Autor |
Wiadomość |
 |
Olonor
|
Wysłany: 2012-02-20, 23:22 Kompresory...
|
0
|
|
|
|
Witam Wszystkich
JakiÂś czas temu zafascynowany Ăłw technikÂą malowania postanowiÂłem zakupic sprzĂŞt...
wyczytaÂłem ze najlepiej byÂło by mieĂŚ kompresor 50L i sie niczym nie martwiĂŚ...
lecz jednak za jakiÂś czas mam zamiar wybrac siĂŞ do UK na staÂłe... i potrzebujĂŞ sprzĂŞtu niewielkiego ktĂłry sprostaÂł by nauce malowania...
co sÂądzicie o tym urzÂądzeniu
http://allegro.pl/kompres...2149131983.html
a aerograf do tego to...
http://allegro.pl/profesj...2107565859.html
co s¹dzicie o takim po³¹czeniu dla zielonego xD
pozdr. |
|
|
|
 |
osiouek
|
Wysłany: 2012-02-20, 23:59
|
0
|
|
|
|
Co do aerografu to sprawdŸ sobie temat Walka z Chiùszczyzn¹ i ró¿ne inne, dowiesz siê jakie zdanie o takich tanich aerografach maj¹ koledzy. Z tego co mi wiadomo to ten kompresor, który tu poda³eœ i inne tego typu szybko siê przegrzewaj¹ i s¹ g³oœne. Ja dopiero co zaczynam z aerografia i na pocz¹tek kupi³em sobie Paasche VL i zrobi³em sobie kompresor z agregatu lodówkowego (mistrzostwo œwiata! - chodzi tak cicho, ¿e w pokoju obok inni domownicy mog¹ s³odko spaÌ, a Ty mo¿esz tworzyÌ dzie³a sztuki ).
PS. nie podaÂłeÂś budÂżetu jaki chcesz przeznaczyĂŚ na ten sprzĂŞt. MyÂślĂŞ, Âże wtedy Âłatwiej by byÂło kolegom profesjonalistom z forum doradziĂŚ Ci coÂś konkretnego, na pewno lepiej niÂż ja amator |
|
|
|
 |
Olonor
|
Wysłany: 2012-02-21, 00:13
|
0
|
|
|
|
budÂżet jaki posiadam jest skromny bo to 400zÂł tylko
zdaje sobie sprawĂŞ z tego jakie zdanie ludzie majÂą na temat takich aerografĂłw ale...
nie bd kupowaÂł sprzĂŞtu za 1000zÂł w momencie w ktĂłrym nie wiem czy chce sprzĂŞt na caÂłe Âżycie bo tak tu wyczytaÂłem o aerografach za +400zÂł
na dobrÂą sprawĂŞ potrzebujĂŞ sprzĂŞtu ktĂłry bd dziaÂłaÂł przez rok moÂże ciutke dÂłuÂżej...
bo w UK i tak po jakimÂś czasie jeÂśli bd chciaÂł dalej tworzyĂŚ kupiĂŞ sprzĂŞt dobrej klasy +500f czyli ok. 5tys. zÂł
lecz jednak na obecnÂą chwile potrzebuje coÂś do kresek, kropek i ĂŚwiczenia, ĂŚwiczenia i ĂŚwiczenia... coÂś niewielkiego co bym mĂłgÂł zabraĂŚ samolotem i jak wczeÂśniej pisaÂłem zeby nie kosztowaÂło wiĂŞcej niÂż w/w suma
PS. a co do kompresora to jestem mechanikiem samochodowym takie hobby
ale jak skonstruowaĂŚ z agregatu lodĂłwkowego kompresor zabij.... a nie powiem - nie wiem |
|
|
|
 |
osiouek
|
Wysłany: 2012-02-21, 00:25
|
0
|
|
|
|
Jest sporo informacji w necie jak i tu na forum jak takiego stworzyĂŚ (teÂż jestem laikiem w tych sprawach, ojciec mi troche pomogl). Jak dobrze przykombinujesz to zamkniesz siĂŞ w mniejszej sumie niÂż za ten kompresor, ktĂłry podaÂłeÂś. No tylko niestety samolotem raczej go nie przewieziesz. Co do aerografu to jeszcze nie potrafie Ci powiedzieĂŚ, jaki bylby najlepszy wybor w granicach Twojego budzetu jednak zacytujĂŞ McDevila z tematu Walka z ChiĂąszczyznÂą: "WydajĂŞ mi siĂŞ Âże lepiej zamiast chinola kupiĂŚ VL-Ultra, a ewentualnie jak siĂŞ nie wkrĂŞci to odsprzedaĂŚ od ceny odejmujÂąc nie kupionego chinczyka(chĂŞtni na pewno siĂŞ znajdÂą:) ). Zyska siĂŞ kontakt z normalnym sprzĂŞtem ktĂłry zostanie a jeÂśli zabawa nam siĂŞ znudzi ewentualna strata hajsu bĂŞdzie ta sama." |
|
|
|
 |
matzel
|
Wysłany: 2012-02-21, 10:34
|
0
|
|
|
|
Zadnego kompresora raczej nie zabierzesz ze soba... nawet takie male, 5kg... bardziej sie oplaca tutaj kupic jeden, przed wylotem sprobowac go sprzedac, a nastepnie kupic na miejscu drugi. Chyba, ze chcesz doplacac chore pieniadze za nadbagaz (limit okolo 20kg) |
|
|
|