Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
PROJEKTER
Wysłany: 2012-03-30, 21:44   Produkty POLYKAR - testy. posty maÂło zwiÂązane z testami
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
Co do zapowiedzianej niespodzianki dla teraÂźniejszych i przyszÂłych klientĂłw - serdecznie proszĂŞ jeszcze o kilka dni cierpliwoÂści .
Ze swojej strony myÂślaÂłem , Âże rozmowy z producentem odbĂŞdÂą siĂŞ szybko i sprawnie - niestety , pomyliÂłem siĂŞ .

Wszystkich , którzy jeszcze nie otrzymali cennika na produkty , a s¹ nim zainteresowani - proszê o informacjê na PW lub maila . Cennik jest skonstruowany specjalnie dla forumowiczów , ceny na materia³y s¹ rewelacyjne , a jakoœÌ wyrobów , s¹dz¹c po opiniach testuj¹cych mówi sama za siebie .

Czy to jest juÂż poziom orgazmu ... czy zaczekamy jeszcze chwilĂŞ na peÂłnÂą ekstazĂŞ ^^ .

@polykar ? generalnie to mi zwisa na czym tam kto robi biznes, generalnie - bo granic¹ jest jednak robienie z ludzi Pajaców. Cenny specjalnie dla forumowiczów ^^ JakoœÌ mówi sama za siebie :spoko:

Fajnie zacz¹³eœ t¹ promocjê ... od gratisów dla tych którzy siê tu udzielaj¹ ... jednak im dalej w las tym wiêcej amatorki ... Idê z tob¹ kolego o zak³ad, ¿e od dziœ za rok, max dwa lata, nikt nie bêdzie pamiêta³ o nazwie Polykar .... wiesz dlaczego ? .... Bo masz œmieszne amatorskie logo ... Za chwilê targi we Frankfurcie i znów przybêdzie na rynku tanich niszowych nikomu nie znanych produktów ... pod nazwami BODZI KIT, MOTOCLAR czy ... Polikit. ... kilka osób siê tym pobawi ktoœ coœ tam napisze na forum ... i kolejna nazwa pojawi siê i zniknie ... tzn. koleje œmieszne amatorskie logo ... bo produkt jak to produkt ;) ... Ten sam producent dalej bêdzie go robi³ i rozlewa³ w nowe puszeczki z nowym logo w zale¿noœci od tego co tam za nazwa przyjdzie komu do g³owy wieczorem przy piweczku ... i taki to jest teraz ten rzekomo doskonalej jakoœci produkt Polykar ... Dziœ jest ... jutro go nie ma ... ^^ .

Szkoda, ¿e tego nie napisa³eœ na samym pocz¹tku tego tematu o testowaniu czegoœ tam bo teraz nikt z testerów i tak nie wie z której to ma³ej, czy du¿ej fabryczki pochodzi ten kit wype³niacz, czy lakier bezbarwny ... O jakoœÌ to zapytaj kolego za rok jak oni zaczn¹ u¿ywaÌ tych produktów jesieni¹ jak bêdzie la³ deszcz i w takcie gor¹cego lata i w kolejn¹ zimê ... a co najwa¿niejsze jak zaczn¹ p³aciÌ za to czego u¿ywaj¹ , a nie oceniaÌ za free.

1 z³ ró¿nicy w cenie za litr i ju¿ wybór wœród produktów No Name pada na inny towar. Wielu ju¿ wchodzi³o na rynek chemii materia³owej z rewelacyjnymi cenami produktów ... nie którzy rozdawali mieszalniki za darmo ... Kilku znanych renomowanych producentów ju¿ da³o cia³a - PROFIX, NOVOL, ...tylko ¿e oni nie udawali ¿e s¹ tylko logiem. Ich produkty przetestowali lepsi i gorsi lakiernicy .. w kabinach i norach ...bo problemy w lakiernictwie samochodowym ujawniaj¹ siê bardzo powoli i to co dziœ budzi zachwyt za kilka miesiêcy jest ju¿ passe. ;) ... ale Ty kolego o tym doskonale wiesz bo po twoich naciskach na tych co testowali i krytykowali te produkty, widaÌ ¿e nie ¿yczysz sobie krytyki ... a niestety nie ka¿dy lakiernik kolego @polykar potrafi wyartyku³owaÌ dlaczego dany produkt mu "nie podchodzi". Nie kupuje go i ju¿.

Gratulacje za sposĂłb promocji :spoko: . odwaÂżnie i na pewniaka. Brawo.
GÂłupio jednak Âże zamiast od samego poczÂątku napisaĂŚ coÂś konkretnego o wytwĂłrcy to jak kiepski handlarz z lat 90 ubiegÂłego wieku oferujesz samo ... logo.

Chcia³eœ opinii o produkcie to napisz kto jest producentem ? ... i pod jakimi nazwami mo¿na jeszcze znaleŸÌ jego wyroby ... Potem zaoferuj specjaln¹ cenê dla forumowiczów, a bêdzie z tego orgazm ... Teraz to pajacowanie, a nie testowanie wyrobu, jak za chwilê ktoœ inny dostarczy innym albo tym samym forumowiczom do testów dok³adnie te same produkty w niebieskich opakowaniach z nazw¹ "KIT MISIA PUCHATKA" ^^ .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-30, 22:22   

PROJEKTER napisał/a:
Czy to jest juÂż poziom orgazmu ... czy zaczekamy jeszcze chwilĂŞ na ekstazĂŞ ^^

Po tej wypowiedzi kolego PROJEKTER mogĂŞ tylko napisaĂŚ :
"Idea³ siêgn¹³ bruku"
Nie wymagam od Ciebie znajomoœci literatury polskiej dlatego podpowiem :C.K.N."F.Ch" . Samo przytoczone przeze mnie stwierdzenie jest tylko odniesieniem siê do Twojej , znamienity kolego , odpowiedzi , nie zaœ do intencji poety ( zapewne zaraz zagl¹dniesz do wikipedii i zapoznasz siê z interpretacj¹ wiersza ) . Lekarza nie polecam . W Twoim , szanowny forumowiczu , najlepsze bêdzie czasopismo "Przyjació³ka" . Tam mo¿na znaleŸÌ porady jak walczyÌ z przypad³oœciami , na które niew¹tpliwie cierpisz . Ego - wybuja³e do granic mo¿liwoœci , nie pozwala Ci siê bezkarnie krytykowaÌ . Nie znosisz ¿artów , nie umiesz z "przymru¿eniem oka" czytaÌ postów . To Twój wybór ale miej baczenie , ¿e Twoje odpowiedzi nie s¹ wcale œmieszne ani ¿artobliwe . Na koniec : podobno jestem pierwszym , który tak otwarcie z Tob¹ zadar³ :help:

ALE WYBACZ : FORUM TO NIE MIEJSCE NA TAKIE POGAWÊDKI . WIÊC SKOÑCZMY T¡ DYSKUSJÊ :x:

jacenty 741
Wysłany: 2012-03-30, 22:30   
0
UP DOWN

No nie,nie jesteÂś pierwszym. :nie:
Ale obyÂś byÂł pierwszym,ktĂłry wygraÂł! :devil:
O to to!!!

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-30, 22:39   

jacenty 741 napisał/a:
No nie,nie jesteÂś pierwszym. :nie:
Ale obyÂś byÂł pierwszym,ktĂłry wygraÂł! :devil:
O to to!!!

Ale ja tu jestem nowy Jacku ... mi po prostu nie wypada :x:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-03-30, 23:00   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
To TwĂłj wybĂłr ale miej baczenie , Âże Twoje odpowiedzi nie sÂą wcale Âśmieszne ani Âżartobliwe . Na koniec : podobno jestem pierwszym , ktĂłry tak otwarcie z TobÂą zadarÂł :help:

:x: No ... Tak mi napisaÂłeÂś, Âże aÂż mnie zamurowaÂło. Nikt nigdy jeszcze w dziejach tego i tamtego forum mi tak nie napisaÂł ostro jak TY. Szacun wielki @Poykar.pl :shock: Ty jak wysmarujesz post to zabija celnÂą ripostÂą ( Ehhhh ... :D jednak musisz wiĂŞcej czytaĂŚ ... moÂże przy okazji czegoÂś siĂŞ nauczysz o lakiernictwie ? ) ... ale to nie forum o wierszykach, i ortografii wiĂŞc wracajÂąc do tematu ....

POLYKAR.PL napisał/a:
ALE WYBACZ : FORUM TO NIE MIEJSCE NA TAKIE POGAWÊDKI . WIÊC SKOÑCZMY T¡ DYSKUSJÊ :x:

i tu spytam ..... aleÂż dlaczego Czesiu ? ... pociÂągnijmy temat twoich przebojowych produktĂłw do koĂąca ! ... Temat "na temat" ... Przez chwilĂŞ nie mogÂłem siĂŞ zorientowaĂŚ czy masz lakierowane puszki i poszedÂłeÂś "na bogato", czy raczej jak wszyscy do tej pory ... tylko tania drukowana etykieta ? ... Obstawiam jednak Âże to tania etykieta max trzy kolory w offsecie.

ÂŁatwo zedrzeĂŚ i zrobiĂŚ nowy produkt jak coÂś marketingowo nie wypali co ? ^^ Zero ryzyka jak siĂŞ okaÂże, Âże zachwyt opadÂły, a wady wylazÂły ? ^^

Na koniec dodam kolego, ¿e moje odpowiedzi nie maj¹ byÌ œmieszne, ani ¿artobliwe ... tylko rzetelne ... i znaczenie tego s³ówka sprawdŸ sobie w s³owniczku bo ten twój temat testowy ma ju¿ kilka stron i nie ma TU jak na razie niczego na temat formalnej strony tego produktu ... tzn ... odpowiedzi na proœciutkie pytanko ... KTO odpowiada za reklamacje i wady tego towaru jak siê takie pojawi¹ i ujawni¹ ... Panie Prawniku ?

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-30, 23:09   

PROJEKTER napisał/a:
KTO odpowiada za reklamacje i wady tego towaru jak siĂŞ takie pojawiÂą i ujawniÂą ... Panie Prawniku ?

Ja , Panie Robercie .
A jeÂśli przeÂśledziÂłbyÂś posty to na pewno znalazÂłbyÂś informacjĂŞ o producencie marki POLYKAR - bardzo mnie zabolaÂło Twoje stwierdzenie
"pociÂągnijmy temat twoich przebojowych produktĂłw do koĂąca ! ... Temat "na temat" ... Przez chwilĂŞ nie mogÂłem siĂŞ zorientowaĂŚ czy masz lakierowane puszki i poszedÂłeÂś "na bogato", czy raczej jak wszyscy do tej pory ... tylko tania drukowana etykiety ? ... Obstawiam Âże jednak Âże tania tandetne etykieta" .

Mylisz siĂŞ Czesiu ...a dlaczego Czesiu ? tak mi siĂŞ jakoÂś napisaÂło Misiu ....

PS. Na Twoje inwektywy w moim kierunku odpowiem jutro jeœli pozwolisz . Rodzina wzywa do spania , a i z dzieÌmi trzeba siê od rana zaj¹Ì . Pozdrawiam , Czesiu - Misiu .

PROJEKTER
Wysłany: 2012-03-31, 00:02   
0
UP DOWN

Przepraszam Âże chwilĂŞ to trwaÂło ... ale staram siĂŞ na razie traktowaĂŚ Pan powaÂżnie ... wiĂŞc czwarty raz przejrzaÂłem cztery strony tego konkretnego tematu i niestety nie znalazÂłem jasnej i precyzyjnje informacji kto jest producentem wyrobĂłw sygnowanych nazwÂą Polykar ? ... tak na marginesie zamiast odsyÂłaĂŚ mnie do wertowania tych postĂłw wystarczyÂło to napisaĂŚ ;) SprawdziÂłem ... i nie ma !

... ale Âżeby nie byÂło Âże siĂŞ czepiam ... sprawdziÂłem teÂż w google i po za allegro nie ma za wiele na temat pomaraĂączowej alternatywy tzn z konkretĂłw nie ma nic ;)

Z pewnoœci¹ Pana g³owa jest bardzo cenna i zauwa¿y³em, ¿e rêczy Pan ni¹ za jakoœÌ tych produktów, ale w biznesie niestety wa¿niejsze s¹ konkrety finansowe. Wpis do ewidencji dzia³alnoœci gospodarczej to jednak niezbyt twarda gwarancja zwrotu kosztów za szkody wywo³ane przez wadliwe produkty. Tak wiem oczywiœcie, ¿e s¹ one doskona³e ... Teraz ! ... ale wpadki zdarzaj¹ siê nawet najlepszym koncernom.

Dlatego spytaÂłem o to kto za te produkty odpowiada. Wiemy juÂż Âże Pan tego nie produkuje tylko firmuje wÂłasnym logo. To powszechna dziÂś praktyka. .... ale niestety zaufania do produktu raczej nie da siĂŞ oprzeĂŚ o zabawĂŞ w kotka i myszkĂŞ.

Dlatego postawiĂŞ pytanie szerzej ... Czy ktĂłryÂś z panĂłw testerĂłw moÂże umieÂściĂŚ w tym temacie nazwĂŞ i adres producenta tych wyrobĂłw ? Pierwsza strona Karty Charakterystyki i BezpieczeĂąstwa Preparatu Chemicznego ... pkt 1.

Czy Pan zdaje sobie sprawê, ¿e obecnie to wygl¹da tak ... POLYKAR to firma handlowa z Rzeszowa ( adres niech sobie ju¿ ka¿dy namierza sam ) . Dzia³a na podstawie Wpis do Ewidencji i to dopiero kilka lat ... Oferuje produkty, których nie produkuje wiêc te¿ za nie nie odpowiada, a g³ównym Ÿród³em dystrybucji na ternie kraju jest allegro i jak wnioskuje kilka sklepów w po³udniowej czêœci Polski.

TrochĂŞ maÂło spektakularne czynniki Âżeby oprzeĂŚ o te produkty renomĂŞ wÂłasnego warztatu i wieloletniÂą opiniĂŞ o jakoÂści Âświadczonych w nim usÂług ;) . Do tego przyjrzaÂłem siĂŞ niestety tylko foto tych opakowaĂą i moÂże nie zauwaÂżyÂłem ... wiĂŞc poproszĂŞ kolego @Polykar o odwiedÂź na proste pytanie

Czy te produkty s¹ zgodne z wymogami rozporz¹dzenia Rozporz¹dzenie Ministra Gospodarki z dnia 16 stycznia 2007 r. Dz.U. 2007 nr 11 poz. 72, a co za tym idzie tak¿e pozosta³ymi aktami prawnymi min. okreœlaj¹cymi zawartoœÌ etykiet dla takich wyrobów ? .... etykiet obowi¹zuj¹cych po 01 stycznia 2010 roku.

Po "lakierniczemu" pytajÂąc .... ZamknÂą mi zakÂład jak znajdÂą te opakowania ? ... Czy mogĂŞ spaĂŚ spokojnie ? ... i proszĂŞ o rzetelne konkrety bo to, Âże kilka tysiĂŞcy lakierni uÂżywa tych produktĂłw od wielu lat ... to jest akurat Âżaden argument w takcie kontroli WIOÂŚ ;) .

a Czesiu ... bo ma Pan napisy po czesku na swoich etykietkach ( sarkastyczny Âżarcik ^^ )

[ Dodano: 2012-03-31, 00:21 ]
PROSZÊ NIE DZIELIÆ TEMATÓW NA KAWA£KI JAK DOCIEKLIWE PYTANIA NA TEMAT PRODUKTU I JEGO FORMALNEJ OPRAWY STAJ¡ SIÊ NIEWYGODNE !!!

Kolego @Polykar ... twoi testerzy zrobili ci "niedÂźwiedziÂą przysÂługĂŞ" ... jedno klik i z dobrych intencji wyszÂło na to Âże POLYKAR to szwindel :cool:

W temacie o niczym taka pogaducha ma taki sam sens jak pisanie kredom na Âścianach ^^ .

Nokia 
Wysłany: 2012-03-31, 00:06   
0
UP DOWN
:)

Na WYDZIELONE posty zapraszam tutaj

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=6034

PROJEKTER
Wysłany: 2012-03-31, 00:10   
0
UP DOWN

Panowie [...] jego maĂŚ MODERATORZY !!! Nie kasujcie postĂłw jak pytam o formalnÂą stronĂŞ tego testowanego produktu ... Teraz przez wasze wygÂłupy wychodzi na to Âże to nie towar tylko jakiÂś szwindel i to na maksa pokrĂŞcony :spoko: O to wam chodzi ?

Jak kolega @Polykar potrafi odpowiedzieĂŚ na konkretne pytania to niech na nie odpowie ... !

Bo jak sami rozumiecie ... miesiÂącami bĂŞdziecie czytaĂŚ to tu to tam mojÂą wersjĂŞ prawdy na tema Polykar skoro za puszkĂŞ farby za darmo teraz postanowiliÂście wyciszaĂŚ trudne pytania ^^

[ Dodano: 2012-03-31, 00:13 ]
Nokia napisał/a:
Na WYDZIELONE posty zapraszam tutaj

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=6034

Z jakiego powodu sÂą WYDZIELONE ? O CO WAM CHODZI ? sterujemy niewygodnymi faktami ? Temat jest PRODUKTY POLYKAR .... i powinien zawieraĂŚ wszystkie informacje o tych produktach.

Siekiera
Wysłany: 2012-03-31, 00:22   
0
UP DOWN

Kolego @Projekter nie to ¿e chcê broniÌ Polykara, tylko tak ogólnie chcia³em ciê zapytaÌ dlaczego tak naje¿d¿asz na "w³asne marki"? Przecie¿ APP o którym niedawno rozmawialiœmy równie¿ nie produkuje i nie chwali siê te¿ producentem a stawia³eœ ich ostatnio za wzór. Czym oni siê ró¿ni¹ od marek typu "Auto Putz" itp - tylko d³u¿sz¹ histori¹ i mo¿e zasobnoœci¹ portfela.

JeŸdzisz na targi do Frankfurtu to zapewne przypominasz sobie dwa chyba najwiêksze stoiska w pawilonie lakierniczym. To marki Makra i 4CR. Obie marki nie s¹ markami producentów a jedynie dystrybutorów i jakoœ nikt nie zarzuca im ¿e tego nie s¹ producentami. Maj¹ uznanie na wybrednym rynku niemieckim a i próbuj¹ w innych krajach. Dlaczego polskie firmy nie mog¹ tego robiÌ? Wiadomo ¿e musz¹ spe³niÌ ró¿ne formalnoœci typu karta bezpieczeùstwa czy odpowiednie opisy puszek ale jak to zrobi¹ to w œwietle prawa odpowiadaj¹ za produkt wprowadzany do obrotu. Jak im wyjdzie to OK a jak siê noga podwinie to ich strata. Wiele firm na œwiecie w ró¿nych bran¿ach tak funkcjonuje a ty to dyskredytujesz. Ja te¿ nie lubiê niektórych firm ale nie dlatego ¿e maj¹ w³asne marki tylko np. za sposób dzia³ania, politykê cenow¹, s³ab¹ obs³ugê itp i wcale siê nie dziwiê jak kolejne firmy tak postêpuj¹ bo to jest obrona przed koncernami.
WeÂź takÂą SatĂŞ. PrzecieÂż normalna mieszalnia bez ukÂładĂłw nie ma szans pohandlowaĂŚ tymi pistoletami wiĂŞc szuka siĂŞ czegoÂś innego. Proste.

[ Dodano: 2012-03-31, 00:27 ]
PROJEKTER napisał/a:
Z jakiego powodu sÂą WYDZIELONE ? O CO WAM CHODZI ? sterujemy niewygodnymi faktami ? Temat jest PRODUKTY POLYKAR .... i powinien zawieraĂŚ wszystkie informacje o tych produktach.

No dobrze mĂłwi. Jak nie ma wycieczek osobistych to nie moÂżna kasowaĂŚ, dzieliĂŚ bo to jest forum i kaÂżdy tu moÂże pisaĂŚ gdzie mu siĂŞ chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A je¿eli s¹ to mo¿na przecie¿ w danym poœcie usun¹Ì tylko to co narusza czyj¹œ godnoœÌ osobist¹. Kolega @Polykar wchodz¹c w taki uk³ad musia³ siê z tym liczyÌ ¿e pojawia siê g³osy przeciwne.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-03-31, 00:40   
0
UP DOWN

Nie za wzór tylko tylko za przyk³ad firmy która siê bardzo szybko rozwinê³a do poziomu jednego z najwa¿niejszych graczy na rynku. Tak jest i raczej trudno temu zaprzeczaÌ bez wzglêdu na sympatie, czy antypatie. Nigdy nie ukrywa³em ze wolê wspó³pracowaÌ z du¿ymi stabilnymi i znanymi firmami. APP wyczerpuje ten schemat i by³oby mi mi³o zostaÌ ich partnerem przy projektowaniu i budowie lakierni. To oczywista oczywistoœÌ.

"WÂłasne marki" kolego @siekiera to pole minowe. Tu nie ma zasad. ÂŻadnych. Dlatego jak siĂŞ na rynku pojawia nowy produkt, lub narzĂŞdzie ktĂłre wychodzi po za regionalnÂą sprzedaÂż to po za opowiastkami dobrze jest mieĂŚ wÂłasne zdanie na temat takiego produktu.

Polykar zaproponowa³ test ... OK. Co to daje ? Jaka jest gwarancja ¿e ka¿da kolejna partia produktu utrzyma te same parametry ... czyja gwarancja jak to marka w³asna ? Zastanów siê sam ile pu³apek sztuczek i przekrêtów mo¿na zrobiÌ maj¹c w³asn¹ markê ? ... i raczej dobre imiê, honor i uczciwoœÌ handlowa nikogo nie powstrzyma przed takimi wa³kami.

Czytasz test Polykar ? ... Ja przeczyta³em ... i poszpera³em i podzwoni³em i niestety mam wiêcej uwag krytycznych ni¿ pochlebnych ... dlatego siê czepiam ? ;) ... te¿ dlatego ¿e wiele e aspektów jest dla mnie nie jasnych ... a to czy podk³ad schnie, czy nie schnie, a kit szpachlowy siê dobrze szlifuje to w tym przypadku nie ma znaczenia. Dziœ jest tak jutro mo¿e bêdzie inaczej ... chyba ¿e dowiem siê doœÌ ¿eby zmieniÌ zadnie z negatywnego na pozytywne np ¿e to wyroby znanej i cenionej marki tylko w doskonalej ofercie cenowej tak jak produkty dyskontowe znanych i cenionych producentów. Co w tym dziwnego ¿e chcê to wiedzieÌ ? ... i dlaczego to niby jest taka tajemnica skoro to oczywista oczywistoœÌ ¿e Polykar tego nie produkuje tylko drukuje etykietki ?

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 09:18   

PROJEKTER napisał/a:
... ale Âżeby nie byÂło Âże siĂŞ czepiam ... sprawdziÂłem teÂż w google i po za allegro nie ma za wiele na temat pomaraĂączowej alternatywy tzn z konkretĂłw nie ma nic ;)

Niestety od trzech miesiĂŞcy nie mogĂŞ siĂŞ doprosiĂŚ firmy z Kielc o skoĂączenie prac nad stronÂą internetowÂą . WpÂłaciÂłem nieopatrznie zaliczkĂŞ i obawiam siĂŞ , Âże po zmianie wykonawcy juÂż ona do mnie nie wrĂłci ...

PROJEKTER napisał/a:
Wpis do ewidencji dziaÂłalnoÂści gospodarczej to jednak niezbyt twarda gwarancja zwrotu kosztĂłw za szkody wywoÂłane przez wadliwe produkty.

Jakie zabezpieczenie Pan proponuje ??? Za jakoœÌ produktu odpowiada sprzedawca na zasadach opisanych w kodeksie cywilnym - to chyba Pan wie ?

PROJEKTER napisał/a:
Czy ktĂłryÂś z panĂłw testerĂłw moÂże umieÂściĂŚ w tym temacie nazwĂŞ i adres producenta tych wyrobĂłw ? Pierwsza strona Karty Charakterystyki i BezpieczeĂąstwa Preparatu Chemicznego ... pkt 1.

OczywiÂście , Âże mogĂŞ to zrobiĂŚ , obroĂąco skrzywdzonych i uciÂśnionych - tylko zadaj sobie pytanie : w jakim celu ? Osoby , ktĂłre testowaÂły produkty marki POLYKAR oraz Ci , ktĂłrzy je kupili otrzymali komplet kart na pÂłytach CD lub bezpoÂśrednio na e-mail

PROJEKTER napisał/a:
Oferuje produkty, ktĂłrych nie produkuje wiĂŞc teÂż za nie nie odpowiada

Ty sie chyba lekko min¹³ Pan z prawd¹ ...

PROJEKTER napisał/a:
Czy te produkty s¹ zgodne z wymogami rozporz¹dzenia Rozporz¹dzenie Ministra Gospodarki z dnia 16 stycznia 2007 r. Dz.U. 2007 nr 11 poz. 72, a co za tym idzie tak¿e pozosta³ymi aktami prawnymi min. okreœlaj¹cymi zawartoœÌ etykiet dla takich wyrobów ? .... etykiet obowi¹zuj¹cych po 01 stycznia 2010 roku.

Tak

PROJEKTER napisał/a:
to jest akurat Âżaden argument w takcie kontroli WIOÂŚ ;) .

zakÂładu nie zamknÂą , spaĂŚ mozna spokojnie , a z kontrolÂą to daÂł Pan z grubej rury !
PROJEKTER napisał/a:
Kolego @Polykar ... twoi testerzy zrobili ci "niedÂźwiedziÂą przysÂługĂŞ" ... jedno klik i z dobrych intencji wyszÂło na to Âże POLYKAR to szwindel :cool:

I znĂłw bezpodstawnie mnie obraÂżasz . PamiĂŞtaj , Âże stawianie drugiej osoby w zÂłym Âświetle , zarzucanie jej kÂłamstwa i oszustwa jest w tym kraju zabronione . Napisz jeszcze raz , Âże jestem oszustem to podejmĂŞ inne kroki abyÂś na wÂłasnej skĂłrze mĂłgÂł siĂŞ przekonaĂŚ , Âże taki nadĂŞty balon jak rĂłwnieÂż podpada pod polskie prawo .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 10:04   

PROJEKTER napisał/a:
Jaka jest gwarancja Âże kaÂżda kolejna partia produktu utrzyma te same parametry ...

Producent utrzymuje stale najwyÂższe normy jakoÂściowe

PROJEKTER napisał/a:
czyja gwarancja jak to marka wÂłasna ?

Nie jest to marka wÂłasna , nazwa POLYKAR jest zastrzeÂżonym znakiem towarowym producenta . DostaÂłem zezwolenie aby jej uÂżyĂŚ jako nazwy swojej firmy z dodatkiem liter "pl"

PROJEKTER napisał/a:
Ja przeczytaÂłem ... i poszperaÂłem i podzwoniÂłem

I czego siĂŞ dowiedziaÂłeÂś ???

PROJEKTER napisał/a:
chyba ¿e dowiem siê doœÌ ¿eby zmieniÌ zadnie z negatywnego na pozytywne np ¿e to wyroby znanej i cenionej marki tylko w doskonalej ofercie cenowej tak jak produkty dyskontowe znanych i cenionych producentów.

A dlaczego mam CiĂŞ obÂłaskawiaĂŚ podajÂąc Ci te dane . Nie jesteÂś , jak to mawiajÂą biznesmeni , moim targetem :rotfl:
Ale jak tak koniecznie chcesz wiedzieÌ - nie s¹ to wyroby dyskontowe znanej i cenionej marki ( co masz na myœli pisz¹c - znana i ceniona ? Czy iloœÌ kasy wy³o¿on¹ przez koncerny na promocjê marki ? ) .

PROJEKTER napisał/a:
i dlaczego to niby jest taka tajemnica skoro to oczywista oczywistoœÌ ¿e Polykar tego nie produkuje tylko drukuje etykietki ?

I za to stwierdzenie powinieneÂś dostaĂŚ klapsa w buziĂŞ . MoÂże twoje przeroÂśniĂŞte ego wrĂłci do normalnych rozmiarĂłw i wtedy zrozumiesz kolego , Âże publiczne zarzucanie komukolwiek kÂłamstwa podlega ochronie prawnej . ChoĂŚ tak po namyÂśle stwierdzam , Âże troszkĂŞ w tym nawale pomĂłwieĂą i oszczerstw prawdy jest :
POLYKAR tego nie produkuje !!! PisaÂłem Ci juÂż kolego niesympatyczny , Âże POLYKAR to zastrzeÂżony znak towarowy . Firma , ktĂłra produkuje materiaÂły sygnowane markÂą POLYKAR nazywa siĂŞ zupeÂłnie inaczej .

I na koniec jeszcze jedno . Zarzuci³eœ mi , ¿e wymagam od osób , które otrzyma³y do testów produkty POLYKAR zamieszczania wy³¹cznie pozytywnych opinii . Tutaj jest cytat :
"... ale Ty kolego o tym doskonale wiesz bo po twoich naciskach na tych co testowali i krytykowali te produkty, widaĂŚ Âże nie Âżyczysz sobie krytyki ..."
To kÂłamstwo , ktĂłre obraÂża nie tylko mnie ale wszystkich testujÂących . Zarzucasz mi jakiÂś spisek ? twierdzisz , Âże to wszystko farsa ? Mam nadziejĂŞ , Âże pomĂłwieni lakiernicy sami Ci wyjaÂśniÂą jak bardzo sie mylisz ...

Mart-Dent
Wysłany: 2012-03-31, 15:28   
0
UP DOWN

Nie Âładnie Âże @PROJEKTER zostaÂł zablokowany, bo nikogo aÂż tak bardzo nie obraziÂł. Ale co do samego szukania co i jak o firmie polycar to 3sek i http://cms.bkp.cz/

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 15:39   

Mart-Dent napisał/a:
Nie Âładnie Âże @PROJEKTER zostaÂł zablokowany, bo nikogo aÂż tak bardzo nie obraziÂł. Ale co do samego szukania co i jak o firmie polycar to 3sek i http://cms.bkp.cz/

Nareszcie !!! Wystarczy tylko odrobina chĂŞci :spoko:
Co do blokady uÂżytkownika - podejrzewam , Âże to jeszcze bardziej go rozwÂścieczy :help:
A co do obra¿enia - PROJEKTER obrazi³ nie tylko mnie oskar¿aj¹c o k³amstwo i oszustwo ale tak¿e lakierników testuj¹cych produkty pos¹dzaj¹c ich o zmowê ze mn¹ w celu zamieszczania wy³¹cznie pozytywnych opinii .
I jeszcze jedno - nie ma firmy POLYKAR , jest marka POLYKAR . Firmy to : BKP A.S.oraz POLYKAR.PL .

gugun 
Wysłany: 2012-03-31, 15:45   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
A co do obra¿enia - PROJEKTER obrazi³ nie tylko mnie oskar¿aj¹c o k³amstwo i oszustwo ale tak¿e lakierników testuj¹cych produkty pos¹dzaj¹c ich o zmowê ze mn¹ w celu zamieszczania wy³¹cznie pozytywnych opinii .
dokladnie.z du.. wyjete fakty pisane celem... mozna sobie wiele mysle dopisaĂŚ....a wszystko z powodu glupiego orta ;) mysle ze przyda sie Robertowi maly odpoczynek od forum.

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 18:14   

Drodzy forumowicze , chcia³bym wyjasniÌ jak ta ca³a afera wygl¹da z mojego punktu widzenia . Zaczê³o siê od poprawienia na forum b³êdu ( stylistycznego lub ortograficznego ) jaki pope³ni³ u¿ytkownik PROJEKTER . Nie by³o moim zamiarem jego obra¿enie lub zdyskredytowanie w oczach forumowiczów . Po prostu - niewinny post . PóŸniej kolega Lakdoctor napisa³ coœ o problemach medycznych ;) u¿ytkownika PROJEKTER , do których w/w siê odniós³ . Forumowicz Lakdoctor nie odpowiedzia³ - wiêc z szacunkiem , bez obra¿ania nikogo odnios³em siê ja . I posz³o ... Pan Robert zacz¹³ atakowaÌ mnie personalnie sugeruj¹c mi k³amstwa i oszustwa ( chodzi³o o firmê BKP - producenta marki POLYKAR i POLYTMEL ) . Zarzuca³ mi np. , tu cytujê :

"IdĂŞ z tobÂą kolego o zakÂład, Âże od dziÂś za rok, max dwa lata, nikt nie bĂŞdzie pamiĂŞtaÂł o nazwie Polykar .... wiesz dlaczego ? .... Bo masz Âśmieszne amatorskie logo ..."

"tzn. kolejne Âśmieszne amatorskie logo ... bo produkt jak to produkt ;) ... Ten sam producent dalej bĂŞdzie go robiÂł i rozlewaÂł w nowe puszeczki z nowym logo w zaleÂżnoÂści od tego co tam za nazwa przyjdzie komu do gÂłowy wieczorem przy piweczku ... i taki to jest teraz ten rzekomo doskonalej jakoÂści produkt Polykar ... DziÂś jest ... jutro go nie ma ... ^^ . "

"Szkoda, Âże tego nie napisaÂłeÂś na samym poczÂątku tego tematu o testowaniu czegoÂś tam bo teraz nikt z testerĂłw i tak nie wie z ktĂłrej to maÂłej, czy duÂżej fabryczki pochodzi ten kit wypeÂłniacz, czy lakier bezbarwny ..."

"GÂłupio jednak Âże zamiast od samego poczÂątku napisaĂŚ coÂś konkretnego o wytwĂłrcy to jak kiepski handlarz z lat 90 ubiegÂłego wieku oferujesz samo ... logo."

"Teraz to pajacowanie, a nie testowanie wyrobu, jak za chwilĂŞ ktoÂś inny dostarczy innym albo tym samym forumowiczom do testĂłw dokÂładnie te same produkty w niebieskich opakowaniach z nazwÂą "KIT MISIA PUCHATKA" ^^ ."

Ale to na pewno juÂż czytaliÂście ... Firma , ktĂłrej produkty staram siĂŞ wprowadziĂŚ na duÂży polski rynek ma ugruntowanÂą pozycjĂŞ . Eksportuje je do Rosji , Niemiec , na LitwĂŞ , ÂŁotwĂŞ , WĂŞgry no i chce zaprezentowaĂŚ je w Polsce . Czy to Âźle ? Czy to aÂż takie wg PROJEKTERA faux-pas ? Dlaczego mnie obraÂża , dlaczego mam siĂŞ tÂłumaczyĂŚ przed nim co to jest , czy ma wymagane certyfikaty , czy speÂłnia normy VOC ?
Drogi Panie Robercie , po przeczytaniu Pana postĂłw jestem naprawdĂŞ pod wraÂżeniem Pana wiedzy i umiejĂŞtnoÂści . Jednak przekazywanie ich forumowiczom powinno byĂŚ pozbawione chamstwa i agresji .

I dalej cytujĂŞ :

"... pociÂągnijmy temat twoich przebojowych produktĂłw do koĂąca ! ... Temat "na temat" ... Przez chwilĂŞ nie mogÂłem siĂŞ zorientowaĂŚ czy masz lakierowane puszki i poszedÂłeÂś "na bogato", czy raczej jak wszyscy do tej pory ... tylko tania drukowana etykieta ? ... Obstawiam jednak Âże to tania etykieta max trzy kolory w offsecie.

"ÂŁatwo zedrzeĂŚ i zrobiĂŚ nowy produkt jak coÂś marketingowo nie wypali co ? ^^ Zero ryzyka jak siĂŞ okaÂże, Âże zachwyt opadÂły, a wady wylazÂły ? ^^ "

Po co to ? Jak chciaÂł Pan informacjĂŞ o produktach wystarczyÂło tylko napisaĂŚ na PW lub maila . Na pewno otrzymaÂłby Pan wszystkie informacje ....
Co ma tutaj za znaczenie etykieta ? Liczy siĂŞ to co jest w Âśrodku ... DuÂże koncerny mogÂą pozwoliĂŚ sobie na piĂŞkne puszki , poniewaÂż zdzierajÂą masakrycznÂą kasĂŞ od tych , ktĂłrzy wyroby tych koncernĂłw kupujÂą . WydajÂą ogromne pieniÂądze na reklamĂŞ - przecieÂż w ostatecznym rozrachunku muszÂą je odzyskaĂŚ . NieprawdaÂż ? A w Âśrodku .... w puszeczce...to samo co dostaĂŚ moÂżna za poÂłowĂŞ ceny od producenta mniejszego ale wiarygodnego .
Czy jak kupuje Pan jakieœ artyku³y spo¿ywcze zwraca Pan uwagê na sk³ad czy na logo ? Ja jestem praktyczny , wolê wydaÌ mniej pieni¹¿ków a kupiÌ dok³adnie ten sam produkt , który kosztuje dwa razy mniej . Mo¿e pan jest snobem ? To przepraszam , tacy te¿ s¹ potrzebni bo drodzy producenci nie mieliby czego szukaÌ na rynku ...

Rozpisa³em siê , mo¿e za d³ugo , ale nie wytrzyma³em . Mam ju¿ swoje lata ( kto zna to wie ) , nigdy nie by³em agresywny wobec nikogo ( mo¿e jakiœ chory jestem ? ) - z wyj¹tkiem obrony mojej Rodziny ( to priorytet ) . Ale takiego chamstwa jakie zaprezentowa³ Pan , Panie Robercie - nie zniosê . Dlatego lojalnie uprzedzam Pana - jeszcze jedno oszczerstwo na mój temat a sprawa zakoùczy siê przed s¹dem . Liczê , ¿e po skoùczeniu przymusowej pauzy na forum otrzymam od Pana przynajmniej prywatn¹ wiadomoœÌ z przeprosinami .
Pozdrawiam wszystkich ,
BogusÂław Sikora

baqo 
Wysłany: 2012-03-31, 18:31   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL, myslaÂłes Âże przeprowadzajÂąc tu reklame swojego nowego produktu bĂŞdziesz zbieraÂł same pozytywy . Sam nie wiem co to jest Polykar.pl ,bo Âżadnych informacji faktycznie nie ma i w Âżyciu na oczy nie widziaÂłem ,a tu prĂłbujesz usadzic kogos z wieloletnia praktyka i wielka wiedzÂą .

Takich jak Polykar jest wiele ,ale takich jak Projekter jest jeden .
ÂŻycze powodzenia we wbijaniu sie w i tak juz bardzo ciasny rynek lakierniczy .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 18:37   

baqo napisał/a:
POLYKAR.PL, myslaÂłes Âże przeprowadzajÂąc tu reklame swojego nowego produktu bĂŞdziesz zbieraÂł same pozytywy . Sam nie wiem co to jest Polykar.pl ,bo Âżadnych informacji faktycznie nie ma i w Âżyciu na oczy nie widziaÂłem ,a tu prĂłbujesz usadzic kogos z wieloletnia praktyka i wielka wiedzÂą .

Takich jak Polykar jest wiele ,ale takich jak Projekter jest jeden .
ÂŻycze powodzenia we wbijaniu sie w i tak juz bardzo ciasny rynek lakierniczy .

Ale¿ na same pozytywy nie liczy³em . Ale to nie o to chodzi - zauwa¿ drogi kolego , ¿e tu chodzi o wiarygodnoœÌ firmy i marki . PROJEKTER przed zasiêgniêciem informacji u Ÿród³a - czyli u mnie - zacz¹³ mnie pomawiaÌ , dyskredytowaÌ w oczach innych nie wiedz¹c nic o firmie ani o produkcie . That's not fair - to nie w porz¹dku .

A co PROJEKTERA - napisaÂłem przecieÂż , Âże podziwiam jego wiedzĂŞ , chylĂŞ czoÂła przed umiejĂŞtnoÂściami , tylko niech je , na rany boskie , potrafi kulturalnie przekazaĂŚ .
A jeÂśli forumowiczu chcesz zapoznaĂŚ siĂŞ przynajmniej z cennikiem POLYKAR proszĂŞ o PW lub maila . Strona producenta to : www.bkp.cz

PS. Czytaj¹c Twój post zauwa¿y³em , ¿e jesteœ monoteistyczny . Tylko przyklasn¹Ì :spoko:

baqo 
Wysłany: 2012-03-31, 18:50   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
PS. Czytaj¹c Twój post zauwa¿y³em , ¿e jesteœ monoteistyczny . Tylko przyklasn¹Ì :spoko:
Sprawy jakiego szpachlu uÂżyĂŚ ,podkÂładu czy lakieru to bÂłahostka podczas udzielania porad ,ale w momencie kiedy zapuka PIP ,Sanepid czy Ochrana Srodowiska ,albo i jeszcze Inspektor Budowlany ,wtedy znajdÂź kogoÂś do porady...
Ciekawe do kogo zapukacie???
Obecnie nie mam Âżadnych problemĂłw zwiÂązanych z lakierowaniem ,ale sa jeszcze inne sprawy za ktĂłre tej osobie jestem wdziĂŞczny .
Wielu garaÂżowcĂłw jeszcze doceni tego czÂłowieka ,a pĂłki co kto sie nie zna niech rĂŞka boska ma go w opiece ,bo wszystko jest dobrze do czasu ,a kto nie wierzy niech uwierzy ba sam byÂłem zaskoczony

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-03-31, 18:56   

baqo napisał/a:
POLYKAR.PL napisał/a:
Sprawy jakiego szpachlu uÂżyĂŚ ,podkÂładu czy lakieru to bÂłahostka podczas udzielania porad ,ale w momencie kiedy zapuka PIP ,Sanepid czy Ochrana Srodowiska ,albo i jeszcze Inspektor Budowlany ,wtedy znajdÂź kogoÂś do porady...
Obecnie nie mam Âżadnych problemĂłw zwiÂązanych z lakierowaniem ,ale sa jeszcze inne sprawy za ktĂłre tej osobie jestem wdziĂŞczny .
Wielu garaÂżowcĂłw jeszcze doceni tego czÂłowieka ,a pĂłki co kto sie nie zna niech rĂŞka boska ma go w opiece ,bo wszystko jest dobrze do czasu ,a kto nie wierzy niech uwierzy ba sam byÂłem zaskoczony

Ale to juÂż post personalnie nie do mnie . Tak jak pisaÂłem ceniĂŞ Pana Roberta za porady jakie umieszcza na forum , sÂą fachowe i widaĂŚ , Âże czÂłowiek ma wiedzĂŞ - ale nie odnosisz siĂŞ kolego do tego co zawarÂł w postach skierowanych przeciwko mnie i firmie , ktĂłrÂą reprezentujĂŞ .

Na marginesie , ten post odbiega troszkĂŞ od tematu - POLYKAR TESTY - a zmierza w kierunku PROJEKTER - jesteÂś wielki ! Nie przeczĂŞ , Âże w swoim fachu jest jak juÂż wielokrotnie pisaÂłem , ale sposĂłb odnoszenia siĂŞ do innych pozostawia wiele do Âżyczenia ;)

Nokia 
Wysłany: 2012-03-31, 19:24   
0
UP DOWN
:)

baqo napisał/a:
POLYKAR.PL napisał/a:

A to temat na wypowiedzi o tym jakim specialista jest Robert czy temat na wpowiedzi o produktach polykara ? JeÂżeli chcesz o tym podyskutowaĂŚ wal smiaÂło temat w ot :)
Jezeli macie cos sobie jeszcze do powiedzenia zapraszam na PW

A wiec przypominam Produkty POLYKAR - testy <--- i tego sie trzymajcie.

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-01, 01:38   
0
UP DOWN

Z mojej strony powiem Âże Roberta fantazja poniosÂła uwaÂżajÂąc Âże za puszkĂŞ szpachlu moÂżna na mnie wymusiĂŚ pozytywne pisanie o produktach poddanych do testĂłw.
Testy to s¹ bardziej wizualizacje oferowanych produktów wraz z opiniami lakierników o ich odczuciach przy zmianie materia³ów i porównywanie jakie mog¹ (mo¿emy ) opisac na forum.
Mi pasujÂą dwie rzeczy.
JakoœÌ tych materia³ów i ich cena (jesli liczymy na naszego kolegê Bogutka) dziêki ominiêciu poœredników.
WyobraÂźcie sobie ile naprawde kosztuje materiaÂł w lokalnych mieszalniach jesli odliczymy poÂśrednikĂłw po drodze.
Jak¹ jakoœÌ ma tak naprawdê?

Polykar wygrywa w tym momencie na forum i jest nr1 a jak to siĂŞ ma w normalnym cyklu dystrybucji???
To juÂż nie moja dziaÂłka.

Robert... có¿, cz³owiek demolka.
ZaszkodziĂŚ potrafi tak samo jak gĂłw,no owinÂąc w zÂłoty papierek i drogo sprzedac, tez potrafi.

Dla mnie taki atak tylko pomóg³ w promocji tych materia³ów, bo ten atak to wynik realnego zagro¿enia dla du¿ych graczy na rynku materia³ów lakierniczych , gdzie kit wciskany do puszek mo¿e nie jest az tak dobry i wiêkszoœÌ jego ceny to zwyk³y marketing.
Dodam Âże technologicznie prawidÂłowym jest praca na jednym systemie jak nasz testowany (taki przykÂład).
Wiêc gdzie tu zgodnoœÌ w przypadku app gdzie ka¿dy materia³ z innego miejsca jest lepiony w logo app.
To tylko taki przykÂład, bo Robert go zapodaÂł jako pierwszy.
Dla mnie ten atak to bzdura i osobista niecheÌ do Bogutka, który pokaza³ Robertowi jego braki edukacyjne i na dodatek nie pozwoli³ sie zastraszyÌ, samemu skutecznie gro¿¹c spraw¹ za oszczerstwa.

ZnĂłw sie rozpisaÂłem>?
Sory.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-04-10, 20:14   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
Rozpisa³em siê , mo¿e za d³ugo , ale nie wytrzyma³em . Mam ju¿ swoje lata ( kto zna to wie ) , nigdy nie by³em agresywny wobec nikogo ( mo¿e jakiœ chory jestem ? ) - z wyj¹tkiem obrony mojej Rodziny ( to priorytet ) . Ale takiego chamstwa jakie zaprezentowa³ Pan , Panie Robercie - nie zniosê . Dlatego lojalnie uprzedzam Pana - jeszcze jedno oszczerstwo na mój temat a sprawa zakoùczy siê przed s¹dem . Liczê , ¿e po skoùczeniu przymusowej pauzy na forum otrzymam od Pana przynajmniej prywatn¹ wiadomoœÌ z przeprosinami .
Pozdrawiam wszystkich , BogusÂław Sikora[/b]

Panie BogusÂławie Sikora moja przymusowa pauza na forum ... czyli nazwijmy sprawĂŞ po imieniu ... zakneblowanie mnie na tydzieĂą Âżeby uciszyĂŚ kÂłopotliwe pytania ... wÂłaÂśnie siĂŞ skoĂączyÂło.

Nie mam zamiaru wszczynaÌ z Panem pyskówki w internecie bo to to guzik daje. Chcia³bym jednak ¿eby Pan zawsze pamiêta³ o tym ¿e jak produkty Polykar oka¿¹ siê moim subiektywnym zdaniem totaln¹ lip¹, a mówi¹c jêzykiem warsztatowym bêd¹ "gó wniane" ... to ¿eby Pan spuch³ i siê nad¹³ .... to nie istniej taka mo¿liwoœÌ ¿ebym siê zamkn¹³ i powstrzyma³ przed ich krytyk¹. Tak¿e krytyk¹ Pana ... osobiœcie jako importera za styl lub sposób funkcjonowania na rynku Polskim. Produktów za ich jakoœÌ, oprawy prawnej i formalnej tej oferty za dziury i nie jasnoœci jakie tu wysz³y na jaw.

Raczej drogi Panie nie powstrzymaj± mnie przed krytyk± Pan produktów i firmy pochwalne opinie osób które po otrzymaniu od Pan darmowego prezentu realizowa³y nim dzia³ania komercyjne ( us³ugi naprawy samochodów ) i wypowiadaj± siê za to pochlebnie, bo to prosta forma ³apówki ... powtórzê mo¿e dla potrzeb pozwu przeciw mnie .... £APÓWKI podszytej zmow± drogi Panie co umieszczone na publicznym forum jest przejawem wyj±tkowej arogancji z Pana strony.

Drogi Panie ! Od realizacji testów takich produktów których wady u¿ytkowe ujawniÌ siê mog¹ nawet po dwóch, lub trzech latach, s¹ odpowiednie oœrodki badawcze, lub szkoleniowe z przygotowan¹ do tego celu za³og¹ wykonuj¹ca testy zgodnie z obowi¹zuj¹cymi normami badawczymi PN-EN lub ISO. Pozostali u¿ytkownicy takich towarów to tylko ich nabywcy, o ró¿nym poziomie wiedzy zawodowej i wykszta³cenia. Pozwoli Pan ¿e jednak zachowam sobie prawo g³êbokiej polemiki z wyra¿anymi przez nich nieobiektywnymi opiniami. Takie opinie mog¹ byÌ wiarygodne gdy nie s¹ wymuszane, a wczeœniej op³acone.

Pana dziaÂłania w tym temacie to zarĂłwno wymuszenie opinii naciskami warunkujÂącymi przesÂłanie paczki i jednoczesne opÂłacenie opiniodawcĂłw darmowymi podarunkami. ZrobiÂł Pan to w Âświetle reflektorĂłw opinii publicznej co proszĂŞ Pan jest juÂż bezczelne. ... A teraz proszĂŞ skierowaĂŚ przeciwko mnie doniesienie za naruszenie dĂłbr osobistych.

Pisze to Panu panie Sikora dlatego, Âże do dnia dzisiejszego nie dostaÂłem od Pan jednego sÂłowa wyjaÂśnienia, czy sprostowania w tej sprawie. Nic siĂŞ nie zmieniÂło w zakresie dostĂŞpnych powszechnie informacji. Jednak pozwala Pan sobie na nazywanie mnie publicznie "chamem" i "nadĂŞtym balonem".

Proszê nie czekaÌ na moje przeprosiny, raczej ju¿ na zmasowan¹, rzeteln¹ krytykê. Proszê te¿ mi nie wygra¿aÌ s¹dem, czy prokuratur¹ tylko napisaÌ wreszcie to doniesienie o przestêpstwie, lub wnieœÌ pozew cywilny przeciwko mnie i moim publicznym wypowiedziom. Mo¿liwe, ¿e przekonam siê na w³asnej skórze, ¿e faktycznie jest Pan objêty zakazem krytyki razem ze swoim produktem pod nazw¹ Polykar. To bêdzie w tym kraju pierwszy taki przypadek, ale mo¿liwe ¿e si³a i znajomoœci jakie Pan posiada mnie zadziwi¹. Do tego czasu czyli jakieœ 10 lat pozwoli Pan, ¿e pozostanê przy swojej opinii na temat oferowanych przez Pana produktów. Opinii której niestety nie stara siê Pan zmieniÌ, czy wyprostowaÌ tylko utrwala j¹ Pan wpisuj¹c to Tu to tam jakiœ zaczepny agresywny post.

Panie Sikora ! Mo¿e Pan dalej na publicznych portalach podchodziÌ do promocji swoich towarów tak jak teraz zra¿aj¹c przeciw sobie specjalistów i osoby znaj¹ce t¹ bran¿ê od dziesiêcioleci. Wynik nie trudno przewidzieÌ. Mo¿e Pan te¿ siê chwilê zastanowiÌ ... i przestaj¹c siê puszyÌ, zacz¹Ì rzetelnie informowaÌ o materia³ach chemicznych jakie chce Pan zaoferowaÌ specjalist¹ do prowadzenia napraw lakierniczych. Jak siê nam to nie spodoba drogi Panie to nikt i nic nie zatrzyma fali wyra¿onej wszêdzie krytyki. Proszê o tym ³askawie pamiêtaÌ i wiêcej TU na mnie nie tupaÌ drogi Panie bo Ja olewam takie pogró¿ki i zapewniam Pana, ¿e potrafiê k¹saÌ z ogromn¹ si³¹. :tak:

Dwa s³owa o tym forum .... W tym temacie zosta³y edytowane i zmanipulowane zamkniête wczeœniej posty, oraz wypowiedzi uczestników dyskusji ... Uzupe³niono braki w postach poprzedzaj¹cych moje wypowiedzi. Wklejono dane i informacje o które miêdzy innymi toczy³ siê spór. Ta nie spotykana jak dot¹d bezczelnoœÌ ze strony szeroko rozumianej tu administracji, w mojej ocenie jest niedopuszczalna na ¿adnym forum dyskusyjnym. Takie postêpki pozwalaj¹ zrobiÌ durnia i wariata z ka¿dego kto w chwili prowadzenia wymiany zdaù ma uzasadnione i konkretne pretensje. To dziwne zalogowaÌ siê TU na drugi dzieù, w tym samym temacie i stwierdziÌ, ¿e ktoœ w imiê w³asnego interesu do³o¿y³ staraù ¿eby zrobiÌ z kogoœ innego ... idiotê. Có¿ ... nie mam dostêpu do takiego poziomu tego portalu ... nie mogê jak inni cofn¹Ì czasu i manipulowaÌ sobie postami i ich zawartoœci¹ .... To nierówna walka i nie mam w niej ¿adnych szans .... z tego powodu jest to mój ostatni post na tym forum i to raczej na d³ugi, d³ugi czas.

Portal na którym ogranicza siê swobodê wypowiedzi banuj¹c za krytykê i niewygodne pytania, a potem manipuluje siê dowolnie treœci¹ jakiegoœ tematu z pozycji posiadanych uprawnieù jest grzecznie mówi¹c nie wiarygodny ... a mówi¹c niegrzecznie ... gówniany i wacka wart ... Na razie nie bêdê w nim uczestniczy³. .... Chêtnie wrócê z posiadan¹ wiedz¹ doœwiadczeniem, rzetelnoœci¹ i ostrym tonem wypowiedzi, jak wróci tu mo¿liwoœÌ swobodnego wypowiadania siê bez obawy manipulacji.

Przepraszam, ¿e o¿ywi³em temat który ju¿ dawno "wyzion¹³ ducha" :x:

gugun 
Wysłany: 2012-04-10, 20:28   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Dwa s³owa o tym forum .... W tym temacie zosta³y edytowane i zmanipulowane zamkniête wczeœniej posty, oraz wypowiedzi uczestników dyskusji ... Uzupe³niono braki w postach poprzedzaj¹cych moje wypowiedzi. Wklejono dane i informacje o które miêdzy innymi toczy³ siê spór. Ta nie spotykana jak dot¹d bezczelnoœÌ ze strony szeroko rozumianej tu administracji, w mojej ocenie jest niedopuszczalna na ¿adnym forum dyskusyjnym. Takie postêpki pozwalaj¹ zrobiÌ durnia i wariata z ka¿dego kto w chwili prowadzenia wymiany zdaù ma uzasadnione i konkretne pretensje. To dziwne zalogowaÌ siê TU na drugi dzieù, w tym samym temacie i stwierdziÌ, ¿e ktoœ w imiê w³asnego interesu do³o¿y³ staraù ¿eby zrobiÌ z kogoœ innego ... idiotê. Có¿ ... nie mam dostêpu do takiego poziomu tego portalu ... nie mogê jak inni cofn¹Ì czasu i manipulowaÌ sobie postami i ich zawartoœci¹ .... To nierówna walka i nie mam w niej ¿adnych szans .... z tego powodu jest to mój ostatni post na tym forum i to raczej na d³ugi, d³ugi czas.

Portal na którym ogranicza siê swobodê wypowiedzi banuj¹c za krytykê i niewygodne pytania, a potem manipuluje siê dowolnie treœci¹ jakiegoœ tematu z pozycji posiadanych uprawnieù jest grzecznie mówi¹c nie wiarygodny ... a mówi¹c niegrzecznie ... gówniany i wacka wart ... Na razie nie bêdê w nim uczestniczy³. .... Chêtnie wrócê z posiadan¹ wiedz¹ doœwiadczeniem, rzetelnoœci¹ i ostrym tonem wypowiedzi, jak wróci tu mo¿liwoœÌ swobodnego wypowiadania siê bez obawy manipulacji.

to takie drobne sprostowanie z mojej strony...poprostu do 1 postu zostaÂł dodany cennik ktĂłrego wczeÂśniej nie bylo...dlaczego???poniewaÂż p Bogdan sobie tego nie Âżyczyl na tamtÂą chwile ;) wiĂŞc nie miaÂło to na celu robienia z nikogo durnia....zmieniÂły siĂŞ okolicznoÂści,zostalem poproszony o zamieszczenie na 1 str. cennika wiec to zrobiÂłem...i bardzo cie przepraszam szanowny kolego jesli poczules sie urazony,ale jesli w twoim temacie by siĂŞ coÂś zmieniÂło i chciaÂłbyÂś coÂś dodaĂŚ teÂż bym chĂŞtnie to dla ciebie jak i dla kaÂżdego innego zrobiÂł...wiĂŞc nie rozumiem problemu??/ :tak: to tyle odemnie ;)

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-10, 22:02   

PROJEKTER napisał/a:
POLYKAR.PL napisał/a:
Pozdrawiam wszystkich , BogusÂław Sikora[/b]

Panie BogusÂławie Sikora moja przymusowa pauza na forum ... czyli nazwijmy sprawĂŞ po imieniu ... zakneblowanie mnie na tydzieĂą Âżeby uciszyĂŚ kÂłopotliwe pytania ... wÂłaÂśnie siĂŞ skoĂączyÂło.

Nie mam zamiaru wszczynaÌ z Panem pyskówki w internecie bo to to guzik daje. Chcia³bym jednak ¿eby Pan zawsze pamiêta³ o tym ¿e jak produkty Polykar oka¿¹ siê moim subiektywnym zdaniem totaln¹ lip¹, a mówi¹c jêzykiem warsztatowym bêd¹ "gó wniane" ... to ¿eby Pan spuch³ i siê nad¹³ .... to nie istniej taka mo¿liwoœÌ ¿ebym siê zamkn¹³ i powstrzyma³ przed ich krytyk¹. Tak¿e krytyk¹ Pana ... osobiœcie jako importera za styl lub sposób funkcjonowania na rynku Polskim. Produktów za ich jakoœÌ, oprawy prawnej i formalnej tej oferty za dziury i nie jasnoœci jakie tu wysz³y na jaw.

Raczej drogi Panie nie powstrzymaj± mnie przed krytyk± Pan produktów i firmy pochwalne opinie osób które po otrzymaniu od Pan darmowego prezentu realizowa³y nim dzia³ania komercyjne ( us³ugi naprawy samochodów ) i wypowiadaj± siê za to pochlebnie, bo to prosta forma ³apówki ... powtórzê mo¿e dla potrzeb pozwu przeciw mnie .... £APÓWKI podszytej zmow± drogi Panie co umieszczone na publicznym forum jest przejawem wyj±tkowej arogancji z Pana strony.

Drogi Panie ! Od realizacji testów takich produktów których wady u¿ytkowe ujawniÌ siê mog¹ nawet po dwóch, lub trzech latach, s¹ odpowiednie oœrodki badawcze, lub szkoleniowe z przygotowan¹ do tego celu za³og¹ wykonuj¹ca testy zgodnie z obowi¹zuj¹cymi normami badawczymi PN-EN lub ISO. Pozostali u¿ytkownicy takich towarów to tylko ich nabywcy, o ró¿nym poziomie wiedzy zawodowej i wykszta³cenia. Pozwoli Pan ¿e jednak zachowam sobie prawo g³êbokiej polemiki z wyra¿anymi przez nich nieobiektywnymi opiniami. Takie opinie mog¹ byÌ wiarygodne gdy nie s¹ wymuszane, a wczeœniej op³acone.

Pana dziaÂłania w tym temacie to zarĂłwno wymuszenie opinii naciskami warunkujÂącymi przesÂłanie paczki i jednoczesne opÂłacenie opiniodawcĂłw darmowymi podarunkami. ZrobiÂł Pan to w Âświetle reflektorĂłw opinii publicznej co proszĂŞ Pan jest juÂż bezczelne. ... A teraz proszĂŞ skierowaĂŚ przeciwko mnie doniesienie za naruszenie dĂłbr osobistych.

Pisze to Panu panie Sikora dlatego, Âże do dnia dzisiejszego nie dostaÂłem od Pan jednego sÂłowa wyjaÂśnienia, czy sprostowania w tej sprawie. Nic siĂŞ nie zmieniÂło w zakresie dostĂŞpnych powszechnie informacji. Jednak pozwala Pan sobie na nazywanie mnie publicznie "chamem" i "nadĂŞtym balonem".

Proszê nie czekaÌ na moje przeprosiny, raczej ju¿ na zmasowan¹, rzeteln¹ krytykê. Proszê te¿ mi nie wygra¿aÌ s¹dem, czy prokuratur¹ tylko napisaÌ wreszcie to doniesienie o przestêpstwie, lub wnieœÌ pozew cywilny przeciwko mnie i moim publicznym wypowiedziom. Mo¿liwe, ¿e przekonam siê na w³asnej skórze, ¿e faktycznie jest Pan objêty zakazem krytyki razem ze swoim produktem pod nazw¹ Polykar. To bêdzie w tym kraju pierwszy taki przypadek, ale mo¿liwe ¿e si³a i znajomoœci jakie Pan posiada mnie zadziwi¹. Do tego czasu czyli jakieœ 10 lat pozwoli Pan, ¿e pozostanê przy swojej opinii na temat oferowanych przez Pana produktów. Opinii której niestety nie stara siê Pan zmieniÌ, czy wyprostowaÌ tylko utrwala j¹ Pan wpisuj¹c to Tu to tam jakiœ zaczepny agresywny post.

Panie Sikora ! Mo¿e Pan dalej na publicznych portalach podchodziÌ do promocji swoich towarów tak jak teraz zra¿aj¹c przeciw sobie specjalistów i osoby znaj¹ce t¹ bran¿ê od dziesiêcioleci. Wynik nie trudno przewidzieÌ. Mo¿e Pan te¿ siê chwilê zastanowiÌ ... i przestaj¹c siê puszyÌ, zacz¹Ì rzetelnie informowaÌ o materia³ach chemicznych jakie chce Pan zaoferowaÌ specjalist¹ do prowadzenia napraw lakierniczych. Jak siê nam to nie spodoba drogi Panie to nikt i nic nie zatrzyma fali wyra¿onej wszêdzie krytyki. Proszê o tym ³askawie pamiêtaÌ i wiêcej TU na mnie nie tupaÌ drogi Panie bo Ja olewam takie pogró¿ki i zapewniam Pana, ¿e potrafiê k¹saÌ z ogromn¹ si³¹. :tak:

Przepraszam, ¿e o¿ywi³em temat który ju¿ dawno "wyzion¹³ ducha" :x:

ZnĂłw siĂŞ zaczĂŞÂło ... tak wiĂŞc ad vocem - do Pana Roberta Grzywaczwskiego w szczegĂłlnoÂści .

Po pierwsze : skoro musia³ Pan udowodniÌ swoj¹ wy¿szoœÌ na forum , kieruj¹c du¿o niepotrzebnych stwierdzeù do ogó³u u¿ytkowników zamiast napisaÌ cokolwiek do mnie , jako swego adwersarza , pragnê Pana poinformowaÌ , ¿e jestem w trakcie pisania informacji skierowanej do Pana ( opóŸnionej ze wzglêdu na Œwiêta ) , któr¹ przeka¿e Panu Pan Jacek .

Po drugie : nie jest to temat K£ÓTNIA SIKORA - GRZYWACZEWSKI ale temat maj±cy na celu ocenê materia³ów lakierniczych marki POLYKAR . Samo to chyba zobowi±zuje administratora lub moderatorów forum do usuniêcia postu , który zamie¶ci³ Pan , a co ja uczyni³bym niezw³ocznie .

Po trzecie : w trakcie polemiki toczonej na oczach setek ludzi Szanowny Pan pomĂłwiÂł , oczerniÂł , zdyskredytowaÂł , postawiÂł w zÂłym Âświetle , zarzuciÂł przestĂŞpstwo korupcji oraz oskarÂżyÂł o oszustwo firmy POLYKAR.PL , producenta BKP A.S. oraz mojÂą skromnÂą osobĂŞ . A coÂś takiego drogi Panie w cywilizowanym kraju ma swĂłj epilog ...

Po czwarte : Nie posiadam ¿adnych znajomoœci , które u³atwi³yby mi wejœÌ w spór z Panem . Sugeruje Pan widzê , ¿e ewentualny spór s¹dowy wygram dziêki korupcji ( czyt.znajomoœciom ) w wymiarze sprawiedliwoœci . Gruby b³¹d . Ja ten hipotetyczny spór wygram , poniewa¿ umiem czytaÌ i widzê co Szanowny Pan napisa³ - a Pan do dzisiaj jest jak analfabeta . Wielokrotnie podkreœla³em Paùsk¹ wiedzê jako wybitn¹ - ale w temacie , w którym Pan siê zna . Natomiast Paùskie wyobra¿enie o prawie , powiem delikatnie wymaga dokszta³cenia .

Po piÂąte : na temat mojej firmy , firmy BKP A.S. oraz marki POLYKAR pisaÂłem wielokrotnie . Nie chcĂŞ siĂŞ powtarzaĂŚ . Ale odniosĂŞ siĂŞ do :
1 . ZarzucaÂł mi Pan publicznie , Âże moim "zakichanym" obowiÂązkiem jest udostĂŞpniĂŚ publicznie karty charakterystyki na podstawie art.31 RozporzÂądzenia REACH . Owszem , zgadzam siĂŞ . UdostĂŞpniÂłem literalnie jak mĂłwi RozporzÂądzenie :
Zgodnie z art. 31 rozporz¹dzenia REACH dostawca substancji lub preparatu dostarcza odbiorcy kartê charakterystyki, w jêzyku urzêdowym Paùstwa Cz³onkowskiego na terenie którego substancja lub preparat jest wprowadzana do obrotu, sporz¹dzon¹ zgodnie z za³¹cznikiem II ...." . Nie zarzuci mi Pan chyba , ¿e tak sie nie sta³o ? Poza tym ca³a dokumentacja dostêpna jest w siedzibie firmy .
2 . Posiadam wszystkie potrzebne dokumenty , aby mĂłc rozprowadzaĂŚ materiaÂły POLYKAR w Polsce .
3 . Firma BKP AS dziaÂła od 1991 roku . Posiada laboratoria , dysponuje specjalistami i co najwaÂżniejsze jej wytwarzanie ich produktĂłw jest objĂŞte ÂścisÂłym rygorem technologicznym - na co firma posiada stosowne certyfikaty . Czy myÂśli Pan , Âże przedsiĂŞbiorstwo dziaÂłajÂące ponad 20 lat , w dobie tak ostrej konkurencji , pozwoliÂłoby sobie na wypuszczanie niesprawdzonych produktĂłw ???
4 . Pan jest najmniej uprawnionÂą osobÂą , aby pytaĂŚ o dokumentacjĂŞ technicznÂą , a juÂż na pewno o moje umocowanie wobec firmy BKP A.S. Takie sprawy jak wzajemne relacje pomiĂŞdzy producentem i dystrybutorem to najÂściÂślej chroniona tajemnica handlowa . To myÂślĂŞ Pan zrozumiaÂł ...
5. Pisze Pan o celowej krytyce produktĂłw , zresztÂą pisaÂł Pan teÂż o tym wczeÂśniej ... Co to znaczyĂŚ ? Nie zna Pan wyrobu , nie wie Pan co to jest i z gĂłry przygotowuje siĂŞ Pan na jego krytykĂŞ ? To jest co najmniej ....... oj wykropkowaÂło mi wypowiedÂź ;-)

Na koniec : mia³em zamiar , po rozmowach z Panem Jackiem polubownie rozwi¹zaÌ nasz spór . Widzê , ¿e trudno bêdzie - ale mimo wszystko spróbujê . Ale te Paùskie has³a o tupaniu nó¿k¹ , k¹saniu z ogromn¹ si³¹ ...nie moja liga - ja nie k¹sam , ja od razu przegryzam têtnicê ( ¿artowa³em oczywiœcie ) . Mogê dyskutowaÌ ale na pewnym poziomie . Proszê siê zatem niebawem spodziewaÌ korespondencji od Pana Jacka ( przepraszam , ¿e w ten sposób ale tak uzgodniliœmy ) . Poczyta Pan , ustosunkuje siê Pan ( bynajmniej nie publicznie ) i w zale¿noœci od Pana decyzji ja zastanowiê siê nad dalszymi krokami .

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-10, 23:32   

Przepraszam forumowiczów , ale nie mog³em siê nie odnieœÌ do poni¿ej wymienionych zarzutów :

"...Âżeby uciszyĂŚ kÂłopotliwe pytania..."

Jakie pytania stawiane przez Pana by³y dla mnie k³opotliwe ? Na jakie nie odpowiedzia³em ? Co zatai³em ? Co Pana , jako specjalistê od projektowania lakierni zobligowa³o , aby stan¹Ì w obronie biednych lakierników , jak Pan sam okreœli³ gara¿owców czy szopowców ( nie pamiêtam dok³adnie ) ??? Có¿ Panu szkodzi ich status materialny ? Dla jednych jest ASO , profesjonalny serwis za du¿e pieni¹dze , dla innych szopa Pana Józka ... A jakoœÌ wykonania us³ugi identyczna :-) . Wiêc gdzie problem ? Skoro ASO i Pan Józek wystawiaj¹ fakturê ? A nawet gdyby nie ... to problem Pan Józka , nieprawda¿ ?

"...Âże do dnia dzisiejszego nie dostaÂłem od Pana jednego sÂłowa wyjaÂśnienia, czy sprostowania w tej sprawie. Nic siĂŞ nie zmieniÂło w zakresie dostĂŞpnych powszechnie informacji. Jednak pozwala Pan sobie na nazywanie mnie publicznie "chamem" i "nadĂŞtym balonem"..."

Nigdy nie nazwaÂłem Pana chamem , okreÂśliÂłem w ten sposĂłb tylko Pana zachowanie , a nadĂŞty balon miaÂł uzasadnienie w kontekÂście zdania , ktĂłrym pozwoliÂłem sobie okreÂśliĂŚ PaĂąski profil psychologiczny .

I ju¿ na koniec ... Niech nie ma Pan nadziei , ¿e koresponduje Pan z cz³owiekiem w wieku gimnazjalnym , licealnym lub studenckim - z ca³ym szacunkiem dla w/w . Rozmawia Pan z osob¹ nieco starsz¹ , doœwiadczon¹ ¿yciowo . Doœwiadczon¹ mo¿e nie w zakresie biznesu ( marketingu , PR , zarz¹dzania ) , nie w zakresie technologii u¿ywania produktów dla lakiernictwa samochodowego - ale doœwiadczon¹ przez lata , nie znosz¹c¹ niczym nie uzasadnionej agresji i chêci zniszczenia adwersarza za nic . Tutaj Pan wystawia sobie œwiadectwo i Pan siê odkrywa . Tu nie chodzi o jakoœÌ materia³ów - tu chodzi o osobist¹ Paùsk¹ ambicjê . Skoro Pan chce , proszê . Ale radzê zaczekaÌ na materia³ , który otrzyma Pan od Pana Jacka .

I na koniec - koniecznie prowokuje mnie Pan do wniesienia pozwu . Chcia³bym tego unikn¹Ì z wielu powodów m.in.takich , ¿e przynios¹ one wiêcej szkody jak po¿ytku stronom postêpowania jak te¿ administratorom forów , na których toczymy spór . O to Panu chodzi ???

PROJEKTER
Wysłany: 2012-04-11, 00:09   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
... A coÂś takiego drogi Panie w cywilizowanym kraju ma swĂłj epilog ... Po czwarte : .... Natomiast PaĂąskie wyobraÂżenie o prawie , powiem delikatnie wymaga doksztaÂłcenia .

Panie ... PrzestaĂą Pan wreszcie beÂłkotaĂŚ ... tylko weÂź siĂŞ Pan Âłaskawie skup ... napisz w koĂącu rzeczowy i czytelny pozew do sÂądu cywilnego i doniesienie do prokuratury .... a potem zobaczymy jakie Ja mam wyobraÂżenia o prawie, wyksztaÂłcenie ... a co najwaÂżniejsze doÂświadczenie w tego typu technicznych sporach o produkt chemiczny branÂży lakierniczej :tak:

Nic Pan nie wiesz Panie importerze o tym czy mia³em w miêdzy czasie do czynienia z tymi produktami, czy nie mia³em. Nie wiesz cz³owieku kto dosta³ próbki do oceny ... i czy w ogóle je dosta³ ... jakich oficjalnych informacji udzieli³ nam producent i jakie s¹ ewentualne gdyby oczywiœcie by³y wyniki testów ;) ... Guzik Pan wiesz ^^ i tyle ^^ ... a Ja nie mam ju¿ pomys³ów co takiego mam Tu, czy Tam napisaÌ ¿ebyœ wreszcie cz³owieku z³o¿y³ w S¹dzie Rejonowym w Rzeszowie pozew, lub choÌby to zawiadomienie do prokuratury ... :spoko:

Pojadê z³o¿ê wyjaœnienia i ... w koùcu trzeba bêdzie powo³aÌ na œwiadków do przes³uchania w Rzeszowie legalnie dzia³aj¹cych przedsiêbiorców testuj¹cych w swych legalnych lakierniach te darmowe gratisowe produkty ... Pewnie chêtnie pojad¹ i wyjaœni¹ jak to od lat prowadz¹ w swoich renomowanych warsztatach takie testy i próby ... i jak to wysoko ceni¹ produkty Polykar ... pewnie Chêtnie wyjaœni¹ ile komu w trakcie ostatniego roku i za jakie materia³y zap³acili i z pewnoœci¹ bêd¹ Pan kochaÌ. Có¿ .... gdzie drwa r¹bi¹ ...

^^ Co TY sobie czÂłowieku wyobraÂżaÂłeÂś ... co ? W takich sporach nie ma litoÂści ? Rusz gÂłowÂą i to ucisz ... albo staĂą sztorcem i przekonasz siĂŞ sam jakie sÂą konsekwencje bezmyÂślnoÂści w biznesie. Najpierw myÂślimy potem dziaÂłamy. Pisz Pan ten pozew i przestaĂą juÂż Tu tupaĂŚ. Panowie lakiernicy zapewne chĂŞtnie stanÂą w obronie dobrego imienia i produktĂłw Polykar, ktĂłre z takÂą ochotÂą przetestowali gratis. Gratis ... ulubione sÂłowo w US. ^^

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-11, 00:19   

PROJEKTER napisał/a:
POLYKAR.PL napisał/a:
... A coÂś takiego drogi Panie w cywilizowanym kraju ma swĂłj epilog ... Po czwarte : .... Natomiast PaĂąskie wyobraÂżenie o prawie , powiem delikatnie wymaga doksztaÂłcenia .

Panie ... PrzestaĂą Pan wreszcie beÂłkotaĂŚ ... tylko weÂź siĂŞ Pan Âłaskawie skup ... napisz w koĂącu rzeczowy i czytelny pozew do sÂądu cywilnego i doniesienie do prokuratury .... a potem zobaczymy jakie Ja mam wyobraÂżenia o prawie, wyksztaÂłcenie ... a co najwaÂżniejsze doÂświadczenie w tego typu technicznych sporach o produkt chemiczny branÂży lakierniczej :tak:

Nic Pan nie wiesz Panie importerze o tym czy mia³em w miêdzy czasie do czynienia z tymi produktami, czy nie mia³em. Nie wiesz cz³owieku kto dosta³ próbki do oceny ... i czy w ogóle je dosta³ ... jakich oficjalnych informacji udzieli³ nam producent i jakie s¹ ewentualne gdyby oczywiœcie by³y wyniki testów ;) ... Guzik Pan wiesz ^^ i tyle ^^ ... a Ja nie mam ju¿ pomys³ów co takiego mam Tu, czy Tam napisaÌ ¿ebyœ wreszcie cz³owieku z³o¿y³ w S¹dzie Rejonowym w Rzeszowie pozew, lub choÌby to zawiadomienie do prokuratury ... :spoko:

Pojadê z³o¿ê wyjaœnienia i ... w koùcu trzeba bêdzie powo³aÌ na œwiadków do przes³uchania w Rzeszowie legalnie dzia³aj¹cych przedsiêbiorców testuj¹cych w swych legalnych lakierniach te darmowe gratisowe produkty ... Pewnie chêtnie pojad¹ i wyjaœni¹ jak to od lat prowadz¹ w swoich renomowanych warsztatach takie testy i próby ... i jak to wysoko ceni¹ produkty Polykar ... pewnie Chêtnie wyjaœni¹ ile komu w trakcie ostatniego roku i za jakie materia³y zap³acili i z pewnoœci¹ bêd¹ Pan kochaÌ. Có¿ .... gdzie drwa r¹bi¹ ...

^^ Co TY sobie czÂłowieku wyobraÂżaÂłeÂś ... co ? W takich sporach nie ma litoÂści ? Rusz gÂłowÂą i to ucisz ... albo staĂą sztorcem i przekonasz siĂŞ sam jakie sÂą konsekwencje bezmyÂślnoÂści w biznesie. Najpierw myÂślimy potem dziaÂłamy. Pisz Pan ten pozew i przestaĂą juÂż Tu tupaĂŚ. Panowie lakiernicy zapewne chĂŞtnie stanÂą w obronie dobrego imienia i produktĂłw Polykar, ktĂłre z takÂą ochotÂą przetestowali gratis. Gratis ... ulubione sÂłowo w US. ^^

Rozumiem zatem , ¿e droga polubowna nie wchodzi w grê ? Skoro tak , to proszê o odrobinê cierpliwoœci i zaprzestanie pieniactwa na forum ( od takich informacji jak powy¿sza s¹ wiadomoœci prywatne lub skierowane na e-mail ) . Niezw³ocznie postaram siê uczyniÌ zadoœÌ Paùskiej proœbie . A tak na marginesie co Pan sobie wyobra¿asz , Panie szanowny ? ¯e Pan jako pozwany bêdziesz bra³ za œwiadków nicki internetowe ?
Na pewno bĂŞdÂą Panu wdziĂŞczni administratorzy forĂłw ... ale to na marginesie ...
A ten gratis - czym Pan usiÂłuje mi groziĂŚ - to jest legalny - o czym zapewniam przekona siĂŞ Pan w sÂądzie . I to nie z powĂłdztwa cywilnego ...

PROJEKTER
Wysłany: 2012-04-11, 09:05   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
A ten gratis - czym Pan usiÂłuje mi groziĂŚ - to jest legalny - o czym zapewniam przekona siĂŞ Pan w sÂądzie . I to nie z powĂłdztwa cywilnego ...

Bêdzie Pan mia³ nie jedn¹ szansê ¿eby to wyjaœniÌ .... zreszt¹ nie tylko to ^^ ale jeszcze wiele wiele innych spraw i niejasnoœci ;) ... Koledzy testerzy tak¿e, a w tej wymianie zdaù i tak siê Pan ode mnie ju¿ za du¿o dowiedzia³ ^^ . G³upot¹ jest zak³adaÌ ¿e mo¿na w sporze pozostawaÌ w ci¹g³ym ataku Panie Bogusiu ... :/ i ¿e ma siê do o ko³a samych przyjació³ rozdaj¹cych ca³uski ^^ .

Czekam wiêc z niecierpliwoœci¹ na pozew, lub wezwanie do prokuratury ^^ ... przyjdzie czas na obronê i argumentacjê wtedy przekona siê Pan jakie s¹ , a jakie nie s¹ obowi¹zki wy³¹cznego importera produktów chemicznych :spoko: . I proszê sobie to zapamiêtaÌ na resztê ¿ycia .... Raz rozkrêconego ko³a zamachowego nie da siê ju¿ zatrzymaÌ ... nawet 20 sprawami w s¹dzie ^^ Przekonasz siê Pan. ... i to by³a groŸba drogi Panie, a nie to o gratisach. Tamto to publicznie dostêpne fakty. Serdeczne pozdrowionka. :spoko:

Mcdevil 
Wysłany: 2012-04-11, 10:29   
0
UP DOWN

Czytam temat i ja p...lĂŞ zatrzetrzewienie podsycane paranojÂą :shock:

DrCruel
Wysłany: 2012-04-13, 07:52   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:

Zgadzam siê, ¿e nie powinno siê zmieniaÌ treœci wczeœniejszych postów bo to wypacza przebieg dyskusji i mo¿e wprowadzaÌ w b³¹d u¿ytkowników. Nie zmienia to faktu, ¿e moderator ma prawo ingerowaÌ w posty w których emocje bior¹ górê nad zdrowym rozs¹dkiem i w ¿aden sposób nie mo¿e to byÌ przedstawiane jako ograniczanie swobody wypowiedzi a powinno byÌ traktowane jako studzenie emocji i cywilizowanie wypowiedzi. Sam doskonale zdajesz sobie sprawê w jaki sposób czasami prowadzisz dyskusjê, nazwa³bym to stylem prowokacyjnym i nie dziw siê, ¿e w takich sytuacjach wkracza moderator a wtedy z treœci mog¹ zostaÌ poszarpane fragmenty. To jest praktykowane na wielu forach i dziwiê siê ¿e to Ty tutaj zarzucasz nam manipulowanie. Jak sam kiedyœ napisa³eœ ten portal jest "jak hyde park" a wiêc wiele tu mo¿na, o wiele wiêcej ni¿ gdzie indziej.

Ponadto, je¿eli chodzi o treœÌ tego w¹tku i sposób promocji przyjêty przez jednego z u¿ytkowników to ja nie widzê w tym nic z³ego. Ka¿dy maj¹cy olej w g³owie sam przesiewa informacje które do niego docieraj¹ i decyduje czy to go przekonuje czy nie. Jedni zapraszaj¹ na szkolenia, inni w mniej lub bardziej udany sposób sami reklamuj¹ swoje towary w ró¿nych tematach, jeszcze inni próbuj¹ umiejêtnie lobbowaÌ u tych którzy maj¹ coœ do powiedzenia itd. Tego wszystkiego nie sposób unikn¹Ì bo inaczej trzeba by zamkn¹Ì forum a póki co nie dajemy mo¿liwoœci zamieszczania p³atnych reklam wiêc trzeba siê liczyÌ z takimi sytuacjami. Ktoœ kto siê decyduje na tak¹ próbê promocji robi to na w³asne ryzyko.

Pozdrawiam
Cruel

PROJEKTER
Wysłany: 2012-04-13, 10:01   
0
UP DOWN

DrCruel napisał/a:
Zgadzam siê, ¿e nie powinno siê zmieniaÌ treœci wczeœniejszych postów bo to wypacza przebieg dyskusji i mo¿e wprowadzaÌ w b³¹d u¿ytkowników.

Fajnie, Âże siĂŞ z tym zgadzasz :spoko: Ja teÂż to uwaÂżam za absolutne ÂświĂąstwo. Tym bardziej przykre, Âże dotyczy twojego portalu :tak:

DrCruel napisał/a:
[color=yellow]Nie zmienia to faktu, Âże moderator ma prawo ingerowaĂŚ w posty w ktĂłrych emocje biorÂą gĂłrĂŞ nad zdrowym rozsÂądkiem i w Âżaden sposĂłb nie moÂże to byĂŚ przedstawiane jako ograniczanie swobody wypowiedzi a powinno byĂŚ traktowane jako studzenie emocji i cywilizowanie wypowiedzi.

I tu siê nie zgadzamy ... ¯aden Moderator czy Administrator nie ma prawa ingerowaÌ w treœÌ postu bo to autoryzowane wypowiedzi :tak: ... niech sobie dopisze swój !

Gdy na jakimœ innym forum internetowym kolego @DrCruel ktoœ zaingeruje odgórnie w treœÌ mojego postu zmieniaj¹c jego sens, albo zrobi to z postami moich przedmówców uzupe³niaj¹c je o treœci których brak wywo³uje awanturê ... to zapewniam ciê, ¿e zareaguje tak samo. Uznam takie forum za gó wno warte. Moderatorzy mog¹ skasowaÌ ka¿dy post, jak tylko maj¹ na to ochotê, mog¹ czytelnie umieœciÌ swoj¹ uwagê, lub komentarz ... mo¿e s³uszny mo¿e nie, to ju¿ sprawa wtórna i nie zmieniaj¹ca niczego w sensie tematu, co najwy¿ej go porz¹dkuj¹ca ... ale wybacz kolego administratorze nie zmienia siê nigdy treœci zamkniêtych postów po ich opublikowaniu. S³owa pad³y i nie bawimy siê w H.G.Wellsa cofaj¹c czas do ty³u !

Zwracam ci uwagĂŞ, Âże dyskusja na forum traci sens nawet wtedy jak w regulaminowym czasie ktoÂś dodaje trzy zdania do swojego postu, po tym jak inny uczestnik juÂż siĂŞ do tego odniĂłsÂł. Po kilku dniach kolego administratorze, to juÂż zwykÂła bezczelna i arogancka manipulacja ! :tak:

TwĂłj post jak na razie pokazuje tylko, Âże nie wiesz o co chodzi ... lub udajesz Âże nie wiesz.
Zrób jak tam sobie chcesz i t³umacz to od dowolnej strony ... to twój portal ;) Nie mam jednak ¿adnych w¹tpliwoœci, ka¿dy kto ma coœ do powiedzenia na temat techniczny, czy formalny, zaprotestuje i nie zgodzi siê na tak¹ arogancjê i bezczelnoœÌ.

Z dostĂŞpnych rozwiÂązaĂą mam :

1. KrytykĂŞ tego portalu za takie zwyczaje ... co juÂż zrobiÂłem :tak:
2. Wycofanie siĂŞ z wszystkich merytorycznych dyskusji ... co juÂż zrobiÂłem :tak:
3. Odpierania bezczelnych atakĂłw, na moje nicki lub osobĂŞ ... aÂż do zbanowania .... co zrobiĂŞ jak komuÂś to przyjdzie do gÂłowy w dowolnym temacie ... !

Je¿eli @DrCruel chcia³eœ stan¹Ì w obronie moderatora w³asnego forum to przyjmuje do wiadomoœci co napisa³eœ ... Zapozna³em siê ! .... Przykro mi, ¿e nie dostrzegasz sedna problemu i tego co siê sta³o ... oraz nowego zwyczaju na tym portalu. Oczywiœcie wiem, ¿e to nie twoje œwiadome decyzje tylko przerost w³adzy i brak wyobraŸni ( mo¿e doœwiadczenia delikatniej pisz¹c ) jednego z moderatorów ( ban za k³opotliwe pytania merytoryczne + zmiana treœci postów bez odpowiedniego komentarza ).

Tylko widzisz @DrCruel ... nie ÂłapiĂŞ po twojej wypowiedzi ... Czy TY bronisz i pochwalasz te nowe zwyczaje i praktyki na tym forum ? ... Czy tak jak JA uwaÂżasz je za ordynarne manipulacje ... ale jednak rozmywasz problem miĂŞdzy zdaniami, Âżeby go uciszyĂŚ ?

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-13, 10:20   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Âże dyskusja na forum traci sens nawet wtedy jak w regulaminowym czasie ktoÂś dodaje trzy zdania do swojego postu,

Robert, przecieÂż sam tak masz w zwyczaju robiĂŚ.
WiĂŞc to broĂą obosieczna.

Ale nie zabierajmy sobie czasu, pozdrawiam.

gugun 
Wysłany: 2012-04-13, 11:19   
0
UP DOWN

Przesadzacie troche...
zostaÂło dodane innymi literami i jasno napisane "testy trwaja..." wiec idzie sie domyslec ze zostaÂł wpis dodany...faktycznie moglem dopisaĂŚ date dla tych mniej inteligentnych :D bo naprawde ciĂŞÂżko sie domyÂśleĂŚ... :rotfl:
szukasz kolego dziury w caÂłym,naprawde...
temat nale¿y to u¿ytkownika "POLYKAR.PL" postanowilismy przeprowadziÌ testy wiêc za³ozyliœmy temat i zbieraliœmy chêtnych,w miedzy czasie miala powstaÌ strona www na której mialy siê znaleœÌ wszystkie potrzebne informacje,jeszcze zanim materia³y zostan¹ wys³ane...jednak firma co ma ja zrobiÌ wziela zaliczke i leci w kulki co nie jest niczyja win¹..
wiec polykar napisaÂł ze jeÂśli ktoÂś jest zainteresowany oprocz testujacych materialami ma pisaĂŚ do niego na pw gdzie uzyska wszystkie informacje...i nadal czekaliÂśmy na strone... aÂż wkoncu strony jak nie byÂło tak nie ma wiec w zwiÂązku z twoim czepialstwem i pytaniami innych k. polykar zamiescil cennik na 3 str. co byÂło malo widoczne i nie na miejscu wiec poprosil mnie czy moglbym go dodaĂŚ do tematu Âżeby bylo to bardziej czytelne... i tu pytanie,dlaczego miaÂłem siĂŞ nie zgodziĂŚ???
na forum te¿ jest kilka twoich publikacji,starych i nowych...jeœli by sie coœ zmieni³o i poprosi³ byœ mnie o to ¿ebym coœ poprawil czy doda³ do tematu zeby nie wprowadzac uzytkownikow w b³¹d te¿ bym to zrobi³...
przykÂładowo: kiedyÂś modularny kosztowaÂł 10k teraz kosztuje 100k ;)
ja nie widze w tym nic nadzwyczajnego ze przeniosÂłem cennik z 3strony do 1 posta na proÂśbe polykara. tyle w temacie

PROJEKTER
Wysłany: 2012-04-13, 13:55   
0
UP DOWN

gugun napisał/a:
.... na forum te¿ jest kilka twoich publikacji,starych i nowych...jeœli by sie coœ zmieni³o i poprosi³ byœ mnie o to ¿ebym coœ poprawil czy doda³ do tematu zeby nie wprowadzac uzytkownikow w b³¹d te¿ bym to zrobi³... przyk³adowo: kiedyœ modularny kosztowa³ 10k teraz kosztuje 100k ;)

Wtedy kaÂżdy kto skomentowaÂł mĂłj post po tym jak go napisaÂłem i odniĂłsÂł siĂŞ do tej ceny powinien ciĂŞ za takÂą zmianĂŞ rozszarpaĂŚ ! Nikt inteligentny nie obraÂża siĂŞ za to Âże z czasem zmieniÂły siĂŞ zasady lub czyjeÂś poglÂądy ... gorzej jak zaczniesz manipulowaĂŚ postami i ich treÂściÂą i z amatora ktĂłry kilka lat wczeÂśniej pytaÂł co to reaktywny, lub jaki pistolet za 100 zÂł zrobisz specjalistĂŞ z 20 letnim doÂświadczeniem. ;) Gugun ? Ja w to nie wchodzĂŞ. To zwykÂła manipulacja ! To juÂż nie forum dyskusyjne tylko ... prywatny folwark.

gugun napisał/a:
... ja nie widze w tym nic nadzwyczajnego ze przeniosÂłem cennik z 3strony do 1 posta na proÂśbe polykara. tyle w temacie

Tym gorzej dla Ciebie bo jesteÂś Tu moderatorem. Szkoda, Âże nie widzisz w tym nic zÂłego Jeszcze gorzej Âże tego bronisz. MoÂże komuÂś to nie przeszkadza ... Mnie takie oszustwa z kapelusza irytujÂą ... bo nie wyobraÂżam sobie tu w przyszÂłoÂści pieniĂŚ siĂŞ za to, Âże TY lub twĂłj przyjaciel napiszesz techniczne bzdety i kÂłamstwa, Ja bĂŞdĂŞ to prostowaÂł przez dwie strony postĂłw .... a jak zrozumiesz w jakiej czarnej dupie byÂłeÂś to majÂąc wÂładzĂŞ Moderatora wrĂłcisz do swojego postu i go poprawisz !!! :tak:

Tak zrobiÂłeÂś w tym temacie ! ... i Âślepy jesteÂś jak tego nie widzisz. A poniewaÂż tobie to nie przeszkadza to Ja nie ma zamiaru pisaĂŚ tu wiĂŞcej merytorycznych postĂłw, najwyÂżej docinki. Ciekawe czym stanie siĂŞ to forum jak kaÂżdy moderator zaczniesz sobie dowolnie mieszaĂŚ w archiwum ? :x:

[ Dodano: 2012-04-13, 14:06 ]
Lackdoctor napisał/a:
PROJEKTER napisał/a:
Âże dyskusja na forum traci sens nawet wtedy jak w regulaminowym czasie ktoÂś dodaje trzy zdania do swojego postu,

Robert, przecieÂż sam tak masz w zwyczaju robiĂŚ.
WiĂŞc to broĂą obosieczna.

Tak to znaczy JAK ? ... Zmieniam ca³kowicie treœÌ postu po twojej wypowiedzi ???

Nawet jak w szybkiej wymianie postĂłw tak siĂŞ stanie, Âże jest dodane jeszcze jedno zdanie to masz czas Âżeby siĂŞ do tego ustosunkowaĂŚ w temacie :tak: ... WiĂŞc nie spÂłaszczaj problemu jak nie dostrzegasz o co chodzi ... albo napisz ... PROJEKTER mam to w dupie niech moderatorzy zmieniajÂą sobie co chcÂą i kiedy chcÂą ... TrochĂŞ wyobraÂźni kolego @lackdoktor i zrozumiesz do czego to doprowadzi ! ... co dalej KtoÂś zacznie publikowaĂŚ to co inni piszÂą na PW ???

Tobie i @gugn to nie przeszkadza ... a mnie akurat zajeb iÂście to przeszkadza ... do tego stopnia Âże uznajĂŞ takie forum za "gĂł wno warte".

Asiaskujaf 
Wysłany: 2012-04-13, 15:36   
+2
UP DOWN

Panie polykar, dej pan karte harak...haraktrerystryki po naszemu, bo muj hopok nie bardzo ucuny, a traktor soltysowi obiecal obielic- i tego... nie wi jak wiela hartera dac na skopke tego prezroczystego co to pan mu w gratisie sprezentowol za reklame na ...no tu gdzie pise...No wies pan .Jo pise z komputery proboszczowej.
MUJ PROBOSZCZ GADA - NIE LENKAJTA SIE I ZAWIEZCIE JEZUSOWI noto mu wieÂże i daje na tace puÂł emerytury nosze na plebanie kieÂłbasy jak po Âświniobiciu jaja albo ciasto jak dobre upieke a jak zbierali na pomnik ojca ÂśniĂŞtego toÂżem wzieÂła z ProwidĂŞta 3998,52 zÂł iÂżem zaniesÂła a jak chodzi po kolĂŞdzie tosie staranie pÂżygotowuje ; czesze wÂłosy podmywam sie wydÂłubuje brud spod paznokciuw zakÂładam najlepszom kiecke i czekakam naĂą klenczonc wedle progu a curka mu otwiera dzwi wtedy jago caÂłuje w renke i zapraszam na pokoje tomie zawÂżdy chwali Âżemie w niebie wynagrodzom.I pozwolel dobrodziej mi pisac.
Acha, inie kszycta na mojego chopoka bo to dusza chopok ino za duzo chlo i casami gupoty wypisuje.A tero jak zesta go na zieluno odznaczeli to juz nawet somsiadum "szczensc boze" nie godo...

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-04-13, 15:44   
0
UP DOWN

Asiaskujaf,
Hahhahahahhahaha.
Brawo.
Czy mogĂŞ daĂŚ punkta?
Czy lepiej klapsa na go³¹ pupê?

[ Dodano: 2012-04-13, 15:48 ]
PROJEKTER napisał/a:
Zmieniam ca³kowicie treœÌ postu po twojej wypowiedzi ???

Nie caÂłkowicie, ale sens zostawaÂł wypaczony.
Ale nie raĂąmy siĂŞ wzajemnie, bo szkoda czasu.

przemo1972 
Wysłany: 2012-04-13, 16:26   
-3
UP DOWN

DrCruel napisał/a:
Nie zmienia to faktu, Âże moderator ma prawo ingerowaĂŚ w posty w ktĂłrych emocje biorÂą gĂłrĂŞ nad zdrowym rozsÂądkiem i w Âżaden sposĂłb nie moÂże to byĂŚ przedstawiane jako ograniczanie swobody wypowiedzi a powinno byĂŚ traktowane jako studzenie emocji i cywilizowanie wypowiedzi.

Moderator ma prawo usunac post, natomiast nie ma prawa go edytowac!Co najwyzej wykropkowac przeklenstwa :D Na forum panuje arogancja moderatorow i prywata!
W zwiazku z zaistniala sytuacja rezygnuje z funkcji moderatora i prosze o usuniecie mojego konta.

Asiaskujaf 
Wysłany: 2012-04-13, 17:05   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Czy lepiej klapsa na go³¹ pupê?

Niech se pan doktur kobite poklepie, a w moja dupecke to ino causka

lukas
Wysłany: 2012-04-13, 17:24   
0
UP DOWN

Skoro w tym temacie pojawi³a siê taka dyskusja OT to czy moderator mo¿e j¹ wydzieliÌ i przenieœÌ do innego w¹tku? Pytam bo mam wra¿enie ¿e to siê niektórym nie spodoba a normalne, ¿e na forach tak siê robi. Po co wiêc jest moderator?
WidzĂŞ, Âże kolega @przemo1972, obraziÂł siĂŞ a ja jakoÂś nie widziaÂłem kolegi od dawna Âżeby kolega coÂś tu dziaÂłaÂł np jak leciaÂły wyzwiska i rodzinne wycieczki. Bez urazy ale ja to tak rozumiem, mam zielony kolor to coÂś robiĂŞ, Âże siĂŞ to nie wszystkim podoba - normalne.

gugun 
Wysłany: 2012-04-13, 17:38   
0
UP DOWN

:help: :help: :help: czy wy jesteÂście wszyscy normalni :!: :?: doroÂśli ludzie z was a zachowujecie sie jak nie sprawni umysÂłowo :!: aÂż Âżal tego czytaĂŚ...
bo Projekter dostaÂł warna i afera wielka...nikt mnie nie uprzedziÂł o jego nietykalnoÂści...
nie wiedziaÂłem Âże moÂże wyzywaĂŚ sobie wszyskich jak chce i kiedy chce,myÂślaÂłem Âże chodzi o to zeby panowala tu normalna atmosfera i bylo miejsce dla wszystkich...
tak wiĂŞc przepraszam wszystkich bardzo...
zrobiliÂście wielka afere o dodanie cennika...no ja cenzura....

przemo1972 napisał/a:
Na forum panuje arogancja moderatorow i prywata!

a tobie o co??

Asiaskujaf napisał/a:
Panie polykar, dej pan karte harak...haraktrerystryki po naszemu, bo muj hopok nie bardzo ucuny, a traktor soltysowi obiecal obielic- i tego... nie wi jak wiela hartera dac na skopke tego prezroczystego co to pan mu w gratisie sprezentowol za reklame na ...no tu gdzie pise...No wies pan .Jo pise z komputery proboszczowej.
MUJ PROBOSZCZ GADA - NIE LENKAJTA SIE I ZAWIEZCIE JEZUSOWI noto mu wieÂże i daje na tace puÂł emerytury nosze na plebanie kieÂłbasy jak po Âświniobiciu jaja albo ciasto jak dobre upieke a jak zbierali na pomnik ojca ÂśniĂŞtego toÂżem wzieÂła z ProwidĂŞta 3998,52 zÂł iÂżem zaniesÂła a jak chodzi po kolĂŞdzie tosie staranie pÂżygotowuje ; czesze wÂłosy podmywam sie wydÂłubuje brud spod paznokciuw zakÂładam najlepszom kiecke i czekakam naĂą klenczonc wedle progu a curka mu otwiera dzwi wtedy jago caÂłuje w renke i zapraszam na pokoje tomie zawÂżdy chwali Âżemie w niebie wynagrodzom.I pozwolel dobrodziej mi pisac.
Acha, inie kszycta na mojego chopoka bo to dusza chopok ino za duzo chlo i casami gupoty wypisuje.A tero jak zesta go na zieluno odznaczeli to juz nawet somsiadum "szczensc boze" nie godo...

tego to juÂż nie skomentuje...brak slĂłw poprostu :tak: nie wiem jak mam nazwaĂŚ takiego idiote co boi siĂŞ chociaÂż swojego nicku uÂżyĂŚ Âżeby siĂŞ wypowiedzieĂŚ.... :?:
wiem... chcia³eœ zab³ysn¹Ì...myœle ¿e ka¿dy siê uœmia³ :?:
jeszcze raz przepraszam wszystkich ze wziĂŞlem sobie do serca Âżeby tu bylo milo i przyjemnie, zamiast siedzieĂŚ po 3-4h dziennie porzÂątkowaĂŚ tematy,czytaĂŚ wasze wypociny i prosiĂŚ sie administracji Âżeby jakoÂś usprawniĂŚ forum mogÂłem to poprostu olaĂŚ,wrĂłciĂŚ sobie z 3-4h wczeÂśniej do domu i spĂŞdziĂŚ tenj czas z rodzinÂą...
wiêc jeœli moja obecnoœÌ wam siê tu te¿ nie podoba to mo¿ecie mnie te¿ st¹d wywaliÌ...
niech zapanuje era saty,duponta i tĂŞpienia amatorĂłw na lakierowanku
ja tam robie sobie urlop wtedy a wy siê yebcie ile chcecie,mo¿e wejdzie ktoœ za pó³ roku i posprz¹ta po was...
to tyle :/

malarz
Wysłany: 2012-04-13, 17:46   
+1
UP DOWN

Nie czĂŞsto tu zaglÂądam ale pamiĂŞtam awantury sprzed kilku lat i uwaÂżam, Âże teraz jest zdecydowanie lepiej. Jak komuÂś hormony bijÂą po Âłbie to musi byĂŚ upominany i zgadzam siĂŞ z kolegÂą @gugun

DrCruel
Wysłany: 2012-04-13, 18:27   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
DrCruel napisaÂł/a:
[color=yellow]Nie zmienia to faktu, Âże moderator ma prawo ingerowaĂŚ w posty w ktĂłrych emocje biorÂą gĂłrĂŞ nad zdrowym rozsÂądkiem i w Âżaden sposĂłb nie moÂże to byĂŚ przedstawiane jako ograniczanie swobody wypowiedzi a powinno byĂŚ traktowane jako studzenie emocji i cywilizowanie wypowiedzi.

I tu siê nie zgadzamy ... ¯aden Moderator czy Administrator nie ma prawa ingerowaÌ w treœÌ postu bo to autoryzowane wypowiedzi :tak: ... niech sobie dopisze swój !

No to siĂŞ nie zgadzamy.

Co zrobiÂłbyÂś kolego @Projekter jako administrator forum o np. modularnych warsztatach gdybym pojawiÂł siĂŞ tam i w kaÂżdym temacie wyzywaÂł pozostaÂłych uÂżytkownikĂłw od prostakĂłw, stodolarzy itp bo nie posiadajÂą jeszcze warsztatu za kilkaset PLN-Ăłw.

DrCruel
Wysłany: 2012-04-13, 18:56   
0
UP DOWN

Asiaskujaf napisał/a:

Jak nie wywalaĂŚ takich postĂłw jak ktoÂś ewidentnie robi celowo chamĂłwĂŞ a Âżeby zatrzeĂŚ Âślady to korzysta z serwera w USA?

Nie sÂądzĂŞ, Âże chciaÂło siĂŞ to robiĂŚ osobie nie zainteresowanej tematem :nie:

POLYKAR.PL
[Usunięty]
Wysłany: 2012-04-13, 19:03   

A wszystko przez chĂŞĂŚ zaproponowania produktĂłw POLYKAR na internetowym forum ... Co siĂŞ kur... dzieje ??? :paw:

Siekiera
Wysłany: 2012-04-13, 19:06   
+1
UP DOWN

Panowie czy wy nie widzicie ¿e to celowe dzia³anie, ¿eby zepsuÌ tu atmosferê i umniejszyÌ wartoœÌ tego forum :>
Nie bÂądÂźcie frajerami i nie dawajcie siĂŞ wkrĂŞcaĂŚ w takie niekoĂączÂące siĂŞ dyskusje o niczym. Po mojemu to jest prowokacja :evil:

ZapomniaÂłem dopisaĂŚ Âże prowokatorem jest Projekter ;P

gugun 
Wysłany: 2012-04-13, 19:11   
0
UP DOWN

POLYKAR.PL napisał/a:
A wszystko przez chĂŞĂŚ zareklamowania produktĂłw POLYKAR na internetowym forum ... Co siĂŞ kur... dzieje ???
widzisz.. bym wiedzial Âże tak wyjdzie i bedzie tyle zÂłoÂści wogĂłle bym nie proponowaÂł jakichkolwiek testĂłw... zaÂłoÂżyÂł byÂś temat gdzie trzeba i bys byÂł chroniony jak to ostatnio zostaÂło napisane...a tak?? mimo Âże masz chlopie naprawde dobry asortyment w dobrej cenie to wyszÂła mala antyreklama:/ ale na pocieszenie napisze ci Âże ja chetnie bede sie u ciebie zaopatrywaÂł:)

gugun 
Wysłany: 2012-04-13, 19:12   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
ZapomniaÂłem dopisaĂŚ Âże prowokatorem jest Projekter
to lepiej nic nie dopisuj:) bo za chwile bedzie afera:)

baqo 
Wysłany: 2012-04-13, 19:36   
0
UP DOWN

Asiaskujaf napisał/a:
Panie polykar, dej pan karte harak...haraktrerystryki po naszemu, bo muj hopok nie bardzo ucuny, a traktor soltysowi obiecal obielic- i tego... nie wi jak wiela hartera dac na skopke tego prezroczystego co to pan mu w gratisie sprezentowol za reklame na
Karty charakterystyk subst. niebezpiecznych do czego innego s³u¿¹ ,a do hartera sa dane techniczne . @Polykar napisz co zawieraj¹ te pierwsze i do czego s¹ niezbêdne na legalnej lakierni .Mo¿e co niektórzy wie wiedz¹ o co zamieszanie ,bo porozdawaÌ za darmo dzieciom lizaki to nic wielkiego ,ale ...

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu