Autor |
Wiadomość |
 |
jano80
|
Wysłany: 2012-02-23, 19:53 jak dÂługo powinien schn¹Ì szpryc kit ??
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mam pytanie odnoœnie szpryc kitu, jak d³ugo powinien schn¹Ì?
Zawsze zabiera³em siê za obróbke na drugi dzieù, ale dzisiaj rozmawia³em z kimœ i powiedziano mi,ze powinien schn¹Ì miesi¹c zeby siê zsiad³, co mnie bardzo zdziwi³o...hmmm.
Czy ktoÂś mi moÂże udzieliĂŚ odpowiedzi na ten temat bo troche mnie to zszokowaÂło
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-02-23, 20:01
|
0
|
|
|
:)

|
No to ladne masz informacje, jak bedzie suchy i gotowy do obrĂłbki to docieraj. |
|
|
|
|
 |
jano80
|
Wysłany: 2012-02-23, 20:04
|
0
|
|
|
|
ok, dziĂŞki |
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-02-23, 21:06
|
0
|
|
|
|
jano80 napisał/a: | ,ze powinien schn¹Ì miesiÂąc zeby siĂŞ zsiadÂł | hehe, ma byĂŚ suchy - w karcie masz zapewne napisane ile powinien schn¹Ì ale 1 dzieĂą w 20 stopniach wystarczy, no chyba, Âże masz promiennik to duzzzoooo szybciej |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-23, 22:08
|
0
|
|
|
|
Nokia napisał/a: | jak bedzie suchy i gotowy do obrĂłbki to docieraj. |
Haha, fajna informacja.
Mi siĂŞ wydaje Âże suchy jest po 30 min a drugiemu Âże po tygodniu jeszcze wilgotny.
JeÂśli uÂżyjesz dedykowanego rozcieĂączalnika to polimeryzacja przebiega szybko i w 20 stopniach taka szpryca o gruboÂści...xxx (skleroza) jest gotowa do obrĂłbki po ?? 3 godzinach???
Sorki, ale nie chce mi siĂŞ nawet w kartĂŞ techniczna patrzeĂŚ.
Sam sobie sprawdÂź.
Jak uÂżyjesz do rozcieĂączania nitro to sam sobie robisz problemy i potrafi kulaĂŚ sie pod heblem nawet po tygodniu.
No @Kalbi dobrze napisaÂł... promiennik i 30 minut i masz suche jak pieprz ( i wanilia). |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
marcin
|
Wysłany: 2012-02-23, 22:47
|
0
|
|
|
|
Fale krĂłtkie utwardzajÂą szpryc na pieprz w 20 minut:) |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-02-23, 23:28
|
0
|
|
|
|
marcin napisał/a: | utwardzajÂą szpryc na pieprz w 20 minut:) |
OczywiÂście.
A patrzÂąc na przykÂładzie szprycy novola... 30 min 60*C
A w 20*C ... patrz na obrazek... http://screenshooter.net/2200499/ktqxmdw
\bo przesadziÂłem z czasem jednak w poÂście wyÂżej.
Jednak przy takim swobodnym utwardzaniu w tak krĂłtkim czasie ja nie daÂł bym gÂłowy Âże po czasie to jeszcze nie siÂądzie.
Ale ¿eby mia³o si¹œÌ to trzeba skopaÌ obróbkê pod szprycê, wiêc ... trzeba siê staraÌ... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-24, 10:32
|
0
|
|
|

|
prawda jest taka ze czym dluzej postoi tym lepiej,jak wszystko lakiero podkÂład kit i szpryca sie kurczy...jednak na nastepny dzien mozesz smialo docieraĂŚ,chyba Âże robisz swoje autko i chcesz miec milion % pewnosci to mozesz poczekaĂŚ ciut dluzej.ja tam jak robiÂłem ostatnio natryskiem swoje auto to 2 tygodnie na sloneczku,pozniej nastepne 2 po podkladzie i miesiac przed polerka...auto sprzedalem i 2 lata gosciu jezdzi i ani faÂłdki ani lakier nie przysiadl mimo ze novola najtanszy |
|
|
|
 |
camel
|
Wysłany: 2012-02-24, 15:42
|
0
|
|
|
|
ja kiedyÂś miaÂłem taka z dynacoat i kur...stwo nie chciaÂło wcale schnaĂŚ, od tej pory wyleczyÂłem siĂŞ z takich wynalazkĂłw . |
_________________ amator |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-02-24, 15:44
|
0
|
|
|

|
ja teÂż sporadycznie uÂżywam przy autach na ktore mam wieki...maluje wystawiam na tydzien na slonce i niech sie grzeje:) |
|
|
|