Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
freezef1 
Wysłany: 2011-11-24, 21:34   Az sie boje:P PODkLAD
0
UP DOWN

Wiec tak wiem ze bylo bylo i jeszcze raz bylo i pewnie zaraz mnie wszyscy zjada ale mam pytanie...
mam gola blache z wrzerami ale musze wypelniac to jak to mam zrobic?? bo dal bym etch ale nie moge pozniej wypelniac wiec ?? dodam ze w UK gdzie obecnie egzystuje wogole nie maja epoxydow !! poje... oni sa. I teraz wam powiem jak mi tlumaczyli w sklepach!! do golej blachy pozniej wypelniam np. u-pol easy na to idzie HB podklad tez u-pol i na to mam dac odrazu baze i lakier. czegos mi tu brakuje?? jak czytam forum to wszedzie epoxyd a tutaj nie maja!! w kilku ksiazkach np Advanced custom painting techniqueas by Jon Kosmoski tam on zapodaje na gola blache wypelniacz pozniej daje podklad pozniej druga warstwa pozniej szlif na to sealer baza itd i tu moje nastepne pytanie bylem w sklepie i pytalem czy maja jekies sealery a oni ze nie wiedza o co mi chodzi ze tu nie uzywaja zaraz po wysoko budujacym daja baze czytajac forum widze ze to nie tak bo brakuje uszczelniacza ktory zablokuje dostep tlenu itp mogli byscie mi powiedziec czy moge tak robic ze dawac wypelnienie na gola blache pozniej podklad wysokobudujacy i na to dopiero sealer?? czy jak ??chodzi my tylko i wylacznie jak musze wypelniac gdzie jest troszke rdzy. Dzieki wielkie.

kubazjan
Wysłany: 2011-11-24, 21:47   
0
UP DOWN

nie pozostaje nic innego jak poprosic o wysÂłanie paczki z wash primerem i epoxydem...Nie wiem jak oni tam robia ale ja robie po polsku...czyli zdzieram ile sie da...potem grzebne jeszcze szczota na szlifierce ...na to reaktywny...akrylowy...epoxyd i jak tzreba to szpachluje...a potem to juz wiadomo...

Simon 
Wysłany: 2011-11-24, 21:49   
0
UP DOWN
inÂż

Ja pracowa³em w Manchesterze przez pó³ roku i akurat w tam od razu na go³¹ blachê sz³a szpachla, podk³ad akrylowy,baza,klar-nikt siê nie przejmowa³ korozj¹ ;/ a ja w to nie wnika³em bo skoro szef tak zaleca to siê tak robi³o...

hematol 
Wysłany: 2011-11-25, 00:01   
0
UP DOWN

zrĂłb tak jak napisaÂł kubazjan,idealnie ci to wytÂłumaczyÂł. :spoko:
P.s. Wiem jak sie robi za granicÂą,kupa czasu tam "straciÂłem" (nawiÂązuje tu do wypowiedzi Simon,jak szef karze to tak trza robiĂŚ,w koĂącu pojechaliÂśmy na zarobek...
Smutne ale prawdziwe. ;)

freezef1 
Wysłany: 2011-11-25, 00:03   
0
UP DOWN

i to jest wlasnie smieszne:P:P ze tutaj gdzie prawie ciagle pada i deszcz jest slony bo woda wokolo to oni nie wiedza jak zabezpieczac! wydawalo by sie ze powinno byc odwrotnie hehe chyba bede musial z polski zalatwic jednak a powiedzcie mi co za roznica miedzy wash a etch primerem?? dziex

freezef1 
Wysłany: 2011-11-25, 00:09   
0
UP DOWN

a czy takie cos dalo by rade?? http://www.ebay.co.uk/itm...=item3369be529a czytalem na forach UK ze stosuja ale nie wiadomo do konca czy to dziala czy nie bo nikt nie pisal, tylko pisali ze malowali

gugun 
Wysłany: 2011-11-25, 10:45   
0
UP DOWN

to z linku to jest podklad epoxydowy wiec powinien dzialac o ile jest przeznaczony do naprawy aut

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu