Otwarty przez: gugun 2012-01-27, 18:22 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Marcin.G
|
Wys³any: 2011-12-30, 22:41
|
0
|
|
|
|
Witajcie koledzy po fachu
jako, ¿e to mój pierwszy post i chcia³bym dowiedzieæ siê od was wa¿n± rzecz to podepnê siê pod temat a mianowicie:
Planuje zakup szlifierki mimosrodowej, która g³ównie mia³a by mi s³u¿yæ do przygotowania podk³adu na sucho i polerki . Zastanawia³em siê nad wyborem pneumatycznej bad¼ elektrycznej i wybór pad³ na elektryczn±(lubie czasami pracowaæ po godzinach ciszy nocnej i s±siedzi mogliby nie wytrzymaæ odg³osów sprê¿arki ) Zainteresowa³a mnie jedna oferta tutaj link z alledrogo http://allegro.pl/aeg-szl...1994070470.html Z tego co wyczyta³em instnieje na niej magiczny prze³±cznik który raz robi skok mimosrodu na 3,2mm badz 6,4 w zaleznosci co sie robi. I teraz pojawia sie ptanie czy ten skok 3,2 pozwoli mi ³adnie przygotowac podklad i ewentualnie zrobic dobra polerke czy dac sobie z tym spokoj i poszukac czegos innego.. z góry dziekuje i pozdrawiam Marcin |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Marcin.G napisa³/a: | ewentualnie zrobic dobra polerke |
??? Co masz na mysli pisz±c o zrobieniu dobrej polerki?
Bo ta maszynka z linku to nie polerka.
A polerka to nie maszynka mimo¶rodowa, wiêc niema tu 2w1 |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Marcin.G
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:33
|
0
|
|
|
|
Kolego chodzi mi o wyszlifowanie podk³adu pod bazê(papier 60 na sucho), natomiast po lakierowaniu wyszlifowanie i usuniêcie ewentualnych wtr±ceñ(tutaj papier 1200 1500 i 3000 3m trizact). O to 2w1 chodzi³o mi czy ten prze³±cznik skoku mimosrodu sie sprawdza i czy ten skok 3,2 mm zaspokoi moje oczekiwania w stosunku do dopieszczenia podkladu i lakieru pod polerowanie, a ta dodatkowa opcja skoku 6,4mm mile widziana do szpachli . Polerka to oczywi¶cie inna maszyna Do tej pory mam szlifierke pneumatyczna o skoku 6 mm i uzywam ja do tarcia szpachli i zgrubie pod podk³ad. Teraz chcia³em kupic szlifierke elektryczn± zeby zacz±æ robic podklad na sucho Przepraszam za niezrozumia³± wypowiedz Mam nadzieje ze teraz juz wszystko bedzie jasne |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:44
|
0
|
|
|
|
Marcin.G napisa³/a: | Przepraszam za niezrozumia³± wypowiedz |
Nie musisz nikogo przepraszac, tu licz± sie literki i ich takie u³o¿enie aby odbiorca jasno wiedzia³ co nadawca ma na mysli.
Wiêc ta maszynka która jest w podanym linku posiada skok odpowiedni do w/w czynno¶ci.
Jednak ze wzglêdu na nieporêczno¶æ, wagê i co za tym idzie brak wyczucia kszta³tu... ja jej bym nie kupi³.
S± z mirki maszynki elektryczne o silniku tak zbudowanym ¿e wygl±daja na pneumatyki.
Taki sam bym sobie sprawi³, gdyby nie cenaaaa.
Ale stolarskie maszynki, jak Twoja w linku, znajduja nabywców w¶ród lakierników i Ci pracuj±c nimi nawet sobie je chwal±.
Bo nie robili profesjonalnymi lakierniczymi ... to moje zdanie.
Skok jest ok, ca³a reszta nie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:53
|
0
|
|
|
|
Marcin.G napisa³/a: | wyszlifowanie podk³adu pod bazê(papier 60 na sucho) |
Dobra gradacja... ja robie 40 na sucho i jest kosa.
Pyry tylko sadziæ |
|
|
|
|
Marcin.G
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:56
|
0
|
|
|
|
Dziêkujê kolego za rozja¶nienie tematu i ¿yczê wszystkiego dobrego w Nowym Roku |
|
|
|
|
Marcin.G
|
Wys³any: 2011-12-30, 23:57
|
0
|
|
|
|
600 oczywi¶cie |
|
|
|
|
mirusiek
|
Wys³any: 2012-01-15, 06:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 119
|
|
|
|
|
Marcin.G
|
Wys³any: 2012-01-18, 22:41
|
0
|
|
|
|
Powiedz mi kolego jeszcze jak jest z dostêpno¶ci± kr±¿ków, i gdzie moge je dostaæ, bo 125mm to chyba ma³o spotykane a jak ju¿ siê trafi± to o gradacjach 80-320. Jestem ju¿ na 90 procent pewny i chyba kupiê szlifierkê pneumatyczn± Lare sp 25, z tego co jest napisane na stronie producenta to ma niskie zapotrzebowanie na powietrze 150l |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-19, 13:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Lackdoctor napisa³/a: | Lare.............. K£AMIE !!!!!! Je¶li k³amie w tak podstawowej kwestii jak zapotrzebowanie na powietrze... to czy mam mieæ ochotê sprawdziæ czy z reszt± te¿ nie mija siê z prawd±??? |
Czemu nie poprosisz importer o wyja¶nienie ? Przecie¿ na ich stronie jest skrzynka kontaktowa. Jak k³ami± to siê im s³usznie nale¿y opieprz ... Jak to pomy³ka to ... podziêkuj± ci za zwrócenie im uwagi i pewnie poprawi± ... a Jak to jaki¶ cud techniczny ? ... To co wtedy ?
Atak powinien nastêpowaæ dopiero wtedy gdy przeciwnik jest po uszy w szambie ... a Ty Krzysiu nawet nie próbujsz tego wyja¶niæ . Napisz do nich ... a potem skomentuj jak siê o¶miesz±. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
slawciu
|
Wys³any: 2012-01-19, 14:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
|
sam bylem zainteresowany t± szlifierk± jakis czas temu ale z innego powodu niz 150l/min a z tego ze w jednej aukcji byly wystawione 3 sztuki po jednej z kazdego wariantu za 670zlbrutto ale okazalo sie to wpadka grafika na ich stronie ktory zapomnia³ dodac opcji wyboru modelu na ich stronie.
z reszt± marketing dzia³a dobrze bo opinie s± dosyæ pochlebne o tych produktach
i ceny podnie¶li o okolo 60zl za polerki i szlifierki bo kolega kupowal jakies 3 miesiace temu polerke epl21za 440zl a teraz stoi za519 a spof gdy sie orientowalem w cenach to 670
wiadomo $s³abo stoi |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2012-01-19, 15:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
slawciu napisa³/a: | i ceny podnie¶li o okolo 60zl za polerki i szlifierki bo kolega kupowal jakies 3 miesiace temu polerke epl21za 440zl a teraz stoi za519 a spof gdy sie orientowalem w cenach to 670
wiadomo $s³abo stoi |
Z dobrym rabatem za 650 mo¿na kupiæ rupesa lh18ens. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-19, 15:40
|
0
|
|
|
|
Bardziej chodzi mi o to, ¿e krytyka jakiego¶ rozwi±zania powinna siê co raz bardziej ju¿ opieraæ o konkrety. Nie broniê Lare, ale zwróæ uwagê, ¿e sam kiedy¶ stan±³em po stronie krytyki chiñskich kabina lakierniczych znaj±c, kilka modeli dwóch importerów. Gdy tematowi przyjrza³em siê bardzo wnikliwie okaza³o, siê ¿e to Polacy za¿yczyli sobie takie gówniane kabiny, a nie ¿e Chiñczycy produkuj± tylko i wy³±cznie szajs. Dlatego moja opinia bêdzie zmienna w zale¿no¶ci od tego z czym tak naprawdê mam do czynienia. Jedni maj± i narzekaj± inni maj± i chwal± ... a podstaw± tego stanu rzeczy ... jest brak zasady.
Nie stajê teraz w obronie Chiñskiego sprzêtu. Chodzi tylko o to ¿e bêd± siê teraz czêsto pojawiaæ ró¿ne nowe marki. Firmy plajtuj± w tym kryzsie albo s± kupowane przez inne ( zobacz nowe modele Fiata / Chryslera i premiera nowej Lancia = 300 M Chrysler. )
Jedne nowe firmy ... to syf nie wart uwagi, a inne mog± byæ jednak alternatyw± cenow± dla markowego wyposa¿enia, lub nowym wcieleniem znanego producenta. We¼ pod uwagê ¿e Air Gunsa to te¿ taka "podróba" albo ECONO LINE ... a jednak to markowy sprzêt.
Dzi¶ SICO to synonim syfu w aparatach natryskowych ... ale kto z nas wie jak bêdzie za kilka lat , i czy Sico przypadkiem nie produkuje lepszych pistoletów na inny rynek ?
Tam gdzie nie ma w±tpliwo¶ci i wszytko jest jasne, nale¿y gnoiæ oszustów i gówniane wyposa¿enie lakierni ¿eby nikt nie zosta³ obiektem do¶wiadczeñ producenta. Tam gdzie s± w±tpliwo¶ci i niejasno¶ci, a mo¿na je rozwiaæ ... sugerujê najpierw sprawdziæ, potem gnoiæ.
Wtedy nikt siê nie o¶mieszy.
Na 95 % masz Racjê z tymi pistoletami LARE ... ale ¿eby je zdecydowanie komu¶ wybiæ z g³owy potrzeba jeszcze tych 5 %. Tu jednak jest 50 / 50 ... bo albo masz Krzysiu racjê, albo nie ? Jak tylko jest pod rêk± importer i nie trzeba siê domy¶laæ to czemu tego nie sprawdziæ e-mailem z zapytaniem ? |
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-01-19, 18:28
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-23, 22:37
|
0
|
|
|
|
Witam.
Proszê siê moim postom dok³adniej przygl±dn±æ a zobaczyæ mo¿na ¿e w innym temacie bez problemu opisa³em Wasz± polerkê z bardzo dobrej strony.
Mimo ¿e to podróba rupesa, którego ja posiadam - lh18ez.
Ale mi to nie przeszkadza ¿e podrabiacie, ca³y ¶wiat podrabia, wiêc je¶li z g³ow± i w dobrej jako¶ci,,, to dlaczego nie.
Jest rynek, trzeba daæ mu ofertê. |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-01-24, 07:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Przykre jet czytanie potów,gdzie przedstawiciel staje na pozycji:,,a co Pan (dziêki i za to,w imieniu Krzy¶ka) mo¿e o tym wiedzieæ",nie przedstawiaj±c ¿adnych argumentów na odparcie zarzutów.To tak jakby oskar¿ony w s±dzie ( a tu jest forum de facto oceniaj±ce przydatno¶æ sprzêtu do u¿ycia ,czy to profesjonalnego,czy amatorskiego) broni³ siê tylko mówi±c do sêdziego i ³awy przysiêg³ych:nie znacie siê na tym i mnie to nie obchodzi.Ciekawe,jaki by³by werdykt.
Niestety,ja po tej wymianie postów ju¿ mam wyrobione zdanie na konkretny temat.Oferta jest skierowana raczej dla Allegrowiczów,gdzie ³atwo siê pisze najdziwniejsze g³upoty,a wszyscy to ³ykaj± ,jak pelikany.Tak samo robi Yato,promuj±c mimo¶rodówkê o zapotrzebowaniu na powietrze rzêdu 60l/min. http://allegro.pl/szlifie...2060241152.html I podobnie jak Krzysiek nie ma nic do Lakierniczego,tak samo ja nie mam do tego go¶cia z linku,nawet nigdy nic od niego nie kupi³em,to przyk³ad pierwszy z brzegu,jak siê wciska kit na portalach aukcyjnych.
A ¿e jest wieeeeelu zadowolonych...Ja te¿ by³em zadowolony z sico,dopóki nie kupi³em Saty i Rupesa.I gdzie to sico teraz jest...Hm...muszê poszukaæ w piwnicy....Bo chyba gdzie¶ tam... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-24, 13:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
panie Lakierniczy.pl, nie pozostaje mi nic innego jak poprosic pana o wyjasnienie i przedstawienie panskiej wersji. bo poki co sprawa jest prosta,rozmawiamy w tym momencie o szlifierce lare konkretnym modelu inne marki pominmy. ze scena k.lackdoctora wynika jasno ze w opisie jest napisane "zapotrzebowanie na wiatr 150l" czyli teoretycznie zakladaj±c iz mam kompresor z wydajnoscia 150l/min efektowna oczywiscie i zakupuje sobie od panstwa tak± szlifiereczke co wtedy???jak wtedy takia szlifierka sie sprawdza??bo jesli ma paktycznie te 150 to powinno dac sie nia pracowac przy kompresorku o takiej wydajnosci??a pan w odpowiedzi zwrotnej napisal ze 150l jak ma kompresor to z przerwami,rownie dobrze mozna by napisac ze ma wydajnosc 100l tylko wtedy trobimy d³u¿sze przerwy na uzupelnienie powietrza.??a pan doda³ ze jak ma k.lackdoctor 250l to juz bedzie ladnie chodzic bez przerw.czyli wychodzi na to ze zapotrzebowanie takiej maszynki to nie 150l a 250l/min??? ja pytam jako osoba bezstronna a zeby inni uzytkownicy mieli w pozniejszym terminie dostep do info na temat wspomnianej szlifierki |
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 13:53
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
gugun,
odpowied¼ by³a adekwatna do zadanego pytania - koniec kropka.
Proszê zapoznaæ siê z opisem parametrów szlifierek LARE gdzie wskazane jest ju¿ tak¿e ¶rednie mo¿liwe zu¿ycie powietrza.
Teraz mamy nadzieje, ¿e skierujecie Panowie swoj± ciekawo¶æ i dociekliwo¶æ tak¿e do innych dystrybutorów i przedstawicieli innych marek - je¶li jeste¶cie sprawiedliwi to oczekujê takiej reakcji i stosownych odpowiedzi. |
_________________ jeste¶my na facebook'u - www.facebook.com/Lakierniczy
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-24, 13:59
|
0
|
|
|
|
Lakierniczy.pl napisa³/a: | Proszê zapoznaæ siê z opisem parametrów szlifierek LARE gdzie wskazane jest ju¿ tak¿e ¶rednie mo¿liwe zu¿ycie powietrza. | w takim razie dziekuje za wyjasnienie sprawy oraz poprawienie ewentualnych b³edów.
Lakierniczy.pl napisa³/a: | Teraz mamy nadzieje, ¿e skierujecie Panowie swoj± ciekawo¶æ i dociekliwo¶æ tak¿e do innych dystrybutorów i przedstawicieli innych marek - je¶li jeste¶cie sprawiedliwi to oczekujê takiej reakcji i stosownych odpowiedzi. | te¿ mam tak± nadzieje.pozdrawiam |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-24, 15:06
|
0
|
|
|
|
Przeczyta³em ... jako swój komentarz napisze ... A NIE MÓWI£EM ???
Teraz dwa s³owa o ... intencjach. Nie znam produktów LARE. Nie znam importera, ani dystrybutorów, baaa nie znam nawet nikogo kto u¿ywa tego sprzêtu, a móg³by wydaæ o nim wiarygodn± rzeteln± opinie.
Jednak teraz gdy ruszy³a kampania reklamowa Modularnego Warsztatu z ró¿nych miejsc docieraj± do mnie krytyczne i z³o¶liwe opinie. Najfajniejsze s± te gdy kto¶ pastwi siê na wadach tego obiektu i jego wyposa¿eniu i tym jak fatalnie przebiega budowa i ¿e zawsze koszty s± wiêksze ni¿ te okre¶lane przez nas kosztorysowo. S³ucham tych opinii podawanych z ust do ust, tej krytyki i zastanawiam siê zawsze ... Po co kto¶ zadaje sobie tyle trudu ¿eby TO skrytykowaæ ? Jak to konkurencja to zrozumia³e ... ale Modular nie ma konkurencji Leje siê powoli coraz wiêksza krytyka z konkretnymi zarzutami o b³êdach i wypaczeniach tego programu i ludzie plot± prze telefon, czy w necie jakie to ma wady i ¿e zaraz siê zawali taki obiekt tu czy tam w Polsce ... a wiecie co w tym jest najfajniejsze ? .... Od wrze¶nia 2009 wykona³em 14 projektów budowlanych obiektów klasy Modular. 3 maj± prawomocne pozwolenie na budowê. 1 wystaje z ziemi na poziomie wyniesionego fundamentu czê¶ci socjalnej ... ¿aden ... absolutnie ¿aden nie jest jeszcze wybudowany czy oddany do u¿ytkowania. S± tylko dwa w których zastosowali¶my sporo rozwi±zañ z tego programu.
I co teraz mam powiedzieæ o ludziach którzy lej± pomyje na Modular ?
Krzysiu to nie jest przytyk do Ciebie. Gdy pisa³em ci post z tre¶ci± ¿eby¶ ostro¿nie podchodzi³ do oceny paramaterów opublikowanych przez Lare w ich katalodu ( czy na stronie ) by³em ¶wie¿o po odpowidzi na agrsywny i krytyczny e mali na temat niby istniej±cego obiektu Modular .... Dlatego napisa³em, OSTRO¯NIE z krytcznymi opiniami na temat produktów, czy sprzêtu którego sie nie zna . Tak jak z ocenami intencji kogo¶, kto chwali dane rozwi±zanie ... Wiem co pisze szczególnie w aspekcie historycznych ju¿ komentarz na temat moich niby handlowych powi±zañ z SATA ... i lobbowania na ich rzecz ... a Ja po prostu bardzo wysoko oceniam SATA, chwale z przekonaniem .... co nie jednemu z was przynios³o tu zreszt± wymierne korzy¶ci w formie wiedzy i trudno osi±galnych gdzie indziej informacji.
Pewnie chcia³e¶ dobrze Krzysiu ... ale wysz³o tak jakby¶ by³ stronniczy i atakowa³ LARE z powodów nie majacych nic wspólnego z RZETELNA ocena ich produktów
PROPONUJE RESET ... i niech ... lakierniczy.pl wyja¶ni spokojnie co i jak z tym sprzêtem bez zbêdnego dialogu ze z³o¶liwo¶ciami .... No chyba ze mu na tym nie zale¿y ... Wtedy niech nie wyja¶nia |
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-24, 15:19
|
0
|
|
|
|
Cytat: | ROPONUJE RESET ... i niech ... lakierniczy.pl wyja¶ni spokojnie co i jak z tym sprzêtem bez zbêdnego dialogu ze z³o¶liwo¶ciami .... No chyba ze mu na tym nie zale¿y ... Wtedy niech nie wyja¶nia
_________________ | zaproponowa³em to juz wczesniej ale Lakierniczy.pl napisa³/a: | gugun,
odpowied¼ by³a adekwatna do zadanego pytania - koniec kropka. | tak wiec trudno... |
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 15:33
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
gugun, PROJEKTER,
wybaczcie ale uwa¿am, ¿e dalsze rozwijanie tematu jest zbêdne.
Oczywi¶cie zale¿y nam na wyja¶nieniu a przede wszystkim obiektywnej i rzetelnej opinii, ale my¶lê, ¿e powinno byæ ju¿ wszystko jasne.
zapraszamy na www.LARE.pl gdzie przedstawione s± parametry szlifierek. |
|
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 16:31
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
Lackdoctor,
Wrzucanie produktów LARE do jednego kosza z "tani± chiñszczyzn±" byle jakiej jako¶ci znowu jest nie uzasadnione i niczym nie podparte.
Podobieñstwo i przypisywanie "jednej ta¶my" potwierdza nadal chêæ ataku z Pañskiej strony na markê LARE - podkre¶lê, nieudolnego ataku i przede wszystkim nie obiektywnego.
Zauwa¿am, ¿e wed³ug Pana wszystko made in azja to musi byæ nic nie warte. Tymczasem sugerujê otworzenie szerzej oczu i rozgl±dniêcie siê wokó³ siebie...
jaki posiada Pan komputer, telefon, mikrofalówkê, lodówkê, telewizor, buty, itd, itp
mo¿na by tak d³ugo wymieniaæ...
Podejrzewam równie¿ , ¿e nie jest Pan ¶wiadomy i¿ wiele markowych najlepszych produktów których jest Pan szczê¶liwym u¿ytkownikiem pochodzi w³a¶nie z azji - ale co tam, ja i tak na pewno nie mam racji wg. Lackdoktora... |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-24, 16:49
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Robert, a mo¿e ich pistoletu by¶ bra³ pod uwagê?
W kpl z modularnym ??? Wyobra¿asz sobie ¿e stawiasz modulara i zaopatrujesz go we wszystkie narzêdzia firmy lare? |
Wcale tego nie wykluczam ... MODULAR to program inwestycyjny. O jego kompletacji decyduje w³a¶ciciel ... nie JA. Ja mogê tylko co¶ doradziæ, lub odradziæ. Nikogo nie zmuszê ¿eby mnie pos³ucha³ ... mogê jedynie siê z niego po¶miaæ i powiedzieæ mu jak sam zobaczy ju¿ wady tego co wykoncypowa³, ze jest Durniem ... i to Durniem biedniejszym o konkretna kasê, ale za to bogatszym o do¶wiadczenie i trochê ju¿ m±drzejszym. Jak zechce malowaæ SICO ... to co Ja mogê zrobiæ po za polewaniem ze ¶miechu
Lackdoctor napisa³/a: | By³e¶ radyka³em, teraz ju¿ widzê czêste wpisy typu... nie wszystko co china to z³e. Ale czy na tyle dobre aby bez oszukiwania laików, amatorów i innych hobbystów napisaæ faktycznie co i jak jest z ich parametrami technicznymi? |
By³ taki czas na forach internetowych ze wiêkszo¶æ moich rozmówców nie mia³o nawet mglistego wyobra¿enia o co chodzi w tej bran¿y, choæ deklarowali wieloletnie do¶wiadczenie zawodowe. Teraz jest trochê inaczej. Dzi¶ ka¿dy kto czyta posty wie co jest w³a¶ciwe, a co nie ... i pozostaje tylko sprawa tego czy siê do tego dostosuje Sa jednak co raz to nowe rozwi±zania i zmieniaj± siê nazwy producentów sprzêtu ... czêsto tego samego sprzêtu. Trudno to kontrolowaæ, a jako nick z autorytetem opiniotwórczym wypada³o by mieæ obraz tego co z³e i tego co dobre ... Dlatego trzeba sprawdzaæ. Zawsze najpierw sprawdzaæ i potem wydawaæ opinie.
Ja faktycznie nie dopuszczam uproszczeñ i kompromisów w sprawach zwi±zanych z technologi i wyposa¿eniem. Ja nie bêdê TU publicznie zachwala³ LARE czy AURITIA ... bo po co jak nic nikt nie wie o tym sprzêcie ... Mo¿e to szajs, tylko ze trzeba tego dowie¶æ.
PO prostu czasami lepiej zaczekaæ na jakie¶ niezbite dowody i fakty, a wtedy ... gnoiæ jakie¶ rozwi±zanie .... a TU przy tych szlifierkach nie za bardzo jest za co ... no mo¿e za to ze s± Chin ... tylko ze technicznie rzecz bior±c ... to na razie TAKI SOBIE argument.
Zobacz takie SICO ... Kto kupi ... chwali ... potem pisze ... Ale by³em g³upi i niedo¶wiadczony Jak oczywi¶cie do tego dojrzeje. Tu krytyka SICO to kilkadziesi±t przypadków awarii i fatalnej jako¶ci tego sprzêtu. Kto broni zalet SICO po prostu sie o¶miesza ... a Tu w LARE, czy jakiej¶ firmie XXX ... co napisaæ jako argument przeciw tym szlifierka .... ale nie brnê ju¿ w TO bo Ja nie jestem obroñca LARE ... Chodzi mi tylko o rzetelno¶æ wyra¿anych TU na forum opinii ... opinii publicznych.
Tzn. o to ¿eby np za opinia lackdoktora sta³a zawsze przeanalizowana, sprawdzona i pewna informacja ... a jak przedstawiciel producenta zacznie z tym polemizowaæ to ¿eby odpad³ w pierwszym starciu ... ju¿ po kilku postach .... a TU mamy tylko przepychankê .... Nadal nie wiadomo czy LARE to syf, czy tañsza alternatywa dla markowego wyposa¿enia. |
|
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 17:14
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
dla u¶ci¶lenia,
wszystkie szlifierki LARE wyprodukowane zosta³y w Tajwanie co dla nieco bardziej zorientowanych w temacie produkcji narzêdzi jest informacj± bardzo istotn±.
Natomiast ró¿nica jako¶ci narzêdzi pneumatycznych made in china a made in taiwan jest tak ogromna jak ilo¶æ azjatyckich produktów w europie |
|
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2012-01-24, 17:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Przepraszam ze sie wtr±ce ale skorzystam z tego ze jest pan z lakierniczego.
Kupilem ostatnio u was jakis miesiac temu pistolet Air Gunsa IWATA AZ3 HTE 2. I chcia³bym po prostu wiedzieæ dlaczego otzrzymalem zkserowany certyfikat potwierdzaj±cy zgodno¶æ parametrów a nie orginalny???
Z góry dziêkujê za odpowiedz i przepraszam ze sie wtracam w ten temat.... |
|
|
|
|
JAROGTS
|
Wys³any: 2012-01-24, 17:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 169 Sk±d: Bia³ystok
|
JA chyba podpowiem , producent nie dodaje certyfikatu i sobie drukujesz na necie:) , jest link w instrukjci( tak czytalem) |
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 17:58
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
MichuMachu,
certyfikat o którym ju¿ od kilku lat co chwilê wspomina siê w sieci najprawdopodobniej jest tylko w jednym egzemplarzu i posiada go zapewne producent.
Jeszcze parê lat temu kopie takich certyfikatów by³y do³±czane do produktów Air Gunsa lecz od dawna ju¿ ich po prostu Air Gunsa nie do³±cza wcale.
A wiêc kopia któr± Pan od nas otrzyma³ jest wydrukiem... dlaczego "niby orygina³ów" nie do³±cza ju¿ Air Gunsa czy Anest Iwata? nie wiem, widocznie tak to sobie wymy¶lili.
Trzeba by zapytaæ u ¼ród³a.
Wyprzedzaj±c nastêpne pytania od forumowiczów - zapewniam, ¿e zakupione pistolety w Lakierniczy.pl s± zawsze i na pewno oryginalne !
btw - podróbka Air gunsy AZ3 HTE2 jest jak Yetti, wszyscy o niej mówi± ale chyba jeszcze nikt jej nie widzia³ |
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:02
|
0
|
|
|
|
Lakierniczy.pl napisa³/a: | podróbka Air gunsy AZ3 HTE2 jest jak Yetti, wszyscy o niej mówi± ale chyba jeszcze nikt jej nie widzia³ | gunsa sama w sobie jest juz pewnego rodzaju podrobk± hehe wiec chyba jeszcze nikt taki odwazny nie by³:D |
|
|
|
|
JAROGTS
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 169 Sk±d: Bia³ystok
|
Panowie a dla kogo¶ kto ma sprê¿arke o wydajno¶ci ok 200 l i zbiorniku 100 l to lepiej kupiæ elektryczn± szlifierke? Czy one nie zdaj± egzaminu?
pozdro |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
MichuMachu od jakiego¶ czasu wszystkie Air Gunsa tak maj±.
Co do sprzêtu Lare. W ich opisie brakuje mi pewnej baaardzo cennej informacji. Czyli miejsca produkcji... jeszcze przed chwil± my¶la³em ¿e polerki Lare to chiñszczyzna. A tu okazuje siê ¿e to Tajwan. Co brzmi ju¿ znacznie bardziej obiecuj±co.
Mi wydaje siê ¿e jednak importer Lare okaza³ siê "spoko" pisz±c ¿e wcze¶niej wspomniana szlifierka tak naprawdê potrzebuje 250 litrów powietrza.
Po za tym, przyda³o by siê jakie¶ konkretne i sensowne informacje o trwa³o¶ci sprzêtu Lare. W przypadku pistoletów lakierniczych bardzo przyda³y by siê sprawdzone informacje o jako¶ci natrysku itp.
Mogli by¶cie zrobiæ zrobiæ co¶ w stylu szkoleñ Novola. Tzn. zaprosiæ do siebie kilku "internetowych" lakierników daæ im sprzêt do przetestowania i... cieszyæ siê z rzetelnej i wiarygodnej opinii.
Ale co ja tam mogê wiedzieæ. W ka¿dym razie powodzenia wam jak i innym uczciwym sprzedawcom.
P.S. W czasie gdy pisa³em ten post pojawi³o siê w tym temacie kilka innych postów. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i przepraszam jeszcze raz ze sie wtr±cilem.
Pozdrawiam:) |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:41
|
0
|
|
|
|
Dziêkujê i ja.
To kiedy na testy mogê podjechaæ???
Chêtnie podjadê, bo firma we Wrocku siê znajduje???
Lub do Was, bo jeste¶cie z Z±bkowic ¦l.
Pozdrawiam.
Opiniê chêtnie napisze w necie,,, prawdziw±. |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Co do produktów Lare to siê nie odniosê ale co do obs³ugi to co¶ jak .... bêdzie Pan zadowolony ....bêdzie Pan zadowolony ...
Jaki¶ czas temu szuka³em szlifierki pneumatycznej ze skokiem 2,5mm jak Wiecie w koñcu kupi³em 3M-a i w trakcie poszukiwañ wys³a³em te¿ parê pytañ technicznych do Lakierniczy.pl o szlifierkê SPOF25
A oto wypasiona odpowied¼ po której poczu³em siê jak szpieg obcego mocarstwa a nie klient
,,Hello Lakierniczy.pl,
Dzieñ dobry,
w zwi±zku z otrzymywan± mas± podchwytliwych niemal¿e identycznie zadanych pytañ o produkty LARE od naszej nieuczciwej konkurencji,
w ostatnim czasie przestali¶my na nie odpowiadaæ.
Jako importer i dystrybutor produktów LARE w Polsce, zapewniamy ich serwis,
udzielamy pisemnej 12 miesiêcznej gwarancji, w przypadku zakupu przez osobê prywatn± obejmuje tak¿e 24 miesiêczna rêkojmia.
Zapewniamy, ¿e produkty LARE s± odpowiedniej jako¶ci... co potwierdzaj± posiadane certyfikaty.
Pozdrawiam Jakub
Lakierniczy.pl,,
..... tu by³y dane firmy skasowa³em ¿eby nie robiæ reklamy |
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-24, 18:51
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
i to najlepsze potwierdzenie, ¿e obecno¶æ LARE na polskim rynku
jednak przyczyni³a siê do szybszego bicia serca co poniektórych...
i sk±d te emocje Panowie - mo¿e lepiej kupcie, spróbujcie i wypowiedzcie siê wtedy ! |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-25, 01:21
|
0
|
|
|
|
senior napisa³/a: | ... I dla przypomnienia wspomnê ¿e poza Projekterem/£ód¼ i "FAM¡"/Pabianice wszyscy byli w b³êdzie - z kilkoma serwisami Saty w³±cznie.
I jako¶ nie przypominam sobie aby KTOKOLWIEK {choæ jedna osoba} przytaknê³a tam Projekterowi.
I dam sobie rêkê odr±baæ ¿e z ca³± pewno¶ci± nie by³o tam usera LARE |
Tak ¿eby po³±czyæ tamt± sytuacjê z t± ... i nawi±zaæ jeszcze raz do mojego przekazu na temat rzetelno¶ci wypowiedzi ... to przypomnê ¿e w tamtym temacie o wymiarach g³owic w milimetrach nie by³o by ¿adnych k³ótni, ¿adnego sporu i udowadniania sobie na ponad 20 stronach postów KTO MA RACJÊ ... gdyby wtedy po moim pierwszym po¶cie ... wszyscy siê po prostu zastanowili nad tym DLACZEGO wymiary g³owic mia³yby byæ produkowane w uk³adzie metrycznym ? Tzn. odpu¶cili takie sztywne my¶lenie o niektórych zagadnieniach. Umys³ otwarty na nowe koncepcje szybciej radzi sobie z porz±dkowaniem nap³ywaj±cych informacji. Szybciej oddziela mity i zabobony od faktów. Tu mamy podobny problem ... Okazuje siê powoli ( miêdzy wierszami postów ) ¿e LARE ma sprzêt dla amatorów i jaki¶ tam profii ... w ka¿dym razie dwie linie. Do tego to nie Chiny, tylko Taiwan ... Wygl±da na to ¿e jednak nikt nic nie wie ... ale krytyka siê leje.
