Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
piotres
Wysłany: 2012-04-03, 14:49   Air Gunsa Az3 hte2 - nierowny strumien :(
0
UP DOWN

czesc

mam pistolet air gunsa az3 hte2. jestem amatorem, ale maluje mi sie nim swietnie. pistolet ma nieco ponad rok. dysza 1,3mm.

Ostatnio jednak zauwazylem ze nierowno pyli - przy rozszerzonym strumieniu gorna czesc "slupa" lakieru jest znacznie mocniejsza. Glowice sprawdzilem - na oko wszystkie otworki sa drozne. W dyszy odkrecanej z iglicy troche nalotu z farb i nic pozatym .

Pistolet zawsze dokladnie mylem . Ale nie rozkrecalem go raczej do mycia. Lecz jest czysty...iglica trzyma. Na oko jest wszystko ok.

W czym moze tkwic problem ?

pozdrawiam
Piotr

Dumel19
Wysłany: 2012-04-03, 17:03   
0
UP DOWN

witam, w wielu rzeczach, zalezy czym go my³eœ, ja mam taki i myje go nitro zawsze, a z tym strumieniem to spróbuj o pó³ albo jedn¹ czwart¹ obrotu zmniejszyÌ miot³ê(wiater na dyszach) i powinno chodziÌ. albo rozkrêÌ go pomocz w nitro i skrec... :)

gugun 
Wysłany: 2012-04-03, 17:32   
0
UP DOWN

na oko to chÂłop w szpitalu umarÂł :D poprostu co jakiÂś czas wypada pistolet rozkrecic i dokladnie wymyĂŚ pedzlem,ale nie swoim :D a rozpylacz i cala reszte spraw ruchomych wczesniej na 1 noc zostawic w niterku

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-03, 17:58   
0
UP DOWN

Dumel19 napisał/a:
albo jedn¹ czwart¹ obrotu zmniejszyÌ miot³ê(

No to miotÂła bedzie juÂż katastroficznie maÂła.
Bo i tak miotÂła gunsy nie powala szerokoÂściÂą a po skrĂŞceniu poraÂżka.
Jesli kanaÂły sÂą czyste, dziurki w rozpylaczu bez nalotu i nie zaklejone... to jedynie pozostaje problem z ciÂśnieniem.
ByĂŚ moÂże masz za duÂże, wtedy bardziej daje jednÂą stronÂą nawet sata.

kosior
Wysłany: 2012-04-03, 18:45   
0
UP DOWN

umyĂŚ porzÂądnie pistol i trzymac sie zalecen cisnienia i wszystko wrĂłci do normy ale fakt faktem miotla w gunsie jest nie za wielka

marer 
Wysłany: 2012-04-03, 19:49   
0
UP DOWN

Ja bym Ci jednak nie radziÂł rozpylacza i gÂłowiczki wkÂładaĂŚ do nitro.
Ja tak zrobiÂłem to nitro mi gÂłowiczkĂŞ zjadÂło, pisaÂłem gdzieÂś na forum.
Jak chcesz to mogĂŞ ci fotki zrobiĂŚ i podesÂłaĂŚ jak to wyglÂąda.

gugun 
Wysłany: 2012-04-03, 20:21   
0
UP DOWN

marer napisał/a:
a tak zrobiÂłem to nitro mi gÂłowiczkĂŞ zjadÂło,
to ci paskudne te nitro:)

jacenty 741
Wysłany: 2012-04-03, 20:26   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
to ci paskudne te nitro:)
Nie paskudne,nie paskudne,tylko gÂłodne byÂło...

Nokia 
Wysłany: 2012-04-03, 20:28   
0
UP DOWN
:)

jacenty 741 napisał/a:
Nie paskudne,nie paskudne,tylko gÂłodne byÂło...

Gunsy juz z plastiku robiÂą . Taka oszczĂŞdnosc :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-03, 20:46   
+1
UP DOWN

Nokia napisał/a:
Gunsy juz z plastiku robiÂą . Taka oszczĂŞdnosc

Na forach za bardzo gunsa byÂła faworyzowana a to przecieÂż zwykÂły szajs.
Szajs za nieprzeciĂŞtnÂą kasĂŞ.

