia lakieru na dachu- jak siê za to zabraæ oraz koszt
|
0
|
|
|
|
Witam !
Jak widaæ jestem nowy i przychodzê po poradê.
W moim do¶æ m³odym samochodzie kupionym po wypadku zaczê³y dziaæ siê dziwne rzeczy.
Wiem ¿e ca³e auto by³o malowane. Teraz mam je jakie¶ 1,5 roku i pojawiaj± siê dziwne rzeczy na dachu i ca³ym samochodzie.
1. Na masce odlaz³ kilkucentymetrowy pasek lakieru i pokazuje siê ruda w tym miejscu.
2. Lakier popêka³ na dachu w pewnych miejscach. Jest tego trochê, a w jednym miejscu widaæ jak by nalot z rdzy; mniemam ¿e od spodu blacha ju¿ siê ni± pokry³a.
3. S³upek A tak¿e zaczyna pokrywaæ siê pêkniêciami.
4. Ruda pod tyln± szyb± na klapie baga¿nika.
5. Lakier z³azi z klamek.
Mo¿ecie mi powiedzieæ jak by wygl±da³a technologia naprawy w/w rzeczy?
Wierzê, ¿e jest tu sporo profesjonalistów, którzy robi± to w celach zarobkowych, wiêc je¶li kto¶ mo¿e mi powiedzieæ jaki móg³by byæ teoretyczny koszt takiej operacji?
Postaram siê wrzuciæ foty.
Pozdrawiam i dziêkujê za wskazówki i porady. |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2011-10-01, 17:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
oskar1990 napisa³/a: | Mo¿ecie mi powiedzieæ jak by wygl±da³a technologia naprawy w/w rzeczy? | zerwanie wszystkiego do go³ej czystej blachy - podk³ad epoksydowy, szpachlówka, podk³ad akrylowy, baza, lakier bezbarwny |
|
|
senior
|
Wys³any: 2011-10-01, 17:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
oskar1990 napisa³/a: | Postaram siê wrzuciæ foty. | To poza naocznym obejrzeniem auta jest podstawa. oskar1990 napisa³/a: | Wiem ¿e ca³e auto by³o malowane ......... pojawiaj± siê dziwne rzeczy na dachu i ca³ym samochodzie | Nie ma nic gorszego ni¿ poprawka po kim¶ a w szczególno¶ci po dziwnych i nieprawid³owych technologiach oraz cholera wie jakich materia³ach.
Zapodaj foty a wtedy cokolwiek wiêcej kto¶ mo¿e podpowie.
Chocia¿ tutaj ju¿ po samym opisie ja bym siê raczej nawet nie podj±³ takiej naprawy bo cholera wie co, czym, jak i dlaczego by³o robione. Poprawi siê niby to co teraz widaæ a po zimie wyjdzie dwa razy tyle nowych bubli a reklamacje i ¿ale bêd± do tera¼niejszego bogu ducha winnego wykonawcy - po co mi to.
Ale wklejaj foty i powodzenia |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-10-01, 23:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
oskar1990 napisa³/a: | W moim do¶æ m³odym samochodzie kupionym po wypadku zaczê³y dziaæ siê dziwne rzeczy |
We¿ kolego i podjed¿ tak¿e do jakiego¶ warsztatu lakierniczego Zobaczysz co ci tam równie¿ powiedz± Zdjêcia to tylko zdjêcia ,nigdy nie zast±pi± naocznych oglêdzin stanu blachy i pow³oki lakierniczej na danym aucie
Ja proponuje autko "podszykowaæ wizualnie" i pozbyæ siê go Tak jak pisze kolega Senior: "Jedno zrobisz" a co innego wyjdzie po nied³ugim czasie w innym miejscu "Szpachelwageny" to ciê¿ki temat je¶li s± zrobione "do du...y" tj."na szybko" , "tanio" itd.
Pozdrawiam!
ps. ten samochód nie zostawia 4-¶ladów? Ju¿ kilka takich spotka³em |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-10-02, 00:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
oskar1990 napisa³/a: | Mo¿ecie mi powiedzieæ jak by wygl±da³a technologia naprawy w/w rzeczy? |
Tak jak koledzy pisz±... podrobiæ i sprzedaæ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
oskar1990
|
Wys³any: 2011-10-02, 10:12
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
gall
|
Wys³any: 2011-10-02, 17:36
|
0
|
|
|
|
...a zdjêcia ca³ego autka zapodasz ?? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-10-02, 18:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
gall napisa³/a: | ...a zdjêcia ca³ego autka zapodasz ?? |
To z pewno¶cia "tajemnica" aby przysz³y nabywca "szpachlenwagena" go nie rozpozna³ jak bedzie wystawiony do sprzeda¿y Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Radi_ii
|
Wys³any: 2011-10-24, 13:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 27
|
troche bym to podczyscil i wyrownal szpachla i zamalowac i sprzedac
I nastepnym razem jak cos kupujesz to sobie sprawdzaj nie wazne czy znajomy czy nie, wszyscy kombinuja,a potem ci powie takiego kupil...sciema zeby zbyc i tyle. Sa mierniki lakieru,zawsze cos pomoga,chodzby nawet magnesem,na wyczucie jaka sila przyciagania,chyba ze elementy plastikowe:) |
_________________ Lubie to co kocham |
|
|
|