Autor |
Wiadomość |
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 11:56 KtĂłry Pistolet WybraĂŚ
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-12-25, 11:59
|
0
|
|
|
|
Teraz lepiej ZÂłap gdzieÂś okazjĂŞ na allegro i kup ze 2 saty 3000rp. SÂą czasami w Âśmiesznych cenach. Zawsze to jeden do bazy drugi do klaru |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2011-12-25, 12:15
|
0
|
|
|
|
wez sata 4000 rp albo 3000B rp ja mam i maluje baza i akrylem niÂą |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 12:25
|
0
|
|
|
|
Miki napisał/a: | WstydziÂł byÂś siĂŞ tak nazywaĂŚ temat. |
Przepraszam a jak powinienem nazwaĂŚ temat ? |
|
|
|
 |
ComTom
|
Wysłany: 2011-12-25, 12:28
|
0
|
|
|
|
Koledze zapewne chodziÂło o byka w tytule KTĂRY nie "ktury" |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 12:48
|
0
|
|
|
|
przepraszam juÂż poprawiÂłem to przez moje roztargnienie a tak w nawiasie to nigdy nie byÂłem orÂłem z polskiego |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-25, 13:09
|
0
|
|
|
|
Miki napisał/a: | ZÂłap gdzieÂś okazjĂŞ na allegro i kup ze 2 saty 3000rp. |
DokÂładnie tak, lecz jeÂśli jeden to sata 4000 1.2 rp. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 14:21
|
0
|
|
|
|
SATA wiadomo sprzêt profi a co myœlicie o tych Devilbissach tam mo¿na zastosowaÌ ró¿ne rozpylacze i ma siê pistolet do bazy i do klaru czy to jest coœ warte czy to lipa a i jak z miot³¹ w tych pistoletach SATA i Devilbiss ? morze ktoœ mia³ okazje u¿ywaÌ jednego i drugiego pistoletu i ma opinie na ten temat ? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-25, 14:33
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-25, 15:42
|
0
|
|
|
|
Ja sprzedam SATE 4000 B RP 1.2 , mam jÂą ok 4 miesiĂŞcy cz cene 1200 zÂł w pudeÂłku .
sprzedaje gdyÂż bĂŞdĂŞ miaÂł prezent od rodziny z Niemiec ( bĂŞdĂŞ im robiÂł auto i mam w nagrodĂŞ dostaĂŚ pistola tylko nie wiem jakiego ) |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-12-25, 20:40
|
0
|
|
|
|
lakierok, tylko Âżeby Ci waÂłka nie uwalili i SICO nie kupili |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 21:12
|
0
|
|
|
|
czy 1.2 w tej Sacie 4000 RP to nie za ma³a dysza przypuœÌmy do jakiegoœ du¿ego elementu na przyk³ad maska z Mercedesa S a co do zakupu to wybaczcie ale w planie zakup nowego no ale i tak dziêki za propozycje te og³oszenie z tym devilbissem ogl¹da³em a z ciekawoœci jaka by³a by cena mo¿na na numer gg 184889 jestem niewidoczny jeœli na forum jej oficjalnie nie mo¿na podaÌ . |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2011-12-25, 21:35
|
0
|
|
|
|
Kolega tam napisaÂł w ogÂłoszeniu,Âże liczy sobie za ten pistolet 900 ZÂŁ |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-25, 21:47
|
0
|
|
|

|
Dysza 1.2 w Sata jet 3000 RP i jet 4000 RP jest "optymalna" i zalecana przez wszystkich czo³owych producentów materia³ów lakierniczych.U niektórych jest zalecana do nak³adania lakierów nawierzchniowych i baz jeszcze dysza 1.3 np. DuPont ,Standox. Jeœli wybierasz jednak Sata w systemie HVLP to jest zalecana ju¿ dysza 1.3 albo 1.4 (zale¿y od producenta)
Na Alle...o ktoÂś wystawiÂł nowÂą Sata jet 3000 HVLP z dyszÂą 1.4 za 800zÂł. Propozycja warta zastanowienia jeÂśli ma wszystkie "papierki" od tego egzemplarza
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-25, 22:11
|
0
|
|
|
|
no i znowu niedopatrzenie z mojej strony ja patrzy³em tylko na og³oszenie nie przegl¹da³em ca³oœci . Ja lakierujê ju¿ oko³o 10 lat i ca³y czas jednym pistoletem profesionalem hp 1.4 ale ten pistolet jest ju¿ bardzo wys³u¿ony i chcia³em kupiÌ nowy wpierw myœla³em nad Iwata HTE2 lub Iwata s-Impakt ale po d³u¿szych rozmyœleniach doszed³em do wniosku ¿e zaszaleje i kupie coœ naprawdê profi dodam ¿e lakieruje hobbistycznie po prostu uwielbiam to robiÌ i lubiê jak jest super efekt , w pracy nie lakierujê ale jak czasem patrze na lakier w pracy i mój w gara¿u tam malowany poprzez zawodowego lakiernika a w domu prze zemnie to czasem mój w gara¿u wygl¹da du¿o lepiej ni¿ w tej robocie no tylko te py³ki lakiery u nas to przewa¿nie Spice cheker dok³adnie nie wiem jak siê to pisze a wiêc przepraszam za b³êdy. przed œwiêtami po¿yczy³em od kumpla Lidera LVLP z dysz¹ 1.4 i powiem tak zalecane ciœnienie to nieca³e 2 atmosfery ale ja da³em mu 3 atmosfery na wejœciu przy naciœniêtym cynglu i próbowa³em malowaÌ , nieŸle to maluje miot³a to oko³o 26 centymetrów bazê trochê s³abo rozbija lekka skórka wychodzi ale lakier bezbarwny k³adzie super baza 2:1 klar 2:1 w pomieszczeniu temperatura 18 stopni |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2011-12-26, 10:29
|
0
|
|
|
|
Tak se czytam i czytam i nie bardzo kolegê rozumiê piszesz ¿e lakiernictwem zajmujesz siê od 10 lat pó¿niej ¿e jesteœ amatorem.Pistoletem lvlp klar nak³adasz super a na bazie robisz barana ??? Skoro jesteœ amatorem to po kiego grzyba Ci pistolety profi za 2k ???????POZDROWIONKA |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-26, 11:03
|
0
|
|
|
|
Nie dos³ownie barana tylko chodzi³o mi o to ¿e ten pistolet s³abo rozbija materia³ byÌ morze ma za du¿¹ dysze ale to nie istotne bo to nie mój tylko go mia³em na próbê od kumpla po¿yczanego , a co do pistoletu który chcê zakupiÌ to chodzi mi oto ¿e na takim sprzêcie pow³oka powinna byÌ jeszcze lepsza a ni¿ na tych chiùskich , no i ca³y czas bêdzie tak samo lakierowa³ a nie pierwsze 5 razy super a potem ? .A co do okresu mojej zabawy w lakierowanie to chodzi mi o to ¿e nie lakierujê zawodowo i nie mam ¿adnych kursów pokoùczonych w tym kierunku wiêc uwa¿am siê za amatora tag zwany samouk , to moje chobbi a chobbi zawsze kosztuje . |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-26, 21:07
|
0
|
|
|
|
Wed³ug mnie najuniwersalniejszym pistoletem z tych podanych jest DV GTI PRO {w³aœnie T1 1,3} i niby te¿ ze wzglêdu na uniwersalnoœÌ przy zmianie samych g³owic. Ale za jakiœ czas ta uniwersalnoœÌ zniknie zaraz po tym jak znikn¹³ bazy konwencjonalne - a ile to potrwa tego nie wie nikt bo mo¿e kilka lat a mo¿e miesiêcy.
Drugi DV to nowoœÌ, a do nowoœci mam w¹tpliwoœci a tym bardziej ¿e jest to kurewsko skomplikowany pistolet w detalach i serwis DV nie jest mocny - lecz w dotychczasowych modelach nic siê nie dzia³o.
Na chwile obecn¹ z DV wzi¹³bym GTI PRO bo ceny s¹ teraz rewelacyjne.
Z IWAT wybraÂłbym WBX-a a nie LV-2 i jak WBX-a to 1,4 a nie 1,3.
Walcoma NIE.
A SATY............ TeÂż nie
Najlepiej popytaj siĂŞ dookoÂła siebie co kto ma i sprĂłbuj zobaczyĂŚ co jak dziaÂła bo kaÂżdy z nich jest zupeÂłnie inny. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-27, 12:58
|
0
|
|
|

|
senior napisał/a: | A SATY............ TeÂż nie | ja chyba tez nie...mimo ze 3malew w recach glownie saty to cos mi w nich nie pasuje...tak drogi pistolet a kazda np 3k syczy po czasie,co 2 lata serwis bo przestaje malowac...jesli chodzi o samo malowanie to jest ok ale jesli o wytrzymalosc i bezawaryjnosc to raczej minus wielki.nie wiem jak to jest z innymi "liderami" ale sata ostatnio sie troche popsula jesli chodzi o 2 ostatnie modele 3k i 4k |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-27, 14:00
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | ale sata ostatnio sie troche popsula jesli chodzi o 2 ostatnie modele 3k i 4k |
Ale mi pojechaÂłeÂś po pistoletach ....
A ja je dziÂś doinwestowaÂłem ...... wiecie pakuÂły, teflon i sylikon w tubie.
Nic nie psyczy nic nie syczy a nawet nic nie wskazuje na to ¿e dopuki nie pod³¹czê wê¿a i nie podam ciœnienia to... nic nie zasyczy.
Dobra, koniec ÂżartĂłw
DziÂś wymieniÂłem bateryjki w digitalu w obydwĂłch satach.
Ori na ori - Âżeby nie byÂło Âże mi coÂś zaleje elektronikĂŞ. A jest tam niemaÂłe zaskoczenie.
Co dziwne bateryjka padÂła w nieczĂŞsto uÂżywanej sacie 4000 a w 1.5 rocznej sacie 3000 wymieniÂłem profilaktycznie.
I jedyne co stwierdzam, to Âże nie zamieniĂŞ saty na inne, bo niema ku temu Âżadnych przesÂłanek.
Tak samo jak ktoœ ma DV czy iwate - to tak samo górna pó³ka i ka¿dy siê cieszy z tego co mu pasuje.
Mi pasuje digi w sacie a na temat psucia siĂŞ pistoletĂłw konkurencji nie mogĂŞ siĂŞ publicznie wypowiedzieĂŚ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-27, 14:14
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Ale mi pojechaÂłeÂś po pistoletach .... | sobie tez.ale jest jak jest,nie sa to tak wytrzymale pistolety jak starsze modele mimo ze lakieruje sie nimi fajnie. |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2011-12-27, 19:03
|
0
|
|
|
|
GuguÂś Satka ci syczy bo zostawiasz jÂą z bazÂą na kilka dni Co do nowoÂści nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaÂł bo moje colty to 15-to letnia Sacina Jet 90 i Satka Jet 2000 hvlp i jeszcze Victoria 2107 i mini (chinol).WyÂżygaÂłem za nie kupĂŞ kasiory(jak dla mnie) i dlatego staram siĂŞ o nie jakoÂś tam dbaĂŚ (nigdy nie byÂły naprawiane) .
Kolego Hopek trudno bĂŞdzie Ci kupiĂŚ optymalny pistol dla siebie opierajÂąc siĂŞ na opiniach z netu poniewaÂż kaÂżdy (prawie kaÂżdy) lakiernik psika inaczej i innym (idealnym) sprzĂŞtem. Po 10-ciu latach powinieneÂś wiedzieĂŚ jaki system (hvlp czy rp) Ci odpowiada .Nic nie piszesz o sprzĂŞcie ktĂłry ma zasilaĂŚ TwĂłj nowy pistol ani o warunkach w jakich bĂŞdziesz tworzyÂł. Jako amator pewnie nie masz moÂżliwoÂści przetestowania nowoÂści ktĂłre wymieniÂłeÂś w linkach takÂże musisz zaryzykowaĂŚ .Od siebie mogĂŞ tylko napisaĂŚ Âże LAKIERNIK po kilku prĂłbach opanuje kaÂżdy z w/w sprzĂŞtĂłw .Ja z racji pracy (psikania)w przemys³ówce preferujĂŞ pistolety wysokociÂśnieniowe ktĂłre sÂą MOIM zdaniem lepsze dla garaÂżowcĂłw ze wzglĂŞdu na mniejsze zapotrzebowanie na luft (co prawda wiĂŞksze ciÂśnienie ok.3 bar ale mniejsza iloœÌ) i zdecydowanie szybsza praca co ma zaje.......sty wpÂływ na Âśmieci w klarze. Pistolety hvlp sÂą dla MNIE jakieÂś zamulone.PamiĂŞtaj to zawsze bĂŞdzie TWĂJ wybĂłr i twoja kasa Co do serwisĂłw koledzy wczeÂśniej juÂż siĂŞ wypowiadali i tu wybĂłr moÂże byĂŚ tylko jeden zastanĂłw siĂŞ tylko nad tym czy rp czy hvlp zanim staniesz siĂŞ SATANISTÂĄ |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-27, 21:38
|
0
|
|
|
|
Dziêkujê za opinie o tych pistoletach i kupiê albo DV albo Sate tylko nie wiem jaka dysza w tej Sacie gdybym siê na ni¹ zdecydowa³ czy 1.2 czy 1.3 system tylko RP , HVLP odpada myœlê ¿e kompresor nie podo³a ma niby wydajnoœÌ 500 l tylko nie wiadomo czy na wejœciu czy praktyczna i jest 3 cylindrowy , zbiornik 250 l , w¹¿ zasilaj¹cy 10 mm . pomieszczenie to gara¿ . W tej chwili mam Profesjonala z dysz¹ 1.4 i nie wiem czy dysza 1.2 w tej Sacie to nie za ma³a do du¿ych powierzchni , co do opanowania pistoletu to z tym niema problemu próbowa³em od kumpla Lidera LVLP z dysz¹ 1.4 i te¿ nie mia³em problemu a wczeœniej jakieœ 8 lat temu mia³em tak¹ star¹ Polsk¹ Dêbice taki pistolet zero regulacji i te¿ nim pryska³em , jednym s³owem robiê ca³y czas na szrotach , no a teraz chcê kupiÌ coœ profi ale za t¹ kasê nie chcê kupiÌ bubla ktury bêdzie gorzej malowa³ a ni¿ mój stary gun dlatego za³o¿y³em ten temat . Czy te nowe Saty mo¿na myÌ w Nitrze |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2011-12-27, 21:40
|
0
|
|
|
|
Kolego kaÂżdy pistolet moÂżna CZYÂŚCIĂ ZA POMOCÂĄ nitro , NIGDY myĂŚ w nitrze !!!
nie nale¿y pistoletów k¹paÌ w nitrze,poniewa¿ to wp³ywa na ich pracê i ¿ywotnoœÌ |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-27, 21:44
|
0
|
|
|
|
arus napisał/a: | Victoria 2107 |
Jeœli mo¿esz kilka s³ów na jego temat i czy znasz ró¿nicê miêdzy nim a modelem 2015. |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-27, 22:19
|
0
|
|
|
|
arus napisał/a: | GuguÂś Satka ci syczy bo zostawiasz jÂą z bazÂą na kilka dni | To b³¹d i ... ale nie ma to wpÂływu na syczenie zapewne z regulacji ciÂśnienia co jest w Satach prawie standardem - tak jak i wejÂście powietrza do guna. arus napisał/a: | Ja z racji pracy (psikania)w przemys³ówce preferujĂŞ pistolety wysokociÂśnieniowe ktĂłre sÂą MOIM zdaniem lepsze dla garaÂżowcĂłw ze wzglĂŞdu na mniejsze zapotrzebowanie na luft (co prawda wiĂŞksze ciÂśnienie ok.3 bar ale mniejsza iloœÌ) i zdecydowanie szybsza praca co ma zaje.......sty wpÂływ na Âśmieci w klarze. | A tutaj kompletnie siĂŞ nie zgadzam bo mam zupeÂłnie odmienne zdanie jeÂśli chodzi o Âśmieci gdyÂż wysoko ciÂśnieniowiec szybciej zruszy syfy ze Âścian, sufitu i podÂłogi niÂż nisko. Poza tym przy sÂłabej wentylacji robi duÂżo wiĂŞkszy zakurz co jest w takiej sytuacji wielkim minusem ze wzglĂŞdu i na widocznoœÌ i na osiadanie zaschniĂŞtego pyÂłu na lekko juÂż zwiÂązanÂą powÂłokĂŞ gdy lakieruje siĂŞ na bardzo szybkich utwardzaczach i na dodatek ze "spidami".
Moim zdaniem w sÂłabszych warunkach przy sÂłabej wentylacji najgorszym {jak dla mnie} wyborem jest wÂłaÂśnie Sata RP ktĂłra to w modelu 4000 ma na wyjÂściu do 2,5 BARA !!! Plus do lakierowania ale wielki minus przy sÂłabych warunkach.
Natomiast jeœli chodzi o wydajnoœÌ sprê¿arki to 100% prawda.
I w³aœnie tak jest ¿e w wiêkszoœci ilu ludzi tyle opinii bo wiêkszoœÌ nie ma porównania do innego markowego pistola, a ci co maj¹ albo maj¹ swoje jakieœ przyzwyczajenia i upodobania albo nawet jeœli maj¹ inne zdanie to publicznie nie zawsze siê przyznaj¹ ¿e wydali 2, 3 czy 4 tysi¹ce na pistole które im nie odpowiadaj¹.
Ja przyznajĂŞ Âże mimo iÂż mam DV to moim marzeniem jest zobaczyĂŚ we wÂłasnych Âłapkach IWATĂ W400 HD gdyÂż podejrzewam iÂż moÂże to byĂŚ pistol moich marzeĂą.
Ale dla kolegi mocnym w chwili obecnej argumentem moÂże byĂŚ cena, gdyÂż sam nie wiem dlaczego DV GTI PRO bywajÂą teraz w takich wielkich promocjach cenowych.
hopek03 napisał/a: | nie wiem jaka dysza w tej Sacie gdybym siĂŞ na niÂą zdecydowaÂł czy 1.2 czy 1.3 system tylko RP | Zdecydowanie 1,2 Bo Saty cyferkami z innymi gunami siĂŞ nie porĂłwnuje - to Âładnie juÂż chyba opisaÂł nawet DOCTOR jeÂśli mnie pamiĂŞĂŚ nie myli. Ale na prawdĂŞ proponujĂŞ Ci najpierw u kogoÂś zobaczyĂŚ jak dziaÂła kaÂżdy gun a w szczegĂłlnoÂści Sata RP bo jak dla mnie jest to gun tylko do pracy przy porzÂądnej wentylacji {albo lakierowania MALUCHA na Âśrodku Stadionu Narodowego }
hopek03 napisał/a: | HVLP odpada myÂślĂŞ Âże kompresor nie podoÂła ma niby wydajnoœÌ 500 l tylko nie wiadomo czy na wejÂściu czy praktyczna i jest 3 cylindrowy , zbiornik 250 l | SÂądzĂŞ Âże da sobie bez problemu radĂŞ. Poza tym zawsze szybko moÂżesz wyliczyĂŚ jej wydajnoœÌ i bĂŞdziesz dokÂładnie wiedziaÂł co masz i na co moÂżesz sobie pozwoliĂŚ.
I nawet jeÂśli cyferkami niby nie bĂŞdzie odpowiadaÂło {w co wÂątpiĂŞ} to pamiĂŞtaj Âże wagonĂłw kolejowych na akord nie bĂŞdziesz lakierowaÂł 10 godzin na dobĂŞ |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-28, 17:18
|
0
|
|
|
|
Kolego [senior] a czy moÂżesz swojÂą opinie na temat pistoletĂłw DV opisaĂŚ bo ceny w porĂłwnaniu do Sat sÂą sporo niÂższe i nie wiem czy warto wykÂładaĂŚ o cztery stĂłwy wiĂŞcej , a jeÂśli chodzi o sprĂłbowanie tych gunĂłw przed zakupem to nie mam takiej moÂżliwoÂści nikt ze znajomych nie ma takiego sprzĂŞtu tylko jakieÂś chiĂączyki . A w pracy mamy ale sprĂłbowanie odpada szef ich pilnuje jak by byÂły ze zÂłota .
[ Dodano: 2011-12-28, 17:29 ]
znalazÂłem DV za maÂłe pieniÂądze http://moto.allegro.pl/pi...2016649533.html co o tym sÂądzicie |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-28, 20:03
|
0
|
|
|
|
Powiem Ci Âże dla mnie lepsze sÂą DeVilbissy. Mam i je i SatĂŞ 3000 RP i zdecydowanie wolĂŞ DV od Saty. {Ja tej swojej Saty uÂżywam tylko do busĂłw w akrylu /bo ma wielkÂą dyszĂŞ/ a Ty szukasz uniwersalniaka wiĂŞc pomijajÂąc fakt Âże Saty wcale bym nie wybraÂł a wolaÂłbym DV to jeÂśli juÂż miaÂłbym wybĂłr tylko Sata HVLP lub RP to do takich prac i warunkĂłw wolaÂłbym HVLP}
Poza tym Saty poza ³atwoœci¹ i lekkoœci¹ natrysku s³yn¹³ te¿ z wielkiej awaryjnoœci - niby maj¹ super serwis i czêœci kilka stron na Allegr.... ale nie po to kupujesz nowy markowy aby przy nim d³ubaÌ.
Ale to ja tak wolê a jest masa ludzi która ma z pewnoœci¹ zdanie odmienne. Tylko w tym zdaniu odmiennym zawsze spytaj czy lakierowali i tym i tym oraz gdzie? Bo jeœli ktoœ mia³ same rozklekotane chinole to cokolwiek by nie wzi¹³ do rêki markowego zawsze bêdzie mówi³ ¿e to jest najlepszy pistolet na œwiecie.
Jeszcze œwietnymi pistolami wg. mnie s¹ IWATY {jak dla mnie chyba najlepsze}, ale tam niestety jest du¿o wy¿sza cena: wci¹¿ myœlê o W400 HD
A Dv-ki wÂłaÂśnie nie wiem dlaczego sÂą ostatnio strasznie tanie co przy maÂłych funduszach dodatkowo za nimi przemawia. Ostatnio widziaÂłem nawet nĂłwkĂŞ na All... za chyba niecaÂłego 1000
Ale dlaczego tak jest to tego nie wiem ale z pewnoÂściÂą nie ma to nic wspĂłlnego z ich jakoÂściÂą. MoÂże wyprzedajÂą bo nowszy model GTI PRO LITE dostaje mocne opinie i lepiej teraz szybko sprzedaĂŚ "po kosztach" niÂż zostaĂŚ z nimi na stanie na lata? A moÂże chodzi aby sprzedaĂŚ "po kosztach" przed koĂącem roku aby nie mieĂŚ na stanie przy remanencie? Raczej jedno z tych dwĂłch - albo i to i to.
TakÂże jeÂśli chcesz -czy moÂżesz- wydaĂŚ tylko w okolicach tysiÂąca to ja wybraÂłbym DV GTI PRO z dyszÂą 1,3 i nie HVLP {czyli taki jaki pokazaÂłeÂś}. Ale poszukaj mocniej bo widziaÂłem taĂąsze.
A jak wiĂŞcej kasy to ja wzi¹³bym IWATĂ.
To moje zdanie.
A co do testów to nie musisz na si³ê braÌ do siebie bo mo¿esz i w robocie i u kogoœ sobie popatrzeÌ a co najmniej pognieœÌ w ³apkach {SATA w macaniu jest najgorsza }
Zrób dzieù wolnego i pojeŸdzij ¿ebyœ póŸniej nie krêci³ nosem. {dla mnie Sata 2000 HVLP ni jak nie podesz³a}
Ilu ludzi tyle bĂŞdzie opinii. A nawet te pozytywne mogÂą mieĂŚ inne opisy i przesÂłanki.
Ale sadzĂŞ Âże z DV bĂŞdziesz zadowolony i z jakoÂści wykonania, i tego jak siĂŞ nim lakieruje, no i w chwili obecnej z ceny bo 1k za markowy nowy gun to jak za darmo. |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-28, 21:53
|
0
|
|
|
|
dziĂŞkujĂŞ kolego [senior] dziĂŞkujĂŞ za szybkÂą odpowiedz i miaÂłbym jeszcze jedno pytanie , jak z rozbijaniem materiaÂłu w tych DV jest tak samo jak w Satah prosiÂłbym o odpowiedz jak jest to moÂżliwe . Czyli to Âże DV sÂą taĂąsze od Sat to wcale nie znaczy Âże to gorszy sprzĂŞt wiĂŞc chyba zainwestuje w DV z dyszÂą 1.3 T1 a te rozpylacze T1 sÂą ich dwa rodzaje czy T1 to T1 bo sÂłyszaÂłem Âże sÂą T1 i T1B i w szczegĂłlnoÂści Âże cenowo sÂą bardzo atrakcyjne . |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-28, 23:30
|
0
|
|
|

|
Proponuje kolego abyœ takie pytania czysto techniczne to zada³ w dzia³e sprzeda¿y przedstawiciela DeVilbissa w Polsce Wystarczy tylko jeden telefon i ju¿ wszystko bedziesz wiedzia³ w³¹cznie z tym ile taki pistolet kosztuje Tutaj masz numer telefonu
do wy³¹cznego dystrybutora firmy 2W w £odzi tel. 42 250 53 76
Jak siê po³¹czysz to poprosisz z dzia³em sprzeda¿y
Pozdrawiam! "kupujÂącego" |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-29, 10:50
|
0
|
|
|

|
oj odczepta sie odemnie lakieru nie raz zapomnialem wylac a co dopiero bazy |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2011-12-29, 17:33
|
0
|
|
|
|
A komu siĂŞ nie zdarzyÂło ?????? ^Ale zawsze fajnie poÂśmiaĂŚ siĂŞ z kogoÂś innego (taka wada narodowa) .Baza to jeszcze pikuÂś gorzej z usuniĂŞciem tej galaretki z akrylu POZDROWIONKA |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-29, 18:23
|
0
|
|
|
|
arus, MoÂżesz napisaĂŚ cos na temat Twojej victorii 2107?
Daje rade czy tez kicha jak inne mniej topowe marki? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-29, 19:05
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | oÂżesz napisaĂŚ cos na temat Twojej victorii 2107? | a co masz ochote???ja mialem na victorie ochote w wersji do bazy kiedys ale..nikt nie wiedzial jak to maluje a w mieszalni gadali ze srednia polka zaraz ponizej podium |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-29, 20:15
|
0
|
|
|
|
myÂślĂŞ Âże zdecyduje siĂŞ na DV . DziĂŞkujĂŞ wszystkim za udziaÂł w dyskusji o tych pistoletach nie ukrywam Âże dowiedziaÂłem siĂŞ duÂżo ciekawych rzeczy a tak na marginesie to jakie miejsce na podium majÂą pistolety ja myÂślĂŞ Âże 1. to IWATA 2. to SATA a 3. to Devilbiss jeÂśli siĂŞ mylĂŞ to proszĂŞ mnie poprawiĂŚ.
[ Dodano: 2011-12-29, 20:17 ]
Robertlodz09 napisał/a: | Proponuje kolego abyÂś takie pytania czysto techniczne to zadaÂł w dziaÂłe sprzedaÂży przedstawiciela DeVilbissa w Polsce Wystarczy tylko jeden telefon i juÂż wszystko bedziesz wiedziaÂł w³¹cznie z tym ile taki pistolet kosztuje Tutaj masz numer telefonu
do wy³¹cznego dystrybutora firmy 2W w £odzi tel. 42 250 53 76
Jak siê po³¹czysz to poprosisz z dzia³em sprzeda¿y
Pozdrawiam! "kupujÂącego" |
Czy ta firma ma strone internetowÂą lub sprzedaje na allegro |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2011-12-29, 21:10
|
0
|
|
|
|
Ju¿ piszemy. Viktoryna to raczej toporny sprzêcik bardziej do ca³oœciówek i busów moja to 17 czyli dysza 1.4 i chyba tylko dysz¹ ro¿ni¹ siê poszczególne modele . Plusem jest jak dla mnie prosta budowa ¿adnych plasticzków pierœcieni i innych nikomu nie potrzebnych cenzura³ów drógim plusem jest wydajnoœÌ i szybkoœÌ tego pistola gêste akryle k³adzie siê praktycznie na jedn¹ warstwê . Minusy to niestety apetyt na farbkê no i waga (kubek 0.75l).Rewelacji nie ma taki se colt . Tyle ¿e ja lubiê takie szybkie sprzêciory a nie psikanie hvlp. Guguœ waln¹³ byœ babola z victori¹ do bazy bynajmniej model taki jak mój opierniczy³ by ciê z kopytami nawet sznurówki by ci powci¹ga³. I to by by³o na tyle POZDROWIONKA |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-29, 21:32
|
0
|
|
|

|
hopek03 napisał/a: | ja myÂślĂŞ Âże 1. to IWATA 2. to SATA a 3. to Devilbiss |
No tutaj to kolego moÂżna powiedzeĂŚ Âże "przywaliÂłeÂś" na caÂłego MoÂżesz nam powiedzieĂŚ na podstawie czego tak zestawiasz tych producentĂłw?
Powiem ci Âże to jest tak jak zestawienie np. BMW ,Mercedesa i dajmy Audi
KaÂżdy z tych producentĂłw oferuje bardzo wiele i kaÂżdy z produktĂłw jest odmienny w jednym jest lepszy a w czymÂś innym gorszy ,takÂże nie moÂżna tak tego uogĂłlniaĂŚ
Co do Twojego pytania to odpowiem pytaniem Widzia³eœ mo¿e aby g³ówny importer np. Mercedesa i czêœci do niego sprzedawa³ je na Alle..o Tak samo jest z importerem i dystrybutorem DeVilbissa czy te¿ Sata Takie firmy nie musz¹ "szukaÌ" klientów na Alle..o. Posiadaj¹ w³asne strony i to zarówno serwis DeVilbissa jak i Sata
Firma 2W jako przedsawiciel D.V posiada swojÂą stronĂŞ i wystarczy jak wpiszesz:
2W ÂŁĂłdÂż
Pozdrawiam!
ps. I pamietaj Âże kupujÂąc u dystrybutora dostaniesz gwarancje co w przypadku sprzedawcĂłw z Alle..o nie zawsze ma miejsce Kupisz "troche taniej" i mozesz wylÂądowaĂŚ z "rĂŞkÂą w nocniku" jak siĂŞ coÂś stanie
[ Dodano: 2011-12-29, 21:34 ]
Kolego Arus ,nie chcesz moze sprzedaĂŚ tej swojej Sata jet90 ? Stan nie jest waÂżny Znam kogoÂś co lubi takie starszawe sprzĂŞty
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-29, 22:03
|
0
|
|
|
|
[ Dodano: 2011-12-29, 22:06 ]
Robertlodz09 napisał/a: | No tutaj to kolego moÂżna powiedzeĂŚ Âże "przywaliÂłeÂś" na caÂłego MoÂżesz nam powiedzieĂŚ na podstawie czego tak zestawiasz tych producentĂłw? |
przepraszam jeœli kogoœ urazi³em tym zestawieniem miejsc , du¿o czyta³em o pistoletach na tym forum i nie tylko i po prostu podsumowa³em te wypowiedzi , myœlê ¿e ktoœ kto bêdzie w podobnej sytuacji by³by ciekaw takiego zestawienia , no nie wa¿ne jeœli to komukolwiek przeszkadza to mogê to usun¹Ì wystarczy tylko napisaÌ w tym temacie , jeszcze raz dziêkujê za aktywnoœÌ . |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-30, 00:13
|
0
|
|
|
|
hopek03 napisał/a: | przepraszam jeÂśli kogoÂś uraziÂłem tym zestawieniem miejsc | Spokojnie kolego HOPEK bo za ostro odczytaÂłeÂś wypowiedÂź kolegi Roberta. W dalszej czĂŞÂści cytatu ktĂłry podaÂłeÂś daje wyraÂźnie do zrozumienia Âże nie da siĂŞ okreÂśliĂŚ ogĂłlnej statystyki gdyÂż wszystkie sÂą zupeÂłnie inne, a poza tym to co dla jednego moÂże byĂŚ zaletÂą to dla drugiego wadÂą.
Dlatego teÂż w jakiejkolwiek konfiguracji by siĂŞ tych 3 marek nie opisaÂło to zawsze znajdzie siĂŞ masa osĂłb ktĂłra bĂŞdzie miaÂła inne zdanie i inne dla nich miejscĂłwki na podium.
Jedyne co moÂżna zaklasyfikowaĂŚ to jak indywidualnie kaÂżdy z osobna to widzi.
- np. w IWACIE mo¿e siê komuœ nie spodobaÌ mocniejsze ni¿ w innych gunach przypylenie g³owicy - ale co z tego? To efekt uboczny preatomizacji która z kolei wybija ten gun jak dla mnie na czo³ówkê. Ale zawsze znajdzie siê ktoœ kto powie ¿e to wada. Kolejny plus to uszczelnienia dyszy: sto¿ki a nie podk³adki sratki które najczêœciej {i tylko} padaj¹ w Satach
- Np. w SATACH dla wielu plusem jest DIGITAL - dla mnie teÂż BYÂŁ dopĂłki nie dowiedziaÂłem siĂŞ Âże w obiegu sÂą o nim faÂłszywe informacje: potocznie zachwala siĂŞ go wszĂŞdzie jako plus nie czepiania reduktora pod pistol bo digi ma to w korpusie - a tu lipa bo to nie jest Âżaden reduktor tylko wyÂświetlacz ciÂśnienia dolotowego. Czyli np. dla mnie bezuÂżyteczny bo ja chcĂŞ mieĂŚ reduktor zaraz przy gunie wiĂŞc jako Âże reduktor pokazuje ciÂśnienie to po co mi digi za 400zÂł? Po co mam dopÂłacaĂŚ 400zÂł do czegoÂś co mi nic nie da bo i tak muszĂŞ wydaĂŚ 300zÂł na reduktor? Ja chcĂŞ mieĂŚ jak najmniejsze wachniĂŞcia ciÂśnieĂą i tak bym musiaÂł zrobiĂŚ {i tak mam}.
I tak mo¿na wymieniaÌ ka¿dy szczegó³ i wymieniaÌ siê pogl¹dami co komu bardziej odpowiada. Nawet szczegó³ami kubków: dla mnie sta³y lepszy ma DV a gorszy SATY bo najciê¿ej za³apaÌ dekielek {i wcale mimo œcisku nie s¹ mega szczelne} i maj¹ chyba najgorsze k¹ty bo za pionowe i ciê¿kowato jest maln¹Ì poziome elementy gdy jest koùcówka lakieru. Kubki "quick": najgorszy IWATA M/S a najlepszy 3M PPS
I tak wÂłaÂśnie moÂżna bez koĂąca i ilu ludzi tyle bĂŞdzie opinii.
...........................................................................................................
Kupisz DV i z pewnoÂściÂą bĂŞdziesz zadowolony. Lecz nadal nie bĂŞdzie to oznaczaÂło Âże ogĂłlnie wg. Ciebie to najlepszy gun na Âświecie gdyÂż aby to stwierdziĂŚ musiaÂłbyÂś przelakierowaĂŚ kaÂżdym z wyÂżej wymienionych i na dodatek w kaÂżdej konfiguracji zestawĂłw dysz.
Ale z pewnoÂściÂą bĂŞdziesz z niego niemiÂłosiernie zadowolony.
Pozdrawiam oraz ÂżyczĂŞ udanego zakupu i miÂłej pracy |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-12-30, 10:27
|
0
|
|
|

|
tylko pamietaj kolego ze pistolet to nie wszystko.a ranking to chyba chodzilo o 3 firmy najlepsze a nie o zestawienie bo 1,2,3 to juz kazdy moze sobie wg uznania ulozyc a tuz za tymi trzema potentantami stoi sobie victoria i pare innych firm arus napisał/a: | GuguÂś waln¹³ byÂś babola z victoriÂą do bazy bynajmniej model taki jak mĂłj opierniczyÂł by ciĂŞ z kopytami nawet sznurĂłwki by ci powciÂągaÂł. | nawet nie wiesz jak ja bym chcial cos tak szybkiego miec bo wiesz...ja lubie zapieeerrddaalac |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-30, 10:49
|
0
|
|
|
|
senior napisał/a: | np. w IWACIE moÂże siĂŞ komuÂś nie spodobaĂŚ mocniejsze niÂż w innych gunach przypylenie gÂłowicy |
Eee, przecieÂż to nie wada
senior napisał/a: | ale co z tego? |
Poprostu najczĂŞÂściej latem podczas lakierowania parĂŞ razy musisz myĂŚ guna w nitrze bo te szczeliny poprostu siĂŞ zatykajÂą razem z caÂłym systemem mega pre atomizacji i najlepiej aby obok lakierujÂącego staÂła druga osoba z sico peÂłnym nitro aby w chwili gdy iwata zaczyna tryskac jak z konewki zapodac jej prysznic z czystego nitro.
Ale co tam taka wada, przecieÂż to zaleta nie wada
senior napisał/a: | bo to nie jest Âżaden reduktor tylko wyÂświetlacz ciÂśnienia dolotowego. |
No to trochĂŞ herezjÂą jedzie.
PrzecieÂż ten manometr nie mierzy ciÂśnienia dolotowego, lecz ciÂśnienie po regulacji pokrĂŞtÂłem ktĂłre w wersji bez digi idzie zamieniĂŚ na sata adam i masz digi w pokrĂŞtle.
Jeœli chodzi o precyzjê i stabilnoœÌ ciœnienia regulowanego za pomoc¹ sta³ej kryzy (ograniczenia przep³ywu) to sata jest idea³em i konkurencja wysiada.
Nawet dv dodaje ten dziwaczny digi aby uboczny skutek montowanego reduktora pod pistoletem wyeliminowaĂŚ.
Bo jak niby dziaÂłajÂą te reduktory co masz pod pistoletem?
Sa dwa rodzaje i jeden z nich nie znajduje zastosowania z powodu rozmiarĂłw.
Tak wiĂŞc ja dziĂŞkuje za chinkĂŞ pod pistoletem i fajne psssyt na kaÂżde naciÂśniĂŞcie cyngla aÂż do wyrĂłwnania ciÂśnienia do nastawionego.
CiÂśnienia zmagazynowanego w caÂłum korpusie i tej czĂŞÂści reduktora w ktĂłrej powinno byĂŚ ustawione zadane ciÂśnienie lakierowania.
Ale to pomijalny szczegó³, ale jednak regulacja tu¿ przed cynglem to ca³kowita kontrola nad cisnieniem.
A digi to wskaÂźnik, taki jak w reduktorze, tyle Âże digi i ma kontrolowaĂŚ tylko to co ustawisz i tyle.
Gdzie tu doszukiwaĂŚ siĂŞ wady?
Co to za obiegowa opinia?
TechnikĂłw saty czy specjalistĂłw z mieszalni??
Sory |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2011-12-30, 17:58
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | senior napisaÂł/a:
np. w IWACIE moÂże siĂŞ komuÂś nie spodobaĂŚ mocniejsze niÂż w innych gunach przypylenie gÂłowicy
Eee, przecieÂż to nie wada | No dla mnie nie bo wiadomo dlaczego tak siĂŞ dzieje i Âże powodem tego jest inny plus tych gunĂłw.
A z tym pÂłukaniem to nie jest aÂż tak Âźle - bez przesady. Po prostu jest tego nalotu wiĂŞcej niÂż w innych gunach ale to zobaczÂą tylko Ci co duÂżo na raz lakierujÂą a nie 1-2-3 elementy. Lackdoctor napisał/a: | senior napisaÂł/a:
bo to nie jest Âżaden reduktor tylko wyÂświetlacz ciÂśnienia dolotowego.
No to trochê herezj¹ jedzie. | Upss mój b³¹d. SORKI.
CiÂśnienie dolotowe do gÂłowicy/ciÂśnienie wewnÂątrz korpusowe/jak zwaÂł tak zwaÂł bo wiadomo o co chodzi.
DziĂŞki za zauwaÂżenie i sprostowanie.
Lackdoctor napisał/a: |
Jeœli chodzi o precyzjê i stabilnoœÌ ciœnienia regulowanego za pomoc¹ sta³ej kryzy (ograniczenia przep³ywu) to sata jest idea³em i konkurencja wysiada.
Nawet dv dodaje ten dziwaczny digi aby uboczny skutek montowanego reduktora pod pistoletem wyeliminowaĂŚ. | No i o to chodzi Âże to nie sÂą reduktory tylko SAME wyÂświetlacze. I dlatego zrezygnowaÂłem z dokupienia DIGI do DV bo ja chce mieĂŚ REDUKTOR
A ta regulacja kryzÂą nic nie da jeÂśli wahnie siĂŞ ciÂśnienie czy to na reduktorze sprĂŞÂżarki czy na Âściennym z odstojnikiem, a nawet gdyby na dwĂłch wczeÂśniejszych coÂś skakaÂło to ten pod gunem to ustabilizuje - ze spadkiem na wĂŞÂżu w³¹cznie. Lackdoctor napisał/a: | Tak wiĂŞc ja dziĂŞkuje za chinkĂŞ pod pistoletem i fajne psssyt na kaÂżde naciÂśniĂŞcie cyngla aÂż do wyrĂłwnania ciÂśnienia do nastawionego.
Ciœnienia zmagazynowanego w ca³um korpusie i tej czêœci reduktora w której powinno byÌ ustawione zadane ciœnienie lakierowania. | Choinka fakt ale to tylko i wy³¹cznie kwestia przyzwyczajenia.
A co do psssssssyt to w wersji bez reduktora pod pistoletem po kaÂżdym naciÂśniĂŞciu przez jakiÂś czas wyrĂłwnuje siĂŞ ciÂśnienie w caÂłym wĂŞÂżu i w korpusie teÂż, a w wersji z reduktorem pod gunem tylko w korpusie.
I ja chcĂŞ ta drugÂą wersjĂŞ i sÂądziÂłem Âże tak dziaÂła DIGI bo tak byÂło to opisywane przez sprzedawcĂłw i uÂżytkownikĂłw SATuffff. A tu ...wno bo to nie prawda i dla mnie taka wersja digi to duÂżo za maÂło i dlatego odpuÂściÂłem zakup digi do DV i pozostajĂŞ przy REDUKTORACH |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-30, 18:16
|
0
|
|
|
|
senior napisał/a: | A co do psssssssyt to w wersji bez reduktora pod pistoletem po kaÂżdym naciÂśniĂŞciu przez jakiÂś czas wyrĂłwnuje siĂŞ ciÂśnienie w caÂłym wĂŞÂżu i w korpusie teÂż, a w wersji z reduktorem pod gunem tylko w korpusie. |
Nie sposĂłb siĂŞ nie zgodziĂŚ, ale jeÂśli ma sie instalacjĂŞ bez spadkĂłw to niema zadnego dÂługiego psss w sacie.
Dobry reduktor na Âścianie i po sprawie.
A wiem o czym piszesz bo wiele jest problemĂłw z niestabilnym cisnieniem opisywanych na forum.
Wtedy reduktor pod pistoletem likwiduje skaczÂące cisnienie do momentu kiedy ono spada do poziomu gdzie i za reduktorem spadnie.
Jesli znajdĂŞ taki jeden filmik z cisnieniem robiacym psikusa osobie ustawiajÂącej pistolet , to go pokaze. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-12-30, 18:46
|
0
|
|
|

|
Fajna dyskusja ...
Wy to te tezy o awaryjnoÂści SATA to wytrzepujecie na potrzeby postu z kieszonki w kroku ?
DeVilbis to szajs ... skomplikowany szajs z tysiÂącem maÂłych elemencikĂłw i durnÂą technologiÂą Trans -Tech w ktĂłrej sam koncern ITW nie bardzo Âłapie ktĂłre dysze niby co majÂą robiĂŚ ... wielka szkoda, Âże SATA teÂż idzie w tym kierunku uniwersalizacji dysz, ale tak to jest jak uÂżytkownicy z lenistwa i niewiedzy oczekujÂą jednego pistoletu do wszystkiego.
Czytam i czytam i zaÂłama totalna ... Nikt z WAS nic nie wie o IWATA ... ZaÂłama. Sami specjaliÂści piszecie i piszecie, ale Âżadnych konkretĂłw.
Albo to .... TO jest argument ... najlepiej leÂży w rĂŞku W czyim rĂŞku ? i w prawym czy w lewym ?
Od lat ranking w naprawach powypadkowych samochodów jest niezmienny SATA ... mega przerwa .... DeVilbiss i IWATA. Chcia³bym ¿eby DeVilbiss by³ na 20 miejscu bo to w ka¿dym modelu po za GTI absolutny gniot nie wart nawet jednego dolara. GTI to pistolet na którym opiera siê obecnoœÌ DeVilbisa w naprawach powypadkowych ... IWATA tu idzie jak burza ale dopiero od chwili gdy zaczê³y siê powszechnie pojawiaÌ dysze WB i WBX. .. bo sam model W400 to ¿adnej furory nie zrobi³... a jego awaryjnoœÌ i czu³oœÌ na zabrudzenia jest wrêcz legendarna. Od wielu wielu lat IWATA ma problemy w trzech punktach swoich konstrukcji i nic z tym nie robi. Devilbis powiela w³asne b³êdy w kolejnych modelach i do tego eksperymentuj¹ na w³asnych klientach Im to wisi bo to ITW ... najwy¿ej klienci kupi¹ Binksa
Absolutnie najwaÂżniejszymi elementami w pistoletach codziennego uÂżytku sÂą :
1. precyzyjny dostĂŞp do informacji co jest do czego jaki rozmiar dyszy do konkretnego produktu i lakieru, jakie ciÂśnienie i jak prowadziĂŚ aplikacjĂŞ.
2. bÂłyskawiczny dostĂŞp do czĂŞÂści zamiennych najlepiej jak siĂŞ je da samemu wymieniĂŚ i do obsÂługi serwisowej jak to bardziej skomplikowana awaria i np wymaga kalibracji gÂłowicy
Takiej obs³ugi na ca³ym œwiecie w³¹cznie z Polsk¹ jak ma SATA nie ma ani DeVilbiss ani IWATA ... i nic nie wskazuje na to ¿e to siê zmieni.
Co do wpadek i zalet to mĂłgÂłbyÂś mi @senior wskazaĂŚ te pozytywne opinie o nowym GTI PRO LITE ? znam dwie osoby testujÂące ten pistolet. Dwa masakryczne wylewy krytyki.
a ciebie kolego @gugun poproszĂŞ o przykÂłady tych awarii SATA 4000 i 3000 i krytycznych wypowiedzi uÂżytkownikĂłw. Znam tylko jednego @ÂŁysy73 ale on ani nie byÂł lakiernikiem, ani autorytetem ... tylko studentem google.
Na tym forum jest 16 postĂłw z informacjÂą o awarii DeVilbissa, jest teÂż kilka opisujÂących awarie SATA. Tylko Âże te po awariach DV prowadziÂły do wymiany tych pistoletĂłw na inne w przypadku awarii w SATA kaÂżda do usuniĂŞcia problemu po kilku poradach
... moÂże tak siĂŞgnijcie do archiwum CO ? To niegrzecznie olewaĂŚ istniejÂące wypowiedzi i tworzyĂŚ sobie nowe teorie
I tak porada w kwestii statystyki jakby ktoÂś miaÂł wÂątpliwoÂści jakÂą potĂŞga jest SATA ... polecam ... filmiki na YOUTOBE. Te z caÂłego Âświata bo tam .... SATA, SATA, SATA, SATA, DeViilbiss, SATA, SATA, SATA, ... IWATA. SATA.
... a jak ktoÂś nie lubi dziadka to niech odÂłoÂży i je same kartofelki
ZrĂłbcie sobie Panowie gÂłosowanie ... ile osĂłb wypieprzyyyyyyÂło SATA i zakupiÂło DV, a teraz sÂą najszczĂŞÂśliwszymi ludÂźmi na ziemi .... albo tych co wywalili SATA i kupili W400 IWATA ... ale tym dajcie szansĂŞ popracowaĂŚ IWATA z rok, a przy maÂłej iloÂści cykli z dwa lata. Wtedy niech piszÂą co myÂślÂą. Pistolet jak jest nowy zawsze cieszy... nawet SICO |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-30, 19:01
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Fajna dyskusja ... |
E tam fajna.
ZeszÂło na psssyt po nacisniĂŞciu cyngla,,, aÂż gÂłupio.
Krytyka digitala w sacie to jak tempomatu w samochodzie - lepiej dusiĂŚ gaz nogÂą |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2011-12-30, 19:09
|
0
|
|
|
|
Ja malowaÂłem satÂą 4000 B RP 1.2 i jÂą sprzedaÂłem nie dlatego ze coÂś bylo nie tak tylko ze dostaÂłem w " prezencie" dewilbisa GTI PRO 1.3 T1
jak sprzedaÂłem 4000 to poÂżyczyÂłem starego Gti 110 i napisze tylko tyle ze byÂł stary i ma ok 6 lat i jedyny plus jest taki ze ma wĂŞÂższy strumieĂą a co za tym idzie mniejszy zapylenie i wydajĂŞ mi siĂŞ Âże mniej idzie lakieru - ale za maÂło nim robiÂłem abym go porĂłwnywaÂł a w dodatku jest stary wiĂŞc trudno porĂłwnywaĂŚ coÂś starego do nowego
po nowym roku bĂŞdĂŞ malowaÂł nowym GTI PRO to napisze moje spostrzeÂżenia i uwagi
pozd |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-30, 19:22
|
0
|
|
|

|
Kolega Senior jest chyba jedynym obecnie tak zacietrzewionym krytykantem-przeciwnikiem produktĂłw Sata ,wszystko co pisze jest tylko "zÂłe , itp" natomiast jego pistolet DeVilbiss jest "ok" wszystko mu sie juÂż w nim podoba
Ja musze przyznaĂŚ Âże w ÂŁodzi znam tylko jednego lakiernika (1) ktĂłry lakieruje DeVilbissem i to "starym" GTI a innych juÂż niestety ale nie znam
Pozdrawiam "wielbicieli dobrego leÂżenia pistoletu w dÂłoni" |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-12-30, 19:39
|
0
|
|
|
|
lakierok napisał/a: | jedyny plus jest taki ze ma wĂŞÂższy strumieĂą |
Fobo ma jeszcze mniejszy ta jak gunsa teÂż niewielki.
To sÂą dopiero dobre guny.
lakierok napisał/a: | Ja malowaÂłem satÂą 4000 B RP 1.2 i jÂą sprzedaÂłem nie dlatego ze coÂś bylo nie tak tylko ze dostaÂłem w " prezencie" dewilbisa GTI PRO 1.3 T1 |
Prawde powiedziawszy ja bym saty nie sprzedaÂł, saty 4000
Ok, twój wybór, ale ze sprzeda¿¹ siê z lekka pospieszy³eœ, bo ja bym najpierw porówna³ te pistolety i sprzeda³ tego który nie pasi.
Ale tu znĂłw motyw - prezent.
A tego sie nie robi i nie sprzedaje podarowanych rzeczy.
Mimo wszystko bez porównania sprzda³es,,, rozumiem, bo co byœ zrobi³ jak byœ zobaczy³ satê mia¿d¿¹c¹ technologi¹ twojego gti pro????
Bo to starszy juÂż model... jak sata 3000 |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-12-30, 19:39
|
0
|
|
|

|
Kolega Senior jest chyba jedynym (bez urazy ) obecnie tak zacietrzewionym krytykantem-przeciwnikiem produktĂłw Sata ,wszystko co pisze o tym producencie jest tylko "zÂłe , itp" natomiast jego pistolet i produkty z spod znaku DeVilbissa sÂą "ok" i wszystko mu sie juÂż w nim podoba ,jest dobre ,prawidÂłowe wrĂŞcz idealne
Co do "popularnoÂści" D.V to ja musze przyznaĂŚ Âże w ÂŁodzi znam tylko jednego lakiernika (1) ktĂłry lakieruje DeVilbissem i to "starym" GTI a innych juÂż niestety ale nie znam A troche lat juÂż w tym siedze i znam troche osĂłb pracujÂących w "branÂży"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
hopek03
|
Wysłany: 2011-12-30, 21:01
|
0
|
|
|
|
czyta i czytam i stwierdzĂŞ Âże naprawdĂŞ podoba mi siĂŞ ta dyskusja na temat gunĂłw jednak myÂślĂŞ Âże kupiĂŞ DV z dyszÂą 1.3 T1 myÂślĂŞ Âże on i tak bĂŞdzie durzo lepszy od Professionala czy Lidera lub jakiegoÂś innego Chinola co myÂślicie . |
|
|
|