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-04-03, 20:55   
0
UP DOWN

KrĂłl Julian nie ma humoru. Bo Srico HP jest debeÂściackie, a pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł w rĂŞku jest beee :rotfl:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-03, 21:04   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek,
PiotruÂś, normalnie daÂłeÂś czadu.
Jak widaĂŚ nadal jesteÂś na etapie kopiuj/wklej.
Twoich postow z grzecznoÂści juÂż nie prostujĂŞ abyÂś nie miaÂł odczucia Âże jesteÂś moim targetem i jak ogar za TobÂą ganiam po obu forach.
Chcesz to zmieniĂŚ?
MogĂŞ z 10 Twoich ostatnich postĂłw na forum gdzie uciekÂłes, wkleiĂŚ co najmniej 9 idiotyzmĂłw i CiĂŞ podsumowaĂŚ.
Chcesz tego?
Wojenka czy dalej udajĂŞ Âże nie widzĂŞ co odwalasz za szopki????

[ Dodano: 2012-04-03, 22:07 ]
Sw.Piotrek napisał/a:
a pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł

Mam nawet zdjĂŞcia z sesji z gunsÂą.
Korpus byle jak obrobiony, aluminium takie nijakie, maÂło przyjemny i leÂży w dÂłoni jak klamka z czasĂłw prl.
Porównuj¹c go z innymi tanimi to przegrywa³ na starcie pokazuj¹c swój profesjonalizm i mega miot³ê.
Kolega @KaÂźmirz przyjechaÂł na testy i byÂł z lekka zawiedziony ich wynikiem.

gugun 
Wysłany: 2012-04-03, 21:14   
0
UP DOWN

ja tam troche stane po str. juliana bo tez nie mialem w reku ale jakoÂś mnie nie przekonuje...aczkolwiek to taki polecany kompromis pomiedzy cena a jakoscia byÂł od zawsze,jednak z moich zrodeÂł wynika ze producenci ostatnio dali ciaÂła i coraz wiecej reklamacji na gunse...czyzby zÂła partia poszÂła??

Robertlodz09 
Wysłany: 2012-04-03, 21:31   
0
UP DOWN

Dumel19 napisał/a:
rozkrĂŞĂŚ go pomocz w nitro i skrec...

Ta ,najlepiej to pistolet "topiĂŚ caÂłego w nitro" jak marzane ^^ ^^ ^^
Panowie wystarczy jak wyrobicie sobie "nawyk" dokÂładnego mycia pistoletu po kaÂżdym lakierowaniu :tak: Na filmach ktĂłre sÂą na stronie Sata.com macie pokazany w jaki sposĂłb naleÂży myĂŚ i konserwowaĂŚ pistolet po kaÂżdej zakoĂączonej "pracy" ;)
Do mycia naleÂży teÂż zaopatrzyĂŚ siĂŞ w odpowiednie do tego "narzĂŞdzia" tj. szczotki i pĂŞdzelki z twardym wÂłosem :tak:

Sw.Piotrek napisał/a:
pistolet ktĂłrego nigdy nie miaÂł w rĂŞku

A ty kolego miaÂłeÂś juÂż jakiÂś pistolecik w rĂŞkach czy nadal jesteÂś "malarz-teoretyk"+ wiedza "2 znajomych lakiernikĂłw" ;)

No ale panowie ,nie odbiegajmy od tematu jakim jest "problem braku dbaÂłoÂści" o wÂłasne narzĂŞdzie pracy ;)
Pozdrawiam! :spoko:

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-04-03, 21:31   
-2
UP DOWN

Z prostatami niezwyk³em rozmawiaÌ. Nie jestem w stanie nawi¹zaÌ z nimi kontaktu. Jednak dzisiaj jestem wypiwszy dla tego¿ dyskusja PO"pi@rdoleùcem wydaje mi siê nader zabawna. A najzabawniejsze jest to ¿e gdzieœ tam w Polsce goœÌ pod czterdziestkê nie mo¿e prze¿yÌ tego ¿e s¹ lepsi od niego. Tak, tak jak bardzo byœ nie promowa³ Sriko, i jak ³adnie byœ nie szpachlowa³ to i tak jesteœ zwyk³ym robotnikiem :tak: I to cie boli.
WidzĂŞ Âże zÂłapaÂłeÂś haczyk. KrĂłl Julian promotor g@nianych rozwiÂązaĂą nie lubi trwaÂłego pistoleciku klasy Âśredniej. Oj, a jaki byÂł nie dawno oburzony jak ktoÂś na innym forum pochwaliÂł siĂŞ piĂŞknie polakierowanym samochodem za pomocÂą pistoletu AirGunsa :tak: No no jak tak moÂżna, trzeba go zjechaĂŚ. Bo przecieÂż jest lepszy od ciebie, zresztÂą nie tylko on.
:rotfl: ale mam ubaw czujĂŞ siĂŞ jak bym dyskutowaÂł z trzynastolatkami. JuÂż widzĂŞ KrĂłla Juliana denerwujÂącego siĂŞ jak jego POwski wybraniec NiesioÂłowski :rotfl:

lak 
Wysłany: 2012-04-03, 21:34   
0
UP DOWN

Doktor?
ZmieniÂłeÂś ksywke? czy mi siĂŞ zdaje :x:

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-03, 21:36   
0
UP DOWN

lak napisał/a:
ZmieniÂłeÂś ksywke?

Noo.
Julian ... niekoniecznie krĂłl.
Hehe.
W sumie musze pogadac z projekterkiem to i moÂże pozwolÂą mi na drugie konto ...hehe.

piotres
Wysłany: 2012-04-03, 23:44   
0
UP DOWN

No wlasnie ja pistolet myje bardzo dokladnie po kazdym malowaniu zuzywam chyba z 0,5l nitro zeby go umyc ^^ . Wiec takich cudow nie powinno byc.

Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli. Ale juz na 3,0bara widac ze gora jest mocniejsza. test robie wlasnie na nitrze.

Przypomnialo mi sie ze znajomy tez ma az3 hte2 tyle ze nowsza i uzyta pewnie z 3 razy do tej pory, chyba ja jutro od niego pozycze i porownam jak tam to wyglada. Bo moze ten typ tak ma i wczesniej u mnie tez tak bylo ale nie zauwazalem tego.

dzieki poki co za pomoc !

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-03, 23:52   
0
UP DOWN

piotres napisał/a:
test robie wlasnie na nitrze.

No to masz juÂż po sprawie.
Testy wykonuje siĂŞ zwykle na materiale o odpowiedniej lepkoÂści.
Np, baza, klar.
Wtedy ocenisz jakoœÌ natrysku i jego równomiernoœÌ.
CiÂśnienie oczywiÂście w zalecanych normach producenta.

A nitro nijak siĂŞ do testĂłw nie nadaje, bo nie ma odpowiedniej gĂŞstoÂści i zawsze test wyjdzie nieprawidÂłowy.
Masz sprawny pistolet, tylko Âźle testy przeprowadzaÂłeÂś.
piotres napisał/a:
Dzis zrobilem test i na 1,5 bara rzeczywiscie rowno pyli.

Tak.
Dla rozcieĂączalnika zmniejszajÂąc cisnienie robocze pistoletu uzyskaÂłes wymaganÂą atomizacjĂŞ i miotÂła siĂŞ uÂłozyÂła prawidÂłowo.
Pozdrawiam.

piotres
Wysłany: 2012-04-07, 00:06   
0
UP DOWN

Jednak nie bylo to normalne - w glowicy byly jakies syfy - na pozyczonej glowicy z gunsy kolegi dawalo rowniutko nawet na nitrze przy 3.5 bara. Takze swoja pomoczylem przez 3 godzinki w nitrze, poczyscilem szmatka i teraz jest OK. :)

Temat mozna zamknac.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu