Autor |
Wiadomo¶æ |
|
borys10a
|
Wys³any: 2011-11-19, 20:33 problem z pistoletem
|
0
|
|
|
|
witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy wiec prosze o wyrozumia³o¶c.
moje pytanie dotyczy pistoletu jonnesway ja-lvpl-25g, kupi³em go niedawno i nie moge nim malowac, mianowicie problem jest g³ownie z baz±, nie moge jej wypruszyc, pistolet jakby plu³,zyga³ nie daje g³adkiej strukturki bazy, lakier tez nie wychodzi tak jak powinien. uzywam lakierów app, heckera, du pointa, bazy du pointa. cisnienie oko³o 2 barów, sprezarka 900L,
czy ktos na forum uzywa³ takiego sprzetu. |
|
|
|
|
heeler11
|
Wys³any: 2011-11-19, 20:51
|
0
|
|
|
|
Sprobuj dac wiêcej wiatru bo pewnie dajesz na reduktorze na kompresorze na wezu straty i na pistolet dolatuje 1,5 atmosfery takim cudem musisz dac duzo wiatru zeby to zaczê³o malowac;))
spróbuj dac 3 atmosfery albo 4 nawet:) |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-11-19, 21:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
borys10a napisa³/a: | problem jest g³ownie z baz±, nie moge jej wypruszyc, pistolet jakby plu³,zyga³ nie daje g³adkiej strukturki bazy, lakier tez nie wychodzi tak jak powinien |
Witamy w "Klubie posiadaczy chiñsko-taywañskich Cacuszek" Nie szkoda by³o ci kolego wydaæ tyle pieniêdzy na ten pistolet? Tutaj tak jak kolega wcze¶niej napisa³ czyli ci¶nienie powietrza i odpowiednia lepko¶æ materia³u ,innaczej tym "cackiem" ciê¿ko malowaæ o lakierowaniu ju¿ nie wspomne
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
borys10a
|
Wys³any: 2011-11-20, 10:40
|
0
|
|
|
|
dzieki ch³opaki, ale z wiatrem tez cudowa³em na ró¿ne sposoby, na lakierze jest ca³kiem ok, ale problem jest g³ónie z wypruszeniem bazy. kiedy pow³oka ma byc cienka, g³adka i delikatna ten pistolet maluje tak jakby baza by³a za gesta, chociaz napewno nie jest. czy ktos na tym forum lub ktos wogóle malowa³ takim pistoletem?
kolejne pytanie co polecacie! jaki pistolet do bazy i klaru. dodam ze nie maluje ca³o¶ci, max. kilka elementów. nie wykonuje us³ug klientom, maluje tylko swoje bryki. mam komis samochodowy i warsztat w którym naprawiamy swoje auta. chodzi o pistolet w miare uniwersalny i przede wszystkim wytrzyma³y. kwota chyba nie gra roli, ale w miare rozs±dku. dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-20, 13:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jaka masz dysze w tym pistolecie?? |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2011-11-20, 15:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
borys10a napisa³/a: | auta. chodzi o pistolet w miare uniwersalny i przede wszystkim wytrzyma³y. kwota chyba nie gra roli, ale w miare rozs±dku |
jak zwykle mo¿na poleciæ AIR GUNSE AZ3 HTE 2 z dysz± 1.3 do bazy i klaru a i cena nie powala bo z przesy³k± ok 450 pln |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2011-11-21, 08:55
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
W jakich proporcjach rozcienczasz bazy ? Dp powinno sie lac 1:0.8 Tez ostatnio przerabialem taki problem i okazalo sie ze proporcje nie takie. |
|
|
|
|
borys10a
|
Wys³any: 2011-11-21, 11:42
|
0
|
|
|
|
dysza 1.4, a baze rozcienczam 2:1 ale czasem jak za gesta to troszke dolewam rozpucha |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2011-11-21, 12:34
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
2:1 ? Czyli na 2 setki bazy setka rozcienczalnika? Jak dla mnie za gesta i temu to smarka nie maluje. Zapytaj o proporcje w mieszalni i maluj na takich a bedzie po problemie |
|
|
|
|
borys10a
|
Wys³any: 2011-11-21, 18:51
|
0
|
|
|
|
rozcienczalnik do bazy leja mi przewaznie w mieszalni, a jek mi jest za gêsta to dolewam rozcienczalnika |
|
|
|