Autor |
Wiadomość |
 |
Benos77
|
Wysłany: 2012-01-17, 21:52
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Powiedzmy Âże jest to poczÂątek, w kolejce nastĂŞpne. |
A to nie przypadkiem do Holandii dla sÂławnej firmy FF? |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-01-17, 21:53
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor, masz nerwy ci powiem , duÂżo byÂło rudej na nim , robiÂłes coÂś w blacharce? |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-17, 22:34
|
0
|
|
|
|
kosior,
Blacharki nie, ale przy nastepnym juz tak.
KoleÂś nie wiedziaÂł Âże robie blacharkĂŞ.
A jak robie blache pod siebie to tak aby szpachlu potem nie kÂłaÂśc kilogramami. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-18, 19:04
|
0
|
|
|
|
Benos77 napisał/a: | A to nie przypadkiem do Holandii dla sÂławnej firmy FF? |
Sorki @Benos... nie zauwaÂżyÂłem Twojego posta.
To sÂą zabytki od prywatnych kolekcjonerĂłw i mogĂŞ tylko powiedzieĂŚ Âże wiem jakie bĂŞdÂą nastepne 4 szt robione sukcesywnie pod lakierowanie.
Co do prac przy takich autach,,,, czysta przyjemnoœÌ - satysfakcja na koniec dla obu stron.
Tu niema hurtowni. Jest czas na kaÂżdy detal |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-01-18, 20:14
|
0
|
|
|
|
doktore...nie zapominajmy o kasuczczi...za takie remonty placi sie Âładnie... Sam robilem Garbusa dla duna to wiem jak sie trzeba napieprzyc... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-18, 20:21
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisał/a: | o kasuczczi... |
Moim skromnym Âżyczeniem na tÂą chwilĂŞ jest ,,,, kolejka aut , ale tylko tych starych...
Ja ze swojej strony mogĂŞ siĂŞ cieszyĂŚ z pracy najlepszymi materiaÂłami. |
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-18, 20:22
|
0
|
|
|
|
Powodzenia kolego. Ja robiê te graty od ponad 6 lat - wszystko co amerykaùskie i sprzed lat 70 tych. Na poczatku to jest fajne ale teraz na ka¿dy nowy okaz ju¿ mi siê rzygaÌ chce. No ale jak pomyœlê ,¿e mia³bym robiÌ dalej to co wszyscy w Polsce to staje na bacznoœÌ i hebel w d³où |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-18, 20:42
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisał/a: | No ale jak pomyÂślĂŞ ,Âże miaÂłbym robiĂŚ dalej to co wszyscy w Polsce to staje na bacznoœÌ i hebel w dÂłoĂą |
Ja teÂż tak to widzĂŞ.
Dwa na miesiÂąc i paliwko po 10 zÂł za litr nie straszne... |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2012-01-18, 22:28
|
0
|
|
|
|
Mi klasyki te¿ pasuj¹. Trzeba jednak dobrze siê dogadaÌ bo ju¿ ró¿ne historie s³ysza³em...szczególnie przy odbiorze i p³aceniu... |
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-18, 23:46
|
0
|
|
|
|
Jeszcze zale¿y ile za takie autko bierzesz kasy. Jeœli nie za du¿o to te¿ nie mo¿esz sobie pozwoliÌ na zbyt d³ugi okres prac bo jak podzielisz t¹ kasê na m-ce to wyjdzie ci kupa nie wyp³ata. Ja za mój pierwszy wóz wzi¹³em 15 tysi i robi³em go 3 m-ce - a by³o co robiÌ. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-18, 23:48
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-18, 23:57
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-19, 00:04
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-19, 08:36
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | przed podkÂładem | Doctor a bĂŞdziesz jechaÂł od razu akrylowym czy epo+acryl? Ja preferujĂŞ {a zarazem moÂżna powiedzieĂŚ Âże i prawie zawsze polecam} tÂą drugÂą opcjĂŞ - a w szczegĂłlnoÂści ze wzglĂŞdu na iloœÌ tynku, warstw, przeszlifĂłw nie tylko do blachy ale ogĂłlnie...
Pozdro |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2012-01-19, 09:19
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisał/a: | Ja za mĂłj pierwszy wĂłz wzi¹³em 15 tysi i robiÂłem go 3 m-ce - a byÂło co robiĂŚ. |
Z materiaÂłem twoim czy klienta? Ale nawet jak klienta to ch.j a nie zarobek. Gdzie wam siĂŞ chce takie stare tryple robiĂŚ? |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-01-19, 10:08
|
0
|
|
|

|
senior napisał/a: | Lackdoctor napisał/a: | przed podkÂładem | Doctor a bĂŞdziesz jechaÂł od razu akrylowym czy epo+acryl? Ja preferujĂŞ {a zarazem moÂżna powiedzieĂŚ Âże i prawie zawsze polecam} tÂą drugÂą opcjĂŞ - a w szczegĂłlnoÂści ze wzglĂŞdu na iloœÌ tynku, warstw, przeszlifĂłw nie tylko do blachy ale ogĂłlnie...
Pozdro |
mysle ze nie tylko ty takÂą technologie preferujesz ja napewno teÂż i mysle ze lack rĂłwnieÂż |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-19, 10:40
|
0
|
|
|
|
Miki napisał/a: | Gdzie wam siĂŞ chce takie stare tryple robiĂŚ? |
Uwierz... siĂŞ chce.
Motywacja jest odpowiednia.
kosior napisał/a: | mysle ze lack rĂłwnieÂż |
DokÂładnie tak.
Nie zapomnijcie o szprycy, musi byĂŚ, dla pewnoÂści. |
|
|
|
 |
senior
|
Wysłany: 2012-01-19, 18:54
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Nie zapomnijcie o szprycy, musi byĂŚ, dla pewnoÂści. | O tym nawet nie wspominaÂłem bo dla mnie przy takim czymÂś to standard. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-01-19, 19:02
|
0
|
|
|
:)

|
Lackdoctor napisał/a: | Motywacja jest odpowiednia. |
Nie ma to jak robic cos z niczego nie ?
Fajne bedzie |
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-20, 23:10
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-21, 12:19
|
0
|
|
|
|
Kuknij w te foteczki-coÂś dla porĂłwnania -peÂłne odrestaurowanie nadwozia. |
|
|
|
 |
...kuba...
|
Wysłany: 2012-01-23, 15:31
|
0
|
|
|
|
senior napisał/a: | Lackdoctor napisał/a: | Nie zapomnijcie o szprycy, musi byĂŚ, dla pewnoÂści. | O tym nawet nie wspominaÂłem bo dla mnie przy takim czymÂś to standard. |
MoÂże ktoÂś mi przybliÂżyĂŚ co to takiego ta "szpryca"? |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-01-23, 15:41
|
0
|
|
|

|
...kuba... napisał/a: | MoÂże ktoÂś mi przybliÂżyĂŚ co to takiego ta "szpryca"? | szpachla natryskowa |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-01-23, 16:04
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisał/a: | Kuknij w te foteczki-coÂś dla porĂłwnania -peÂłne odrestaurowanie nadwozia. |
WidziaÂłem.
JesteÂś najwiĂŞkszym tu specjalistÂą odbudowy i ... budowy aut.
PokaÂż parĂŞ fotek tych z gg jeÂśli mozesz. |
|
|
|
 |
kamell80
|
Wysłany: 2012-01-23, 23:42
|
0
|
|
|
|
Ha ha, coœ poka¿ê , mo¿e jutro |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 01:45
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-02-04, 02:21
|
0
|
|
|
:)

|
No to sie naglaskales przy tym ;D |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-02-04, 07:59
|
0
|
|
|
|
Jest taka wielka,Âże moÂżna by siĂŞ pod niÂą schowaĂŚ
NapracowaÂłeÂś siĂŞ bardzo ale efekt bĂŞdzie |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-04, 10:25
|
0
|
|
|

|
a ile talku na podÂłodze:D polac nitrem z utw. i posadzka jak tak lala:D |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 11:02
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
...kuba...
|
Wysłany: 2012-02-04, 11:33
|
0
|
|
|
|
Z ktĂłrego roku jest TwĂłj "pacjent" ? bo nie widaĂŚ na nim zbytnio rdzy... i jak rozwiÂązaÂłeÂś problem z niÂą w miejscach w ktĂłrych juÂż siĂŞ pokazaÂła? |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-02-04, 12:04
|
0
|
|
|
|
Spytam nie Âładnie , a ta szpachla to nie wyjdzie po jakimÂś czasie?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 12:37
|
0
|
|
|
|
JAROGTS napisał/a: | a ta szpachla to nie wyjdzie po jakimÂś czasie |
JeÂśli jest prawidÂłowo nakÂładana to nic nie wyjdzie. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-04, 13:15
|
0
|
|
|

|
JAROGTS napisał/a: | a ta szpachla to nie wyjdzie po jakimÂś czasie? | a gdzie ma iœÌ?? dobrze zrobione,dobrze odparowaÂła to nic sie nie bedzie dziaÂło |
|
|
|
 |
JAROGTS
|
Wysłany: 2012-02-04, 13:47
|
0
|
|
|
|
Pytam bo u kilku majstrów robi³em kiedyœ swoje autka i po ka¿dym prêdzej czy póŸniej szpachla wysz³a...;((a kitowane bylo cienko , kolor autek to przewa¿nie czarny) |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-02-04, 14:09
|
0
|
|
|
|
to nie tak...pewnie wyszÂły rysy albo widac byÂło obwodke tam gdzie byÂło szpachlowane...zapewne byÂł nie doschniety szpachel albo podklad...Ja kladac podklad czekam ze dwa dni a dopiero potem bire sie za matowanie...Tak robie teraz jak jest zimno ale w lecie to juz roznie bywa...czasem jeden dzien na sloncu wystarczy |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:13
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | https://lh3.googleusercontent.com/-6fC5Y4-ux_Y/Txx7HFEGagI/AAAAAAAAATA/LVSY5Kk6240/s640/P1210011.JPG | w tej rynience to rdza? |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:22
|
0
|
|
|
|
Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecieÂż nie mogÂły zostac zalane szprycÂą.
No, ale takie prace to oczywistoœÌ i chyba to norma u ka¿dego.. |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:39
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecieÂż nie mogÂły zostac zalane szprycÂą. |
Dobre
Co tu neutralizowac skoro widac, ¿e szpachla jest po³o¿ona na t¹ zardzewnia³¹ blache.
To samo jest na innych zdjĂŞciach, szpachla a obok rdza. Super to zneutralizowaÂłeÂś |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:43
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA,
PrzyszedÂłeÂś poszczekaĂŚ?
To pochwal siĂŞ jaki Âśmiech byÂł z Twojej omegi jak koledzy lakier oglÂądali.
TÂłumaczenie siĂŞ Âże to uczniowie prĂłbowali byÂło.... durne. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:46
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:48
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA napisał/a: | Âże szpachla jest poÂłoÂżona na tÂą zardzewnia³¹ blache. |
Brawo,,,, a moÂże zardzewiaÂło przez 40 lat pod tÂą szpachlÂą,,,, czÂłowieku, lakierniku, Kamilu
Nie szukaj dziury w caÂłym. |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2012-02-04, 15:51
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | PrzyszedÂłeÂś poszczekaĂŚ?
To pochwal siĂŞ jaki Âśmiech byÂł z Twojej omegi jak koledzy lakier oglÂądali.
TÂłumaczenie siĂŞ Âże to uczniowie prĂłbowali byÂło.... durne. |
Przy mnie sie nikt nie ÂśmiaÂł i nikt mi nic nie mĂłwiÂł Widzisz, omega jest moja i niech sobie wyglÂąda jak wyglÂąda, mnie to nie przeszkadza i nie wazne czy wierzysz w to co mĂłwie czy nie. Ale Ty przecieÂż robisz profesjonalnÂą renowacje klientowi
Lackdoctor napisał/a: | Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecieÂż nie mogÂły zostac zalane szprycÂą. |
Skoro moja wypowiedz byÂła durna to w takim razie jak nazwac tÂą wypowiedz, gdzie widac jak na dÂłoni Âże szpachla jest kÂładziona na rdze. Tak samo jak na innych zdjĂŞciach, na bÂłotniku szpachla a we wnĂŞce purchle z rdzÂą. PiĂŞkna renowacja
Nie szukam dziury w caÂłym, skoro rdza byÂła pod starÂą szpachlÂą to trzeba byÂło wyciÂąc tÂą blache i wspawac nowÂą, proste. SmiaÂłeÂś siĂŞ wczeÂśniej z mojej omegi ale to, co tu teraz pokazaÂłeÂś to poraÂżka. Lepiej usuĂą te zdjĂŞcia |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-02-04, 18:20
|
0
|
|
|
|
trochĂŞ siĂŞ wtrÂące bo zauwaÂżyÂłem warte Âśmiechu podejÂście
ZIEMBA napisał/a: | omega jest moja i niech sobie wyglÂąda jak wyglÂąda, mnie to nie przeszkadza |
UwaÂżam,Âże wÂłasne auto to najlepsza reklama,tym bardziej jak ma siĂŞ kontakt pierwszy raz z klientem,ktĂłrego siĂŞ nie zna i on nie zna naszej roboty to wÂłaÂśnie najlepiej pokazaĂŚ wÂłasne auto,a przewaÂżnie jest tak Âże uÂżytkujemy auta po jakichÂś stÂłuczkach i przy ktĂłrych majstrujemy.Gdy klient zobaczy konkretnÂą robotĂŞ czyli dobrze wykonanÂą pracĂŞ to koĂączy siĂŞ targowanie bo woli daĂŚ wiĂŞcej ale mieĂŚ dobrze zrobione-taka jest moja filozofia i myÂślĂŞ,Âże wiĂŞkszoÂści lakiernikĂłw na forum,ktĂłrzy powaÂżnie podchodzÂą do tego co robiÂą i szanujÂą swojÂą pracĂŞ.
ZIEMBA napisaÂł/a:
¿e szpachla jest po³o¿ona na t¹ zardzewnia³¹ blache.
po tych zdjĂŞciach to moim zdaniem trudno stwierdziĂŚ,czy tam jest rdza
bo jak ktoÂś miaÂł do czynienia z odrdzewiaczami to wie,Âże po oczyszczeniu rdzy i aplikacji odrdzewiacza takie miejsce tak wyglÂąda i robi wraÂżenie rdzy
POZA TYM nawet jeœli jest rdza to nie nale¿y wytykaÌ tego na tym etapie pracy,przed podk³adem bo zawsze to jeszcze mo¿na zniwelowaÌ,chyba,¿e Ktoœ szuka na si³ê dziury w ca³ym - sorry ja to tak odebra³em,bez urazy. |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-02-04, 18:36
|
0
|
|
|
|
niestety pawel masz racje...ale...ja od chyba juz roku jezdze swoim Mietkiem z caÂła dupa w szarym podkÂładzie a prawda jest taka ze nei mam czasu zeby to maznac a jak juz sie znajdzie to zawsez wypada cos innego... Do tego mam na budzie jeszcze swoja Warszawke ktora czsem grzebne to juz wogole na nic czasu nie starcza...a chce eby ta wawka wyjechaÂła w tym roku... .Wiec moje auto nie swiadczy dobrze o tym co robie...?
Pewnie ze mam w planach go trysnac ale zawseze cos...ale obiecuje ze na wiosne juz bedzie w jednym kolorze... |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-02-04, 18:58
|
0
|
|
|
|
ja to rozumiem ale pewnie gdybyÂś miaÂł czas zrobiĂŚ na gotowo byÂłbyÂś bliÂższy stwierdzeniu,Âżeby TwĂłj Mietek byÂł dobrze zrobiony a nie wbiÂł byÂś w to jak wyglÂąda bo jest TwĂłj i Ci to obojĂŞtne?
Nie mĂłwiĂŞ i nie myÂślĂŞ,Âże Twoje auto zle o Tobie Âświadczy ale uwaÂżam,Âże jak juÂż je zrobisz to tak aby byÂło dobrze a nie bĂŞdziesz siĂŞ za to wstydziĂŚ i mĂłwiĂŚ ,ze to jest Twoje wiĂŞc jest be bo Ci nie zaleÂży |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-02-04, 19:19
|
0
|
|
|
|
nie no fakt...jak juz zrobie to tak zeby potem sie tego nie wstydzic...tak samo robie z Wawka... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-04, 19:32
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA,
PoszczekaÂłeÂś? Finito?
Koniec?
Czy dalej pierzemy brudy ?
Jak chcesz, ja pamiĂŞtam i wiem gdzie szukaĂŚ perypetii Twoich z moderatorem @Gola.
Jak chcesz.
Ty szukaj wad a ja poszukam tego co doprowadziÂło CiĂŞ do Âłez swego czasu.
Czy ja wchodze Ci na forum i wytykam b³êdy,,, choÌby ortograficzne??
Uff.... po co to wszystko??? |
|
|
|
 |
slawciu
|
Wysłany: 2012-02-04, 20:08
|
0
|
|
|
|
temat jest fajny a wy znowu jakis syf robicie. jak chcecie szczekac to radze sie ustawic na (cenzura) sobie po ryju i spokoj bedzie. bo nie chce mi sie czytac tych zbednych komentarzy |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-02-04, 21:02
|
0
|
|
|