Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sebsa
Wysłany: 2009-03-03, 23:22   
0
UP DOWN

dzieki staram sie jak moge:)

ciechan
Wysłany: 2010-01-16, 15:28   
0
UP DOWN

witam
ChciaÂłbym sie rĂłwnieÂż podzieliĂŚ pracami jeÂśli moÂżna nie zwiÂązanymi z aero (aero tez maluje) ,generalnie rysuje martwe natury :-) na brystolu 90x60 ale wiekszosc na 100x70 ,jesli bedzie zainteresowanie wrzuce wiecej bo kilka mam :) ,pozdrawiam i zycze kazdemu miÂłego weekendu :-)

05.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 195.85 KB

04.JPG
Plik ściągnięto 52 raz(y) 161.35 KB

03.JPG
Plik ściągnięto 54 raz(y) 145.47 KB

02.JPG
Plik ściągnięto 59 raz(y) 156.04 KB

01.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 141.71 KB

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-18, 07:46   
0
UP DOWN

Rozumiem , Âże kolega z plastyka... jak sugerujÂą kompozycje ;) czekamy na prace aero... jak juÂż siĂŞ pochwaliÂłeÂś to nie odpuÂścimy.

hlecter
Wysłany: 2010-01-18, 11:15   
0
UP DOWN

no troche sie podkopaÂłes tymi pracami, szykuj sie na zmasowanÂą i konstruktywnÂą krytykĂŞ;D uÂżytkownikĂłw , domyÂślam sie Âże troche wiekrzy kontrast majÂą te prace w realu ,prace fajne ,wrzuĂŚ coÂś w aero

ciechan
Wysłany: 2010-01-18, 20:46   
0
UP DOWN

a tu zaskocze wszystkich ,bo z plastyka nie jestem :-) ,ale studiujê sobie grafikê i o³ówek lubiê bo czujê sie w nim dobrze ,aerograf mêczê jakieœ 2 mo¿e 3 lata z niewielk¹ przerw¹ niedawno :-P niestety zwi¹zan¹ z sytuacj¹ rodzinn¹ ale powracam do Ÿróde³ i ju¿ coœ tam tworzê ,na pocz¹tku trochê prace podpatrzone co by wogule sie sprawdziÌ w aero ale od pewnego czasu prace powiedzmy sam budujê ¿eby nie by³o jakiœ plagiatów bo to jest nikomu niepotrzebne a i cz³owiek w afery póŸniej jakieœ dziwne zapl¹tany :-P ,wrzuce ponownie jakieœ pracki ,krytyka jak najbardziej mile widziana ,pozdrawiam Wszystkich a i tak wogule nie przywita³em siê ,Witam Wszystkich :-)

uvex_01.JPG
Plik ściągnięto 57 raz(y) 47.13 KB

kask_shoei.JPG
Plik ściągnięto 64 raz(y) 49.03 KB

maska_patrol.JPG
Plik ściągnięto 69 raz(y) 62.69 KB

18.JPG
Plik ściągnięto 49 raz(y) 150.47 KB

21.JPG
Plik ściągnięto 48 raz(y) 125.87 KB

ciechan
Wysłany: 2010-01-18, 20:52   
0
UP DOWN

cd. :-) ,to nie wszystkie prace ale jedynie czeœÌ ,tylko nie deptaÌ za ostro :-P

uvex_03.JPG
Plik ściągnięto 51 raz(y) 40.72 KB

uvex_02.JPG
Plik ściągnięto 49 raz(y) 41.2 KB

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-19, 08:22   
0
UP DOWN

Ogólnie spoko.... studiujesz grafikê... o³ówki na brystolu wygl¹daj¹ jak z klasy rysunku, kto by³ ten kojarzy ;) draperia, dzbanuszek, taboret, nas nie oszukasz ;P (¿art)

Miêdzy o³ówkiem i aero jest spora ró¿nica... jeszcze wiêksza jest pomiêdzy prac¹ czarno bia³¹ a dobrym kolorem... ale fajnie sobie radzisz, kask estetyczny, na jeepku fajnie siê œwiat³o ³amie na boku i felga te¿ konkret...

RadzĂŞ zrobiĂŚ topic w galerii i tam wszystko zamieÂściĂŚ, potem zrobiĂŞ porzÂądek tutaj.

ciechan
Wysłany: 2010-01-19, 09:26   
0
UP DOWN

ale ja nikogo nie chce oszukiwaÌ :-) , przygode z o³ówkiem zacza³em pare lat temu i tak od raczkowania zacz¹³em przechodzic w dalsze etapy rysunku ,studiowa³em ,duzo sam rysowa³em ,studiuje zaocznie takze duzo czasu sam musze spedzaÌ przy rysunku , jesli chodzi o aero i kolory mysle ze wszystko jest do poprawienia i wyuczenia ,kwestia wyrobienia sobie warsztatu ,tak jak pisalem zajmuje sie tym jakies 2 lata i to nie codziennie tylko jak mam czas , mysle ze i tak duzy krok naprzód w tym zrobi³em bo jak ogladam swoje pierwsze prace a te co robilem niedawno to usmiech pojawia sie na twarzy :-) , zrobie osobny topic na moje prace bo mam wiecej do pokazania w aero jak rowniez w olowku (jesli kogos to interesuje) , aktualnie mam rozpoczety pewny projekt ,jak skoncze pochwale sie ,a pracuje na Iwacie HP-CH , mam jeszcze pomalowanych pare masek i ze dwa kaski :-) uzupelnie swoja galerie napewno ,pozdrawiam i dzieki za s³owa krytyki :-)

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-20, 07:42   
0
UP DOWN

Spokojnie, to nie IPN ^^ . To Âże jest coÂś do poprawienia to jedna sprawa, a to Âże wiesz co trzeba poprawiĂŚ i widaĂŚ (na jeepku) Âże malujesz z gÂłowÂą to druga, ta waÂżniejsza rzecz. Czekamy na kolejne prace... maski... to moÂże byĂŚ ciekawe...

Tadeusz 
Wysłany: 2010-01-20, 17:57   
0
UP DOWN

ciechan, a to mnie zainteresowaÂłeÂś. MoÂżna wiedzieĂŚ gdzie studiujesz zaocznie grafikĂŞ i jak wyglÂąda proces przyjĂŞcia ? Za moich czasĂłw nie byÂło zaocznej, tylko dzienne i jakieÂś 50 osĂłb na miejsce :/ A chĂŞtnie bym znowu sprĂłbowaÂł siÂł. SÂą egzaminy z Historii Sztuki ? Bo wÂłaÂśnie na tym polegÂłem.

ciechan
Wysłany: 2010-01-20, 18:45   
0
UP DOWN

Tadeusz -> nie wiem jak to wyglÂąda teraz mogĂŞ sie dowiedzieĂŚ bo bĂŞde na weekend w szkole ,studiuje grafike w Zielonej GĂłrze na ISP (Instytut Sztuk PiĂŞknych) ,jak ja zdawaÂłem to egzamin trwal 3 dni ,1 dzien to egzamin z rysunku ,wchodzisz do sali ustawiona jakas tam martwa natura wybierasz sobie jakis motyw i rysujesz , format 100x70 bialy brystol czas 4h ,drugi dzien wygladal podobnie tylko ze egzamin z malarstwa sztalugowego czyli to samo praktyka ,3 dzien to niestety egzamin ustny z historii sztuki ale tak naprawde 2 pierwsze dni przewazaly nad tym kto sie dostanie a kto nie , wiecej pogaduch bylo na temat czym sie interesujesz co czytasz ,szkola plakatu itp ,takze nie bylo tak strasznie jakby moglo sie wydawac ,ja wolalbym dzienne studia wiadomo ale niestety pracuje i mi to odpada ,jestem na 3 roku w tej chwili i nie bylo tak zle :-) ,generalnie jesli olowek i malarstwo masz w miare jakos tam opanowane to wal jak w dym :-) ,pozdrawiam

ciechan
Wysłany: 2010-01-20, 19:58   
0
UP DOWN

tak przy okazji jeszcze malunek naszego smiesznego przyjaciela ktory machnalem hmm jakis czas temu , na fotce bez klaru z warsztatu :-)

epoka_bc.JPG
Plik ściągnięto 75 raz(y) 53.76 KB

malchov 
Wysłany: 2010-01-20, 20:28   
0
UP DOWN

Studiowanie kierunkĂłw artystycznych zaocznie to NIEPOROZUMIENIE. Szkoda czasu i forsy. ZwÂłaszcza w Zielonej GĂłrze.

