DziĂŞkujĂŞ za odpowiedzi;) pytam poniewaÂż byĂŚ moÂże Âże bĂŞdĂŞ mĂłgÂł sobie taki zaÂłatwiĂŚ i chciaÂłbym mieĂŚ o nim jakieÂś rozeznanie. Poczekam jeszcze moÂże ktoÂś siĂŞ jeszcze wypowie. A narazie dziĂŞkujĂŞ jeszcze raz:)
Nieprawda.
Jednak jeœli chodzi o ten pistolet co kolega napisa³, to proponuje aby Robert³ódŸ siê wypowiedzia³.
mi tam baze siĂŞ lepiej jedzie pistoletami hvlp niÂż rp...ale to taki moj prywatny podzial i upodobanie...mimo Âże odtatnio sam baze sikam rp/kiem...ale jakos mi nie pasi zbytnio.moÂże kwestia przyzwyczajenia
ps. a ci tysiak strzelil:D
Pistolet Sata LM 2000 RP to tzw. przemys³ówka któr¹ zalecali do lakierów nawierzchniowych oraz gruntów i podk³adów. Ten model kupi³em ostatnio z dysz¹ 1.6 ,w³aœnie z przeznaczeniem do nak³adania podk³adów.
Kolega Jacenty 741 ma teÂż ten model pistoletu (Sata LM 2000B RP) takÂże moÂże On siĂŞ jeszcze wypowie ,ale z tego co siĂŞ z nim komunikowaÂłem to rĂłwnieÂż i u niego zastosowanie ma przy podkÂładach
Pozdrawiam!
MĂłj wybĂłr - w oparciu o analize masy recenzji i wypowiedzi -
Iwata Supernova ws400 clear 1,4mm ktory wedlug wielu opinii jest hitem (rownomierny strumien, mala utrata materialu, maly odkurz) poczatkowo bralem pod uwage Sate 4000rp i za nia przemawiala 2-3 krotnie wieksza szybkosc nakladania materialu. Pojawily sie argumenty ze czesci do Iwaty sa drozsze i trudniej dostepne niz do Saty - sa drozsze ok 10 procent , z dostepnoscia nie ma problemu.
Do podkÂładu teÂż myÂślaÂłem o Iwacie ale zdajĂŞ sie na poradĂŞ SENIORA (uwaÂżam, Âże bardzo konkretny i obiektywny facet) potwierdzonÂą pĂłzniej poszukiwaniami w necie i biorĂŞ Sate 100 HVLP 1.7 B F HVLP
Po zakupie napisze kilka s³ów jak sie tym sprzêtem maluje - i chce dodac ze sprzet dobieralem pod katem aerografu - czyli nie zalezy mi na predkosci malowania. Mam nadzieje ze pistolet Iwata bedzie tak dobry jak aerografy Custom Micron.
Konczac - nadal uwazam ze wprawny lakiernik zrobi cuda pistoletem za 200zÂł - wiem co mowie bo widzialem. Ja nie jestem doswiadczonym lakiernikiem wiec sprobuje sie ratowac sprzetem. Uwazam ponadto ze dyskusja czy SATA jest lepsza od IWATY i odwrotnie to strata czasu - i trochĂŞ zalatuje akwizycjÂą.
WÂłaÂśnie teÂż tak myÂślĂŞ w sumie do podkÂładu mam juÂż guna ale zobaczymy jak to bĂŞdzie przeÂśpiĂŞ siĂŞ i przemyÂśle jeszcze sprawĂŞ;) narazie dziĂŞkujĂŞ wszystkim za odpowiedzi:)
[ Dodano: 2012-02-07, 23:11 ]
Akurat miaÂłbym okazjĂŞ jÂą dostaĂŚ tylko Âże nie ma ona zbiornika no i dysza teÂż tam nie za bardzo byÂła taka Âładna tylko taka jakby wy zaklĂŞjÂąna... I dlatego pisze bo nie wiem czy jest sens pchaĂŚ siĂŞ w koszty...
To moja skromna podpowiedÂź byÂła. .. ..
Co do kompresora to teÂż mogĂŞ pomĂłc wybraĂŚ , zgodnie z tym co @Senior mi pisaÂł, zaleÂży Ci na opinii wiarygodnej,,, to ja moÂże siĂŞ nadam.
Tylko napisz jaki to ma byĂŚ i co mam mieĂŚ..
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
Akurat miaÂłbym okazjĂŞ jÂą dostaĂŚ tylko Âże nie ma ona zbiornika no i dysza teÂż tam nie za bardzo byÂła taka Âładna tylko taka jakby wy zaklĂŞjÂąna... I dlatego pisze bo nie wiem czy jest sens pchaĂŚ siĂŞ w koszty...
Kolego brak kubka nie jest problemem poniewaÂż moÂżesz zastosowaĂŚ w tym modelu kubki
"jednorazowe" Sata RPS Taki kubek starcza na dÂłuÂżej niÂż tylko jedno malowanie Sam u siebie uÂżywam je "wielokrotnie" SÂą lekkie i bardzo praktyczne. Wystarczy tylko dobrze je myĂŚ aby sÂłuÂżyÂły dÂłuÂżej
Natomiast jeÂśli masz zuÂżytÂą gÂłowice wraz z dyszÂą i iglicÂą ,to na Alle...o masz zestawy naprawcze do tego pistoletu za okoÂło 280zÂł Nawet moÂżesz dokonaĂŚ wyboru pomiĂŞdzy 1.3 ,1.6 ,1.8
Pozdrawiam!
Witam pistolet juÂż mam nawet w nie najgorszym stanie:) dysza 1.3 brak kubka jak juÂż wczeÂśniej wspominaÂłem. Ale chyba zdecyduje siĂŞ na to taĂąsze rozwiÂązanie i wezmĂŞ te kubki po 10 zÂł. Narazie muszĂŞ zabraĂŚ siĂŞ za czyszczenie go a potem siĂŞ zobaczy;) dziĂŞkujĂŞ wszystkim za pomoc i pozdrawiam:)
Taki kubek "jednorazowy" starczy Ci na bardzo d³ugo Ewentualnie mo¿esz kupiÌ kubek np. Sico i dokupiÌ "z³¹czke" która pozwala montowaÌ je na pistoletach Sata (z gwintem wkrêcanym) £¹czny koszt (kubek + z³¹czka) oko³o 50z³
Pozdrawiam!
Kolego Wawrzysz polecam zadawaĂŚ te pytania w temacie o kompresorach a nie o pistoletach Mam nadzieje ze TwĂłj post zostanie przeniesiony do odpowiedniego tematu
Pozdrawiam!
Witam. zastanawiam sie nad zakupem jakis 2 pistoletow do bazy i bezbarwnego co mozecie mi polecic?? zastanawiam sie tez czy nie kupic STAR EVO-T, powiedzmy do bazy,a slima ktorego mam zostawic do bezbarewnego, co o tym myslicie?? i czy lepszy bedzie LVLP czy HVLP?
[ Dodano: 2012-02-11, 12:29 ]
no chyba ze deVillbis FLG??
mile widziane opinie przed moim poniedziaÂłkowym zakupem
Witaj,nie u¿ywa³em AirGunsy wiêc nie wiem jak jest ró¿nica w tych pistoletach,ale ostatnio robiê od jakiegoœ czasu Sat¹ 3000 RP z dysz¹ 1.3 i w ostatnich dniach mia³em przyjemnoœÌ pracowaÌ tak¹ sam¹ o dyszy 1.2 i jeœli chodzi o srebrn¹ bazê wg.mnie lepiej siê k³adzie,natomiast do gêstych klarów 1.3 w zupe³noœci wystarcza.
Jeœli chodzi o mnie to ja wzi¹³bym z dysz¹ 1.3 ze wzglêdu na wiêksz¹ uniwersalnoœÌ bo wydaje mi siê ,¿e 1.4 mo¿e byÌ ciut za du¿o do niektórych baz zw³aszcza srebrnopodobnych.
To tylko moje zdanie,moÂże Ci w czymÂś pomoÂże Pozdrawiam
Wysłany: 2012-03-25, 15:21 PoszukujĂŞ pistoletu o maÂłym zapotrzebowaniu powietrza
0
Tak jak w temacie. PotrzebujĂŞ go do pomalowania skutera a mam maÂło wydajny kompresor bo duÂży zepsuÂł siĂŞ i nie mam go jak naprawiĂŚ w tym czasie ;/
Ja proponuje dodaĂŚ okoÂło 100-150zÂł i odkupiĂŚ Sata jet 3000 RP 1,3 Zamiast kupowaĂŚ tÂą "pozÂłacanÂą Gunse"
Wiesz "Sata to Sata i kaÂżdy pistolet z profesjonalnej lakierni wymiata"
Ale jak jednak siĂŞ zdecydujesz to chyba bĂŞdziesz "pierwszym" ktĂłry zakupiÂł ten model za takie pieniÂądze
Pozdrawiam!
po mojemu nie warto dop³acaÌ nie mia³em docznienia z impactem ale nie widzê za du¿ej ró¿nicy miêdzy az3 i az30 wiêc wydaje mi siê ¿e impact to tak jak napisa³ kolega powy¿ej a i tak w koùcu kupisz sate, gunsa to tak po drodze do saty chyba ¿e nie wi¹¿esz przysz³oœci z tym interesem to polecam az3
co do saty myslaÂłem nad tym tematem i bardzo maÂłe prawdopodobieĂąstwo ze kupie dobry sprzet wiec trzeba liczyĂŚ odrazu zestaw naprawczy czyli wychodzi ze lepiej kupiĂŚ nowÂą
myœla³em nad sat¹ 4000 ale ¿eby psikn¹Ì 10 aut rocznie starczy zupe³nie taùszy sprzet polata³em troszke po warsztatach i do ma³ego przerobu sporo lakierników poleci³o mi air gunse az3 niestety impacta nik jeszce nie mia³ a mnie mêczy zwyk³a ciekawoœÌ
z dyszami opinie rozbieÂżne miedzy 1,3 a 1,4 ja sie decyduje na 1,3
MĂłj tata uÂżywa takiego pistoletu lakierniczego (tylko nie jestem pewien czy typ 3000 HVLP czy tylko 3000?). Chwali sobie dobre rozprowadzanie i ciÂśnienie.
Witam wszystkich. Z góry chcia³em was poinformowaÌ ¿e jestem pocz¹tkuj¹cy i proszê o wyrozumia³oœÌ bo zaczynam dopiero swoj¹ przygode z lakiernictwem tak mnie to interesuje ¿e muszê spróbowaÌ mam troche z tym doczynienia i wiem co nie co mia³em dziadka lakiernika i odziedziczy³em po nim trochê sprzêtu ale niestety nic wiêcej ;p Chcia³em was prosiÌ o radê w zakupie pistoletu lakierniczego g³ównie do bazy i oczywiœcie w rozs¹dnej cenie na pocz¹tek je¿eli jesteœcie w stanie mi pomóc to proszê o propozycje. Dziêkuje
chciaÂłem was poinformowaĂŚ Âże jestem poczÂątkujÂący
sheva07 napisał/a:
ChciaÂłem was prosiĂŚ o radĂŞ w zakupie pistoletu lakierniczego
sheva07 napisał/a:
oczywiÂście w rozsÂądnej cenie na poczÂątek
To kolego kup sobie taki za okoÂło 100zÂł jeÂśli stawiasz dopiero "pierwsze kroki" a jak "zabawa siĂŞ znudzi" to nie bĂŞdziesz "pÂłakaĂŚ" Âże "tyle kasy wydaÂłeÂś w bÂłoto"
Proponuje na poczÂątek kupno bardzo tutaj popularnego (wÂśrĂłd amatorĂłw i nie tylko)
Sico Bronz RP z dyszÂą 1.3 SprzĂŞt przez kolegĂłw sprawdzony i polecany na
"poczÂątek kariery lakierniczej"
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum