Autor |
Wiadomość |
 |
piotres
|
Wysłany: 2012-04-03, 14:49 Air Gunsa Az3 hte2 - nierowny strumien :(
|
0
|
|
|
|
czesc
mam pistolet air gunsa az3 hte2. jestem amatorem, ale maluje mi sie nim swietnie. pistolet ma nieco ponad rok. dysza 1,3mm.
Ostatnio jednak zauwazylem ze nierowno pyli - przy rozszerzonym strumieniu gorna czesc "slupa" lakieru jest znacznie mocniejsza. Glowice sprawdzilem - na oko wszystkie otworki sa drozne. W dyszy odkrecanej z iglicy troche nalotu z farb i nic pozatym .
Pistolet zawsze dokladnie mylem . Ale nie rozkrecalem go raczej do mycia. Lecz jest czysty...iglica trzyma. Na oko jest wszystko ok.
W czym moze tkwic problem ?
pozdrawiam
Piotr |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-04-03, 17:03
|
0
|
|
|
|
witam, w wielu rzeczach, zalezy czym go my³eœ, ja mam taki i myje go nitro zawsze, a z tym strumieniem to spróbuj o pó³ albo jedn¹ czwart¹ obrotu zmniejszyÌ miot³ê(wiater na dyszach) i powinno chodziÌ. albo rozkrêÌ go pomocz w nitro i skrec... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-03, 17:32
|
0
|
|
|

|
na oko to chÂłop w szpitalu umarÂł poprostu co jakiÂś czas wypada pistolet rozkrecic i dokladnie wymyĂŚ pedzlem,ale nie swoim a rozpylacz i cala reszte spraw ruchomych wczesniej na 1 noc zostawic w niterku |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-03, 17:58
|
0
|
|
|
|
Dumel19 napisał/a: | albo jednÂą czwartÂą obrotu zmniejszyĂŚ miot³ê( |
No to miotÂła bedzie juÂż katastroficznie maÂła.
Bo i tak miotÂła gunsy nie powala szerokoÂściÂą a po skrĂŞceniu poraÂżka.
Jesli kanaÂły sÂą czyste, dziurki w rozpylaczu bez nalotu i nie zaklejone... to jedynie pozostaje problem z ciÂśnieniem.
ByĂŚ moÂże masz za duÂże, wtedy bardziej daje jednÂą stronÂą nawet sata. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-04-03, 18:45
|
0
|
|
|

|
umyĂŚ porzÂądnie pistol i trzymac sie zalecen cisnienia i wszystko wrĂłci do normy ale fakt faktem miotla w gunsie jest nie za wielka |
|
 |
marer
|
Wysłany: 2012-04-03, 19:49
|
0
|
|
|
|
Ja bym Ci jednak nie radziÂł rozpylacza i gÂłowiczki wkÂładaĂŚ do nitro.
Ja tak zrobiÂłem to nitro mi gÂłowiczkĂŞ zjadÂło, pisaÂłem gdzieÂś na forum.
Jak chcesz to mogĂŞ ci fotki zrobiĂŚ i podesÂłaĂŚ jak to wyglÂąda. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:21
|
0
|
|
|

|
marer napisał/a: | a tak zrobiÂłem to nitro mi gÂłowiczkĂŞ zjadÂło, | to ci paskudne te nitro:) |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:26
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | to ci paskudne te nitro:) | Nie paskudne,nie paskudne,tylko gÂłodne byÂło... |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:28
|
0
|
|
|
:)

|
jacenty 741 napisał/a: | Nie paskudne,nie paskudne,tylko gÂłodne byÂło... |
Gunsy juz z plastiku robiÂą . Taka oszczĂŞdnosc |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:46
|
+1
|
|
|
|
Nokia napisał/a: | Gunsy juz z plastiku robiÂą . Taka oszczĂŞdnosc |
Na forach za bardzo gunsa byÂła faworyzowana a to przecieÂż zwykÂły szajs.
Szajs za nieprzeciĂŞtnÂą kasĂŞ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-04-03, 20:55
|
0
|
|
|
|
KrĂłl Julian nie ma humoru. Bo Srico HP jest debeÂściackie, a pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł w rĂŞku jest beee |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:04
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek,
PiotruÂś, normalnie daÂłeÂś czadu.
Jak widaĂŚ nadal jesteÂś na etapie kopiuj/wklej.
Twoich postow z grzecznoÂści juÂż nie prostujĂŞ abyÂś nie miaÂł odczucia Âże jesteÂś moim targetem i jak ogar za TobÂą ganiam po obu forach.
Chcesz to zmieniĂŚ?
MogĂŞ z 10 Twoich ostatnich postĂłw na forum gdzie uciekÂłes, wkleiĂŚ co najmniej 9 idiotyzmĂłw i CiĂŞ podsumowaĂŚ.
Chcesz tego?
Wojenka czy dalej udajĂŞ Âże nie widzĂŞ co odwalasz za szopki????
[ Dodano: 2012-04-03, 22:07 ]
Sw.Piotrek napisał/a: | a pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł |
Mam nawet zdjĂŞcia z sesji z gunsÂą.
Korpus byle jak obrobiony, aluminium takie nijakie, maÂło przyjemny i leÂży w dÂłoni jak klamka z czasĂłw prl.
Porównuj¹c go z innymi tanimi to przegrywa³ na starcie pokazuj¹c swój profesjonalizm i mega miot³ê.
Kolega @KaÂźmirz przyjechaÂł na testy i byÂł z lekka zawiedziony ich wynikiem. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:14
|
0
|
|
|

|
ja tam troche stane po str. juliana bo tez nie mialem w reku ale jakoÂś mnie nie przekonuje...aczkolwiek to taki polecany kompromis pomiedzy cena a jakoscia byÂł od zawsze,jednak z moich zrodeÂł wynika ze producenci ostatnio dali ciaÂła i coraz wiecej reklamacji na gunse...czyzby zÂła partia poszÂła?? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:31
|
0
|
|
|

|
Dumel19 napisał/a: | rozkrĂŞĂŚ go pomocz w nitro i skrec... |
Ta ,najlepiej to pistolet "topiĂŚ caÂłego w nitro" jak marzane
Panowie wystarczy jak wyrobicie sobie "nawyk" dokÂładnego mycia pistoletu po kaÂżdym lakierowaniu Na filmach ktĂłre sÂą na stronie Sata.com macie pokazany w jaki sposĂłb naleÂży myĂŚ i konserwowaĂŚ pistolet po kaÂżdej zakoĂączonej "pracy"
Do mycia naleÂży teÂż zaopatrzyĂŚ siĂŞ w odpowiednie do tego "narzĂŞdzia" tj. szczotki i pĂŞdzelki z twardym wÂłosem
Sw.Piotrek napisał/a: | pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł w rĂŞku |
A ty kolego miaÂłeÂś juÂż jakiÂś pistolecik w rĂŞkach czy nadal jesteÂś "malarz-teoretyk"+ wiedza "2 znajomych lakiernikĂłw"
No ale panowie ,nie odbiegajmy od tematu jakim jest "problem braku dbaÂłoÂści" o wÂłasne narzĂŞdzie pracy
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:31
|
-2
|
|
|
|
Z prostatami niezwyk³em rozmawiaÌ. Nie jestem w stanie nawi¹zaÌ z nimi kontaktu. Jednak dzisiaj jestem wypiwszy dla tego¿ dyskusja PO"pi@rdoleùcem wydaje mi siê nader zabawna. A najzabawniejsze jest to ¿e gdzieœ tam w Polsce goœÌ pod czterdziestkê nie mo¿e prze¿yÌ tego ¿e s¹ lepsi od niego. Tak, tak jak bardzo byœ nie promowa³ Sriko, i jak ³adnie byœ nie szpachlowa³ to i tak jesteœ zwyk³ym robotnikiem I to cie boli.
WidzĂŞ Âże zÂłapaÂłeÂś haczyk. KrĂłl Julian promotor g@nianych rozwiÂązaĂą nie lubi trwaÂłego pistoleciku klasy Âśredniej. Oj, a jaki byÂł nie dawno oburzony jak ktoÂś na innym forum pochwaliÂł siĂŞ piĂŞknie polakierowanym samochodem za pomocÂą pistoletu AirGunsa No no jak tak moÂżna, trzeba go zjechaĂŚ. Bo przecieÂż jest lepszy od ciebie, zresztÂą nie tylko on.
ale mam ubaw czujĂŞ siĂŞ jak bym dyskutowaÂł z trzynastolatkami. JuÂż widzĂŞ KrĂłla Juliana denerwujÂącego siĂŞ jak jego POwski wybraniec NiesioÂłowski |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:34
|
0
|
|
|
|
Doktor?
ZmieniÂłeÂś ksywke? czy mi siĂŞ zdaje |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-03, 21:36
|
0
|
|
|
|
lak napisał/a: | ZmieniÂłeÂś ksywke? |
Noo.
Julian ... niekoniecznie krĂłl.
Hehe.
W sumie musze pogadac z projekterkiem to i moÂże pozwolÂą mi na drugie konto ...hehe. |
|
|
|
 |
piotres
|
Wysłany: 2012-04-03, 23:44
|
0
|
|
|
|
No wlasnie ja pistolet myje bardzo dokladnie po kazdym malowaniu zuzywam chyba z 0,5l nitro zeby go umyc . Wiec takich cudow nie powinno byc.
Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli. Ale juz na 3,0bara widac ze gora jest mocniejsza. test robie wlasnie na nitrze.
Przypomnialo mi sie ze znajomy tez ma az3 hte2 tyle ze nowsza i uzyta pewnie z 3 razy do tej pory, chyba ja jutro od niego pozycze i porownam jak tam to wyglada. Bo moze ten typ tak ma i wczesniej u mnie tez tak bylo ale nie zauwazalem tego.
dzieki poki co za pomoc ! |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-03, 23:52
|
0
|
|
|
|
piotres napisał/a: | test robie wlasnie na nitrze. |
No to masz juÂż po sprawie.
Testy wykonuje siĂŞ zwykle na materiale o odpowiedniej lepkoÂści.
Np, baza, klar.
Wtedy ocenisz jakoœÌ natrysku i jego równomiernoœÌ.
CiÂśnienie oczywiÂście w zalecanych normach producenta.
A nitro nijak siĂŞ do testĂłw nie nadaje, bo nie ma odpowiedniej gĂŞstoÂści i zawsze test wyjdzie nieprawidÂłowy.
Masz sprawny pistolet, tylko Âźle testy przeprowadzaÂłeÂś.
piotres napisał/a: | Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli. |
Tak.
Dla rozcieĂączalnika zmniejszajÂąc cisnienie robocze pistoletu uzyskaÂłes wymaganÂą atomizacjĂŞ i miotÂła siĂŞ uÂłozyÂła prawidÂłowo.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
piotres
|
Wysłany: 2012-04-07, 00:06
|
0
|
|
|
|
Jednak nie bylo to normalne - w glowicy byly jakies syfy - na pozyczonej glowicy z gunsy kolegi dawalo rowniutko nawet na nitrze przy 3.5 bara. Takze swoja pomoczylem przez 3 godzinki w nitrze, poczyscilem szmatka i teraz jest OK.
Temat mozna zamknac. |
|
|
|