ciechan
Wysłany: 2010-01-20, 20:53   
0
UP DOWN

Zgodze sie z Toba ,ze na dziennym jest tego wiecej ,w zielonej gorze na zaocznym jest duzo pracy indywidualnej ale nikt Cie nie bedzie wyganial jak na zajecia przyjezdac bedziesz w tygodniu ,tez uraczysz korekty prowadzacego itp . , forsy nie szkoda bo pozniej jednak jakis tam tytul i slad po kireunku zostanie , napewno nie porownamy tego do ASP w poznaniu ,ale w poznainiu zaocznej grafiki nie ma ,jest tylko dzienna i wieczorowa , takze i tak sie ciesze ze moge uczestniczyc w zajeciach w Zielonej Gorze , bo jednak wielu wykladowcow jest z Poznania ,to by bylo na tyle :-)

badshaman
Wysłany: 2010-04-15, 23:26   Tattoo
0
UP DOWN

Jak juz mowilem w temacie <przywitaj sie >pare tattoo moich a niedlugo wrzuce rysunki. pozdr.

DSC00079.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 102.25 KB

CIMG1414.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 85.51 KB

CIMG1405.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 69.32 KB

CIMG1383.jpg
Plik ściągnięto 48 raz(y) 85.28 KB

CIMG1401.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 131.13 KB

badshaman
Wysłany: 2010-04-15, 23:30   
0
UP DOWN

moze jeszcze to......

Image0043.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 90.31 KB

DSC00109.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 135.84 KB

DSC00110.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 117.24 KB

LoboLoco 
Wysłany: 2010-04-16, 08:07   
0
UP DOWN

Jak na poczÂątki to nawet niezÂłe dziarki... taka rada ode mnie... bo widzĂŞ, Âże chyba myÂślisz powaÂżnie o tatuowaniu... zainwestuj w konkretne farby... dobre krycie to mniej kÂłucia i lepszy efekt po zagojeniu... a to na pewno siĂŞ zwrĂłci ;)

badshaman
Wysłany: 2010-04-16, 08:35   
0
UP DOWN

Dzieki Lobo.
Prawda mysle ze to calkiem fajne zajecie, chce tez sprobowac z aerografem.
Farby do tatuowania uzywam Intenzy i makkuro sumi czarne, wydaje mi sie ze to farby z gornej polki, zreszta caly sprzet zakupilem w cber tattoo factory z krk i dosyc sporo kosztowal. W kazdym badz razie nie bardzo widze sens zamawiania sprzetu na allegro typu noname. Moim zdaniem warto inwestowac w dobry sprzecik,oczwiscie jeli finanse pozwalaja. Lepiej poczekac i kupic konkret niz zalowac i sie meczyc.
Dlatego mam pytanko dotyczace aerografow. Przegladalem wiele stronek wlacznie z Airbrushlab i mam pytania
1 czy sklep aerografia.com.pl/sklep jest warty polecenia.
2 mam na oku dwa aero H&s evolution silverline fpc two in one, oraz iwata HP=BCS do wiekszych powierzchni. Czy to good choice? Mam zamiar sprobowac malowac troche starych masek , jakies podobrazia czy kartony na poczatek.
3 czy farby createx albo auto air nadadza sie czy fakt lepiej zamowic zza granicy i kupic goldeny?
pozdrawiam

badshaman
Wysłany: 2010-04-16, 08:58   
0
UP DOWN

aha i jeszcze jedno wszystkie tatuaze tu zamieszczone sa po pierwszej sesji bez poprawek. Wiadomo ze poczatki sa trudne i musze je poprawiac i wypelniac na kolejnych sesjach. Pewnie to kwestia techniki wprawy i doswiadczenia a ta nabywa sie trenujac cwiczac i robiac to do zmordowania i dobrze. Dobrze ze tego nie da sie kupic za kase.......... bo znam takich co by chcieli, thanks good ze nie moga kaleczyc ludzi.
W kazdym badz razie nie odrazu Krakow zbudowano ehhe, praca praca i jeszcze raz praca to jest to, a jak jest progres to cieszy jak cholera.
Robic co sie lubi i sprawia satysfakcje bezcenne.
Wiem cos o tym, tez zylem w polsce przez 25 lat i wiem co to tyranie po 12-15 godz na budowie za psie pieniadze i nie bardzo wiedziec co do garnka wlozyc.
Wiec teraz szczegolnie to doceniam i ciesze sie tym jak 5 latek z roweru hehehe.
pozdrawiam serdecznie

