Przesunięty przez: Tech 2012-05-13, 05:01 |
Autor |
Wiadomość |
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-10-16, 14:37 sprzedam sate 4000 B RP 1.2
|
|
|
|
Witam sprzedam sate 4000 R RP 1.2 uÂżyta parĂŞ razy zakupiona 3 miesiÂące temu u przedstawiciela, w pudeÂłku, cena 1300 zÂł . Zainteresowanych proszĂŞ pisaĂŚ na PW. |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-05, 20:41
|
|
|
|
Nadal aktualne |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-05, 20:45
|
|
|
|
maykel,
Digital? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-05, 21:04
|
|
|
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-06, 10:39
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Digital? | ciut chyba duzo w takim przypadku za nia wolasz... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-06, 18:43
|
|
|
|
maykel,
Z moich obserwacji powinieneÂś dostaĂŚ okoÂło 1200 zÂł.
Ostatnio na allegro sprzedawaÂła sie taka sata bez kubka za ok 1000 zÂł.
Ale za pierwszym razem kupujÂący odpuÂściÂł.
Hmmm, co do tych 1200 zÂł..... tamta byÂła z digitalem.
Ja rok temu kupiÂłem satĂŞ 4000 1.3 rp digital za 1500 zÂł od dobrego znajomego, bo inaczej dla tak maÂłej rĂłznicy w cenie nie kupiÂłbym z drugich rÂąk. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-06, 23:32
|
|
|
|
maykel napisał/a: | sprzedam sate 4000 R RP 1.2 uÂżyta parĂŞ razy zakupiona 3 miesiÂące temu | Witam. OsobiÂście guny juÂż mam ale zapytam o: PowĂłd SprzedaÂży? |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-07, 21:10
|
|
|
|
@up
Malowaniem tym pistoletem zajmowaÂłem siĂŞ po godzinach. Obecnie rezygnujĂŞ z tego systemu pracy, gdyÂż po prostu brak mi czasu. Nie widzĂŞ w takim ukÂładzie sensu, aby taka "zabawka" marnowaÂła swĂłj Âżywot w pudeÂłku. Zawsze moÂże posÂłuÂżyĂŚ komuÂś innemu
OdnoÂśnie ceny.
Jest ona w peÂłni adekwatna do stanu w jakim znajduje siĂŞ ta SATA. W autoryzowanym sklepie Spies Heckera kosztowaÂła mnie prawie 1700 zÂł.
WiĂŞc jak ktoÂś chce taniej - nie widzĂŞ problemu - to zapraszam do szukania na allegro.
Moim zdaniem ten pistolet jest wart ka¿dych pieniêdzy. Osoby, które posiadaj¹ SATE wiedz¹ co to jakoœÌ wykonania i samego natrysku, a to jest chyba dla ka¿dego lakiernika najwa¿niejsze
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-07, 21:35
|
|
|
|
maykel napisał/a: | WiĂŞc jak ktoÂś chce taniej - nie widzĂŞ problemu |
Z moich obserwacji rynku wtĂłrnego pistoletĂłw markowych mogĂŞ stwierdziĂŚ jedno.
Jak masz to nie sprzedawaj, lub musisz pogodziÌ siê z du¿¹ strat¹.
Taki jest rynek markowych sprzêtów, ale ja nic nie ka¿ê Ci opuszczaÌ.
Na allegro nowe zaczynajÂą siĂŞ od 1520 zÂł a 1550 to juÂż standard.
Ja bym nie sprzedawaÂł, lub wystawiÂł na allegro do skutku, lub zrobiÂł licytacjĂŞ np. z cena minimalnÂą.
Zobaczysz jakie jest zainteresowanie i ile Ci bĂŞdÂą proponowaĂŚ.
To tyle, powodzenia. |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-07, 21:44
|
|
|
|
DziĂŞki za sugestie |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-08, 18:48
|
|
|
|
Jeœli ktoœ bêdzie zainteresowany pistoletem na powa¿nie to informujê, ¿e istnieje mo¿liwoœÌ rozs¹dnej negocjacji cenowej. |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-09, 08:15
|
|
|
|
maykel napisał/a: | JeÂśli ktoÂś bĂŞdzie zainteresowany pistoletem na powaÂżnie to informujĂŞ, Âże istnieje moÂżliwoœÌ rozsÂądnej negocjacji cenowej. |
wiĂŞc jak pisaÂł Lackdoctor zapewne za 1200 zl teÂż sprzedasz ? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-09, 10:44
|
|
|

|
dla mnie taka rozsadna cena to niestety 1000zl.... tez za swoja 3k dalem kiedys 1700 a teraz moze by z 500 ktos dal moze nie... zostaw sobie ja,masz dobry sprzecik,praktycznie dozywotni jesli bedziesz go sporadycznie uzywal. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-09, 11:55
|
|
|
|
gugun,
Prawda.
Ja bym nie robiÂł takich prezentĂłw, bo dziÂś sprzedaÂż za 1000 zÂł a za 3 miechy kupisz gunse za 500 zl i ????
Jaki tu zysk? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-09, 12:26
|
|
|

|
dokladnie,od przybytku glowa nie boli...na chleb chyba kolega ma???wiec niech pistolet lezy i czasem sie przydaje jak masz go za bezcen sprzedac. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-12-09, 14:32
|
|
|
|
Poczeka z rok i nawet 1000 nie dostanie. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-11, 19:22
|
|
|
|
Nie potrzebuje rzeczoznawców przewiduj¹cych przysz³oœÌ, lecz potencjalnych klientów |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-11, 20:32
|
|
|
|
maykel,
DaÂłeÂś na allegro?
WidzĂŞ Âże ciĂŞÂżko jest, ale nie Ty pierwszy.
Kolega sprzedawaÂł sata jet 90 ostatnio i szaÂłu nie byÂło.
Kryzys czy jak ?
KiedyÂś, nie tak dawno sata 3000 sprzedawaÂła sie w okolicach 900 zl bez digi... wiĂŞc o co tu chodzi panowie lakiernicy???
Nikt niema luÂźnej gotĂłweczki na prezencik pod choinkĂŞ??
Dla siebie |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-12, 08:17
|
|
|
|
Ja byÂłem u kolegi maykela i oglÂądaÂłem pistola , stan super rzeczywiÂście ma ok 4 miesiĂŞcy , nie wiem czy wstawiÂł na allegro muszĂŞ zobaczyĂŚ : , myÂślĂŞ ze komuÂś posÂłuÂży jeszcze dÂługo
|
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-12, 10:40
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | wiĂŞc o co tu chodzi panowie lakiernicy??? |
http://allegro.pl/sata-je...1981550781.html
bo tu masz nowizne za 1500 od ktorej mozesz sobie odliczyc ok 300zl i kosztuje cie 1200 wiec kto da wiecej z uzywke niz za nowa sztuke???taki jest powod wlasnie tk mlego zainteresownia,mimo ze zapewne pistolet jest w idealnym stanie to itak drozszy od nowej sztuki...wiec powiem tak swiatecznie,z choinki zes sie urwal maykel??:) |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-12, 11:57
|
|
|
|
gugun napisał/a: | mozesz sobie odliczyc ok 300zl |
MĂłwisz o podatku vat a gdzie do tego odlicz dochodowy i pistolecik tak naprawde nowy kosztuje 1000 zÂł
Ale ilu z nas ma firmy?
Ja , Ty i kto jeszcze ma firme a niema markowego pistoletu.
Amator czy profesjonalista robiÂący tak ... dla rodziny nie odliczy sobie niczego i dlatego tak sobie gdybam Âże cena 1000 zÂł za taki pistolet moÂże by przeszÂła.
Zreszt¹ teraz s¹ dziwne czasy i ciê¿ko sprzedaÌ z ma³¹ strat¹ markowy sprzêt.
Projekter o tym pisaÂł.
£Atwiej by³o sprzedaÌ markowe pistolety rok temu... jak dopiero zacz¹³ pisaÌ i uœwiadamiaÌ lakiernikom ¿e warto sprawiÌ sobie taki sprzêcik a nie gów*nem siê ca³y czas odpychaÌ i uwa¿aÌ ¿e tak jest ok.
PS
Ja mam teÂż coÂś na sprzedanie... potencjalnie sata hvlp wsb digital.
ZresztÂą zaraz zrobiĂŞ odpowiedni temat.
Druga od lewej... http://screenshooter.net/2200499/elnfpnf
PowĂłd jest skromny... pod choinkĂŞ sprawiam sobiĂŞ ...
IWATA SUPERNOVA WS400 WS-400 1.3 1.3HD BASE CLEAR
Nowa nora, nowy wyciÂąg, nowy pistolet |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-12, 12:30
|
|
|
|
gugun napisał/a: | Lackdoctor napisał/a: | wiĂŞc o co tu chodzi panowie lakiernicy??? |
http://allegro.pl/sata-je...1981550781.html
bo tu masz nowizne za 1500 od ktorej mozesz sobie odliczyc ok 300zl i kosztuje cie 1200 wiec kto da wiecej z uzywke niz za nowa sztuke???taki jest powod wlasnie tk mlego zainteresownia,mimo ze zapewne pistolet jest w idealnym stanie to itak drozszy od nowej sztuki...wiec powiem tak swiatecznie,z choinki zes sie urwal maykel??:) |
wiesz gugun nie stojĂŞ tu po niczyjej stronie , ale nie kaÂżdy ma firmĂŞ i nie kaÂżdy jest na wacie zeby sobie odliczyĂŚ i co cie to interesuje kto i po ile chce sprzedaĂŚ ????
to tak jak ktoÂś by przyiechal do ciebie czy do mnie i powiedziaÂł byÂś klientowi ze robisz po 300 za element a klient na to zeÂś siĂŞ z choinki urwaÂł bo tam robiĂŞ po 150 za element ?
tyle ceni i to jego sprawa i moÂże sprzeda moÂże nie taki jest handel , a mondrowaĂŚ to siĂŞ kaÂżdy umie i co z tego wynika ? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-12, 12:31
|
|
|

|
w najgorszym wypadku mozna wziasc na znajomego co ma firme i podzielic sie:)
no to wkoncu ktos bedzie mogl cos na temat tych pistoletow powiedziec...mysle ze wtedy sata juz calkiem w odstawke pojdzie:)ja sie nie madruje tylko stwierdzm fakty...cena spada z kazdym dniem wiec jak chce sprzedac to jak najszybciej...niestety takie sa fakty...ja powiedzialem swoje zdanie na ten temat bo wydaje mi sie ze cena jest zbyt wysoka...i nie porownuj tego do ceny lakierowania bo w tym przypadku tu sata i tu sata,identycznie taka sama,a jak ty lakierujesz po 150 to twoja sprawa i zapewne szalu nie ma,co nie wynika z twoich umiejetnosci a oszczednosci. |
|
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-12, 12:34
|
|
|
|
a podzielisz siĂŞ ? |
Frostt.pl |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-12, 12:37
|
|
|

|
lakierok napisał/a: | a podzielisz siĂŞ ? | a czemu by nie??sam jak kupowalem moja 3k to na znajomego i mi polowe oddal a przy okazji sam sobie zarobil:)materialy tez bralem kiedys na niego bo ma duza firme i zawsze mi polowe oddawal vatu...za kazdego tysiaka wydanego w mieszalni mialem 100zl gratis a on drugie tyle wiec uklad ok:) |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-12, 13:04
|
|
|

|
Koledzy "takie rzeczy" to proponuje "omawiaĂŚ" na PW a nie tu na "ogĂłlnym" Wiecie Âże SÂłuÂżby Skarbowe "nie ÂśpiÂą tylko czuwajÂą"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-12, 13:27
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Kolega sprzedawaÂł sata jet 90 ostatnio i szaÂłu nie byÂło |
Ta Sata to model Sata jet 90-2 ,to bardzo rzadki model na naszym rynku podobnie jest z nim takÂże nawet na rynku niemieckim To model ktĂłry jest bardzo popularny ale w USA. Tam jest ogĂłlnie dostĂŞpny i na tamten "rynek" tworzony. Dlatego byÂło takie sÂłabe zainteresowanie odkupieniem tego egzemplarza
Wiadomo Âże jak czegoÂś nie znamy to mamy do tego obawy Co innego jest z "starszym bratem" modelem Sata jet 90 ktĂłry to jest bardzo popularny i moÂżna wszystko do niego dostaĂŚ ,zarĂłwno u nas jak i "za OdrÂą" I powiem wam Âże ostatni model gÂłowicy w Sata jet 90 oznaczony BS (o rozmiarach 1.3 i 1.4) jest taki sam jaki ma jego "mÂłodszy brat" Sata jet 90-2
Tak¿e jak nie ma ró¿nicy "to po co przep³acaÌ"
Pozdrawiam!
ps. A co do tej Sata 4000 RP to koledzy "dajcie spokĂłj sprzedajÂącemu" ,to ile chce to jest jego sprawa i "potencjalnego kupujÂącego" ,ale tak jak napisaÂŁ Lackdoktor Âże lepiej bedzie jak wystawi ten pistolet na sprzedaÂż nie tylko na forach lakierniczych
Tutaj kolego raczej "kupca" to chyba nie znajdziesz |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-13, 08:35
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Koledzy "takie rzeczy" to proponuje "omawiaĂŚ" na PW a nie tu na "ogĂłlnym" Wiecie Âże SÂłuÂżby Skarbowe "nie ÂśpiÂą tylko czuwajÂą"
Pozdrawiam! |
ja takich praktyk nie stosowaÂłem i nie stosuje ! |
|
|
|
 |
maykel
|
Wysłany: 2011-12-13, 19:08
|
|
|
|
Widzê, ¿e w temat by³ doœÌ burzliwy Niestety muszê uci¹Ì spekulacje, gdy¿ pistolet siê sprzeda³ Otrzyma³em za SATà takie pieni¹dze jakich oczekiwa³em, tj. 1200 z³
ReasumujÂąc... JeÂśli sprzĂŞt jest wart wiĂŞkszych nakÂładĂłw finansowych, a jego stan jest adekwatny do ceny to i klient siĂŞ znajdzie
DziĂŞki wszystkim za sugestie i celne - bÂądÂź teÂż trochĂŞ mniej - uwagi
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-13, 19:14
|
|
|
|
maykel napisał/a: | Niestety muszĂŞ uci¹Ì spekulacje, gdyÂż pistolet siĂŞ sprzedaÂł OtrzymaÂłem za SATĂ takie pieniÂądze jakich oczekiwaÂłem, tj. 1200 zÂł |
CieszĂŞ siĂŞ ,bo jest nadzieja na mojÂą satĂŞ 3000 hvlp digital... szansa na dobrÂą cenĂŞ. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-13, 19:16
|
|
|

|
ku... a chcialem zaproponowac tysiaka jak sie nie sprzeda wrazie i sobie zrobic prezent na swieta:)za moja 3k moze by ktos dal z 500 to bym duzo nie musial dokladac a zawsze 4k to nie 3 |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-13, 19:38
|
|
|
|
gugun jesteÂś bandzior haha oczywiÂście Âżartuje
nagadaÂłeÂś ze za drogo a sam chciaÂłeÂś kupiĂŚ !!!! zapewne odstraszyÂłeÂś nie jednego goÂścia co miaÂł chĂŞĂŚ na taki uÂżywany prawie nowy pistol zapewne nie jeden ÂżaÂłuje Âże Ciebie posÂłuchaÂł .
pozd. |
Frostt.pl |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2011-12-13, 21:51
|
|
|
|
Gugun
A Ty naprawdĂŞ chciaÂłbyÂś sprzedaĂŚ swojÂą satĂŞ 3k za 500 zÂł ? hvlp masz ? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-14, 09:43
|
|
|

|
JuÂż pisaÂł przecieÂż kolega Gugun (w innym temacie) Âże ma Sate 3000 RP z dyszÂą 1.4
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-14, 12:29
|
|
|

|
marer napisał/a: | A Ty naprawdĂŞ chciaÂłbyÂś sprzedaĂŚ swojÂą satĂŞ 3k za 500 zÂł ? hvlp masz ? | jak juz ci robert nap. a co w tym dziwnego???sprzet ma 2 lata,zestaw naprawczy za jakis czas bedzie trzeba zakupic,ale poki co jeszcze ladnie maluje wiec juz bedzie ok tysiaka,a w zamian mialbym 4k:) lakierok, w jednym z pierwszych postow nap. ze ok tysiaka jest warta i tyle tez bym dal:) a moja wtedy bym odsprzedal w promocji niech sobie ktos polakieruje,bo przy amatorskim mocno lakierowaniu jeszcze dlugo wytrzyma bez naprawy. |
|
|
|