Zobaczcie ... o co w zasadzie chodzi w tym temacie ? LARE podaje minimalne zapotrzebowanie na powietrze do szlifierki pneumatycznej na swojej stronie. @Lackdoktor dostrzega, ¿e to trochê ma³o i ma w±tpliwo¶ci. Dot±d OK. ... a dalej ?
Dalej ... jest zmasowany atak ... a nie próba wyja¶nienia sprawy. Jest nawet mój post z sugesti± ¿eby ostro¿nie oceniaæ takie nowe sprawy ( jak w temacie o wymiarach g³owic ). Dalej mamy krytykê tego sprzêtu, wymianê z³o¶liwo¶ci i chyba jak na razie nie uprawnion± ocenê ... ¿e sprzêt LARE to syf ?
Zwróæcie tylko uwagê na to ¿e Lare poprawi³o ten b³±d na swojej stronie. Tzn. Tak mi napisali na innym forum gdy zapyta³em krótko o co tu chodzi z tym powietrzem ? Dla jednych to oszustwo , do tego celowe ... dla innych nie¶cis³o¶æ bo zamiast zapotrzebowania u¶rednionego, lub maksymalnego podali minimalne.
Strasznie tu du¿o nerwów i spiskowych teorii i do tego przypisywanie sobie wzajemnie najgorszych mo¿liwych intencji ... tylko na jakiej podstawie siê to wszytko dzieje ? Tu nie pad³ ani jeden rzeczowy argument ¿eby zdyskwalifikowaæ te urz±dzenia i odwrotnie ... ani jeden rzeczowy konkretny argument ¿eby zainteresowaæ siê g³êbiej tym sprzêtem.
Dalej nic konkretnego nie wiadomo ... a panowie Lackdoktor i Lare s± ju¿ wrogami Po co ?
Panowie lakiernicy ! ... S± tu nowi moderatorzy ... Macie nowe "rozdanie" na starym forum ... a wszytko wraca do korzeni ... do awantur i przepychanek o NIC. Konia z poprêgiem dla tego kto w tych postach powy¿ej znajdzie konkrety na temat szlifierek LARE.
Takie czytelne uzasadnienie dla decyzji ... KUPIÆ / NIE KUPIÆ ... i dlaczego ? |
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-25, 11:00
|
0
|
|
|
|
poprostu panowie LARE to taki sprzet dla tych co sico i inne nie wytrzymuj± a nie maj± kasy na górn± pó³ke...tyle jesli chodzi o sprzet,nie do konca profesjonalny ale i nie ca³kiem jednorazowy.tak samo jak air gunsa w pistoletach.poprostu srednia pó³ka i tyle taki kompromis pomiedzy cena a jakoscia i co tu duzo gadac??tyle apropo sprzetu a b³ad by³,zosta³ wyja¶niony i nie widze problemu. |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-01-26, 12:56
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
gugun,
wreszcie jedno prawdziwe m±dre stwierdzenie na temat narzêdzi LARE
LARE to ¶rednia pó³ka - tak to jest ¶rednia pó³ka i do klientów poszukujacych takich produktów jest skierowana.
|
_________________ odwied¼ nas na imprezach - www.events.LARE.pl
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-26, 13:01
|
0
|
|
|
|
LARE napisa³/a: | LARE to ¶rednia pó³ka |
I to jest prawda, bo ¶rednia pó³ka to tysi±ce klientów ... w przeciwieñstwie do ma³ej grupy profesjonalnych lakierników, którzy i tak ju¿ czêsto sprzêtu nie zmieniaj±.
Szkoda ¿e na spokojnie tego nie wyt³umaczylismy, bo ja nic nie mam do lare.... oprócz tego ma³ego k³amstewka którym uraczyli¶cie mnie w odpowiedzi na zapytanie.
Moje zdanie.
Srednia pólka - oferta lare... jestem na tak.
Czy bym kupi³ gdybym nie mia³ profi sprzêtu... zdecydowanie Tak
I nie szukajmy u siebie nawzajem chorób psychicznych kolego @Lare.
Co do polerki lare 11 cos tam...
Kurcze , je¶li jest ona tak idealnie podobna to... przep³aci³em 3 krotnie kupuj±c rupesa za 1370 z³.
Gratuluje polerki, opinie przekonuj± i robi± profi sprzêtom spory problem. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-01-26, 13:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Tu warto zwróciæ uwagê na to ¿e je¿eli co¶ jest na oko idealnie podobne to nie oznacza to ¿e jest takie samo. Wystarczy zmieniæ "detale" aby produkty bardzo podobne do siebie by³y w/g praw autorskich zupe³nie inne. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-26, 13:57
|
0
|
|
|
|
LARE napisa³/a: | LARE to ¶rednia pó³ka - tak to jest ¶rednia pó³ka i do klientów poszukujacych takich produktów jest skierowana. | 1 zdanie zast±pilo milion slów.po przeczytaniu tego mogê stwierdzic ze jakbym szuka³ rozs±dnego rozwi±zania pomiedzy jako¶ci± a cen± wybra³ bym w³asnie wasz sprzet,a |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-27, 06:07
|
0
|
|
|
|
Panowie ! Gdy w temacie zaczyna siê robiæ konkretnie, rzeczowo i technicznie ... to wy³±czcie na chwilê emocje. . Niech @LARE czy @LAKIERNICZY odpowie na konkretne pytania techniczne i handlowe ... a potem na tej podstawie formujcie zarzuty o oszustwie czy k³amstwie.
Ja nie broniê LARE ... ale w takiej formie dyskusji z importerem sprzêtu mo¿e doj¶æ do tego, ¿e ka¿da nowa propozycja urz±dzeñ i wyposa¿enia w bran¿y lakierniczej z góry bêdzie "kopana" bez konkretnego powodu. Wiêkszo¶ci tego g ówna którym oszu¶ci na ró¿nych aukcjach was mami± to siê absolutnie nale¿y ! ... ale spróbujcie jednak opieraæ siê o jakie¶ konkrety, bo raz na 10 czy 20 przypadków mo¿e siê okazaæ ¿e w ty³ek dostaje jaki¶ sprzêt który jest przyzwoit± alternatyw± dla Festo 3M Rupes i Hamach.
Przy niewielkim wysi³ku mo¿na w ten sam sposób "dowaliæ" Bosch, czy Makitta ... bo to te¿ nie jest sprzêt dedykowany dla profesjonalnej lakierni.
Krzysiu masz pe³ne prawo mieæ w³asn± opiniê tak jak ka¿dy kto siê tu wypowiada. Tyle tylko ¿e mo¿e to byæ opinia pieniacza oparta o wizjê .... albo opinia fachowca oparta o konkretne potwierdzone informacje. Pytaj ... bo sam jestem ciekaw, czym jest LARE ? ... i czy ten sprzêt jest warty zainteresowania. Na razie jest tu za ma³o konkretów do jakiej¶ oceny. |
|
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2012-01-27, 08:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Tak,Robercie,tylko na Twoje pytanie na tamtym forum pad³a odpowied¼ zawieraj±ca przyznanie siê je¶li nie do celowego wprowadzania w b³±d,to do b³êdnego podania wa¿nych parametrów.Co to jest za g³upi argument,¿e wystarczy ju¿ 150l/min,¿eby szlifierka zadzia³a³a,ale potrzebne jest raczej 270-300.Czyli przy 150 mo¿na szlifowaæ,czy tylko patrzeæ,jak siê krêci bez docisku?
Faktycznie,wymiana postów posz³a w z³± stronê,ale trzeba by³o loguj±c siê na forum lakierniczym (tak,wiem,tym nieprofesjonalnym) braæ pod uwagê, ¿e to nie Allegro,gdzie ³ykaj± wszystko jak ¶wie¿e bu³eczki,byle by³o tanie i zawiera³o magiczn± g±bkê gratis.A wystarczy³o napisaæ wcze¶niej to,co pad³o pod koniec:¿e to ¶rednia pó³ka i dla takich klientów przeznaczona,a nie wciskaæ ciemnoty,¿e sprzêt very profi,tylko jeszcze nieznany.
Kupuj±c sprzêt ze ¶redniej pó³ki takiego siê spodziewam,i nie jestem zaskoczony,¿e nie ma parametrów i mo¿liwo¶ci sprzêtu profesjonalnego,ale ju¿ nie szukam w pude³ku magicznej g±bki.Czyli-¶redniak.Ale napisanie,¿e 150l/min wystarczy do pracy z daleka pachnie marketingem rodem z Allegro.
Krzysiek to teraz wróg nr 1 dla Lare,a on wszêdzie poleca ich sprzêt jako solidn± alternatywê dla taniego badziewia typu Speedweye i Fobo.Ale tego we Wroc³awiu nie widaæ.Podobnie na drugim forum:z polecenia naszego mistrz z Rawicza zawita³ naprawdê porz±dny fachowiec,po kilku postach i zamieszczeniu zdjêæ dosta³ kolor niebieski,a ochów i achów nie zliczysz.I ca³kiem s³usznych!
Ale witaj±c siê ze wszystkimi napisa³,kto go nakierowa³,i pierwsze reakcje (powa¿nych funkcyjnych)by³y jak spotkanie z dywersantem,którego trzeba pilnie obserwowaæ,co zbroi.
Paranoja,chyba gdzie¶ siê pogubili¶cie w tym zacietrzewieniu. |
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-27, 15:55
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
senior, zgadzam siê z Panem
¿eby porównaæ trzeba popracowaæ tym i tym lub podpatrzyæ jak to dzia³a u innych - samemu sprawdziæ lub przynajmniej co¶ zobaczyæ ! |
|
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-27, 16:09
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
zapraszamy do siedziby Lakierniczy.pl - pe³na oferta produktów LARE i nie tylko do wgl±du ...
jako¶æ LARE udowadnia siê sama... najwa¿niejsze s± opinie u¿ytkowników !
a na te narzekaæ nie mo¿emy.
nic nam nie wiadomo o nieudanych reklamacjach !!! nastêpne bezczelne k³amstwo |
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-27, 18:27
|
0
|
|
|
|
takie ma³e info dla przegl±daj±cych temat-jesli tre¶æ wydaje sie ma³o zrozumiala to podziekujcie koleg± krzykacz± za to w skrucie mówi±c problem dotyczy³ b³êdu który wkrad³ sie w opis jednej ze szlifierek lare.sprawa zosta³a wyja¶niona,b³±d poprawiony,je¶li kto¶ ma jakie¶ pytania odno¶nie szlifierek pytaæ temat zostaje ponownie otwarty |
|
|
|