LoboLoco 
Wysłany: 2010-04-16, 09:47   
0
UP DOWN

WiĂŞc tak... ja robiÂłem zakupy w aerografy.com i Przemka moÂżna spokojnie poleciĂŚ, jeden z moich aerografĂłw to silverline i jestem bardzo zadowolony... Âświetne wykonanie, miĂŞkki spust, fajnie leÂży w rĂŞce, co do iwaty nie wypowiem siĂŞ - nie posiadam jej... ja uÂżywam createxĂłw i nie narzekam....niedÂługo bĂŞdĂŞ miaÂł wicked colors - podobno sÂą Âświetne - spostrzeÂżeniami podzielĂŞ siĂŞ na pewno...

Co do poprawek... najlepiej jak ich w ogóle nie ma. Mo¿liwe, ¿e masz Ÿle ustawion¹ maszynê i za g³êboko lub za p³ytko k³ujesz... kiedy pracowa³em w studio poprawki zdarza³y siê dos³ownie jedna na 200 dziarek... a czasem jest tak, ¿e koleœ ma tak¹ skórê, ¿e za cholerê nie kryje... czasem ludzie s¹ na lekach, które rozrzedzaj¹ krew... i wszystko p³ynie... wieczne wyzwanie :) w ogóle szkoda ze nie znaliœmy siê wczeœniej, bo mój sprzêt le¿y w szafie i siê kurzy... a jest pe³en komplet od ¯urawskiego z Gdyni, tak¿e porz¹dny sprzêcik... za kobel z haczykiem chcia³em go sprzedaÌ jakiœ czas temu... jakbyœ chcia³ powiêkszyÌ swoj¹ stajnie maszyn to wal na PW ;)

badshaman
Wysłany: 2010-05-08, 13:57   
0
UP DOWN

Jak mĂłwiÂłem wrzuce pare rysunkĂłw.
Za tydzieĂą bede w PL i bede miaÂł sprzecik do aero.........zobaczymy jak to sie je. ;)
Naprawde zamieszczane na tym forum prace aero sa niesamowite, godne podziwu.
Mam nadzieje ze starczy mi zaparcia do nauki technik aero.
W kaÂżdym razie bede probowaÂł.
Dobrze Âże jest to forum bo poczatkujacemu jest bardzo ciezko a tu na forum jest cala masa wskazowek, porad i instrukcji, a jak nie ma to warto zapytac.
pozdrawiam

DSC00134.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 47.4 KB

DSC00135.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 33.97 KB

DSC00136.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 47.88 KB

DSC00132.jpg
Plik ściągnięto 51 raz(y) 62.03 KB

DSC00128.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 69.23 KB

badshaman
Wysłany: 2010-05-08, 13:59   
0
UP DOWN

i jeszcze te....

DSC00126.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 80.6 KB

DSC00127.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 55.71 KB

DSC00133.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 51.99 KB

ciechan
Wysłany: 2012-01-17, 14:06   
0
UP DOWN

coÂś forum ucichÂło na temat prac innych niÂż aero :)

coÂś odÂświeÂżamy ??:)

Aquarius
Wysłany: 2012-01-20, 20:58   
0
UP DOWN

Coœ czym stara³em siê sprawiÌ komuœ radoœÌ, momentami by³a to praca zarobkowa :)
Ostatni portret dla Jej przyjemnoœci... :) ró¿nica w odcieniu oczu z prostej przyczyny; jedno oko ma niebieskie, drugie zielone :)

Czasem teÂż coÂś takiego:

I takiego...:)

Andy 66 
Wysłany: 2012-04-07, 10:00   
0
UP DOWN

to i ja coÂś wrzucĂŞ...

Olej na pÂłycie, wymiary 105x95

Olej na p³ótnie 24x30

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu