Wys³any: 2012-01-17, 21:53 lusterka mazda6 problem
0
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
Mia³em do polakierowania lekko przetarte lusterko od mazdy 6 . rysy s± do zó³tego plasiku. ju¿ kiedy¶ malowa³em takie lusterka ale ze zmian± koloru i byly bez rys.
te maj± g³êbokie rysy po zmatowieniu i zaszpachlowaniu rys psikno³em podkladem i zgryz³o wszystko dooko³a. czy wy te¿ macie z tym problem??
z lusterkami dardzo mi siê ¶pieszy³o wiec zmy³em to odrazu zdar³em caly lakier do zera . resztki domylem nitrem i pó¼niej ju¿ pzp pakrylowy baza lakier.
rys siê nie szpachluje tylko grubszym papierem rozcina np 120/180/240/320, a co do podk³adu to mo¿e za bardzo rozcieñczy³e¶ (chyba ze to spray to juz inna bajka) ale bardziej prawdopodobne jest, ¿e lusterko by³o wcze¶niej czym¶ niewiadomym lakierowane i rozcieñczalnik z podk³adu zareagowa³ z baz±.
rysê rozszlifowalem ile siê da³o a resztê musia³em uzupe³niæ szpachlówk± ¿eby mi nie zrobi³o siê kwadratowe to lusterko.
podk³adu nie rozcieñczam wcale. poldkad akrylowy to u-pol zgryz³o juz po pierwszej warstwie . nastêpnym razem spróbuje prysn±æ to epoksydem i zobaczê co sie stanie.
w³a¶nie lakier na tych deklach lusterek jest orginalny i takie cyrki robi . mia³a byæ szybka robota a nie wysz³o tym razem z t± szybko¶ci± ale posz³o m/m ca³o¶c za to na zderzaku ladnie wszystko wysz³o ale mo¿e dlatego ¿e to jest inny plastik(elastyczny czarny) a nie twardy ¿ó³ty jak na tych dekielkach
klaru nitro nie ruszy³o tylko baza siê rozpuszczala pod podkladem a pu¼niej nitro jak zeszlifowalem caly lakier papierem do go³ego plastiku[i]
S³awciu tu raczej po prostu by³o za s³abe po³±czenie baza/plastik i dlatego Ci powa¿y³o ori lakier. To czasami siê zdarza na elementach z plastiku w ori lakierze.
Dlatego mnie np. osobi¶cie szlak trafia jak kto¶ nowe elementy plastikowe matuje do lakierowania w³óknin± - no ma³o co mi tak podnosi ci¶nienie bo pó¼niej nastêpnym razem jest taki w³a¶nie "efekt" {o ile ju¿ wcze¶niej myjka i obicia nie rozpoczn± destrukcji lakieru}
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum