Witam, jest to mój pierwszy post, w lakiernictwie jestem amatorem
Chce sobie pomalowaæ plastiki w motocyklu, zacz±³em rozgl±daæ siê lakiernikiem jak mi kolega z pracy podpowiedzia³ ¿e w sklepie z lakierami nabij± mi bazê i bezbarwny w spray i ¿ebym sam siê pobawi³.
Teraz moje pytanie czy taka farba w sprayu nada siê na pomalowanie plastików w motocyklu?
Trudno to dobrze na³o¿yæ. Z puszki wylatuje na mój gust przynajmniej 2x wiêcej materia³u jednocze¶nie ni¿ z otwartego na max pistoletu. Przynajmniej takie s± moje do¶wiadczenia.
ale czemu nie wygl±da najlepiej? bêdzie siê co¶ dzia³o z lakierem czy mo¿e kiepsko kryje?
bo nie masz regulacji cisnienia strumienia i innych niezbednych rzeczy dodatkowo bezbarwny zmyjesz nawet po kilku latach "o ile nie odpadnie" rozpuszczalnikiem...wystarczy powodow?????
Kolego najpro¶ciej bedzie jak kupisz sobie tak± "puszeczke srayu" i sobie co¶ na tzw. próbe "popsikasz" Wtedy bedziesz wiedzia³ czy "efekt" jaki uzyskasz maluj±c sprajem zadowoli Ciebie czy nie Wiesz ró¿ne s± gusta....... a "o gustach siê nie rozmawia" Pozdrawiam!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum