Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
hutkier
Wysłany: 2011-11-28, 17:37   Potrzebuje trady przy odbiorze polakierowanego elementu
0
UP DOWN

Czesc mam taka srednio przyjemna sprawe w ASO
zostala przyznana mi wymina tylnej klapy w mojej Astrze IV
takze oddalem jaj do ASO w poniedzialek tydzien temu, bo zostala zamowiona nowa i mieli ja pomalowac i przelozyc szybe i swiatla
i tu zaczyna sie ta srednio przyjemna sprawa
najpierw mial byc gotowy na czwartek ale malowanie zaczeli dopiero w piatek ( podobno grypa) i co pomalowali na inny odcien , nie widzialem tego bo tyrkneli do mnie przekladajac odbior na wtorek bo w poniedzialek maja raz jeszcze pomalowac

i tu mam pytania, czy jezeli polozyli lakier na tym innym odcieniu to jest to zgodne z sztuka lakiernicza stosowana w Opel ASO, czy moge zarzadac pomiaru grubosci warstwy lakieru klapy do np dwoch innych elementow, gdyz wrazie sprzedarzy ktos moze powiedziec oki stary byla nowa klapa, ale ty raz jeszcze miales jekies zdarzenie z klapa
oraz czy moge zazadac od ASO jezeli warstwa lakieru bedzie grubsza rekompensaty czy zadac o nowa klape (bo wydaje mi sie ze to nie jest specialnie oki)
moze ktos ma podobne doswiadczenia jak sie w takiej sytuacji zachowac (szczerze brak doswiadczenia w stluczkach lub jakies dobre rady, z gory dzieki
Pawel

Nokia 
Wysłany: 2011-11-28, 20:33   
0
UP DOWN
:)

Kolejny temat z aso, moze na starcie zamknijmy go bo juz to widze co Tu sie zaraz bedzie dziaÂło :D

kalbi 
Wysłany: 2011-11-28, 20:45   
0
UP DOWN

co do tematu to wszystko jest powiedzmy ok, no ale jak to ASO to czemu przed lakierowaniem nie zrobili natrysku prĂłbnego i nie sprawdzili, czy kolor pasuje, a jeÂśli juÂż tak siĂŞ staÂło, Âże nie pasuje to poprawka powinna byĂŚ wykonana od razu (po wysuszeniu elementu), a nie czekanie kilka dni - paranoja, taka naprawa w ASO powinna trwaĂŚ 1 dzieĂą, z przelakierowaniem na inny odcieĂą gĂłra 2.

Miki
Wysłany: 2011-11-29, 09:53   
0
UP DOWN

300um ÂśmiaÂło moÂżna robiĂŚ i nikt nie moÂże w tej sprawie nic zrobiĂŚ. Jest to zgodne z technologiÂą.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu