Autor |
Wiadomo¶æ |
|
iPooDD
|
Wys³any: 2012-03-18, 18:44 pomoc w wyborze :)
|
0
|
|
|
|
Witam jako ¿e to mój pierwszy post chcia³bym siê z wszystkimi przywitaæ i zadaæ pytanie które by³o ju¿ pewnie wa³kowane tysi±ce razy ale jednak je zadam. Chcia³bym skompletowaæ zestaw którym bez problemu polakieruje czê¶ci motocyklowe ewentualnie samochodowe znalaz³em taki zestaw pistolet oraz kompresor chcia³bym wiedzieæ czy taki sprzêtem bezproblemowo wykonam wcze¶niej wymienione czynno¶ci oraz czy potrzebuje czego¶ do nich czy to ju¿ wszystko czego potrzebuje oraz czy ten zestaw jest ze sob± w pe³ni kompatybilny. Z góry dziêki z pomoc
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-03-18, 22:10 ]
Link do pistoletu http://www.allegromat.pl/aukcja101542
Link do kompresora http://www.allegromat.pl/aukcja101543
Proszê nastepne linki wklejac poprzez strone allegromat.pl |
|
|
|
|
jedi9
|
Wys³any: 2012-03-18, 19:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 167 Sk±d: ¯yglin
|
hmm to mo¿ez mojej strony tak :
kompresor lipny, chod¼ ja takim cinquecento po ca³o¶ci ogarn±³em ( ale z g³ow± i air guns±)
pistol to siê nie wypowiem bo nie eksperymentowa³em.
ale je¶li ju¿ ten "kompresor" i ma³e elementy to mo¿e jakis EVO-T V2 MINI 0.8mm. cenowo wygl±da podobnie . sam takiego nie mam ale chlopaki z forum sobie chwal± .
jeszcze testowa³em chiñczyka speed i jak za 80 PLN to nawet mi³y w pracy , ale wiêcej wiatru potrzebuje . |
|
|
|
|
iPooDD
|
Wys³any: 2012-03-18, 19:24
|
0
|
|
|
|
jedi9 a masz mo¿e jaki¶ cenowo podobny kompresor ale co¶ jako¶ciowo lepiej zrobionego? |
|
|
|
|
jedi9
|
Wys³any: 2012-03-18, 19:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 167 Sk±d: ¯yglin
|
kolego "kompresora " za t± cene nie kupisz , poczytaj forum choæ troszkê to sam odpowiesz sobie na to pytanie . jedyna co mi przychodzi do g³owy to jaka¶ 2 cylindrowa konstrukcja , i najlepiej pompa i silnik osobno. w razie awarii wymieniasz tylko jedno. |
|
|
|
|
iPooDD
|
Wys³any: 2012-03-18, 19:52
|
0
|
|
|
|
ok dziêki jedi. Czy kto¶ jeszcze ma jakie¶ pomys³y, sugestie?? |
|
|
|
|
kzyho3
|
Wys³any: 2012-03-18, 19:58
|
0
|
|
|
|
Je¶li znasz siê choæ troche na kompresorach to poczytaj i zrób sobie kompresor. Za 500z³ bêdziesz mia³ 300l/min jak nie wiêcej. Silnik 2KW 100-200z³, sprê¿arka (np. od jelcza 100z³), butla 100l - 100z³ no i inne pie*do³y. |
|
|
|
|
iPooDD
|
Wys³any: 2012-03-18, 20:01
|
0
|
|
|
|
kzyho3 niestety je¶li o to chodzi jestem zielony. Jednak mo¿e móg³by¶ pomóc mi znale¼æ na forum jaki¶ poradnik jak to wszystko z³o¿yæ do kupy ew. napisz do mnie na gg:1308477 |
|
|
|
|
kzyho3
|
Wys³any: 2012-03-18, 21:25
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-18, 22:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
iPooDD napisa³/a: | niestety je¶li o to chodzi jestem zielony. |
Kup ten kompresor co pokaza³es.
Kup do niego sico bronze 1.3 RP... pamiêtaj, koniecznie RP.
Nigdy hvlp.
Do tego kup koniecznie odwadniacz z reduktorem firmy yato za 60 z³ chyba 1/2 cala z³±czki.
Nie kupuj 1/4 cala bo za ma³y przep³yw.
Reszte pytaj na forum a jak koledzy bêd± za do¶æ koloryzowac i mówiæ ¿e siê nieda i nie idzie... napisz do mnie.
Pozdrawiam. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-03-19, 14:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
ja mogê powiedzieæ ze pistolet dobry bo mi juz ladnych pare lat taki sam sluzy,troche go odstawilem,znowu nim lakieruje...itd ale nie do takiego kompresora,on naprawde potrzebuje wiatru:) kup sobie takie sico albo jaka wersje mini jak ju¿ bylo wcze¶niej wspomniane.w sumie mam baniak 150l i silnik 3kw.tylko trzeba by jaki¶ agregat za 400-500zl zakupiæ dobry...tylko nie wiem czy chce to sprzedaæ... |
|
|
|
|
kzyho3
|
Wys³any: 2012-03-19, 17:06
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | iPooDD napisa³/a: | niestety je¶li o to chodzi jestem zielony. |
Kup ten kompresor co pokaza³es.
Kup do niego sico bronze 1.3 RP... pamiêtaj, koniecznie RP.
Nigdy hvlp.
Do tego kup koniecznie odwadniacz z reduktorem firmy yato za 60 z³ chyba 1/2 cala z³±czki.
Nie kupuj 1/4 cala bo za ma³y przep³yw.
Reszte pytaj na forum a jak koledzy bêd± za do¶æ koloryzowac i mówiæ ¿e siê nieda i nie idzie... napisz do mnie.
Pozdrawiam. |
Lackdoctor ja mam chinola 50l i sico 1,4hvlp i straszny baran mi wychodzi³ a w ogóle to nie za ³adnie maluje, czemu? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-19, 17:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
kzyho3 napisa³/a: | ja mam chinola 50l i sico 1,4hvlp i straszny baran mi wychodzi³ a w ogóle to nie za ³adnie maluje, czemu? |
Zapewne kilka b³êdów siê z³o¿y³o na taki efekt.
Podstawowy to za ma³y przep³yw powietrza w drodze do pistoletu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
kzyho3
|
Wys³any: 2012-03-19, 19:59
|
0
|
|
|
|
Mi siê wydaje ¿e tak: za gêsta farba bo by³a kupiona 4 mies. wcze¶niej, niska temp. 10st., no i ten przep³yw pewnie spowodowany tym ¿e plastikowy w±¿ z zestawu za 60 z³ by³. |
|
|
|