Autor |
Wiadomość |
|
lukas_arts
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:08 Masa na spawy, laczenia blach
|
0
|
|
|
|
Witam.
Jaka jest DOBRA masa uszczelniajaca ( na pedzel lub w tubie ) na spawy, laczenia blach w aucie.
Znalazlem Novola Gravit 620, 630, APP SEAL 12.
Czy jest cos lepszego? ( co moze zastapic oryginalne masy stosowane na laczenia? )
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
gugun
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:18
|
0
|
|
|
|
ja uzywam natruskowej masy usszczelniajacej z app cena ponizej 20zl za tube. ostatnio malem wurta czy jakos tak to byla calkiem swietna ale cena ok 50zl ale bagazniczki kielichy itp wygladaly swietnie. |
|
|
|
|
lukas_arts
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:21
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | ja uzywam natruskowej masy usszczelniajacej z app cena ponizej 20zl za tube. ostatnio malem wurta czy jakos tak to byla calkiem swietna ale cena ok 50zl ale bagazniczki kielichy itp wygladaly swietnie. |
Dobrze wiedziec, musze przejrzec oferte wurtha.
Podobno Teroson tez ma dobre srodki. |
|
|
|
|
gugun
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:24
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Podobno Teroson tez ma dobre srodki. | podobno tak..
ja osobiscie na spawy czy na pistolet czy na pedzel uzywam tylko mas natryskowych bo fajnie sie rozlewaja i idzie nimi wyemitowac praktycznie kazda strukture.dodatkowo bool ma tez dobra i wmiare tania...z tych co wymienilem wurth nr1 dalej bool i na koncu app innych nie uzywalem |
|
|
|
|
lukas_arts
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:29
|
0
|
|
|
|
Odnosnie samego auta mam plan:
- wypiaskowac
- obspawac ( podloge, kielichy itd )
- podklad ( epoxyd )
- masa na laczenia spawy
- baza
- jakis baranek |
|
|
|
|
gugun
|
Wysłany: 2012-01-24, 14:33
|
0
|
|
|
|
baranek mozesz dac smialo bezposrednio na epoxyd a na takie laczenia natryskowa sie nada doskonale bo fajnie sie rozciaga pedzlem mozna w wiekszosci lakierowac odrazu bo wysycha pod lakierem itp:D |
|
|
|