Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
bogdan3010
Wysłany: 2012-04-04, 22:17   zÂła naprawa lakiernika rdza
0
UP DOWN

Witam. W listopadzie odda³em auto do lakiernika poniewa¿ zobaczy³em na nadkolu kilka plamek rdzy(nie purchli) za zrobienie tej rdzy z pomalowaniem wzi¹³ 350z³ w marcu zmienia³em opony i zauwa¿y³em ¿e rdzy jest tyle samo albo jeszcze wiêcej ni¿ przed napraw¹ . Jak s¹dzicie? jest szansa na reklamacje?moim zdaniem to partactwo ¿e tak szybko rdza wysz³a

lak 
Wysłany: 2012-04-04, 22:36   
0
UP DOWN

Po co zmieniaÂłeÂś opony?Tak by tej rdzy nie byÂło.

Benos77
Wysłany: 2012-04-04, 22:43   
0
UP DOWN

lak napisał/a:
Po co zmieniaÂłeÂś opony?Tak by tej rdzy nie byÂło.
:spoko:

Dumel19
Wysłany: 2012-04-04, 22:53   
0
UP DOWN

walka z rdzÂą to tak jak byÂśmy chcieli vĂłdke przepiĂŚ... poprostu sie nie zawsze da ;)

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-04, 23:05   Re: zÂła naprawa lakiernika rdza

bogdan3010 napisał/a:
Witam. W listopadzie odda³em auto do lakiernika poniewa¿ zobaczy³em na nadkolu kilka plamek rdzy(nie purchli) za zrobienie tej rdzy z pomalowaniem wzi¹³ 350z³ w marcu zmienia³em opony i zauwa¿y³em ¿e rdzy jest tyle samo albo jeszcze wiêcej ni¿ przed napraw¹ . Jak s¹dzicie? jest szansa na reklamacje?moim zdaniem to partactwo ¿e tak szybko rdza wysz³a

Widzê , ¿e jestem pierwszy do pomocy :-) . Wg przepisów czas, przez jaki mo¿emy zg³osiÌ niezgodnoœÌ z umow¹, to zwykle dwa lata. Czas liczony jest od momentu zawarcia umowy. Aby nie utraciÌ swych praw, klient musi powiadomiÌ sprzedawcê o niezgodnoœci w ci¹gu dwóch miesiêcy od jej wykrycia. Jeœli zostanie ona uznana, mo¿na za¿¹daÌ naprawy.
To tak na szybko . Poczytaj jeszcze to : http://www.eporady24.pl/r...,4,47,2268.html
PóŸno jest i nie chce mi siê dalej grzebaÌ - ale jutro jak znajdê czas popatrzê w aktualne przepisy . Moim jednak zdaniem - œmia³o do us³ugodawcy i reklamuj us³ugê .

gugun 
Wysłany: 2012-04-05, 10:47   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
ÂśmiaÂło do usÂługodawcy i reklamuj usÂługĂŞ .

dok³adnie,mysle ze nie bedzie robil afery o 1 element tylko ci go poprawi.ja bym bynajmniej tak zrobi³...a tobie proponuje nie z "ryjem" tylko grzecznie jechaÌ z browarem i pogadaÌ,ewentualnie ugadaÌ sie ze pokryjesz jakieœ tam koszty materia³u pare groszy...chociaz pewnie nie bedzie itak chcial.to wtedy mimo wszystko na koniec jak¹œ "flache" dobr¹ zanieœÌ. to tyle od nas,kazdy czlowiek jest inny wiec trzeba jechac i gadac a nie na forum wypisywac bo mysle ze problemu nie bedzie ;)

chudson
Wysłany: 2012-04-05, 22:31   
0
UP DOWN

Jaki browar, jaka flacha ? Reklamacja siĂŞ naleÂży i nie trzeba o niÂą prosiĂŚ czy zaÂłatwiaĂŚ procentami.
Co innego ,ze grzecznie rozmawiaÌ trzeba od samego pocz¹tku,bo nawet cz³owiek sk³onny naprawiÌ rzeczy jak sie z mord¹ do niego wyskoczy to na z³oœÌ mo¿e odmówiÌ reklamacji ;)

lak 
Wysłany: 2012-04-06, 05:16   
0
UP DOWN

Flache to chyba lakierus powinien postawiĂŚ!
A nie klient. :tak:

kalbi 
Wysłany: 2012-04-06, 06:40   
0
UP DOWN

bogdan3010 napisał/a:
jest szansa na reklamacje?
wg mnie nie ma szansy

chudson
Wysłany: 2012-04-06, 09:38   
0
UP DOWN

Dlaczego ma nie byĂŚ szansy ?

A tak przy okazji dostaÂłeÂś rachunek za wykonanÂą pracĂŞ ? Czy robota byÂła "bez vatu" ??

gugun 
Wysłany: 2012-04-06, 10:23   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
wg mnie nie ma szansy
wg mnie teÂż,chyba Âże zagada normalnie z usmiechem i sie dogada..chyba ze z paÂła wpadnij, jak siĂŞ wystraszy to moÂże zrobi tym razem dobrze :D

Dumel19
Wysłany: 2012-04-06, 13:53   
0
UP DOWN

no no ja teÂż nie byÂłbym po pewnym czasie czy ten element nie byÂł skrobany czy prostowany raz jeszcze u kogoÂś innego a ze zepsuÂł to ja bym miaÂł poprawiaĂŚ...ale jakbyÂś np. do mnie z flaszkÂą przyszedÂł to w ciÂągu 2 dni miaÂłbyÂś zrobione :D

Maaniak 
Wysłany: 2012-09-01, 02:34   
0
UP DOWN

I co udaÂło siĂŞ coÂś wywalczyĂŚ? napisaÂłbyÂś tak w ogĂłle co to za lakiernik, Âżeby przestrzec.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu