Autor |
Wiadomość |
 |
slawciu
|
Wysłany: 2011-08-23, 16:48 Warsztat blacharski-jakie urzÂądzenia??
|
0
|
|
|
|
Jakie potrzebne sÂą urzÂądzenia w malym zakladzie blacharskim?
takie jak dobry migomat szlifierki wiertarki i mlotki to wiem ale co wiecej
co siê najczeœciej przydaje?? pó³ramy? spotery? jakie? najlepiej podajcie firmy i modele tych urz¹dzeù? a na priv prosze o sklep internetowy z jak najwiekszym asortymentem w przyzwoitej cenie bo wiadomo, ¿e za dobre narzedzie trzeba zaplacic. |
|
|
|
 |
Zuraw
|
Wysłany: 2011-12-08, 11:01
|
0
|
|
|

|
Czyli wnioskujĂŞ, Âże kolejny ''fachowiec'' planuje otwarcie biznesu o ktĂłrym zielonego pojĂŞcia nie ma...
OtwĂłrz knajpĂŞ...Nie musisz siĂŞ za bardzo znaĂŚ, tylko mieĂŚ kasĂŞ. Robota czysta, a do tego peÂłna kicha |
_________________ www.civicklub.pl
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-08, 13:21
|
0
|
|
|

|
w blacharce najwazniejsze jest pojecie i rozumienie tego co sie robi i dlaczego...ja mam miga silowniki 2 mlotki lyzke jakas babeczke i tez robie drobne blacharki....z tym ze wiem co robie i mysle przy tym i jakos zawsze sobie radze.za to moj kolega ma super rame i sprzet bo duzo mial dodatkowo dostal dotacje a cala blacharka u niego polega na wkrecaniu wkretow wiec jesli nie masz o tym pojecia to nie zaczynaj tematu bo to chyba trudniejsze od lakierowania,zrobic naprawde blacharke na poziomie a nie oszlifowac wszystko tarcza bo wtedy nie widac ze krzywo,wkrecic 10 niepotrzebnych regipsiakow i poucinac ranty drzwi zeby szparki sie zgadzaly |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-08, 19:50
|
0
|
|
|
|
wkrecic 10 niepotrzebnych regipsiakow i poucinac ranty drzwi zeby szparki sie zgadzaly
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-09, 10:37
|
0
|
|
|

|
kubazjan napisał/a: | wkrecic 10 niepotrzebnych regipsiakow i poucinac ranty drzwi zeby szparki sie zgadzaly | smieszne...ale widzialem juz wielu takich asow co podobnie robia...glownie sa to auta na handel...sciagasz zderzak do malowania i szukasz ....szukasz i szukasz bo wszystko odkrecona a on 3ma smieszne ale tragiczne....blacharka nie jest taka prosta...jak ktos ma glowe na karku to wie gdzie zlapac i gdzie puknac,a jak ktos ma szprzet a marna wiedze to wtedy kombinuje... |
|
|
|
 |
slawciu
|
Wysłany: 2011-12-09, 11:03
|
0
|
|
|
|
trochĂŞ pojecia mam. Zuraw, a ty jeszcze siĂŞ koleÂżko nie wykazaÂłeÂś na forum . bo nabijanie postĂłw i odkopywanie starych tematĂłw nic nie daje. moÂże pokaÂżesz co potrafisz bo jak narazie to tylko miniaturki umiesz sobie ustawiĂŚ.
A co do tematu, to pojeŸdzilem po tych co z prac ludzie s¹ zadowoleni i w³aœnie widza³em ¿e wiekszoœÌ tych dobrych ma s³aby sprzet, ale maj¹ coœ czego siê nie da kupiÌ :olej w g³owie.
kupilem sobie 2 zestawy rozpierakow, mÂłotki blacharskie i babeczki. na wiosne bede kupowaÂł dozera. narazie robie samochody swoje na handel i wychodzi coraz lepiej. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-09, 11:56
|
0
|
|
|
|
slawciu napisał/a: | i wychodzi coraz lepiej. |
I tak trzymaj, bo blacharzem do duÂżych robĂłt nie staniesz siĂŞ z dnia na dzieĂą.
Ale lekkie unfale.... dlaczego nie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2011-12-09, 12:09
|
0
|
|
|
|
Krzychu, co oznacza ten link w Twoich postach, robisz na sprzĂŞcie festoola czy tak tylko to wrzuciÂłeÂś?
SÂławciu, podstawa to rama. Najprostrze uÂżywane moÂżna kupic juÂż za pare tysiĂŞcy. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-09, 12:12
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA napisał/a: | co oznacza ten link w Twoich postach, |
Jeden filmik nieraz wiĂŞcej powie niÂż kilka postĂłw tÂłumaczenia jak siĂŞ obrabia element.
Mi ten filmik siĂŞ podoba.
U mnie tylko rupes, hebel elektryczny, dwa skorpio i polerka. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2011-12-09, 12:17
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | ZIEMBA napisał/a: | co oznacza ten link w Twoich postach, |
Jeden filmik nieraz wiĂŞcej powie niÂż kilka postĂłw tÂłumaczenia jak siĂŞ obrabia element.
Mi ten filmik siĂŞ podoba.
U mnie tylko rupes, hebel elektryczny, dwa skorpio i polerka. |
No tak mi sie zdawaÂło, Âże Ty masz u siebie rupesy.
Jak wszystko dobrze pujdzie twu twu twu to moÂże jutro kupie pare zabawek do warsztatu to teÂż sie nimi pochwale |
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2011-12-09, 16:02
|
0
|
|
|
|
slawciu, Podstawa to Migomat,rama. cyrkiel pomiarowy,zestaw babek,m³otków.M³otek bezw³adnoœciowy, !!!Grzebieù!!!,!!!Spotter!!!pilnik blacharski, szlifierka trzpieniowa ,lisek....jest tego wiele.to jest podstawa a wyzsza pó³ka to plazma .pomiar .zgrzewarka .lutospawarka.
Wszystko zaleÂżny czy chcesz robiĂŚ blacharkĂŞ czy maniane |
|
|
|
 |
Zuraw
|
Wysłany: 2011-12-09, 20:29
|
0
|
|
|

|
slawciu napisał/a: | trochĂŞ pojecia mam. Zuraw, a ty jeszcze siĂŞ koleÂżko nie wykazaÂłeÂś na forum . bo nabijanie postĂłw i odkopywanie starych tematĂłw nic nie daje. moÂże pokaÂżesz co potrafisz bo jak narazie to tylko miniaturki umiesz sobie ustawiĂŚ.
A co do tematu, to pojeŸdzilem po tych co z prac ludzie s¹ zadowoleni i w³aœnie widza³em ¿e wiekszoœÌ tych dobrych ma s³aby sprzet, ale maj¹ coœ czego siê nie da kupiÌ :olej w g³owie.
kupilem sobie 2 zestawy rozpierakow, mÂłotki blacharskie i babeczki. na wiosne bede kupowaÂł dozera. narazie robie samochody swoje na handel i wychodzi coraz lepiej. |
Wazne ze w zawodzie siĂŞ wykazaÂłem, na forum nie miaÂłem okazji... A stare tematy nie znaczÂą, Âże xxUjowe
Jak widzisz sporo osĂłb je odkopaÂło.
Skoro znasz siĂŞ na robocie to czemu pytasz o sprzĂŞt, nie zalogowaÂłem siĂŞ na forum aby siĂŞ z kogoÂś naÂśmiewaĂŚ w przeciwieĂąstwie do ciebie. |
 |
|
|
|
 |
slawciu
|
Wysłany: 2011-12-10, 12:00
|
0
|
|
|
|
Zuraw, moze i w zawodzie sie wykazaÂłeÂś ale chamskie odzywki na tym forum nie sÂą w moim przekonaniu najlepsze. blacharki troche robie. wiadomo nie jest to profi robota dlatego zalozylem temat aby dowiedziec sie czegos wiecej. oraz zeby ludzie potrafiÂący uzywac opcji szukaj juz wiecej nie zadawali tego samego pytania.Dawid1989, migomat, puller i troche mlotĂłw jest juz u mnie od dawna wiec troche jeszcze mi brakuje ale nie mam czegos takiego ze brakuje mi czegos w czasie roboty, poprostu biore to co wiem ze zrobie.
PS.Zuraw, mam nadzieje ze nastepnym razem moge liczyc na Ciebie jako doswiadczonego blacharza |
|
|
|
 |
Zuraw
|
Wysłany: 2011-12-10, 23:04
|
0
|
|
|

|
slawciu napisał/a: | Zuraw, moze i w zawodzie sie wykazaÂłeÂś ale chamskie odzywki na tym forum nie sÂą w moim przekonaniu najlepsze. blacharki troche robie. wiadomo nie jest to profi robota dlatego zalozylem temat aby dowiedziec sie czegos wiecej. oraz zeby ludzie potrafiÂący uzywac opcji szukaj juz wiecej nie zadawali tego samego pytania.Dawid1989, migomat, puller i troche mlotĂłw jest juz u mnie od dawna wiec troche jeszcze mi brakuje ale nie mam czegos takiego ze brakuje mi czegos w czasie roboty, poprostu biore to co wiem ze zrobie.
PS.Zuraw, mam nadzieje ze nastepnym razem moge liczyc na Ciebie jako doswiadczonego blacharza |
SÂławicu, oboje nas poniosÂło.
Jak chcesz to mogê ci wys³aÌ na miala ca³¹ listê potrzebnych naerzêdzi (kartka A4), od A-Z
KiedyÂś w drodze do roboty pisaÂłem z nudĂłw:)))
Ja tak naprawdĂŞ chciaÂłbym siĂŞ wymieniĂŚ doÂświadczeniami, a przy okaazji nauczyĂŚ lakierowania. |
 |
|
|
|