Autor |
Wiadomość |
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:24
|
0
|
|
|
|
tak Amiggo bylo to chyba nawet na Mazdzie i ubezpieczalnie miaÂły problem tak samo lakiernik z dopasowaniem odcienia przy lakierze dobarwianym jest trudno uzyskac ten sam odcieĂą - flop widac to dopiero w swietle dziennym |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:27
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
warto napisac, ze nie wszystkie 3c majÂą jako 1szÂą baze sam kolor (bez efektu).
sam teraz robie prace, gdzie 1 warstwa to zÂłota perÂła, 2ga warstwa to pomaranczowa perla slabo kryjaca i oczywiscie 3 to klar |
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:29
|
0
|
|
|

|
Ja to miaÂłem na czerwonym Daewoo, ale tylko w odpowiedniej wersji wody, kolor chyba 53u czy jakoÂś tak. I faktycznie problemy z kolorem byÂły jak cholera. |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:38
|
0
|
|
|
|
online takie kolory bardzo czesto wystepuja w motocyklach nawet do drugiej warstwy dodaje sie ulepszaczy kolorystycznych niedawno byÂłem u aerografa i tam spotkalem candy ale jest drogie oj ale efekt az gÂłowa boli
amiggo bo trudno okreslic grubosc powÂłoki barwionej tak samo jak "peÂłna warstwa" lakiernicy juz maja swoje metody jesli chodzi o lakiery standartowe ale takie cuda a numer daewoo to chyda 73l taki czerwony ale to tylko takie zboczenie zawodowe jesli chodzi o numery lakierĂłw to nic osobistego do ciebie kolego |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:48
|
0
|
|
|
|
panowie ja mam w stndoxie w recepturach takie cos jak stabilisator.wiecie moze co to takiego,bo na mieszalniku tego nie mam. |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:50
|
0
|
|
|
|
podaj numer tego pigmentu |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-29, 22:58
|
0
|
|
|
|
mix 599 w konwencjonalu,
w wodzie 399???? |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:12
|
0
|
|
|
|
zed dzis nie mam przy sobie materiaÂłow pozwole sobie odpisac ci jutro mam pewne zdanie na temat tego pigmentu ale wole je sparwdzic do jutra jesli mozesz poczekac |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:17
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | zed dzis nie mam przy sobie materiaÂłow pozwole sobie odpisac ci jutro mam pewne zdanie na temat tego pigmentu ale wole je sparwdzic do jutra jesli mozesz poczekac |
pewnie ze moge.pytam tak z ciekawosci bo nigdy tego nie uzywalem. |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:17
|
0
|
|
|

|
ZENEK napisał/a: | numer daewoo to chyda 73l taki czerwony |
O...oo moÂże i tak. Nie mam gÂłowy do numerkĂłw, ale widzĂŞ Âże wiesz o co biega. Pozdro |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:21
|
0
|
|
|
|
no chlopie wiem wiele na temat kolorow w koncu mieszam i to sporo a klient moj pan nawet jesli 0,1l mu przerabiam a tak na rozweselenie miej gÂłowĂŞ do "numerkĂłw" to przydatne w Âżycie |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:25
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | no chlopie wiem wiele na temat kolorow w koncu mieszam i to sporo |
a jaka firma jesli mozna wiedziec. |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:27
|
0
|
|
|

|
Cytat: | miej gÂłowĂŞ do "numerkĂłw" to przydatne w Âżycie |
SzczegĂłlnie w hazardzie. Wszystko to prawda ale wiesz juÂż rozpuszczalnik szare komĂłrki wypaliÂł i pamiĂŞĂŚ nie ta. Tak na wesoÂło bez jechania po sobie przyjemniej. Ja juz odpadam wiĂŞc narka. |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:29
|
0
|
|
|
|
no to po kolei Du Pont, Standox, max mayer, PPG, Iwat o innych nie wspomne na ktĂłrych pracowalem ale nie tedy droga mozesz pracowac na jednej ale warunek robisz to co lubisz i jestes "cenzura" do skutku dla siebie samego i dla technikow |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:32
|
0
|
|
|
|
ZENEK napisał/a: | Standox, |
dobrze wiedziec(w koncu jakis wujek dobra rada )
wiec na jakas pomoc mozna liczyc |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:34
|
0
|
|
|
|
jesli tylko bede mogl pomoc czemu nie ale nie licz na cuda jestem wymagajacy w pytaniach bo wtedy moge udzielic w miare dobrych rad |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:43
|
0
|
|
|
AIRBRUSH:D:D:D:D
|
ja ostatnio robiÂłem zaprawke na zbiorniku od suzuki, nr. YHJ, wyszÂło bezÂśladowo
Ten kolor medzy innymi to prawdziwe 3C i ciagle musze sobie radzic z takimi kolorami, niedawno tez robiÂłem wkurzke na kolorze YC2 suzuki (candy) i tez bez problemu.
Ale chciaÂłbym zobaczyc co pan rbfm by odczyniaÂł z takim lakierem w swojej sacie
Nie zrozumcie mnie zle, nie chce sie klucic, poprostu bardzo duzo maluje kolorami 3c i mam juz jakies doswiadczenie i wkurza mnie jak ktos kiedys w jakiejs ogierni pomalowal taunusa cos mi zarzuca |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:47
|
0
|
|
|
|
wierze ze malujesz duzo bo motocykle to cenzura sprawa kolorystyczna mam tylko jedno pytanie czy lupujesz oryginalne candy czy tzw bardzo zblizone wiem ile kosztuje oryginal i ze tylko za granica a cala sparwa z dyskusja to moze tylko sposob nazewnictwa i tÂłumaczenia
[ Dodano: 2008-01-29, 23:51 ]
sorry za bÂłedy ale oczy zmeczone ktos okresliÂł by te bÂłedy jako literĂłwki nie mylic z "literatki" a sata do twojego malowania cos chyba za duza |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2008-01-29, 23:53
|
0
|
|
|

|
Przykro siê to czyta, brak wam wyrozumia³oœci dla innych. Ogólnie powiem nie wdaj¹c siê w szczegó³y, ¿e przecie¿ systemy mieszalnicze s¹ ró¿ne i ró¿nymi metodami mo¿na osi¹gaÌ dany efekt kolorystyczny i nie ma siê o co k³óciÌ a raczej wys³uchaÌ innych.
Temat ciekawy ale sprzÂątania to trochĂŞ bĂŞdzie.
Teraz nie mam moÂżliwoÂści bo jestem na wyjeÂździe ale po powrocie... chyba Âże Bodzio posprzÂąta |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-01-30, 00:00
|
0
|
|
|
|
nie no ja kupuje pigmenty candy (brilant mishlack) fimy spies hecker ale ostatnio zastanawiam sie nad przejsciem na lechlera(wode) bo oni maja wiekszy wybĂłr kolorĂłw pigmentĂłw candy
no tanie nie sa ale bez nich sie nie da rady z kolorystykÂą na moto
Pozdro |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-30, 00:03
|
0
|
|
|
|
jutro postaram sie wejsc na gadu gadu i porozmawiac z toba moze cos pomoge pozdro i nara |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-01-30, 00:11
|
0
|
|
|
|
spoko tylko ze ja jestem tylko wieczorem na gg, tak po 20 albo rano do 10tej, no i zawsze mam status niewidoczny. Odezwij sie, chetnie pogadam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-30, 20:08
|
0
|
|
|
|
sie ma zed 599 lub odpowiednik w wodzie to stabilizator najprosciej ma kolor przeÂżroczysty jak lakier bezbarwny i ma za zadanie prawidÂłowe uÂłozenie aluminium lub lakierĂłw transparentnych stosowany jest najczĂŞsciej przy lakierach 3 warstwowych |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2008-01-30, 20:25
|
0
|
|
|
|
dzieki za info |
|
|
|
 |
ZENEK
|
Wysłany: 2008-01-30, 20:27
|
0
|
|
|
|
nie ma za co po to jest forum |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-01-30, 22:02
|
0
|
|
|
|
zed napisał/a: | dzieki za info |
ZENEK napisał/a: | nie ma za co po to jest forum | wreszcie miÂła atmosfera |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-01-30, 23:00
|
0
|
|
|
|
kolego danielpainter widze Âże zastanawiasz sie nad lechlerem , ja mam u siebie lechlera od prawie 2 tygodni i chwale sobie robote na nim , bardzo proste mieszanie kolorkĂłw ,a jeszcze Âłatwiejsze lakierowanie ( nawet garaÂżowcy biorÂą ode mnie farby i malujÂą ) jak byÂś miaÂł jakieÂś konkretne pytanka co do tego systemu to wal ÂśmiaÂło , ( ale wszystkiego jeszcze nie wiem , bo sie dalej ucze - he he he . ) |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-01-30, 23:42
|
0
|
|
|
|
tak bardzo ostro sie zastanawiam, powiedz na jakich warunkach dali ci mieszalnik, jakies limity miesieczne masz?????? |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-01-31, 23:45
|
0
|
|
|
|
tak ,jak wiêkszoœÌ firm lechler te¿ posiada limity miesiêczne , mi uda³o sie wynegocjowaÌ limity na poziomie 2000 z³ netto ,ale za wszystkie produkty lechlera (klar,szpachle,i inne œrodki ,nie tylko bazy) za pierwszy wsad musia³em wp³aciÌ 1/3 wartoœci no i firma chcia³a aby mieszlnik ,komputer ,waga i kolor boxy ,by³y ubezpieczone od NW ( koszt oko³o 50 - 60 z³ na rok)
JeÂśli chodzi o ceny tych baz ,to w detalu za litr bazy ksztaÂłtuje sie od 160 do 250 za xiraliki i perÂły (netto).
Najlepsze jest w tym to Âże nawet tzw''garaÂżowcy" biora ode mnie teÂż te lakiery i sami lakierujÂą (pracujÂą na mĂłj limit! he he )
JeÂśli chodzi o samÂą technike to wedÂług mnie robi sie lepiej niÂż na zwykÂłych bazach , a robie duÂżo i np robiÂłem na : du poncie,sikkensie,lesonalu max mayerze ,deeberze ,novolu itp.
dziÂś robiÂłem pt cruisera w kolorze PS2( silber) zero chmurek ,po prostu bajka ,
pigmenty w buteleczkach (po ketchupie jak to nazwa³ kolega z forum ) to rewelacja 2 razy poruszam i leje ,NOVOL MA PODOBNE(nie trzeba nic za³¹czaÌ (oprócz wagi i kompa) nic mi nie wyrczy w gara¿u ,malutko miejsca zajmuje ) cieniuje sie prosto ( mo¿na dodaÌ dodatku do cieniowania ,ale mi sie nie chce bo super wychodzi .
JeÂśli chodzi o nakÂładanie bazy to pierwsze robie cieniutkÂą warstwe(widze jak mam odtÂłuszczone -warunek trzeba dobrze odtÂłuszczaĂŚ ,dobry i tani ma lesonal odtÂł. do baz wodnych) jak zmatowieje to walne sobie 2 max 3 warstwy normalne i jak zmatowiejÂą to wale klar ( w temp okoÂło 15*c okoÂło 20 min, bez dodatkowych dysz itp wynalazkĂłw)
no i matowanie pod baze to u mnie max320-400 na sucho ,600-800 na mokro i sladĂłw rys nie znajdziesz .
Jeœli chodzi o pasowalnoœÌ kolorów ze wzornikami to przy orginalnym lakierze i nie starym aucie mogê robic nawet na kreske ( a i tak mo¿na bardzo prosto mo¿na
podbarwiĂŚ kolorek )
PrĂłbowaÂłem kilku innych firm i zrezygnowaÂłem bo po prostu mi nie odpowiadaÂły ( nie chce nikogo uraziĂŚ i nie bĂŞdĂŞ nic pisaÂło moich wnioskach !)
moje zdanie jest takie zamĂłw sobie po 100 ml w kilku mieszalniach prĂłbki najlepiej srebrnej bazy ,przygotuj sobie kilka starych elementĂłw i polakieruj kaÂżdÂą bazÂą ( wedÂług zaleceĂą danej firmy ,bo kaÂżdy ma innÂą recepte na poÂłoÂżenie bazy !!!)
A WNIOSKI WYCIÂĄGNIESZ SAM !!!
Âżycze ci ja najtrafniejszego wyboru ,no i nie Âśpiesz sie . a ja mam nadzieje Âże ci choĂŚ troche pomogÂłem. |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-02-01, 00:11
|
0
|
|
|
|
wiesz co pomogles bardzo, ja juz probowalem roznych baz wodnych, mysle ze juz konkretnie jestem zdecydowany na lechlera tylko przerazaja mnie te limity miesieczne, w debeerze ich nie mialem, nie lubie byc uwiazany wolalbym wykupic pierwszy wsad, za wszystko zaplacic, za kompa i wage i takich limitĂłw nie miec, ale ciekawee jak sie potocza rozmowy zobaczymy, ja wraz z mieszalnikiem chcialbym wziasc sporo produtĂłw dodatkowych do malowania moto i jachtingu, ciekawe tylko jak oni sie na to beda zapatrywac.
Wieszn ja uwazam ze jak woda debeera daje rade malowac to innymi tez dam rade, debeer to "jazda ekstremalna" poprostu
w lechlerze nie ma koncowej przypruchy ????? |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-01, 00:41
|
0
|
|
|
|
musisz prĂłbowaĂŚ moÂże dostaniesz cosÂś lepiej ,ja teÂż nie lubie tych limitĂłw ,ale duÂżo maluje, troche tez sprzedam no i jakoÂś to bĂŞdzie ,a jak by co to zawsze moge im to zwrĂłciĂŚ ,kary Âżadnej za to nie ma , teÂż myÂślaÂłem o kupnie caÂłoÂści ale sie nie daÂło , oni chyba nie chcÂą aby jakis koleÂś kupiÂł sobie do garaÂżu ,wstawil i sie chwaliÂł Âże ma a nic nie robiÂł ,robiÂą kase na towarze a nie na mieszalnikach, a te limity mnie troche dopingujÂą .
JeÂśli chodzi o te wypruchy to moÂżna sie w to bawiĂŚ , ale ja robie prĂłbki na mokro ,szybko susze suszarkÂą i jak mi idealnie pasuje to nic nie kombinuje ,jak sie wyprusza to na niektĂłrych bazach kolor robi sie odrobine jaÂśniejszy.
Ja czasem jak sie bardzo Âśpiesze (1-2 elementy)to po poÂłoÂżeniu bazy biore opalarke Âżeby nie grzaĂŚ opaÂłem i dosÂłownie 1-2 min mam suchÂą baze .
Co i tak nie wyklucza Âże baza wodna schnie wolniej od rozpuszczalnikowej w normalnych warunkach. |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-02-04, 23:16
|
0
|
|
|
|
a jeszcze jedno pytanko, jak robisz te peÂłne warsywy, jak sam piszesz 2-3, to czy miedzy tymi warstwami czekasz az wyschnie czy walisz w mokre?????
i jak sprawdzaja sie wedlug ciebie klary, podklady i szpachle lechlera???????
Ja mysle zeby wziasc ten mieszalnik od firmy STS BERG, znasz ta firme??????? jesli tak to co myslisz na ich temat????? wiazanie sie z nimi umowa nie jest ryzykowne?????
[ Dodano: 2008-02-04, 23:17 ]
z gory dzieki za odp, to sa dla mnie wazne zeczy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-05, 00:25
|
0
|
|
|
|
jak na³o¿e pierwsz¹ warstê to czekam a¿ wyschnie( zrobi sie matowa) nastêpne nak³adam na mokro , ewentualnie ostatni¹ jak nie jestem pewien ,lub jak per³a i zale¿y mi na idealnym u³o¿eniu ziarna ,to podsuszam na³o¿one warstwy i ostatni¹ nak³adam na pó³mokro ( troszke na zasadzie wypruszania , ale nie robi sie z tego wykurz ) nie trzeba nic œcieraÌ œciereczk¹ antystatyczn¹ .i nie zdarzy³o mi sie aby wysz³y mi jakieœ pasy ,albo cienie.
jeÂśli chodzi o klar to acrifan 2000 polecam ,cena koÂło 100 za komplet ,super sie rozlewa ,ekstra sie Âświeci ,nie wiem jak z polerowaniem bo nie potrzeba ,ale na zapruszkach po cieniowaniu wystarczy troszke pasty i nie ma Âśladu lakier wyglÂąda na twardy ,nie odbijajÂą sie palce itp.
co do szpachli i podkÂładĂłw to jeszcze na nich nie robiÂłem ,cena dosyĂŚ wysoka ale niewÂątpliwie zamĂłwie sobie teÂż te produkty
JeÂśli chodzi o STS BERG z nowsego sÂącza to chyba oni sÂą jedyni na tym rynku z Lechlerem ,ja teÂż mam od nich.
http://www.stsberg.pl/index.htm
Jak ju¿ ci pisa³em .te¿ nie lubie jak ktoœ mnie naciska na robienie obrotów ,jak jesteœ w stanie w ci¹gu miesi¹ca zu¿yÌ z 5l bazy 5l klaru ,jak¹œ puche kitu i podk³adu to dasz sobie rade ,a jak nie to pogadaj z kimœ kto te¿ robi z autami i weŸcie sobie razem jeden mieszalnik,w najgorszym wypadku zawsze mo¿na to zwróciÌ i po k³opocie .
mam nadzieje ¿e ci jakoœ pomog³em ja te¿ sie obawiam o przysz³oœÌ ale przecie¿ kabina ma zarabiaÌ kase a nie staÌ bezczynnie, no i stawki za us³ugi posz³y w góre ,a w mojej okolicy nie ma kto malowaÌ wiêc mam nadzieje ¿e jakoœ to bêdzie. |
|
|
|
 |
Omnix
|
Wysłany: 2008-02-06, 01:03
|
0
|
|
|

|
piotrusiek napisał/a: |
jeÂśli chodzi o klar to acrifan 2000 polecam ,cena koÂło 100 za komplet ,super sie rozlewa ,ekstra sie Âświeci |
Zgadzam siĂŞ
Ja dokÂładnie pÂłace 93 w detalu.
Super lakier
Dzisiaj na testy zamówi³em klar Spectral 5l, podk³ad Spectral 3,5l i szpachle Spectral Finish, miêkk¹ i z w³óknem dopiero mi dowioz¹ po dostawie. Zobaczymy czy faktycznie tak dobre jak lud tutaj zachwala
Narazie testowaÂłem szpachle i jest ok i podkÂład super 107zÂł za kpl zapÂłaciÂłem a czas odparowanie bardzo szybki, zobaczymy jutro jak siĂŞ obrabia |
|
|
|
 |
danielpainter
|
Wysłany: 2008-02-07, 23:26
|
0
|
|
|
|
ostatnio testowalem klar novola, ten pseÂłdo VHS 510 i jak dla mnie to jest syf totalny, wiecej nie kupie, w porĂłwnaniu do spies heckera 8450 ten novol to jest gĂłwno
[ Dodano: 2008-02-07, 23:26 ]
piotrusiek,
Dzieki za rady pomogles bardzo |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-07, 23:48
|
0
|
|
|
|
ja na novolu te¿ nie pracuje ju¿ od ponad pó³ roku ,naci¹lem sie na jakimœ tanim klarze .
Ja wole doÂłoÂżyĂŚ pare groszy i robiĂŚ na czymÂś lepszej jakoÂści ,i mieĂŚ ÂświĂŞty spokĂłj ( zero reklamacji).
Du pont miaÂł dobre klary i lesonal, (apropo lesonala ma fajny odtÂłuszczacz do baz wodnych 25 zÂł/l )
a du pont traci w mojej okolicy przez garaÂżowcĂłw na dobrej opinii , efekt dzieÂła jednego goÂścia dziÂś oglÂądaÂłem ,tragedia !!! w poniedziaÂłek rano poÂłoÂżyÂł baze( cromax ), a na drugi dzieĂą po poÂłudniu dopiero klar ,(myÂślaÂł Âże mokra podÂłoga w garaÂżyku i jeden grzejnik mu wystarczy ,no i sie przeliczyÂł .
dziwie sie Âże sprzedawca z du ponta sprzedaje te bazy pseÂłdo fachowcom, cromaxem da sie malowaĂŚ ale trzeba wiedzieĂŚ jak .moÂże z chĂŞci zysku. |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-02-08, 13:00
|
0
|
|
|
|
piotrusiek napisał/a: | Najlepsze jest w tym to Âże nawet tzw''garaÂżowcy" biora ode mnie teÂż te lakiery i sami lakierujÂą |
piotrusiek napisał/a: | dziwie sie Âże sprzedawca z du ponta sprzedaje te bazy pseÂłdo fachowcom, | |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-08, 14:35
|
0
|
|
|
|
Chodzi o to ¿e jak ja w styczniu chcia³em kupiÌ cromaxa , to dosta³em nr tel. do technika z du ponta ,i miusia³em sie z nim umówiÌ na pokaz lakierowania , a teraz goœÌ leje wode komu popadnie i nawet nie t³umaczy jak sie ni¹ robi , wydaje mi sie ¿e chodzi o kase , a tacy klienci ,co nie maj¹ pojêcia o lakierowaniu wod¹ potrafi¹ nawet najlepszy towar zepsuÌ i powiedzieÌ ¿e jest do d...y.
A to nie prawda , bo kaÂżdÂą wodÂą moÂżna lakierowaĂŚ tylko trzeba wiedzieĂŚ jak.!!!
jeÂśli chodzio mnie ,to mam paru chÂłopakĂłw co robiÂą sobie w garaÂżykach ,jakieÂś maÂłe fuszki ,ale nim zaczĂŞli braĂŚ ode mnie ,to u mnie podglÂądali jak sie robi na wodzie , no i jakoÂś sobie radzÂą . |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2008-02-09, 02:05
|
0
|
|
|
|
nie zdazylem do konca, poprostu.. tu zawsze tak samo,
odpowiedzcie mi wprost, konkretne pytanie, bez p@$#@a jak wczesniej, potrzebuje konkretna pomarancz, nie obchodzi mnie technologia, porducent, ma byc wypas, jesli 3jka najchetniej wczesniej pod srebro, mam kolejne konkeretne zlecenie,
pozdr. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-09, 09:48
|
0
|
|
|
|
maverik napisał/a: | odpowiedzcie mi wprost, konkretne pytanie, bez p@$#@a jak wczesniej, potrzebuje konkretna pomarancz, |
prosze :
lakier Mipa, 3 warstwy, wypas jak skur***. pomaranczowo czerwony, ziarno grube jak cholera. 600 stow za litr. |
|
|
|
 |
maverik
|
Wysłany: 2008-02-09, 15:22
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | maverik napisał/a: | odpowiedzcie mi wprost, konkretne pytanie, bez p@$#@a jak wczesniej, potrzebuje konkretna pomarancz, |
prosze :
Obrazek
lakier Mipa, 3 warstwy, wypas jak skur***. pomaranczowo czerwony, ziarno grube jak cholera. 600 stow za litr. |
tak z ciekawosci, sa inne kolory?chyba sie do Ciebie zglosze w sprawie tego lakieru wkrotce, pozdr. |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-09, 18:06
|
0
|
|
|
|
Cytat: | tak z ciekawosci, sa inne kolory?chyba sie do Ciebie zglosze w sprawie tego lakieru wkrotce, pozdr. |
jest jeszcze zielony tego typu. |
|
|
|
 |
piotrusiek
|
Wysłany: 2008-02-10, 14:19
|
0
|
|
|
|
kolego rbfm podaj no jakieœ namiary na te kolory ,jakiœ nr do receptury , w czym to sobie znaleŸÌ móg³bym ,bo potrzebowa³bym troche takiego koloru a nie chce mi sie mieszaÌ na oko ,znalaz³em coœ podobnego a hondy ,ale na drobnym ziarnie! |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-02-10, 20:57
|
0
|
|
|
|
Cytat: | kolego rbfm podaj no jakieœ namiary na te kolory ,jakiœ nr do receptury , w czym to sobie znaleŸÌ móg³bym ,bo potrzebowa³bym troche takiego koloru a nie chce mi sie mieszaÌ na oko ,znalaz³em coœ podobnego a hondy ,ale na drobnym ziarnie! |
nie zmieszasz sobie tego w niczym. szukaj lakierow MIPA |
|
|
|
 |
djpolak1985
|
Wysłany: 2008-10-07, 20:12
|
0
|
|
|
|
mam pytanko odnosnie standoxa rozpuszczalnikowego jakie numery na puszkach maja mixy z perlami typu xralic |
|
|
|
 |
optionall
|
Wysłany: 2009-10-08, 15:47
|
0
|
|
|
sklep z lakierami
|
Prezentowany na zdjĂŞciu lakier to Gemini z serii limitowanej VIP. Innymi lakierami obok niego sÂą: Pegaz, Wega, Orion, Feniks, Mira, Andromeda, Aquarius, Mars, Syrjusz, Mars Wenus, Pollux. (wersja rozczieĂączalnikowa ). ZaÂś wersja wodorozcieĂączalna wystĂŞpuje w kolorach: Gemini, Fenix oraz Meteor.
Ceny dla wersji rozczieĂączalnikowej w zaleÂżnoÂści od koloru: 288 zÂł - 2103,80 zÂł netto za litr (sprzedawane w litrowych opakowaniach)
dla wersji wodorozcieĂączalnej - 402,56 zÂł do 767,5 zÂł netto za litr (sprzedawane w 0,5 l opakowaniach) |
_________________ zapraszamy na: http://sklep.optionall.pl
 |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2009-10-19, 12:11
|
0
|
|
|

|
Amiggo napisał/a: | A ta 3 warstwa z forda to teÂż bez xrali. |
W DP i w konwencji,i w wodzie wystĂŞpuje zÂłoty Xirallic. |
|
|
|
 |
fifka
|
Wysłany: 2009-11-19, 19:11
|
0
|
|
|
fifka
|
No-limit napisał/a: | Amiggo napisał/a: | A ta 3 warstwa z forda to teÂż bez xrali. |
W DP i w konwencji,i w wodzie wystĂŞpuje zÂłoty Xirallic. |
mogĂŞ siĂŞ wypowiedzieĂŚ jako byÂły juz technik DuPont :
xirallic to ziarno szlifowane w 4 pÂłaszczyznach tak by odbijaÂło swiatÂło pod 6 katami na kaÂżdej z pÂłaszczyzn ...
dlatego w pochmurny dzieĂą kolor wyglÂąda jak solidowy , a wsÂłoĂącu siĂŞ skrzy jak diament |
|
|
|