Autor |
Wiadomość |
 |
avel1
|
Wysłany: 2012-01-27, 06:37 automaxxx
|
0
|
|
|
|
witam wszystkich, sÂłyszeliÂście o tej paÂście automaxxx ? ja sÂłyszaÂłem same superlatywy,
ale jak wzi¹³em troszkê 250ml na próbê i jestem troszkê rozczarowany, poleruje siê ³adnie, ale szybkoœÌ i po³ysk jak po G3,3M z tym ¿e g3 zostawia syf ciê¿ki do zmycia co prawda próba by³a na srebrnym aucie wiêc zobacze jeszcze na ciemnym kolorze. |
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2012-01-27, 09:33
|
0
|
|
|

|
automax jest dosyc mocno scierna w porownaniu do G3 z tego co wiem.... ja nia tylko polerowalem poszczegolne czesci silnika z motocykla:) |
|
|
|
 |
Lakierniczy.pl
|
Wysłany: 2012-01-27, 09:45
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl

|
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2012-01-27, 09:54
|
0
|
|
|

|
Z tego co pamietam to takÂą mialem
http://auto-kosmetyki.kup...do-rys-50g.html
Ale to bylo dawno dawno temu jak jeszcze polerowalem dekielki silnika w moim zabytkowym motorku
A nazwy podobne a jednak inne dlatego pomylilem sie przyznaje sie bez bicia heh |
|
|
|
|
 |
Lakierniczy.pl
|
Wysłany: 2012-01-27, 09:55
|
0
|
|
|
www.Lakierniczy.pl

|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-01-27, 10:19
|
0
|
|
|

|
automax, a automaxxx Dobre ... ÂŻycie jest peÂłne niespodzianek. Jakby ktoÂś ustnie zachwalaÂł autoamax(xx) to bym go uznaÂł za absolutnego amatora ... a tu proszĂŞ jaki trick. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
avel1
|
Wysłany: 2012-01-27, 14:05
|
0
|
|
|
|
dodam Âże pasta automaxxx jest bardziej znana jako nanomaxxx proszĂŞ o wasze opinie bo jak dla mnie troszkĂŞ zadroga 250g ok 30-40zÂł (G3 70-80zÂł za 1kg) |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-27, 17:48
|
0
|
|
|
|
Michu nie jestem do koĂąca caÂłkiem pewien ale nazwa AUTO MAX kojarzy mi siĂŞ jakbym jÂą juÂż sÂłyszaÂł ponad 15 lat temu - taxiarze i handlarze tym pucowali auta na pokaz i handel.
WiĂŞc jeÂśli pamiĂŞĂŚ mnie nie zawodzi i to te pasty raczej na pewno nie sÂą tymi samymi produktami. |
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2012-01-27, 19:33
|
0
|
|
|
|
U mnie w pracy robi¹ na paœcie nanomaxxx. i bardzo j¹ chwal¹... 3 krotnie trzeba ni¹ polerowaÌ. 1 polerka usuwanie grubych rys , 2- drobniejszych, 3 hologramów. po ka¿dym etapie trzeba usun¹Ì pozosta³osci pasty i nie wolno dopuœciÌ ¿eby wysch³a przez zebraniem resztek.Ogólnie jedna pasta robi tyle co trzy z 3M. Polecam ten produkt. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-27, 19:37
|
0
|
|
|

|
czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie Âłapie?? co gÂąbki zmieniaja tylko czy jak?? |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-01-27, 20:53
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie Âłapie?? co gÂąbki zmieniaja tylko czy jak?? | dokÂładnie tak 1 pasta 3 gÂąbki, byÂł u mnie handlowiec z tÂą pastÂą ale mi nie podpasowaÂła jakoÂś. RobiĂŞ pastami Surface: Rapid Ultra, OE Compound i na wykoĂączenie Ultimate Glaze - polecam te pasty - mi akurat fajnie sie nimi robi |
|
 |
FerdinanD
|
Wysłany: 2012-01-27, 22:40
|
0
|
|
|
Hejter

|
Mialem do czynienia z tÂą pastÂą, polerowaÂłem ciemny akryl i naprawdĂŞ bylem zadowolony, jak przedmĂłwcy stwierdzili pasta robi tÂą samÂą robotĂŞ co 3M. Poleruje siĂŞ jednÂą pastÂą od poczÂątku do koĂąca przy czym pachnie gumÂą balonowÂą : ) |
|
|
|
 |
avel1
|
Wysłany: 2012-01-28, 08:41
|
0
|
|
|
|
Wczoraj polerowaÂłem nanomaxxx em ciemny kolor i jest ok do koĂąca jednÂą pastÂą po
P 2000 i tylko 2razy biaÂła gÂąbka farekla pasta nie zostawia hologramu i Âładnie pachnie jak landrynki.
G3 zostawia hologram i trzeba czymœ poprawiaÌ polecam politurê wurth tj, ró¿owy wosk ³atwy do wykonania super nab³yszcza nowy i stary lakier, (uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwa³y i po paru myciach widaÌ znowu hologram szczególnie na ciemnych kolorach reklamacja gwarantowana).
cena politury wurth ok 90zÂł 1L ale jest bardzo wydajna |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-28, 10:35
|
0
|
|
|
|
avel1 napisał/a: | (uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwaÂły i po paru myciach widaĂŚ znowu hologram szczegĂłlnie na ciemnych kolorach reklamacja |
Czyli nie schodzi...
Trzeba siĂŞ do pracy przyÂłoÂżyĂŚ, nawet samÂą fareklÂą i efekt gwarantowany.
A nie wypeÂłniaczami maskowaĂŚ defekty i czekaĂŚ na reklamacjĂŞ.
Farecla robi syf i to jej minus,,, ale robi swojÂą robotĂŞ jak naleÂży.
I nie porĂłwnujĂŞ tu nakÂładu pracy w porĂłwnaniu do np. systemu 3M.
Po prostu efektem jest idealne lustro,,, plus czynnik ekonomiczny.
Jednak dalej nie porĂłwnujĂŞ jej do 3M ,,, Âżeby ne byÂło nieÂścisÂłoÂści. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-28, 10:42
|
0
|
|
|

|
poprostu podstawÂą jest zebranie pasty a nie maskowanie mleczkami czy innymi.dokÂładnieLackdoctor, tu masz swietÂą racje!!!resztki pasty zbieramy czarnÂą gÂąbkÂą i jest ok!! |
|
|
|
 |
avel1
|
Wysłany: 2012-01-28, 12:47
|
0
|
|
|
|
Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą sÂą to drobne ryski, ktĂłre trzeba w ten czy inny sposĂłb zamaskowaĂŚ drobnÂą pastÂą koĂącowÂą pasty tego typu zawierajÂą zazwyczaj wosk wiĂŞcej lub mniej, proszĂŞ nie zapominaĂŚ, Âże lakier bezbarwny lub solid to Âżywica (tworzywo sztuczne), ktĂłre zawsze wymaga co jakiÂś czas pielĂŞgnacji jakimiÂś preparatami woskowymi lub silikonowymi, jak deska rozdzielcza w samochodzie, powierzchnia mebli w domu.
Zabezpieczenia takie zapobiegajÂą niszczeniu(starzeniem siĂŞ lakieru) matowieniem, warunkami atmosferycznymi, woda, pyÂł, kurz, sÂłoĂące |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-28, 13:01
|
0
|
|
|

|
avel1 napisał/a: | Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą sÂą to drobne ryski, ktĂłre trzeba w ten czy inny sposĂłb zamaskowaĂŚ | czy oby napewno???czy te drobne ryski to czasem nie pozostaÂłoÂści pasty??? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-28, 13:59
|
0
|
|
|
|
avel1 napisał/a: | Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą |
Jesteœ w b³êdzie.
Pasta podczas pracy siê wypracowuje i jej agresywnoœÌ maleje.
Co za tym idzie, precyzja dopracowania lakieru wzrasta. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
avel1
|
Wysłany: 2012-01-28, 18:28
|
0
|
|
|
|
Mam odmienne zdanie na ten temat, wiĂŞc po co uÂżywaĂŚ drobnej pasty koĂącowej? Wydaje mi siĂŞ Âże ile bym nie polerowaÂł po jednokrotnym naÂłoÂżeniu pasty G3 to hologram zostanie.
Fakt ¿e po takim polerowaniu, bior¹c czysta czarn¹ g¹bkê z odrobina wody doprowadzimy do po³ysku bez hologramu dowodzi ¿e ryski za poleruj¹ siê mikro w³óknami z g¹bki |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-30, 10:25
|
0
|
|
|

|
avel1 napisał/a: | Fakt Âże po takim polerowaniu, biorÂąc czysta czarnÂą gÂąbkĂŞ z odrobina wody doprowadzimy do poÂłysku bez hologramu dowodzi Âże ryski za polerujÂą siĂŞ mikro w³óknami z gÂąbki | a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk |
|
|
|
 |
specjalista
|
Wysłany: 2012-03-22, 19:02
|
0
|
|
|
pasja polerowania:)

|
gugun napisał/a: | a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk |
dokÂładnie tak! zmiana aplikatora - dopracowanie reszty pasty czyli DOKOĂCZENIE polerowania zaÂłatwia sprawĂŞ |
_________________ Polerownie to sztuka.... ale nie kompromisu...
 |
|
|
|