Autor |
Wiadomo¶æ |
|
radek1987_1987
|
Wys³any: 2011-11-19, 17:00 Jakie szpachle najlepsze
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich mam pytanko odno¶nie szpachli samochodowych. Mam golfa 3 i chce go trochê stuningowaæ mianowicie zaspawaæ wnêki po listwach plastikowych i powstaje pytanie jakich materia³ów u¿yæ a dok³adnie jakiej firmy Novol, goldcar, frofix, standox Prosze o pomoc |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-19, 18:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
z tych co wymieniles to standox nr 1
wnek po listwach sie nie szpachluje tylko zaspawuje,na to epoxyd szpachla z wluknek,zwykla epoxyd na przeszlify i m/m podklad akrylowy |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-11-19, 22:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
z Novola to uni plus taka szara...fajnie sie rozprowadza i dobra w obrobce...nie polecam Trotona bo zostawia dziurki i zalepia papier... |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2011-11-20, 15:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
równie¿ nie polecam trotona jak wy¿ej, polecam profixa cp 334 ³atwa w obróbce i tania szpachla |
|
|
|
|
stanlak
|
Wys³any: 2011-11-20, 17:06
|
0
|
|
|
stanlak61
|
Polecam szpachle Firmy Troton na Pierwsze szpachlowanie szpachla ONYX lub BLACK KARBON na wykoñczenie Amber.Rewelacja |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-11-22, 23:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
stanlak napisa³/a: | Polecam szpachle Firmy Troton na Pierwsze szpachlowanie szpachla ONYX lub BLACK KARBON na wykoñczenie Amber.Rewelacja |
Robisz na tych materia³ach kolego czy je tylko sprzedajesz? To do¶æ "nowy produkt" dopiero co wchodz±cy na tzw. "rynek" ,tak¿e w±tpie aby kto¶ kto zacz±³ dopiero na tym "pracowaæ" tak je ju¿ ....chwali³ i zarazem reklamowa³
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-24, 16:19
|
0
|
|
|
|
akurat szpachlowka amber jest spoko,sam na niej porabiam...no ale czy rewelacja..... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-11-24, 16:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Mnie zawsze rozwala opinia o tym ¿e dziurki szpachla zostawia.
Bardziej lakiernik a nie szpachla.
Z czym siê zgodzê, to z zaklejaniem papieru przez ¿ywice.
To jest cenzura a znam szpachle które zatykaj± papier nawet po promienniku,,,,¶redniofalowym... czyli takim ,no, wiecie, nie tegessss.
Ale na swoj± obrone podam pewien screen z karty technicznej firmy xxxxx gdzie dla promienników podane s± czasy dla ró¿nych d³ugo¶ci fal.
http://screenshooter.net/2200499/qocupau
Dobre materia³y ma pod swoj± mark± 4CR, bardzo mi przypasi³ szpachel novol spectral soft. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-24, 16:35
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Mnie zawsze rozwala opinia o tym ¿e dziurki szpachla zostawia.
Bardziej lakiernik a nie szpachla. | to sprobuj lekkiej z novola economy chociaz bys sie wpatrywal i wylapal wszystkie to juz na podkladzie bedziesz mial problem ja zalac...poprostu same mikro dziurki:) |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-11-24, 17:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
gugun napisa³/a: | novola economy |
Dodaj jeszcze ¿e po nied³ugim czasie pêka z powodu bardzo du¿ego skurczu i masz ju¿ dwa powody aby jej nie stosowaæ.
Sam od nich zaczyna³em i ka¿de auto z kitowanym dachem lub mask± po czasie pêka³o tu i tam.
Na szczê¶cie to by³y moje auta. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-11-24, 19:37
|
0
|
|
|
|
ja kiedys kupowalem wrazie braki bo u nas na miejscu w sklepie tylko taka maja i nerwicy dostawalem....wrazie przecierki to trzeba bylo od nowa podkladowac normalnie bo inaczej nie bylo szans zalac tych mikro dziurek..no ale to sporadyczne przypadki...ten kit akurat jest tani a co za tym idzie jakosc slaba... |
|
|
|
|
telo
|
Wys³any: 2011-11-26, 20:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 18
|
Ja polecam ROBERLO MULTIEXTENDER albo WURTH VAKKU LIGHT schniêcie i obróbka jest jeszcze U-pol FANTASTIC z tych trzech najlepiej sie obrabia ale zostawia duzo dizurek |
|
|
|