Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 10:55   Malowanie perla
0
UP DOWN

Witam wszystkich to moj 1szy post nie mam czasu sie przywitac(potem to zrobie)ale mam pytanie pomalowalem owiewnke w motocyklu na perle i nie wiem czy daje sie lakier bezbarny na perle.Dziekuje i pozdrawiam.Potem dam zdj jak wyszlo moje 1sze malowanie

kubazjan
Wys³any: 2011-12-18, 11:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
:sciana: :sciana: ...a tyle jest o tym na forum...i dlatego nic ci nie podpowiem bo nawet nie chcialo ci sie zajrzec i poszukac odpowiedzi na tak banalne pytanie...ktore notabene dosta³bys w 5 sekund...

senior
Wys³any: 2011-12-18, 11:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 8 razy
A sk±d masz t± per³ê? Je¶li ze sklepu to nie powiedzieli Ci ¿e musisz co¶ jeszcze do niej wzi±æ do kompletu?
sim_dr napisa³/a:
nie wiem czy daje sie lakier bezbarny
Yooo

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 12:32   
0
UP DOWN

Chyba sam sobie odpowiedzialem,ale tez zabardzo ta owiewnka sie nie swieci dam zdj jak zrobie i ocenicie

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 16:05   
0
UP DOWN

http://imageshack.us/g/197/1002085i.jpg/ zdj perly

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 17:47   
0
UP DOWN

Przepraszam za post pod postem ale nie da sie edytowac.Mozna to spolerowac zeby sie to swiecilo?

jacenty 741
Wys³any: 2011-12-18, 18:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Je¶li na³o¿y³e¶ tylko bazê,to nie,nie da siê spolerowaæ,powiniene¶ pokryæ j± lakierem bezbarwnym.A teraz,wraz z up³ywaj±cymi godzinami,zbli¿asz siê do momentu zdzierania wszystkiego i zaczynania od nowa.

hematol 
Wys³any: 2011-12-18, 18:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
jacenty 741 napisa³/a:
Je¶li na³o¿y³e¶ tylko bazê,to nie,nie da siê spolerowaæ,powiniene¶ pokryæ j± lakierem bezbarwnym.A teraz,wraz z up³ywaj±cymi godzinami,zbli¿asz siê do momentu zdzierania wszystkiego i zaczynania od nowa.

Jacenty mnie w³a¶nie uprzedzi³...to samo chcia³em napisaæ.... :D
Ze zdjêcia ma³o widaæ,ale je¶li polakierowa³e¶ klarem to jest tylko "zapruszone" a nie "wylane"...

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 18:14   
0
UP DOWN

No wlasnie nie nalozylem bezbarwnego bo w orginale nie bylo bezbarwnego.I w mieszalni powiedziala mi ze bezbarwnego sie nie daje.

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-12-18, 18:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
sim_dr napisa³/a:
.I w mieszalni powiedziala mi ze bezbarwnego sie nie daje.

Zmieñ mieszalnie.

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 18:23   
0
UP DOWN

hematol napisa³/a:
jacenty 741 napisa³/a:

Jacenty mnie w³a¶nie uprzedzi³...to samo chcia³em napisaæ.... :D
Ze zdjêcia ma³o widaæ,ale je¶li polakierowa³e¶ klarem to jest tylko "zapruszone" a nie "wylane"...

Czy dobrze rozumie?Juz nie moge nalozyc bezbarwnego na suchy plastik.Czyli jtr znow mam robote:(.\
Doctor heh mam jedna w miescie
Sory za bardzo sie nie znam nie wiem czy klar to perla.Malowalem perla..

arus
Wys³any: 2011-12-18, 19:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Jak nie mieszalniê to zmieñ lekarza ;P

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 20:46   
0
UP DOWN

Chlopaki pomozcie bo nie wiem co z tym zrobic zjechac papierem (jezeli tak to jakim).To pierwsze malowanie wiec prosze mi nie pisac oddaj to profesjonaliscie,sam chce to zrobic i przy tym sie naucze.

MichuMachu
Wys³any: 2011-12-18, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
ja bym to zjechal papierkami wodnymi 800 a potem 1000 oczywiscie jesli jest to suche, polozyl na to perle (dobrze przypylic) i na to klar . To jest moja sugestja ale niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni bo moze sie myle:)

sim_dr
Wys³any: 2011-12-18, 21:14   
0
UP DOWN

A reszta co sadzi?Klar to bezbarwny?

MichuMachu
Wys³any: 2011-12-18, 21:15   
0
UP DOWN

Tak klar to lakier bezbarwny :)

senior
Wys³any: 2011-12-18, 21:34   
0
UP DOWN

W sumie zale¿y to i od tego kiedy to polakierowa³e¶ i w jakich warunkach, bo je¶li dzisiaj i w warunkach gara¿owych nie za ciep³ych i jest to tylko czasza to chocia¿ koledzy tu pomachaj± palcem to jutro tylko dmuchn±æ lakierem bezbarwnym. ;P
Ale bezpieczniej jutro kupiæ bezbarwny, t± czaszê tylko lekko przematowaæ p1200, dmuchn±æ raz jeszcze baz± i po jej przeschniêciu klarem - i finito.
To nie problem........ problem by³by gdyby to by³o ca³e auto ;)
G³owa do góry, a je¶li w mieszalni:
sim_dr napisa³/a:
w mieszalni powiedziala
to by³a Pani i "taka która ujdzie" ;) to "zasugeruj jej jak±¶ rekompensatê" dla siebie ;) ^^

A tego to nie bardzo rozumiem:
sim_dr napisa³/a:
nie nalozylem bezbarwnego bo w orginale nie bylo bezbarwnego

sim_dr
Wys³any: 2011-12-19, 06:20   
0
UP DOWN

Tak to jest Pani.Tesciowa od brata wiec bedzie upust :D .Malowalem w sobote wiec juz nic nie uratuje.To pojade papierem 1200 i psikne jeszcze raz.Po 5ciu minutach starczy przejechac bezbarwnym? Ile razy go nalozyc?

kalbi 
Wys³any: 2011-12-19, 11:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
przematuj to na sucho szar± w³óknin±, polakieruj to kolorem raz jeszcze, a potem po³ó¿ lakier bezbarwny w ilo¶ci takiej jak± zaleca producent danego lakieru.

senior
Wys³any: 2011-12-19, 16:29   
0
UP DOWN

sim_dr napisa³/a:
.Po 5ciu minutach starczy przejechac bezbarwnym?
Czekasz do uzyskania matu plus jeszcze trochê. Pewnie masz ala spartañskie warunki wiêc powiedzmy ¿e miêdzy 15 a 30 minut styknie

sim_dr
Wys³any: 2011-12-19, 18:56   
0
UP DOWN

http://imageshack.us/g/70...jpg/.Zmatowalem i pomalowalem na nowy i nanioslem bezbarwnego,ale zrobily mi sie zlewy jak je usunac jakim papier trzeba miec zeby sie ich pozbyc.Noi jeszcze przy malowaniu troche smieci wpadlo mi na to wystarczy to po wszystkim jakos spolerowac?

sim_dr
Wys³any: 2011-12-20, 12:48   
0
UP DOWN

Chlopaki pomozcie jak to mam zrobic?

MichuMachu
Wys³any: 2011-12-20, 15:47   
0
UP DOWN

wez maly klocek na to papier 1500 wodny i przycieraj lekutko na koniec papierem 2000 lub 2500 (uwazaj na kantach mozesz tez probowac na rece przycierac ale nie wiem jak to wyjdzie bo to w sumie nie sa plaskie elementy) i przepoleruj jak ci to zgrabnie pojdzie to nie po przecierasz do bazy i bedzie ladnie :) tylko rob to z wyczuciem i poczekaj ze 2 dni az to wszystko wyschnie a zlewki ztwardna. A i jeszcze taka jedna rada ktora na forum wyczytalem i sie jej twardo trzymam pamietaj ze latwiej zapolerowac more niz zlewke :) pozdrawiam

senior
Wys³any: 2011-12-20, 20:30   
0
UP DOWN

To zale¿y jakie ¶mieci, gdzie, ..... nie zawsze da siê wyci±æ.
Jak zdj±æ zlewki? Zale¿y jakie to s±, gdzie.... Mo¿esz siê jakby co wspomóc szpachl± "nitro" aby siê dooko³a nich nie poprzecieraæ a gradacje masz podane wy¿ej.
Pytanie jeszcze czy masz czym zapolerowaæ i nawet je¶li masz to czy dojdziesz tam maszynowo czy bêdziesz sra³ siê rêcznie a to ju¿ syf - pomijaj±c fakt ¿e polerowanie po ciêciu papierem ju¿ samo w sobie jest uszkodzeniem pow³oki.
Ale wg. mnie najlepiej bêdzie je¶li zawsze najpierw zasiêgniesz wiedzy a pó¼niej bêdziesz cokolwiek robi³ a nie najpierw robi³ a pó¼niej szuka³ odpowiedzi jak to poprawiæ/naprawiæ.

sim_dr
Wys³any: 2011-12-24, 15:20   
0
UP DOWN

No moze to nie byly zlewki tylko otarlem wezem od kompresora pomalowana powloke.Udalo sie jakos to zrobic.Czas teraz na inna owiewke(ogon).Pomalowalem go akrylem ale jakies odpryski sie zrobily zostalo mi farby jeszcze i jakim to papeirem przejechac 800,1200 i potem moge 1500?

senior
Wys³any: 2011-12-26, 20:46   
0
UP DOWN

Wystarczy i 800 ale bior±c poprawkê na jaki¶ paproch czy tym podobne to jak po 800 dodatkowo przelecisz tym co masz 1200 to na pewno krzywdy mu nie zrobisz, a ¿e matowania jak na lekarstwo to i siê nie narobisz.
{ja sam bym zostawi³ po 800}

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: