Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
fago 
Wys³any: 2012-04-12, 15:55   Pocz±tek z lakiernictwem
0
UP DOWN

Witam.

Jako,¿e jestem nowy mo¿e siê przedstawiê.Na imiê mam Damian,mam 16 lat ;) I bardzo chcia³bym zaj±æ siê w przysz³o¶ci lakiernictwem.Chcia³bym lakierowaæ standardowo na jeden kolor oraz samochody na np. rajdy ;) Mo¿e jaki¶ drobny tuning ale to raczej pod dresiarzy jakby chcieli ;) Chcia³bym równie¿ zaj±æ siê blachark±,szpachlowaniem,polerowaniem.Ogólnie wszystkim co zwi±zane z "cia³em" samochodu ;) Powiedzcie proszê co trzeba mieæ by w ogóle zacz±æ zabawê z lakenictwem?Wiem,¿e potrzebny jest pistolet,¿e trzeba pierw na³o¿yæ farbê podk³adow± tak± bia³± :P
S± jakie¶ lektury z tym zwi±zane ? Mo¿e s± jakie¶ szkolenia ? Wola³bym ruszyæ i zacz±æ z tym wszystkim w miarê tanio,wiadomo,¿e 100 z³ nie wystarcza ale na pocz±tkuj±cego ile tak mniej wiecej ? Mam te¿ samochód do nauki c15,w której trzeba by by³o pierw usun±æ rdzê i móg³bym co¶ sobie na nim zaczynaæ.Tak¿e jestem gotowy.Teraz tylko czekam na wasz± pomoc ;) Dodam,¿e kiedy¶ przez 5 lat malowa³em obrazy ale przesta³em bo to w sumie nie daje chleba.Ale co je¶liby wykorzystaæ jaki¶ tam mój potencja³ w³a¶nie w stronê samochodów ? Wiadomo im wcze¶niej zacznê tym lepiej dla mnie ;)

Z góry dziêkuje i pozdrawiam Damian.

Midas
Wys³any: 2012-04-12, 16:11   
0
UP DOWN

Poszukaj warsztatu lakierniczego. Mo¿e przyjm± cie do nauki zawodu.

gugun 
Wys³any: 2012-04-12, 16:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
dalej maluj obrazy,tyle ze na samochodach ;)

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-12, 16:30   
0
UP DOWN
Amator

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpackie
aerograf? jak malowa³e¶ obrazy mo¿e z tym popróbuj :) wygugluj i poczytaj o co kaman

fago 
Wys³any: 2012-04-12, 16:38   
0
UP DOWN

Ok ale ja nie mogê zatrudniæ siê...Mam szko³ê ;) A co do tego sprzêtu to jak ?

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-12, 16:45   
0
UP DOWN
Amator

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpackie
No to jak masz w okolicy jaki¶ warsztat blacharsko-lakierniczy, podejd¼ do w³a¶ciciela z pytaniem "panie mogê nieodp³atnie przyuczyæ siê poszkole tutaj, mo¿e na co¶ siê przydam, bardzo chcia³bym nauczyæ siê co¶ w tym kierunku, nie sprawie k³opotu" - je¿eli go¶æ jest "normalny" to bez problemu powie, "OK, m³ody - przyjd¼ jutro" :) my¶lê, ¿e jak masz w okolicy taki warsztat i tam jest dostêp do sprzêtu to narazie bym nie kupowa³, próbowa³bym tam, sprzêt mo¿na kupiæ w ka¿dej chwili i bêdziesz mog³ ju¿ co¶ próbowaæ.

fago 
Wys³any: 2012-04-13, 21:17   
0
UP DOWN

A takie lakierowanie szkodzi na zdrowie ? W sensie przebywanie w pomieszczeniu gdzie siê lakieruje.Maska du¿o pomaga ?

rbk1979
Wys³any: 2012-04-13, 23:06   
0
UP DOWN

Na masce nie oszczêdzaj, to bardzo istotne. Kup cos z 3m. Maja spory wybor pó³masek i masek.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: