Autor |
Wiadomość |
 |
piks
|
Wysłany: 2011-10-06, 00:11 Mercedes W190
|
0
|
|
|

|
Witam tu kilka fotek merca malowanego farbÂą w spreju taki myk, bez klaru, lakier siĂŞ trzyma nic siĂŞ z nim nie dziejĂŞ. MyÂślĂŞ nad kupieniem jakiegoÂś sprzĂŞtu i rozpoczĂŞciem na powaÂżnie przygody z lakiernictwem, narazie tak siĂŞ bawiĂŞ jak na zdjĂŞciahc poniÂżej:
 |
|
|
|
 |
b-rad
|
Wysłany: 2011-10-06, 01:06
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
ksenonn
|
Wysłany: 2011-10-06, 08:32
|
0
|
|
|

|
doœÌ ciekawie to wygl¹da, oczywiœcie zmatowi³eœ powierzchnie przed lakierowaniem? |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
 |
|
|
|
 |
grzesu3
|
Wysłany: 2011-10-06, 09:11
|
0
|
|
|
|
i szprajem widzĂŞ moÂżna |
|
|
|
 |
piks
|
Wysłany: 2011-10-06, 17:48
|
0
|
|
|

|
mój b³¹d 124..
szczerze powiem matowaÂłem tylko tam gdzie nakÂładaÂłem szpachle i okolice hehe, tak to nitrem tylko, wÂłaÂściciel wie jak to byÂło robione byÂł przy tym , nie dawaÂłem mu na to gwarancji.
Farba dokÂładnie ta:
http://www.farbygraffiti....47a14b22560b4e3 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-10-06, 18:24
|
0
|
|
|

|
musze przyznac ze mesiowi do twarzy w czarnym macie a co do przygotowania i innych to przemilcze |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-10-06, 19:02
|
0
|
|
|
|
piks napisał/a: | mĂłj b³¹d 124..
szczerze powiem matowaÂłem tylko tam gdzie nakÂładaÂłem szpachle i okolice hehe, tak to nitrem tylko, wÂłaÂściciel wie jak to byÂło robione byÂł przy tym , nie dawaÂłem mu na to gwarancji.
Farba dokÂładnie ta:
http://www.farbygraffiti....47a14b22560b4e3 |
ile puszek poszÂło na mesia |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-10-06, 19:36
|
0
|
|
|

|
grzesu3 napisał/a: | i szprajem widzĂŞ moÂżna |
gall napisał/a: | ile puszek poszÂło na mesia | i co teraz wszyscy sprejami zaczniecie malowac...bo idzie??.... |
|
|
|
 |
piks
|
Wysłany: 2011-10-06, 20:01
|
0
|
|
|

|
nie spinajcie siê wiem , ¿e to nawet gorzej ni¿ amatorka hehe jak malowa³em malacza (foty póŸnej dam) to ju¿ matowa³em.
Puszek poszÂło 5 |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-10-06, 20:14
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | grzesu3 napisał/a: | i szprajem widzĂŞ moÂżna |
gall napisał/a: | ile puszek poszÂło na mesia | i co teraz wszyscy sprejami zaczniecie malowac...bo idzie??.... |
Wyluzuj, kiedyÂś FavoritĂŞ obsikaÂłem sprayem i wyglÂądaÂła jak przez okno. Z ciekawoÂści pytam, a z mojej 24-litrĂłwki zrobiĂŞ 84 litrowÂą sprĂŞÂżarkĂŞ... |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2011-10-06, 20:21
|
0
|
|
|
|
piks napisał/a: | szczerze powiem matowaÂłem tylko tam gdzie nakÂładaÂłem szpachle | a gdzie ta szpachla? z tyÂłu auta niezÂłe doliny pozostawaÂły, ogĂłlnie masakra i tragedia, aÂż brak s³ów - kilka myĂŚ i ten sprej sam odpadnie |
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-10-06, 23:12
|
0
|
|
|

|
b-rad napisał/a: | Po 1. jest to mercedes W124. |
... to taki piêkny samochód. "£azi" za mn¹ od kilku lat i chyba dojrza³em ¿eby zacz¹Ì szukaÌ jakiegoœ super kolekcjonerskiego egzemplarza ... Jednak czarny mat ( pomijaj¹c w ogóle technologiê wykonania ) to raczej wygl¹da kiepsko na samochodzie z tego okresu i tej klasy . |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
piks
|
Wysłany: 2011-10-06, 23:42
|
0
|
|
|

|
kalbi napisał/a: | piks napisał/a: | szczerze powiem matowaÂłem tylko tam gdzie nakÂładaÂłem szpachle | a gdzie ta szpachla? z tyÂłu auta niezÂłe doliny pozostawaÂły, ogĂłlnie masakra i tragedia, aÂż brak s³ów - kilka myĂŚ i ten sprej sam odpadnie |
yyy. wiem? i wÂłaÂściciel teÂż wie, szpachla tam wÂłaÂśnie gdzie widaĂŚ gĂłry doliny a po myciu nie odpadnie, juÂż trzyma siĂŞ kilka miesiĂŞcy, chyba normalne, Âże auto pomalowane sprejem przez czÂłowieka , ktĂłry farbĂŞ kÂładzie na blache tylko podczas malowania wagonĂłw nie bĂŞdzie wyglÂądaÂło tak jak pomalowane przez profesionaliste bÂądÂź poprostu amatora ze sprzĂŞtem i normlanym lakierem |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-10-07, 09:30
|
0
|
|
|

|
Trzeba by³o pomalowaÌ na "bia³y matt" wtedy nikt by nie widzia³ tych "do³ów i górek" po "wyprowadzonej szpachlówce" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-10-07, 10:44
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | ednak czarny mat ( pomijajÂąc w ogĂłle technologiĂŞ wykonania ) to raczej wyglÂąda kiepsko na samochodzie z tego okresu i tej klasy | a mi sie wlasnie ogromnie podoba ten czarny mat na tym aucie...calosc ladnie sie prezentuje z grilem i alu |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-10-07, 20:51
|
0
|
|
|
|
W poÂłowie lat 90-tych "malowaÂłem" kilka aut w czarny mat tyle Âże z normalnej puchy jak renolaki i powiem tak:
1- na auto tej klasy dwoma puszkami moÂżna go utopiĂŚ
2- czas schniĂŞcia tyle co umyĂŚ pistol, moÂżna rozklejaĂŚ, a po umyciu siĂŞ i przebraniu moÂżna jechaĂŚ. Rekord to 2 godziny: oklejenie, zmatowanie, pomalowanie, rozklejenie, umycie siĂŞ, przebranie i wyjazd - 2 osoby
3- wyglÂąd przyznajĂŞ: ZAJEBISTY
No i na tym koĂączÂą siĂŞ radoÂści:
4- domyĂŚ masakra. MyjÂąc samemu myÂło siĂŞ na 3 razy: najpierw niby caÂłe, potem poprawki tego co siĂŞ nie domyÂło a za trzecim razem znĂłw calak
5- niczym nie wolno do niego dotkn¹Ì bo od razu siê rysuje i rysa jest nie do usuniêcia poza zamalowaniem. A przejazd po lekkich krzaczkach to bok do malunku.
TrwaÂłoÂści zero.
6- No i syf i kurze ÂłapiÂą siĂŞ momentalnie i czasami po umyciu zanim dojedzie siĂŞ z pod chaty do ulicy to juÂż obciach jechaĂŚ na miasto.
WyglÂąd zajebisty ale ZERO praktycznoÂści |
|
|
|
 |
CopyManpl
|
Wysłany: 2011-10-07, 21:52
|
0
|
|
|
|
Przyznam, Âże uwielbiam matowe lakiery na samochodach. Wtedy mamy czysty kolor, bez zbĂŞdnych refleksĂłw typu drzewa itp.
Niestety nigdy siĂŞ nie zdecydowaÂłem wÂłaÂśnie dlatego, Âże czytaÂłem iÂż strasznie ciĂŞÂżko utrzymaĂŚ taki lakier w czystoÂści, o czym potem siĂŞ sam przekonaÂłem, ale nie na samochodach |
|
|
|
 |
rude.boy
|
Wysłany: 2011-10-07, 23:36
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-10-08, 10:48
|
0
|
|
|

|
Niestety ale W124 to jest samochĂłd ktĂłry musi jeszcze troche poczekaĂŚ aby zainteresowali siĂŞ nim kolekcjonerzy A obecnie spotyka go taki sam los jaki jeszcze z 12 lat temu byÂł udziaÂłem W123 tzw. "Beczki" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
piks
|
Wysłany: 2011-10-08, 11:32
|
0
|
|
|

|
wÂłaÂśnie 4fun a nie malowaÂłem tego pistoletem tylko normlanie z puchy koĂącĂłwÂą |
|
|
|
 |
rude.boy
|
Wysłany: 2011-10-08, 16:14
|
0
|
|
|

|
a jak jest z tym myciem tego "mat-szpray" lakieru? moze wystarczy zakupic jakis markowy szampon zamiast ogolno dostepnych kiepskich szamponow tudziez plynow do mycia naczyn. moze to kolejny temat dla pogromcĂłw mitow wiadomo czarny lakier juz wymaga wiecej troski a mat tym bardziej. w ogĂłle nie mam pojecia o pielegnacji takich powlok czy sa do tego specjalne srodki moze ktos cos wie na ten temat tak przy okazji.
edit:
no i prosze sam sobie odpowiem: http://sklep.swissvax-det...aque-250ml.html
osobiscie mysle o masce u siebie w macie jak nie wypali z carbonem 3d |
_________________ Honda The Power Of Dreams
"zawsze pod prÂąd, bo z prÂądem pÂłynÂą tylko Âśmieci"
http://youtu.be/3o55ca8rSPE
http://youtu.be/vU_R980SZVs
http://youtu.be/b6m9DDlBGu4
Semper Fidelis |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-10-08, 18:24
|
0
|
|
|

|
hehe plak najlepszy na wszystko...:)a carbon to tylko siatka z praktikera na mache i jazda:) |
|
|
|
 |
rude.boy
|
Wysłany: 2011-10-10, 15:29
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
piks
|
Wysłany: 2011-12-01, 17:50
|
0
|
|
|

|
mesiek siĂŞ trzyma jak trzeba nic nie odleciaÂło, byÂł myty nie raz nie dwa. w wekkend malujemy w ten brutalny sposĂłb forda facona z 61 roku |
|
|
|