Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
avel1
Wysłany: 2012-01-27, 06:37   automaxxx
0
UP DOWN

witam wszystkich, sÂłyszeliÂście o tej paÂście automaxxx ? ja sÂłyszaÂłem same superlatywy,
ale jak wzi¹³em troszkê 250ml na próbê i jestem troszkê rozczarowany, poleruje siê ³adnie, ale szybkoœÌ i po³ysk jak po G3,3M z tym ¿e g3 zostawia syf ciê¿ki do zmycia co prawda próba by³a na srebrnym aucie wiêc zobacze jeszcze na ciemnym kolorze.

MichuMachu
Wysłany: 2012-01-27, 09:33   
0
UP DOWN

automax jest dosyc mocno scierna w porownaniu do G3 z tego co wiem.... ja nia tylko polerowalem poszczegolne czesci silnika z motocykla:)

Lakierniczy.pl 
Wysłany: 2012-01-27, 09:45   
0
UP DOWN
www.Lakierniczy.pl

MichuMachu,
chyba mylisz automax z automaxxx ;)
http://www.lakierniczy.pl...=1&m=645&id=549

MichuMachu
Wysłany: 2012-01-27, 09:54   
0
UP DOWN

Z tego co pamietam to takÂą mialem
http://auto-kosmetyki.kup...do-rys-50g.html
Ale to bylo dawno dawno temu jak jeszcze polerowalem dekielki silnika w moim zabytkowym motorku :)
A nazwy podobne a jednak inne dlatego pomylilem sie przyznaje sie bez bicia heh :)

Lakierniczy.pl 
Wysłany: 2012-01-27, 09:55   
0
UP DOWN
www.Lakierniczy.pl

no to pomyliÂłeÂś ;)

PROJEKTER
Wysłany: 2012-01-27, 10:19   
0
UP DOWN

automax, a automaxxx ^^ Dobre ... ÂŻycie jest peÂłne niespodzianek. Jakby ktoÂś ustnie zachwalaÂł autoamax(xx) to bym go uznaÂł za absolutnego amatora ^^ ... a tu proszĂŞ jaki trick.

avel1
Wysłany: 2012-01-27, 14:05   
0
UP DOWN

dodam Âże pasta automaxxx jest bardziej znana jako nanomaxxx proszĂŞ o wasze opinie bo jak dla mnie troszkĂŞ zadroga 250g ok 30-40zÂł (G3 70-80zÂł za 1kg)

senior
Wysłany: 2012-01-27, 17:48   
0
UP DOWN

Michu nie jestem do koĂąca caÂłkiem pewien ale nazwa AUTO MAX kojarzy mi siĂŞ jakbym jÂą juÂż sÂłyszaÂł ponad 15 lat temu - taxiarze i handlarze tym pucowali auta na pokaz i handel.
WiĂŞc jeÂśli pamiĂŞĂŚ mnie nie zawodzi i to te pasty raczej na pewno nie sÂą tymi samymi produktami.

Dawid1989 
Wysłany: 2012-01-27, 19:33   
0
UP DOWN

U mnie w pracy robi¹ na paœcie nanomaxxx. i bardzo j¹ chwal¹... 3 krotnie trzeba ni¹ polerowaÌ. 1 polerka usuwanie grubych rys , 2- drobniejszych, 3 hologramów. po ka¿dym etapie trzeba usun¹Ì pozosta³osci pasty i nie wolno dopuœciÌ ¿eby wysch³a przez zebraniem resztek.Ogólnie jedna pasta robi tyle co trzy z 3M. Polecam ten produkt.

gugun 
Wysłany: 2012-01-27, 19:37   
0
UP DOWN

czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie Âłapie?? co gÂąbki zmieniaja tylko czy jak??

kalbi 
Wysłany: 2012-01-27, 20:53   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
czyli lak???1 pasta wszystko??bo nie Âłapie?? co gÂąbki zmieniaja tylko czy jak??
dokÂładnie tak 1 pasta 3 gÂąbki, byÂł u mnie handlowiec z tÂą pastÂą ale mi nie podpasowaÂła jakoÂś. RobiĂŞ pastami Surface: Rapid Ultra, OE Compound i na wykoĂączenie Ultimate Glaze - polecam te pasty - mi akurat fajnie sie nimi robi

FerdinanD 
Wysłany: 2012-01-27, 22:40   
0
UP DOWN
Hejter

Mialem do czynienia z tÂą pastÂą, polerowaÂłem ciemny akryl i naprawdĂŞ bylem zadowolony, jak przedmĂłwcy stwierdzili pasta robi tÂą samÂą robotĂŞ co 3M. Poleruje siĂŞ jednÂą pastÂą od poczÂątku do koĂąca przy czym pachnie gumÂą balonowÂą : )

avel1
Wysłany: 2012-01-28, 08:41   
0
UP DOWN

Wczoraj polerowaÂłem nanomaxxx em ciemny kolor i jest ok do koĂąca jednÂą pastÂą po
P 2000 i tylko 2razy biaÂła gÂąbka farekla pasta nie zostawia hologramu i Âładnie pachnie jak landrynki.
G3 zostawia hologram i trzeba czymœ poprawiaÌ polecam politurê wurth tj, ró¿owy wosk ³atwy do wykonania super nab³yszcza nowy i stary lakier, (uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwa³y i po paru myciach widaÌ znowu hologram szczególnie na ciemnych kolorach reklamacja gwarantowana).
cena politury wurth ok 90zÂł 1L ale jest bardzo wydajna

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-01-28, 10:35   
0
UP DOWN

avel1 napisał/a:
(uwaga hologram po polerce na starym i nowym lakierze zejdzie po politurze, ale na starym lakierze jest nie trwaÂły i po paru myciach widaĂŚ znowu hologram szczegĂłlnie na ciemnych kolorach reklamacja

Czyli nie schodzi... :nie:

Trzeba siĂŞ do pracy przyÂłoÂżyĂŚ, nawet samÂą fareklÂą i efekt gwarantowany.
A nie wypeÂłniaczami maskowaĂŚ defekty i czekaĂŚ na reklamacjĂŞ.
Farecla robi syf i to jej minus,,, ale robi swojÂą robotĂŞ jak naleÂży.
I nie porĂłwnujĂŞ tu nakÂładu pracy w porĂłwnaniu do np. systemu 3M.
Po prostu efektem jest idealne lustro,,, plus czynnik ekonomiczny.

Jednak dalej nie porĂłwnujĂŞ jej do 3M ,,, Âżeby ne byÂło nieÂścisÂłoÂści.

gugun 
Wysłany: 2012-01-28, 10:42   
0
UP DOWN

poprostu podstawÂą jest zebranie pasty a nie maskowanie mleczkami czy innymi.dokÂładnieLackdoctor, tu masz swietÂą racje!!!resztki pasty zbieramy czarnÂą gÂąbkÂą i jest ok!!

avel1
Wysłany: 2012-01-28, 12:47   
0
UP DOWN

Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą sÂą to drobne ryski, ktĂłre trzeba w ten czy inny sposĂłb zamaskowaĂŚ drobnÂą pastÂą koĂącowÂą pasty tego typu zawierajÂą zazwyczaj wosk wiĂŞcej lub mniej, proszĂŞ nie zapominaĂŚ, Âże lakier bezbarwny lub solid to Âżywica (tworzywo sztuczne), ktĂłre zawsze wymaga co jakiÂś czas pielĂŞgnacji jakimiÂś preparatami woskowymi lub silikonowymi, jak deska rozdzielcza w samochodzie, powierzchnia mebli w domu.
Zabezpieczenia takie zapobiegajÂą niszczeniu(starzeniem siĂŞ lakieru) matowieniem, warunkami atmosferycznymi, woda, pyÂł, kurz, sÂłoĂące

gugun 
Wysłany: 2012-01-28, 13:01   
0
UP DOWN

avel1 napisał/a:
Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą sÂą to drobne ryski, ktĂłre trzeba w ten czy inny sposĂłb zamaskowaĂŚ
czy oby napewno???czy te drobne ryski to czasem nie pozostaÂłoÂści pasty???

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-01-28, 13:59   
0
UP DOWN

avel1 napisał/a:
Efekt hologramu powstaje podczas polerowania grubo ziarnistÂą pastÂą

Jesteœ w b³êdzie.
Pasta podczas pracy siê wypracowuje i jej agresywnoœÌ maleje.
Co za tym idzie, precyzja dopracowania lakieru wzrasta.

avel1
Wysłany: 2012-01-28, 18:28   
0
UP DOWN

Mam odmienne zdanie na ten temat, wiĂŞc po co uÂżywaĂŚ drobnej pasty koĂącowej? Wydaje mi siĂŞ Âże ile bym nie polerowaÂł po jednokrotnym naÂłoÂżeniu pasty G3 to hologram zostanie.

Fakt ¿e po takim polerowaniu, bior¹c czysta czarn¹ g¹bkê z odrobina wody doprowadzimy do po³ysku bez hologramu dowodzi ¿e ryski za poleruj¹ siê mikro w³óknami z g¹bki

gugun 
Wysłany: 2012-01-30, 10:25   
0
UP DOWN

avel1 napisał/a:
Fakt ¿e po takim polerowaniu, bior¹c czysta czarn¹ g¹bkê z odrobina wody doprowadzimy do po³ysku bez hologramu dowodzi ¿e ryski za poleruj¹ siê mikro w³óknami z g¹bki
a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk ;)

specjalista 
Wysłany: 2012-03-22, 19:02   
0
UP DOWN
pasja polerowania:)

gugun napisał/a:
a mnie sie wydaje ze gabka zbiera resztki pasty i dlatego powstaje polysk

dok³adnie tak! zmiana aplikatora - dopracowanie reszty pasty czyli DOKOÑCZENIE polerowania za³atwia sprawê

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu