Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
starykot
Wys³any: 2011-10-06, 22:09   Przerdzewia³a pod³u¿nica
0
UP DOWN

Witam szanownych kolegów.

Mam problem w swoim samochodzie- mercedes 201.
Przy zakupie rok temu wszystko przy progach wygl±da³o ok wiêc nie tyka³em, ale ostatnio przegl±da³em na allegro progi, i zauwa¿y³em ¿e maj± one "wpusty" na podno¶nik, a u mnie tego nie ma.
Wszed³em pod samochód, rozgrzeba³em, pot³uk³em ¶rubokrêtem w tym miejscu, zaczê³o siê ³uszczyæ. Po d³u¿szym naparzaniu mym oczom ukaza³ siê taki oto widok. Kto¶ po³ata³ dziury kawa³kami blachy i wkrêtami, zrobi³ makija¿ ze szpachli czy bóg wie czego. Bior±c pod uwagê dostêp do spawarki i gara¿u, i tak ie pozostaje chyba nic innego tylko oddanie na przetop do huty?

Zdjêcie0337.jpg
Plik ¶ci±gniêto 84 raz(y) 685.72 KB

Zdjêcie0333.jpg
Plik ¶ci±gniêto 76 raz(y) 690.08 KB

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-10-07, 07:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
W Mercedesach to jest "normalne" co ciebie tak zaskoczy³o ;) Jak wdasz sie w naprawe to dopiero zobaczysz jaki "fajny masz spód do roboty" w tym aucie ;) Pozdrawiam! :spoko:

gugun 
Wys³any: 2011-10-07, 09:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
ja mialem podobnego,jak zaczelem rdzewki piaskowac to sie porobily dziury w miejscach takich jakich bym sie nie spodziewal nigdy np srodek maski,w bagazniku...o luczkach to tam nie wspomne i progach...a robilem kiedys taka stara 190 starszemu dziadkowi bo bombelki na luczkach powychodzily,jak sie okazalo to auto 20lat a jeszcze oryginalny lakier tam byl a rdza tylko powierzchowna bez dziur,a te nowsze to juz jakas porazka..

Radi_ii
Wys³any: 2011-10-21, 19:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
robie wlasnie lagune w podobnym stanie lub gorszym,progi wewnetrzne przerdzewiale,tylne podluznice,na srodku tez,wiekszosc juz pospawalem progi i blotnik z jednej strony juz nowka,wiekszosc blach wstawiam z chromoniklu,roboty w cholere,ale zobacze jak sie zachowa na przegladzie,waga nie powinna byc duzo wieksza,przynajmniej nie wiecej niz 10kg,a podnosnik moge na srodku podlogi wstawic i sie nie ugnie.
Kupilem auto za grosze i sie bawie...chodz myslalem ze bedzie ciutke lzej,ale wkurzaja mnie nowe samochody bo sa strasznie delikatne i drogie w naprawie i za duzo elektroniki.
Ja musze przy swoim samochodzie zrobic wszystko sam,bo dla kogos sie mechanicy nie przejmuja robiac samochod,a pozatym lubie to;) i cieszy mnie jak sobie zrobie sam....
:cool:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: