Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Lucik
Wys³any: 2012-03-16, 00:11   Zabawa z ¿ywic±.
0
UP DOWN

Witam! Panowie mam pytanko. W mojej lagunie w b³otniku mam dziurê i bêdê k³ad³ ¿ywicê, ma te¿ do tego matê szklan±. Ale powiedzcie mi jak to siê robi, bo nigdy ¿ywicy jeszcze niek³ad³em, conajwy¿ej szpachle. Proszê o wszelkie wzkazówki. Pozdrawiam serdecznie! :)

...kuba... 
Wys³any: 2012-03-16, 01:37   
+1
UP DOWN

Jedni mówi±, ¿e to i tak siê odklei, inni, ¿e nie...
ja osobi¶cie nadbudowa³em róg przedniej maski w maluchu, i za³ata³em skorodowan± "dziurkê" na drzwiach pod klamk± i co siê okaza³o po jakim¶ czasie na drzwiach dooko³a ³atki zaczê³y wychodziæ b±ble pod lakierem, a róg maski do tej pory jest nie do zauwa¿enia...

Na pocz±tek wszystko ³adnie trzeba oszlifowaæ, cienkie skorodowane ranty blachy oderwa³em, potem po³o¿y³em od wewn±trz drzwi dociête, niewiele wiêksze od dziury kawa³ki maty, i malutkim pêdzelkiem na³o¿y³em na nie rozrobion± ¿ywicê epoksydow±, potem da³em 1-2 warstwy maty od zewn±trz, tak, ¿eby spokojnie mo¿na by³o wyj¶æ na "0" jak najmniejsz± ilo¶ci± szpachli... po wyschniêciu spokojnie mo¿na szlifowaæ;) z Rogiem by³o trochê trudniej, bo trzeba by³o wyprowadziæ liniê maski;) ale od ¶rodka pod³o¿y³em sztywny blok techniczny owiniêty, czym¶, ¿eby siê nie przyklei³ do ¿ywicy i tym wyprofilowa³em maskê...
Wiec wydaje mi siê, ¿e je¶li bêdziesz mia³ dostêp od ty³u b³otnika, to mo¿e dobrze bêdzie po³o¿yæ kilka warstw od tamtej strony... a jak nie to mo¿e trzeba wklepaæ lekko ranty dziurki i na tym po³o¿yæ w³ókno... Ale i tak s±dzê, ¿e wiêkszo¶æ bêdzie za spawaniem;)

Lucik
Wys³any: 2012-03-16, 18:32   
0
UP DOWN

Ok.! Dziêki ogromne za takie dok³adne opisanie tematu!!! :) Ja te¿ wola³bym spawanie, ale trzeba miieæ gdzie i sprzêt. :( A poza tym chodzi o najmniejszy koszt. Pozdrawiam! :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: