Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
bsart 
Wys³any: 2012-03-11, 19:59   Przesuszenie bazy. Co i jak?
0
UP DOWN

Sk±d: Gliwice
Witam. Przeszukuje forum i przeszukuje i odpowiedzi znale¼æ nie mogê. Je¶li jednak gdzie¶ taki temat by³ to przepraszam za powielanie.

Chodzi mi o tzw. przesuszenie bazy. Zawsze lakierowa³em technik± mokro na mokro i nie musia³em my¶leæ o przesuszeniu. Szykuje mi siê robota w której jednego dnia bêdzie k³adziona baza a dopiero gdzie¶ po 2dniach klar. Co mam zrobiæ, ¿eby klar nie zacz±³ siê ³uszczyæ? matowienie, odt³uszczanie? Bardzo proszê o podpowiedzi. Pozdrawiam

jacenty 741
Wys³any: 2012-03-11, 20:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Dodaæ kilka procent utwardzacza do wyrobów akrylowych.

bsart 
Wys³any: 2012-03-11, 20:51   
0
UP DOWN

Normalnie do bazy dolaæ ten utwardzacz? (to taki sam utwardzacz jaki ³±czy siê z klarem?) i jak ju¿ tak pomaluje to za 2 dni nie muszê nic matowaæ czy odt³uszczaæ?

jacenty 741
Wys³any: 2012-03-11, 20:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Dok³adnie tak.

bsart 
Wys³any: 2012-03-11, 20:59   
0
UP DOWN

A ile mniej wiêcej procent tego utwardzacza dolaæ? I jeszcze jedno, chcê potwierdziæ lub podwa¿yæ informacje. Kiedy¶ s³ysza³em, ¿e jak siê k³adzie klar w³a¶nie gdzie¶ po 2 lub wiêcej dniach to bazê matowi siê ¶ciereczk± matuj±c± i normalnie klaruje. Prawda to czy fa³sz? (nie chcê mieæ cyrków z odchodz±cym klarem

gugun 
Wys³any: 2012-03-12, 10:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
zrob tak jak ci jacenty napisa³,matowanie nic nie da,dodaj ciut utwardzacza co wydluza czas przesuszania sie bazy...trik stosowany glownie przy nie typowych projektach gdzie lakierowanie wzorkow grafik i innych troche trwa.poprostu wlej troche...no nie wiem...3-5%..ile ci sie kapnie tyle bedzie i bazy sie nie matuje ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: