Autor |
Wiadomo¶æ |
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:28
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek, parametry pistoletu który posiada grubernator wskazane s± w opisie tego produktu.
Tak¿e niezbêdne informacje handlowe zamieszczane s± w instrukcji obs³ugi/karcie gwarancyjnej jak i opakowaniu samego pistoletu.
Jak wszyscy wiemy, Pañsk± siln± stron± jest "pisanie na temat LARE"... czy to na tym, czy na innym forum
Aby unikn±æ nies³usznych opinii wyssanych z palca na temat oferowanych przez nas produktów zorganizowali¶my testy http://test.lare.pl/
i do udzia³u w nich - zapraszam Pana w szczególno¶ci
A pó¼niej oczekujê Pañskiego "pisania" oraz rzetelnej i obiektywnej opinii fachowca bran¿y lakierniczej |
_________________ odwied¼ nas na imprezach - www.events.LARE.pl
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:44
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
A bêd± gdzies widoczne opinie po tych testach ? |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:47
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Nokia, mamy tak± nadzieje - wszystko w Twoich rêkach |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 22:57
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | grubernator czy przy tym pistolecie masz podane w jakim kraju zosta³ wyprodukowany Jak± ma ¶rednicê natrysku Jaki ma odkurz |
no niestety nie ma nic tylko kartka jak go czyscic zeby nie stracic gwarancji
[ Dodano: 2012-03-14, 23:09 ]
LARE, gdzie s± produkowane te pistolety bo nawet w sklepie nie byli w stanie powiedziec i skad pochodzi firma Lare?? |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:10
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, jako u¿ytkownik tego pistoletu od przesz³o 3 miesiêcy powiniene¶ ju¿ wiedzieæ |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:12
|
0
|
|
|
|
wracajac do evolution gadalem z czlowiekiem który wys³a³ pistolet na reklamacje po 2 miesiacach ale niestety firma serwisowa lare powiedziala ze to z winy uzytkownika objawy byly takie :przepuszczanie powietrza plucie towarem i cos jakby cofanie sie powietrza do zbiorniczka powiedzieli ze jakas czesc by³a zle myta i zostala porysowana po czym uzytkownik musi sam zaplacic za naprawe cale szczescie podobno 70 zl
3 miesiace?? chyba 3 dni!!! |
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:15
|
0
|
|
|
|
LARE napisa³/a: | grubernator, jako u¿ytkownik tego pistoletu od przesz³o 3 miesiêcy powiniene¶ ju¿ wiedzieæ |
Eeeee on go wczoraj podobno dosta³
grubernator napisa³/a: | jutro powinien przyjsc to dam znac zrobie testa i wam opisze |
|
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:17
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, no w³a¶nie - i bardzo s³usznie, jak sam zauwa¿y³e¶ do pistoletu do³±czona jest tak¿e instrukcja obs³ugi oraz wskazówki jak myæ pistolet aby go nie uszkodziæ.
Ale ten u¿ytkownik o którym Pan wspomina, to w³a¶nie Pan we w³asnej osobie !!! (i ju¿ d³u¿ej proszê tu nie zmy¶laæ ) a wiêc niestety... wyda³o siê k³amstwo i nie umiejêtnosæ u¿ytkowania sprzêtu lakierniczego
[ Dodano: 2012-03-14, 23:19 ]
Nokia napisa³/a: | Eeeee on go wczoraj podobno dosta³ |
nie, to historyjka wyssana z palca jest w³a¶nie,
ten Pan zakupi³ pistolet 19 grudnia i ju¿ zd±¿y³ go skatowaæ ! |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:19
|
0
|
|
|
|
No niestety ale sie myslisz !!!!
[ Dodano: 2012-03-14, 23:20 ]
Oczerniajac mnie robi pan b³ad!!! |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:20
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator napisa³/a: | 3 miesiace?? chyba 3 dni!!! |
a wiêc klik !
http://archiwumallegro.pl...1977948529.html
i mamy prawdê
[ Dodano: 2012-03-14, 23:22 ]
grubernator, w ¿yciu nie ¶mia³bym oczerniæ u¿ytkownika LARE
ale te historyjki i zagrywki... wybacz Pan |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:23
|
0
|
|
|
|
hehehe no powiem ci ze zbieg okolicznosci jest bardzoooooo ale to bardzooo duzy |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:25
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, jasne, a ¶wistak siedzi i zawija w sreberka...
[ Dodano: 2012-03-14, 23:30 ]
Nokia, tu masz foto pistoletu po te¶cie grubernatora,
jedno u¿ycie ?
1.jpg pistolet po "jednym natrysku próbnym" |
|
Plik ¶ci±gniêto 392 raz(y) 215.45 KB |
|
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:34
|
0
|
|
|
|
Prosze pana nie historyjki i zagrywki tylko pytania do ludzi !!! bo niestety wy handlowcy jestescie zawsze za swoim produktem po drugie nie ja tylko brat kupowal dlatego znam historie 3 nie obrazilem nie zarzuci³em nic firmie ani sklepowi który sprzedaje te pistolety ale dopiero moge! i wypraszam sobie ze zajechal od grudnia pistolet bo supernova posiadamy od 2 lat i chodzi do dzisiejszego dnia a przy lare wystapily problemy po 2 miesiacach wiec na pana miejscu bym sie nie wtracal i nie oczernial ludzi bo moze byc slaba reklama mam prawo do reklamacji wiec zlozylem jest to sprzet do pracy a nie do pielegnowania w gablotce wiec... bede zglaszal ilekrosc bede mial zarzuty do jego pracy mam do tego prawo ???a po 4 nadawa³ by sie pan do policji |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:40
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, oczywi¶cie ma Pan prawo...
a my jako forumowicze oraz handlowcy mamy prawo do - prawdy... ?
Przykro mi, ¿e tak BRZYDKO chcia³ Pan z nami post±piæ ale ciesze siê, ¿e Panu nie wysz³o
Teraz ju¿ powinien Pan wiedzieæ jak u¿ytkowaæ pistolet lakierniczy i na pewno bêdzie on bezawaryjnie Panu d³ugo s³u¿yæ jak i innym naszym klientom.
dla przypomnienia - TAK NIE ROBIÆ:
13.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 294 raz(y) 196.63 KB |
6.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 269 raz(y) 192.38 KB |
|
|
|
|
|
|
|
Mart-Dent
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 178
|
Lackdoctor napisa³/a: | Silniki 3kW w 2 stopniowej wersji pompy to marne 350 l/min max |
SCHNEIDER BASEMASTER BAM 500-10-90 D
DANE TECHNICzNE
Napiêcie: 400 V
Moc:3,0 kW
Ci¶nienie:10 bar
Wydajno¶æ ssawna: 500 l/min
Wydajno¶æ wyj¶ciowa:410 l/min
Pojemno¶æ zbiornika:90 l
Ha³as: 94 dB
Ilo¶æ cylindrów:2 szt
Sprê¿anie 2-stopniowe
Prêdko¶æ obrotowa: 1310 obr/min
Wymiary(s-g-w): 1080x500x890 mm
Masa:69 kg |
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:43
|
0
|
|
|
|
Przykro mi, ¿e tak BRZYDKO chcia³ Pan z nami post±piæ ???? co to ma znaczyc??? bo nie rozumiem ??? |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:44
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Mart-Dent, SCHNEIDER
[ Dodano: 2012-03-14, 23:44 ]
grubernator, za to my ju¿ wszystko rozumiemy - dobrej nocy |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:47
|
0
|
|
|
|
czy widz pan gdzies negatywna opinie na temat sklepu lakierniczy.pl albo na temat lare evolution??? bo ja nie tylko negatywana opinia na temat serwisu bo równie dobrze moge pokazac zdjecia przed wyslaniem i powiedziec ze ja w takim stanie nie wys³a³em i zrobiliscie to wy aby uznac wine klienta !!
[ Dodano: 2012-03-14, 23:48 ]
czy pistolet zostal wyslany???? czy teraz chamki pozlosci beda robic?? |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:51
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Cytat: | stanie nie wys³a³em i zrobiliscie to wy aby uznac wine klienta !! |
drogi Panie, starczy ju¿ zmy¶lania...
zdewastowa³ Pan pistolet i próbuje go Pan reklamowaæ... ajj i jeszcze te historyjki i zmy¶lanie.
17.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 116 raz(y) 202.05 KB |
19.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 143 raz(y) 174.32 KB |
8.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 147 raz(y) 223.14 KB |
|
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:54
|
0
|
|
|
|
Wiec zap³ace! ale chcia³bym wiedziec czy w tym tygodniu przyjdzie chyba sie tak umawialismy??Nie ma sie co klucic ani oczerniac jak to pan robi sprawa jest wyjasniona i platna wiec............... |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:57
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, Pañski pistolet by³ na naszym serwisie 2 dni,
zosta³ on naprawiony i dzisiaj zosta³ wys³any do Pana - wedle ustaleñ z obs³ug± sklepu Lakierniczy.pl
a wiêc podejrzewam, ¿e jutro lub pojutrze powinien on dotrzeæ do Pana. |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-14, 23:59
|
0
|
|
|
|
Ok Dziekuje !! i nie mozna tak odrazu tylko zbedne zgrywki itp. |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-15, 00:01
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator napisa³/a: | i nie mozna tak odrazu tylko zbedne zgrywki itp. |
no w³a¶nie - te zagrywki ale to ju¿ nie ma znaczenia,
a wiêc rozumiem, ¿e jest Pan zadowolony z LARE EVOlution HVLP ? |
|
|
|
|
|
grubernator
|
Wys³any: 2012-03-15, 00:04
|
0
|
|
|
|
jestem i jakby pan czytal posty to by wiedzia³ :)ze polecam ten gun |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-03-15, 00:06
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
grubernator, no i super
Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze kolorowych snów... pó¼no ju¿ |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-03-15, 11:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Czyli sprawê pistoletu LARE mamy za³atwion± . Niestety jak widaæ jednak bardzo trudno jest zachowaæ obiektywno¶æ jak siê zaczyna pisaæ opinie o sprzêcie na internetowym forum. Najlepiej jednak zawsze sprawdziæ samemu
Co do stanu tego pistoletu to ¿aden sprzêt by raczej nie wytrzyma³ takiego traktowania a szczególnie Supernova IWATA o której wspomina³ kolega @grubernator
Z tego co wiem to serwisy SATA traktuj± takie sprawy bez lito¶ci. Nowy korpus i bebechy ... koszt naprawy 1800 do kompletu stary zbiorniczek i FV do klienta ... Nie dajmy siê zwariowaæ. Czasami jak ogl±dam zdjêcia w dziale og³oszenia sprzedam SATA to a¿ trudno uwierzyæ ¿e kto¶ tym lakierowa³ dwa lata jak wygl±da jak nowa z pude³ka. Mo¿e trzeba zap³aciæ za pistolet 2000 z³ zamiast 500 ¿eby o niego dbaæ ?
Wniosek dla LARE ... musicie podnie¶æ ceny
Mart-Dent napisa³/a: | Lackdoctor napisa³/a: | Silniki 3kW w 2 stopniowej wersji pompy to marne 350 l/min max | SCHNEIDER BASEMASTER BAM 500-10-90 D |
Sprê¿arki t³okowe Schneider to agregaty przystosowane do pracy ci±g³ej. Jak wspomina³em obok SATA jedna z najbardziej cenionych przez mnie firm ( znaków towarowych ... bo to Festoo ) Jednak nie zmienia to ogólnego obrazu. 3,0 KW na agregacie t³okowym to moc która mo¿e zadzia³a w lakierni, a mo¿e nie ! W przypadku sprê¿arek Schneidera i Atlas Copco, oraz Walter raczej dadz± one radê ku ogólnemu zadowoleniu lakiernika. Jednak umown± granic± jest 4,0 KW na fabrycznej kompletacji, a róznica w cenie jest minimalna.
Jak widaæ z przyk³adów wklejonych przez @Mar-Dent czy opisanych przez @lackdoktor owszem s± wyj±tki i 3,0 kW mo¿e okazaæ siê OK. Jednak zboczcie sami o jakie sprê¿arki z allegro pyta wiêkszo¶æ amatorów . Mo¿na oczywi¶cie rozpatrywaæ ka¿dy taki przypadek indywidualnie i liczyæ wydajno¶ci i sprawdzaæ czas nape³niania siê zbiornika, ale na logikê ... Nie lepiej po prostu napisaæ .... kolego szukaj sprê¿arki napêdzanej silnikiem trójfazowym o mocy 4,0 KW ... ostatecznie 3,0 KW ... ???
W 90 % przypadków to i tak siê sprowadza do mocy silnika napêdzaj±cego agregat.
Kto z was ma silnik 5,5 KW na fabrycznej kompletacji i ma problemy z ci¶nieniem, lub ilo¶ci± powietrza, przy lakierowaniu ? |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-03-15, 12:52
|
0
|
|
|
|
Moj ma te 4 kw z pompa z wloska pompa ng.5 na 270 l zbiorniku. Chodzi maszynka z 3m, niedawno gti pro t2, teraz gti tt110 do tego piaskarka i nie mam zadnych problemow. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 13:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Nokia napisa³/a: | Moj ma te 4 kw z pompa z wloska pompa ng.5 na 270 l zbiorniku. Chodzi maszynka z 3m, niedawno gti pro t2, teraz gti tt110 do tego piaskarka i nie mam zadnych problemow. | to by³o pytanie retoryczne |
|
|
|
|
Mart-Dent
|
Wys³any: 2012-03-15, 14:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 178
|
Z @PROJEKTER-em trzeba siê tu zgodziæ w 100%. S± to sprzêty do dziupli jednoosobowych. Ja sobie nie wyobra¿am ¿e na takim dmuchadle które ma nawet 500l na wyj¶ciu mog³o by pracowaæ 3 ludzi. No chyba ¿e by³o by has³o: nie szlifowaæ bo lakieruje, lub raz ty szlifnij raz ja |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-03-15, 15:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
PROJEKTER napisa³/a: | ... ostatecznie 3,0 KW ... ??? |
Ja mam 3kW, starcza na jedn± osobê, bywa³o ¿e mia³em lepsz± (wydajniejsz±) te¿ 3kW elektre, ale zachcia³o mi siê nowej.
Wiêc mam 350-360 l/min (zim± ciut wiêcej) i jedyne co mogê stwierdziæ to 4 kW by mnie satysfakcjonowa³o.
Przy maszynkach jest powietrza na styk i pracuj±c maszynk± muszê robotê planowaæ aby daæ sprê¿arce odpocz±æ.
Mowa o powierzchniach wiekszych ni¿ brewka od cinquecento |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2012-03-15, 22:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
Ja, dziêki czyjej¶ niewiedzy w zesz³ym roku naby³em za bardzo ¶mieszn± kwotê na Alle... zabaweczkê marki Ingersoll Rand 4 cylindry, jednostopniowa z silnikiem 9kW i po zainwestowaniu 150 z³ w dwie nowe uszczelki nie wiem od tego czasu co to brak powietrza |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-03-15, 22:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
|
|
|
|
grzechoo2008
|
Wys³any: 2012-03-15, 23:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
z przesy³k± 1200 pln. Co prawda go³a czyli silnik i pompa ale za tak± kasê
Jak to mówi±: jak ¶lepej kurze ziarno |
|
|
|
|
Abaddon
|
Wys³any: 2012-04-01, 10:32
|
0
|
|
|
|
Witajcie.
Jak jest ju¿ temat o firmie Lare to mia³ kto¶ styczno¶æ z modelem praktik RS ? |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-04-01, 20:10
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Abaddon, model pistoletu o który pytasz to produkt LARE lecz z linii PRAKTIK, a wiec jest to jeden z najtañszych pistoletów dostêpnych na rynku.
Z za³o¿enia nie jest to sprzêt dedykowany dla lakierników lecz amatorów.
Z reszt±, cena tego produktu, powinna ju¿ nakre¶liæ zasadno¶æ jego zastosowania. |
|
|
|
|