Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41 |
Autor |
Wiadomość |
 |
orys
|
Wysłany: 2007-05-17, 19:21 Czy podkÂład i lakier mogĂŞ kÂłaœÌ tym samym pistoletem ....
|
0
|
|
|
|
Czy podk³ad i lakier mogê k³aœÌ tym samym pistoletem. Czy musz¹ byÌ dwa inne (inne rozmiary dyszy). w moim jest dysza 1,4. Proszê o odpowiedŸ. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-05-17, 19:53
|
0
|
|
|
|
jak juÂż nie masz tego do podkÂładu oddzielnego,czy do lakieru,to jednym napewno natryÂśniesz to i to.zaleÂży na jakÂą skalĂŞ zajmujesz siĂŞ lakiernictwem. pewnie Âże najlepiej byÂłoby mieĂŚ 1,8 do podkÂładĂłw,wypeÂłniaczy,ale jak coÂś sobie podmalowaĂŚ to to da radĂŞ. gorzej nakÂładaĂŚ gĂŞste materiaÂły,ciÂśnienie nie za duÂże,bo duÂży odkurz.dziaÂłaj |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-18, 14:15
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Nie wiem, czy ktoÂś to co teram napisze uzna za totalnÂą gÂłupotĂŞ czy nie, ale jednak napisze.
Gdy posiadamy jakiœ po¿¹dny pistolet(czyt. drogi), który jest u¿ywany przez nas do lakierowania lakierami nawierzchnimi nie polecam malowania podk³adem takim pistoletem(przynajmniej tymi tanimi podk³adami wype³niaj¹cymi).
Moja Schneiderka (za 220zl) a raczej jej dysza sie zwyczajnie "rozkalibrowa³a" od podk³adów i nie nadaw¹³a siê ju¿ potem do normalnego u¿ytku :( Sam do tego nie dosz³em, takie stwierdzenie wysuneli znajomi lakiernicy. Mo¿e ktoœ to potwwierdziÌ lub zdementowaÌ nie naje¿dzaj¹c na mnie? |
|
|
|
 |
orys
|
Wysłany: 2007-05-18, 16:36
|
0
|
|
|
|
DziĂŞkujĂŞ bardzo za szybkÂą odpowiedÂź. Mam jeszcze jedno pytanko - naÂłoÂżyÂłem szpachel,na oko po przeszlifowaniu wyglÂąda ok, jednakÂże po naÂłoÂżeniu podkÂładu widaĂŚ niewielkie niedociÂągniĂŞcia- czy w tym wypadku mogĂŞ poÂłoÂżyĂŚ ponownie warstwĂŞ szpachlu, czy muszĂŞ zeszlifowaĂŚ podkÂład? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2007-05-18, 23:35
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
PodkÂład naleÂży jedynie zmatowiĂŚ odpowiednim papierem. NajwaÂżniejsze jest to, Âżeby nie zalewaĂŚ nic podkÂładem bo potem wszystko siada (ja tak nie raz miaÂłem przy przerabianiu plastikĂłw motocyklowych ) |
|
|
|