Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
reactor
Wys³any: 2011-10-09, 07:04   Jak usunac przetaRCIA Z PARKOWANIA? :/
0
UP DOWN

Witam,

Posiadam mondeo mk2 z kolorkiem czarnej pantery (je¶li kto¶ siê orientuje) i w ostatnim czasie niestety przerysowa³em sobie tylni (plastikowy) zderzak. przetarcia s± do podk³adu i zastanawiam siê jak powinienem siê za to zabraæ? Wydaje mi siê ¿e skoro jest to tylko do podk³adu to wystarczy zmatowiæ np 600, nastêpnie akryl 2 warstwy i na koniec klar 1 warstwa. Niestety nie mam dostêpu do natrysku i jestem zmuszony aby to zast±piæ sprayem (lakiery z motipu. Lakier akryl oraz klar akryl

jacenty 741
Wys³any: 2011-10-09, 08:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Zapomnij.
No,chyba ¿e chcesz osi±gn±æ co¶,na widok czego znawcy krêc± z rezygnacj± g³ow±,a nieznawcy zastanawiaj± siê,jak siê uda³o tak zeszpeciæ samochód.
Lakiery w sprayu nie nadaj± siê do naprawiania rys ,a jedynie do maskowania.¯eby naprawiæ Twoje obtarcie,nale¿y rozszlifowaæ rysê,na³o¿yæ kilka warstw podk³adu wype³niaj±cego (a spray nie jest wype³niaj±cy,tylko...maskuj±cy),oby oby³o siê bez szpachlówki,a dopiero wtedy na³o¿yæ bazê (a nie akryl,jak piszesz),i pokryæ j± lakierem bezbarwnym.
Osoba maj±ca o tym jakie¶ pojêcie jest w stanie zrobiæ to na 3=(albo raczej 2+) w skali naprawy lakierniczej,ale to wszystko,a poprawka w warsztacie kosztuje wówczas wiêcej,bo dochodzi usuwanie skopanej warstwy z gumowatego i zabijaj±cego papier sprayu.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: