Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
hematol 
Wys³any: 2011-12-02, 22:04   Pytanie o przewód-w±¿ powietrza do pistoletu-wymiary?
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
chcia³bym sie dowiedzieæ o prawid³owe wymiary przewodu powietrza do pistoletu lakierniczego,tzn. chodzi mi o ¶rednicê wewnêtrz±,grubo¶æ ¶cianki,jaki¶ konkretny materia³,producent(?).Konkretnie chodzi mi o to aby zamontowaæ przewód o prawid³owej specyfikacji.
Pytanie 2: jakie szybko z³±czki stosowaæ aby ca³y uk³ad dzia³a³ prawid³owo,zauwa¿y³em,¿e niektóre maj± dosyæ zwê¿on± wewn. ¶rednicê co mo¿e utrudniaæ przep³yw powietrza?

gugun 
Wys³any: 2011-12-03, 10:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
szybko zlaczki po to sa...a co do weza to najlepiej zeby byl antystatyczny i byl dziesiatka minimum:)no i byl gumowy :D :D :D :D i tyle,szukaj sobie,napewno gdzies znajdziesz\ cos:)

hematol 
Wys³any: 2011-12-03, 10:44   
0
UP DOWN

dziêki za odpowiedz,w³a¶nie zastanawia³em sie nad ¶rednic± 10mm,bo przewa¿ne s± 9mm,widzia³em antystatyczne i teraz juz wiem,ze taki kupiê.
Co do szybkoz³±czek to chodzi³o mi te¿ o ¶rednicê wewnêtrzna,nie wiem czy dostane 10mm?je¶li nie to czy nie bêdzie przeszkadzaæ ciut mniejsza ¶rednica? :blee:

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-12-03, 11:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
hematol napisa³/a:
Co do szybkoz³±czek
Tu masz dobre propozycje...
http://allegro.pl/listing...0&string=rectus

hematol 
Wys³any: 2011-12-03, 11:09   
0
UP DOWN

suer!dziêki,ju¿ wszystko wiem! :spoko:

Simon 
Wys³any: 2011-12-04, 08:24   
0
UP DOWN
in¿

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Zgierz
¦rfednica wewn. szybkoz³±czek ma du¿e znaczenie! Ja np. kiedy¶ mia³em w±¿ 12mm wewn. a na koñcu by³a szybkoz³±czka 4mm....po wci¶niêciu spustu ci¶nienie na manometrze pod pistoletem spada³o z 6 do 1,7 atm.... po wymianie szybkoz³±ki na 12mm wewn. spada z 6 do 5 ;)

hematol 
Wys³any: 2011-12-04, 10:50   
0
UP DOWN

tak te¿ my¶la³em...Taka szybkoz³±czka z mniejsz± ¶rednic± bedzie dzialaæ jak reduktor.Aktualnie mam w±¿ wewn. 9mm ale szczerze nie wiem jaka ¶rednice maj± zlaczki...Pewnie mniejsz±.Poszukam jakie¶ w necie i powymieniam wraz z wê¿em na antystatyczny o ¶r. 10mm.
Dziêki za odpowiedz! :spoko:

936
Wys³any: 2012-01-01, 14:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
10 metrów o przekroju 9mm.
Przewód od gazów technicznych (acetylen, tlen) wystarczy w zupe³no¶ci.
Wiêkszo¶c zak³adów ich u¿ywa.
Kupisz sobie w CASTORAMIE z metra.
Zak³adasz szybkoz³±czki i ogieñ...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum