Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Homer S.
|
Wys³any: 2011-10-28, 18:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
1- w kolorze to znaczy akrylu? mo¿na polerowaæ tylko trzeba uwa¿aæ ¿eby nie ,,przypaliæ pow³oki,, bo plastik szybciej siê nagrzewa . Ogólnie trzeba pilnowaæ obrotów polerki i ¿eby g±bka by³a ca³y czas wilgotna (nie mokra).G3 wymaga podawania wody podczas polerowania , dobry by³ by³ do tego atomizer/spryskiwacz i nim zwil¿aæ zderzak .
2- nie do tego s± specjalne ¶rodki ale polerka ta sama |
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-10-28, 20:31
|
0
|
|
|
|
Szczerze, to nie mam pojêcia. Mam jeszcze dwa auta w kolorze metalik i one maj± lakierowane pod kolor nadwozia zderzaki. Nie pamiêtam, ale wydaje mi siê, ¿e to akryl.
Mhm, czyli plastiki baaardzo ostro¿nie. Zobaczê na starym jakim¶ polakierowanym. Le¿y od pot³uczonej Lantry xD
A te preparaty do polerki szk³a, to jakiekolwiek, np. z Allegro przystosowane do tego celu? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-10-28, 22:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
szklo to dosc drogi interes,i ogolnie jest twarde ale jesli nie ma zbyt wielkich rys to sprobowac papierem i g3 przepolerowac mozna,a co do zderzakow to nie przesadzaj,na starym nie spalisz na nowym tak,poprostu uwazaj i tyle zeby nie bylo sucho,jak z kobieta...bo bedzie kiepsko,puki mokro ok |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-10-29, 08:25
|
0
|
|
|
|
Hahahahahaha
Najlepsze porównanie EVER! Gugun, napisz ksi±¿kê czy co¶, mo¿e byæ bestsellerem xD
Dobra zabieram siê do pracy, dzisiaj idzie na warsztat Nissan jeszcze. Polerka i bêdzie finito. Teraz d³ugi weekend wiêc bêdzie czas na inne auta
A szyby chcia³em spolerowaæ, bo kurcze po tym remoncie s± jakie¶ takie chropowate, nie mogê tego domyæ. Nie wiem czy to taka ilo¶æ syfu czy mo¿e klar wlecia³ pod oklejanie i osiad³ na tych szybach... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-10-29, 09:09
|
0
|
|
|
|
sarnecky napisa³/a: | A szyby chcia³em spolerowaæ, bo kurcze po tym remoncie s± jakie¶ takie chropowate, nie mogê tego domyæ. Nie wiem czy to taka ilo¶æ syfu czy mo¿e klar wlecia³ pod oklejanie i osiad³ na tych szybach... | niterko i skrobaczke proponuje |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-04, 17:56
|
0
|
|
|
|
Dobra, ju¿ zacz±³em dzisiaj polerowaæ drugie auto, ale po polerce zrobi³y siê straszne hologramy
Czym to zlikwidowaæ? Jakie¶ mleczko? Czy czarn± g±bk± jako¶ poprzecieraæ inaczej? |
|
|
|
|
Simon
|
Wys³any: 2011-11-04, 18:22
|
0
|
|
|
in¿
Pomóg³: 2 razy Posty: 97 Sk±d: Zgierz
|
a czym to polerowa³e¶????Czy¿by Farecla g3? |
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-04, 18:37
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-11-04, 19:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Simon napisa³/a: | Czy¿by Farecla g3? |
Czy to znaczy ¿e farecla = hologramy?
|
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-04, 19:30
|
0
|
|
|
|
Mniejsza o to, podejrzewam, ¿e nawet na 3M zrobi³bym hologramy, ze wzglêdu na brak do¶wiadczenia.
Ale jak to usun±æ? Zauwa¿y³em ¿e jak czarn± jadê to schodz±, ale pojawiaj± siê inne
Wiêc mam baaaardzo z³± technikê I teraz pytanie jak zrobiæ aby siê ich pozbyæ doszczêtnie? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-11-04, 20:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
sarnecky napisa³/a: | Wiêc mam baaaardzo z³± technikê |
Wiêc...
Jaka g±bka?
Jaka maszynka - obroty?
Jak robisz, co wiesz na temat polerowania.
Robiê farecla od zawsze i przy u¿yciu odpowiednich padów mo¿na zdzia³aæ cuda. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
bindon
|
Wys³any: 2011-11-04, 20:40
|
0
|
|
|
|
sarnecky, byc moze zamiast cala powierzchnia dysku polerujesz jej kantem, dysk nie moze byc pod wiekszym katem do powierzchni niz 10 stopni a dwa zraszaj powierzchnie spryskiwaczem ale z umiarem bo inaczej pasta bedzie wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba i zamiast polerowac to bedzie latac po garazu |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-04, 20:50
|
0
|
|
|
|
G±bki mam 2. Bia³a i czarna. Z ABW. Czarn± wykañczam, jak zaleci³ Gugun. Czyli tak na ch³opski rozum zbieram j± resztkê pasty, która zosta³a.
Obroty ko³o 2ty¶ chyba. Bo mia³em j± wycieraæ lakier, a przy mniejszych woda ci±gle zostaje.
A uk³ad g±bki jest ró¿ny, zale¿nie od tego jaka powierzchnia. Generalnie staram siê poziomo trzymaæ, jak najwiêksz± powierzchni±. Te hologramy porobi³y mi siê np. na masce, wiêc tam kantem nie jecha³em. |
|
|
|
|
bindon
|
Wys³any: 2011-11-04, 21:47
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-04, 22:22
|
0
|
|
|
|
Dziêki bindon, ju¿ wiem nieco wiêcej. Ale dalej nie wiem co zrobiæ z tymi hologramami? Ponowna polerka czy na mokro bez pasty bia³± przejechaæ, a potem czarn±? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-05, 10:32
|
0
|
|
|
|
zmywasz wszystko po bialej i czarna do suchego,jesli cos zostanie to jeszcze raz myjesz i czarna,jesli dalej ci nie idzie to kup paste na czarna gabke do hologramow specjalna i nakladasz jedziesz czarna z pasta,zmywasz paste,myjesz gabke i do suchego....czym mniej pasty tym wiekszy polysk wiec plukaj gabke i auto w fazie koncowej i czarna do suchego w konkretnym tego slowa znaczeniu |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-05, 11:06
|
0
|
|
|
|
No dobra, w takim razie bêdê próbowa³. A jeszcze jedno, mniej wiêcej jakie obroty na czarnej g±bce i jak szybko "je¼dziæ" polerk± po materiale? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-05, 11:13
|
0
|
|
|
|
nie patrze na obroty tylko zapier**lam jak najlepiej idzie:) |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-05, 13:44
|
0
|
|
|
|
Hahaha, ok :P
Czê¶æ tych hologramów schodzi, ale niektóre zostaj±. Chyba bez mleczka siê nie obejdzie. Na szczê¶cie to tylko maska, reszta jeszcze nie jest zrobiona, wiêc bêdê je polerowa³ ju¿ pod brak tych paskudnych mazaków. |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-06, 12:32
|
0
|
|
|
|
Co polecacie na hologramy? G10 zda egzamin? Czy co¶ innego? |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-14, 16:28
|
0
|
|
|
|
Halo? Czy ogl±da kto¶ jeszcze ten temat?
G10 na hologramy? Czy polecacie inny specyfik? :P |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-11-15, 05:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Tak,ja u¿ywam G10 ju¿ od kilku lat,ale podstawa to dobrze wykonaæ w³a¶ciwe polerowanie,wtedy G10 dla spokoju sumienia. |
|
|
|
|
sarnecky
|
Wys³any: 2011-11-15, 18:02
|
0
|
|
|
|
A je¶li ju¿ spieprzy³em polerowanie, bo mam te hologramy to chyba i tak warto spróbowaæ, a nó¿ uda siê je usun±æ... |
|
|
|