Autor |
Wiadomo¶æ |
|
avel1
|
Wys³any: 2012-01-27, 06:37 automaxxx
|
0
|
|
|
|
witam wszystkich, s³yszeli¶cie o tej pa¶cie automaxxx ? ja s³ysza³em same superlatywy,
ale jak wzi±³em troszkê 250ml na próbê i jestem troszkê rozczarowany, poleruje siê ³adnie, ale szybko¶æ i po³ysk jak po G3,3M z tym ¿e g3 zostawia syf ciê¿ki do zmycia co prawda próba by³a na srebrnym aucie wiêc zobacze jeszcze na ciemnym kolorze. |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2012-01-27, 09:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
automax jest dosyc mocno scierna w porownaniu do G3 z tego co wiem.... ja nia tylko polerowalem poszczegolne czesci silnika z motocykla:) |
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-27, 09:45
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2012-01-27, 09:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Z tego co pamietam to tak± mialem
http://auto-kosmetyki.kup...do-rys-50g.html
Ale to bylo dawno dawno temu jak jeszcze polerowalem dekielki silnika w moim zabytkowym motorku
A nazwy podobne a jednak inne dlatego pomylilem sie przyznaje sie bez bicia heh |
|
|
|
|
|
Lakierniczy.pl
|
Wys³any: 2012-01-27, 09:55
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-01-27, 10:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
automax, a automaxxx Dobre ... ¯ycie jest pe³ne niespodzianek. Jakby kto¶ ustnie zachwala³ autoamax(xx) to bym go uzna³ za absolutnego amatora ... a tu proszê jaki trick. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
avel1
|
Wys³any: 2012-01-27, 14:05
|
0
|
|
|
|
dodam ¿e pasta automaxxx jest bardziej znana jako nanomaxxx proszê o wasze opinie bo jak dla mnie troszkê zadroga 250g ok 30-40z³ (G3 70-80z³ za 1kg) |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2012-01-27, 17:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
Michu nie jestem do koñca ca³kiem pewien ale nazwa AUTO MAX kojarzy mi siê jakbym j± ju¿ s³ysza³ ponad 15 lat temu - taxiarze i handlarze tym pucowali auta na pokaz i handel.
Wiêc je¶li pamiêæ mnie nie zawodzi i to te pasty raczej na pewno nie s± tymi samymi produktami. |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2012-01-27, 19:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
U mnie w pracy robi± na pa¶cie nanomaxxx. i bardzo j± chwal±... 3 krotnie trzeba ni± polerowaæ. 1 polerka usuwanie grubych rys , 2- drobniejszych, 3 hologramów. po ka¿dym etapie trzeba usun±æ pozosta³osci pasty i nie wolno dopu¶ciæ ¿eby wysch³a przez zebraniem resztek.Ogólnie jedna pasta robi tyle co trzy z 3M. Polecam ten produkt. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-27, 19:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie ³apie?? co g±bki zmieniaja tylko czy jak?? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2012-01-27, 20:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
gugun napisa³/a: | czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie ³apie?? co g±bki zmieniaja tylko czy jak?? | dok³adnie tak 1 pasta 3 g±bki, by³ u mnie handlowiec z t± past± ale mi nie podpasowa³a jako¶. Robiê pastami Surface: Rapid Ultra, OE Compound i na wykoñczenie Ultimate Glaze - polecam te pasty - mi akurat fajnie sie nimi robi |
|
|
FerdinanD
|
Wys³any: 2012-01-27, 22:40
|
0
|
|
|
Hejter
|
Mialem do czynienia z t± past±, polerowa³em ciemny akryl i naprawdê bylem zadowolony, jak przedmówcy stwierdzili pasta robi t± sam± robotê co 3M. Poleruje siê jedn± past± od pocz±tku do koñca przy czym pachnie gum± balonow± : ) |
|
|
|
|
avel1
|
Wys³any: 2012-01-28, 08:41
|
0
|
|
|
|
Wczoraj polerowa³em nanomaxxx em ciemny kolor i jest ok do koñca jedn± past± po
P 2000 i tylko 2razy bia³a g±bka farekla pasta nie zostawia hologramu i ³adnie pachnie jak landrynki.
G3 zostawia hologram i trzeba czym¶ poprawiaæ polecam politurê wurth tj, ró¿owy wosk ³atwy do wykonania super nab³yszcza nowy i stary lakier, (uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwa³y i po paru myciach widaæ znowu hologram szczególnie na ciemnych kolorach reklamacja gwarantowana).
cena politury wurth ok 90z³ 1L ale jest bardzo wydajna |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-28, 10:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
avel1 napisa³/a: | (uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwa³y i po paru myciach widaæ znowu hologram szczególnie na ciemnych kolorach reklamacja |
Czyli nie schodzi...
Trzeba siê do pracy przy³o¿yæ, nawet sam± farekl± i efekt gwarantowany.
A nie wype³niaczami maskowaæ defekty i czekaæ na reklamacjê.
Farecla robi syf i to jej minus,,, ale robi swoj± robotê jak nale¿y.
I nie porównujê tu nak³adu pracy w porównaniu do np. systemu 3M.
Po prostu efektem jest idealne lustro,,, plus czynnik ekonomiczny.
Jednak dalej nie porównujê jej do 3M ,,, ¿eby ne by³o nie¶cis³o¶ci. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-28, 10:42
|
0
|
|
|
|
poprostu podstaw± jest zebranie pasty a nie maskowanie mleczkami czy innymi.dok³adnieLackdoctor, tu masz swiet± racje!!!resztki pasty zbieramy czarn± g±bk± i jest ok!! |
|
|
|
|
avel1
|
Wys³any: 2012-01-28, 12:47
|
0
|
|
|
|
Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnist± past± s± to drobne ryski, które trzeba w ten czy inny sposób zamaskowaæ drobn± past± koñcow± pasty tego typu zawieraj± zazwyczaj wosk wiêcej lub mniej, proszê nie zapominaæ, ¿e lakier bezbarwny lub solid to ¿ywica (tworzywo sztuczne), które zawsze wymaga co jaki¶ czas pielêgnacji jakimi¶ preparatami woskowymi lub silikonowymi, jak deska rozdzielcza w samochodzie, powierzchnia mebli w domu.
Zabezpieczenia takie zapobiegaj± niszczeniu(starzeniem siê lakieru) matowieniem, warunkami atmosferycznymi, woda, py³, kurz, s³oñce |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-28, 13:01
|
0
|
|
|
|
avel1 napisa³/a: | Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnist± past± s± to drobne ryski, które trzeba w ten czy inny sposób zamaskowaæ | czy oby napewno???czy te drobne ryski to czasem nie pozosta³o¶ci pasty??? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-28, 13:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
avel1 napisa³/a: | Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnist± past± |
Jeste¶ w b³êdzie.
Pasta podczas pracy siê wypracowuje i jej agresywno¶æ maleje.
Co za tym idzie, precyzja dopracowania lakieru wzrasta. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
avel1
|
Wys³any: 2012-01-28, 18:28
|
0
|
|
|
|
Mam odmienne zdanie na ten temat, wiêc po co u¿ywaæ drobnej pasty koñcowej? Wydaje mi siê ¿e ile bym nie polerowa³ po jednokrotnym na³o¿eniu pasty G3 to hologram zostanie.
Fakt ¿e po takim polerowaniu, bior±c czysta czarn± g±bkê z odrobina wody doprowadzimy do po³ysku bez hologramu dowodzi ¿e ryski za poleruj± siê mikro w³óknami z g±bki |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-30, 10:25
|
0
|
|
|
|
avel1 napisa³/a: | Fakt ¿e po takim polerowaniu, bior±c czysta czarn± g±bkê z odrobina wody doprowadzimy do po³ysku bez hologramu dowodzi ¿e ryski za poleruj± siê mikro w³óknami z g±bki | a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk |
|
|
|
|
specjalista
|
Wys³any: 2012-03-22, 19:02
|
0
|
|
|
pasja polerowania:)
|
gugun napisa³/a: | a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk |
dok³adnie tak! zmiana aplikatora - dopracowanie reszty pasty czyli DOKOÑCZENIE polerowania za³atwia sprawê |
_________________ Polerownie to sztuka.... ale nie kompromisu...
|
|
|
|