Autor |
Wiadomość |
 |
killer
|
Wysłany: 2012-04-03, 09:20 Honda Accord 2001. Rdza przy nogach kierowcy
|
0
|
|
|
|
Witam,
Honda Accord 2001.
Niestety nieudany zakup, jednak w miarĂŞ moÂżliwoÂści chciaÂłbym pojeÂździĂŚ nim min. ok 3-5 lat jeÂżeli wogĂłle siĂŞ to uda.
SamochĂłd zakupiony 2 miesiÂące temu, okazaÂło siĂŞ, Âże ma przy przednim lewym nadokolu mniej wiĂŞcej na wysokoÂści nĂłg kierowcy oraz na rancie mocowania klapy bagaÂżnika (hatchback - oddzielny watek na forum) rozwarstwione fabryczne
uszczelnienia zgrzewĂłw poprzez ktĂłre woda sobie 'Âładnie' spÂływaÂła powodujÂąc korozjĂŞ.
Moje pytanie jakie sÂą szansĂŞ na reanimacjĂŞ takiego stanu rzeczy:
Na rysunku zaznaczono miejsce pĂŞkniĂŞtego uszczeleniania (od strony silnika strasznie utrudniony dostĂŞp).
Narazie na szybko zalepiÂłem dziurĂŞ widocznÂą na zdjĂŞciach (zrobionÂą palcem podczas szukania przyczyny przecieku wody do samochodu) klejem do szyb.
Rozumiem, Âże tutaj w grĂŞ wchodzi tylko wyciĂŞcie i wspawanie nowego kawaÂłka blachy, o ile jest sens ekonomiczny takiej naprawy.
Czy mo¿e ktoœ poleciÌ jakiœ zak³ad blacharski z Lublina lub okolic który podj¹³by siê tego? Zale¿y mi na tym aby w miarê mo¿liwoœci opóŸniÌ/powstrzymaÌ postêpuj¹c¹ korozjê oraz wykonaÌ porz¹dnie naprawê.
Pytanie jeszcze jakie mogÂą byĂŚ orientacyjne koszty wykonania takiej naprawy? |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-04-03, 09:35
|
0
|
|
|
|
duÂżo tego nie jest, mĂłj sensei u ktĂłrego teraz robiĂŞ bylby w stanie zrobic to bez problemu, okolice krasnika jesli chodzi o lokalizacje a tak jeszcze bliÂżej lublina to nie wiem. pozdr. |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-04-03, 11:28
|
0
|
|
|
:)

|
Nie wiem czy czasem u mariusza steca w urzedowie nie robia blacharki warto zapytac.
Ps. Dumel jestes z krasnika ? |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-04-03, 15:38
|
0
|
|
|
|
Nokia jestem nawet z urzedowa, i u Mariusza robiÂą, ale nie tak jak kiedyÂś... wiadomo motorsport i wogĂłle jest tam na najwyÂższym poziomie ale o blacharce to tam niewiele sÂłyszaÂłem ostatnio. (mieszkam jakieÂś 800 m od StecĂłw)
sory ze to nie temat na to ale skad Nokia jesteÂś bo na Âślasku mam rodzine konkretnie w Jaworznie. pozdr.
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-04-03, 15:47 ]
Ja z okolic TychĂłw to jakies 20-30 km od jaworzna
Dlatego pytaÂłem bo w Moniakach mieszka moja wybranka |
|
|
|