|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2012-04-13, 19:57
|
+1
|
|
|

|
gugun napisał/a: | POLYKAR.PL napisał/a: | A wszystko przez chĂŞĂŚ zareklamowania produktĂłw POLYKAR na internetowym forum ... Co siĂŞ kur... dzieje ??? | widzisz.. bym wiedzial Âże tak wyjdzie i bedzie tyle zÂłoÂści wogĂłle bym nie proponowaÂł jakichkolwiek testĂłw... zaÂłoÂżyÂł byÂś temat gdzie trzeba i bys byÂł chroniony jak to ostatnio zostaÂło napisane...a tak?? |
ups, to prawie jak mafia lakiernicza
Daje ochronê jak siê haracz zap³aci a jak siê jest niepokornym i nie s³ucha starszyzny to przez ³eb i do piachu. Co to pieni¹dze i w³adza robi¹ z ludzi. Niektórym siê wydaje, ¿e jak sie ma forum ustawione to mo¿na wszystkim rz¹dziÌ. Zach³annoœÌ to jak zaraza, wszystko niszczy. Wreszcie wychodzi szyd³o z worka, a ten worek to grubymi niÌmi by³ szyty. Stali i starzy bywalcy wiedz¹ o co chodzi. Jak sie smaruje to sie jedzie a tu taki @Polykarek nie zap³aci³ haraczu i jeszcze gifty darmowe rozsy³a³ to siê nie spodoba³o "lakernikom" i cenzuraê urz¹dzaj¹. Œmierdzi to na odleg³oœÌ |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-13, 20:03
|
0
|
|
|

|
Siekiera, tylko szkoda troche tego polykarka bo normalny czlowiek sobie wszedÂł na forum chcial zapromowaĂŚ jakoÂś swoje produkty ktore sÂą ok ale jeszcze nikomu nie znane a tu odrazu dostaÂł baty... |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-04-13, 20:35
|
|
|
|
Nokia napisał/a: | DokÂładnie, materiaÂł jest ok.
Mi najbardziej przypasowaÂł bezbarwny jest naprawde super.
Fajnie sie rozlewa, robiÂłem bez podgrzewania ta jak byÂł z puszki tak poszedl. Zero batĂłw, nic sie nie polaÂło, a lustro
[url=http://img600.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Ps. Moze to paœÌ ale plus za to ze, nie ³zawi³y mi oczy przy aplikacji jak zawsze po 1044.
PodkÂład miaÂłem biaÂły i jak dla mnie jest be, za gesty i zle mi sie go aplikowaÂło.
Podobno szare byÂły ok, chĂŞtnie kupie puszke szarego zeby to sprawdzic.
SzpachlĂłwki uzywaÂłem malo i niewiele moge o niej powiedziec. Jak na tyle co robiÂłem nie mam zadnych negatywĂłw na niÂą, a konkretnie na aluminium.
|
Pierwszy od dÂłuÂższej chwili post na temat
I konkretĂłw siĂŞ trzymajmy !!!
Pozdrawiam
Kolega @baqo napisaÂł :
Karty charakterystyk subst. niebezpiecznych do czego innego s³u¿¹ ,a do hartera sa dane techniczne . @Polykar napisz co zawieraj¹ te pierwsze i do czego s¹ niezbêdne na legalnej lakierni .Mo¿e co niektórzy wie wiedz¹ o co zamieszanie ,bo porozdawaÌ za darmo dzieciom lizaki to nic wielkiego ,ale ...
Nooo Panie Wojtku , ja jestem od niedawna na forum lakierniczym ... ale myÂślĂŞ Âże Pan , skoro zabraÂł Pan gÂłos w dyskusji , chĂŞtnie to mniej doÂświadczonym kolegom wyjaÂśni .
A koĂącĂłwka PaĂąskiego postu sugeruje , Âże siĂŞ na tym po prostu nie znam .... Myli siĂŞ Pan , szanowny kolego . Dlatego grzecznie dajĂŞ Panu szansĂŞ zabÂłyÂśniĂŞcia |
|
|
|
 |
przemo1972
|
Wysłany: 2012-04-13, 20:44
|
0
|
|
|

|
lukas napisał/a: | WidzĂŞ, Âże kolega @przemo1972, obraziÂł siĂŞ a ja jakoÂś nie widziaÂłem kolegi od dawna Âżeby kolega coÂś tu dziaÂłaÂł np jak leciaÂły wyzwiska i rodzinne wycieczki. Bez urazy ale ja to tak rozumiem, mam zielony kolor to coÂś robiĂŞ, Âże siĂŞ to nie wszystkim podoba - normalne. |
Ano @ Lukas mam juz dosc glupich sprzeczek i sprzatania po ludziach, ktorzy nie poswiecili 5-ciu minut na przeczytanie FAQ Forum.Mam dwoje dzieci, wole z nimi isc na spacer.Ja sie nasprzatalem.Teraz czas na "nowa krew"- niech nowi sie wykaza
malarz napisał/a: | Nie czĂŞsto tu zaglÂądam ale pamiĂŞtam awantury sprzed kilku lat i uwaÂżam, Âże teraz jest zdecydowanie lepiej. Jak komuÂś hormony bijÂą po Âłbie to musi byĂŚ upominany |
Oj, kiedys to dzialo sie...Pamietasz RBFM?
gugun napisał/a: | Siekiera, tylko szkoda troche tego polykarka bo normalny czlowiek sobie wszedÂł na forum chcial zapromowaĂŚ jakoÂś swoje produkty ktore sÂą ok ale jeszcze nikomu nie znane a tu odrazu dostaÂł baty. |
Ano chcial zapromowac...Nie tak dawno byl konkurs Airbrush-Jak szukalismy sponsorow to prawie wszyscy wzieli dupe w troki |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
 |
Benos77
|
Wysłany: 2012-04-13, 23:10
|
0
|
|
|
|
przemo1972 napisał/a: |
Oj, kiedys to dzialo sie...Pamietasz RBFM? |
Niezapomiany lakiernik-szkutnik |
|
|
|
 |
ksenonn
|
Wysłany: 2012-04-13, 23:59
|
0
|
|
|

|
ja go pamiĂŞtam, ostro dawaÂł po garach byÂł z Krakowa, ktoÂś wie co siĂŞ z nim dzieje? sorry za OT |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-14, 12:19
|
0
|
|
|

|
Przykro mi, Âże to taki "tasiemiec", ale to odpowiedÂź na kilka postĂłw do kilku osĂłb. Kto nie zainteresowany niech po prostu nie czyta.
DrCruel napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | DrCruel napisaÂł/a:
Nie zmienia to faktu, Âże moderator ma prawo ingerowaĂŚ w posty w ktĂłrych emocje biorÂą gĂłrĂŞ nad zdrowym rozsÂądkiem i w Âżaden sposĂłb nie moÂże to byĂŚ przedstawiane jako ograniczanie swobody wypowiedzi a powinno byĂŚ traktowane jako studzenie emocji i cywilizowanie wypowiedzi.
I tu siê nie zgadzamy ... ¯aden Moderator czy Administrator nie ma prawa ingerowaÌ w treœÌ postu bo to autoryzowane wypowiedzi ... niech sobie dopisze swój !
|
No to siĂŞ nie zgadzamy.
[color=orange]Co zrobiÂłbyÂś kolego @Projekter jako administrator forum o np. modularnych warsztatach gdybym pojawiÂł siĂŞ tam i w kaÂżdym temacie wyzywaÂł pozostaÂłych uÂżytkownikĂłw od prostakĂłw, stodolarzy itp bo nie posiadajÂą jeszcze warsztatu za kilkaset PLN-Ăłw. |
Usun¹³ bym twoje posty kolego @Modular gdybym uzna³, ¿e po za wyzwiskami i chamstwem nie nios¹ ¿adnej informacji czy merytorycznie wa¿nej treœci i da³ ci ostrze¿enie. Bo chamstwo i wyzwiska musz¹ do czegoœ prowadziÌ .., skoro ktoœ inteligentny po nie siêga. Jak nie prowadz¹ donik¹d ... to ca³y temat do koszta, a rozrabiaj¹cych forumowiczów po dupie.
Gdyby po za wyzwiskami w takim poÂście byÂła jednak masa bezcennych informacji i faktĂłw o ktĂłrych nikt inny nie napisaÂł ... informacji krytykowana przez innych tylko z powodu ciemnoty i zacofania to wykropkowaÂłbym wyzwiska i napisaÂł do uczestnika forum @Modular info na PW. Âżeby tak wiĂŞcej nie robiÂł bo cenne posty bĂŞdÂą jednak kasowane w caÂłoÂści ...
... ale nigdy absolutnie przenigdy jako administrator, lub moderator nie umieÂściÂłbym przed postem @Modular po takiej awanturze, informacji o tym ile kosztuje budowa profesjonalnego warsztatu i jak to zrealizowaĂŚ ... i to jeszcze pod nickiem ktĂłry dalej toczy z @Modular spĂłr. Gdybym tak zrobiÂł, a mĂłgÂłbym bo to wÂładza absolutna .... to kolega @Modular zostaÂłby w sekundĂŞ idiotÂą pieniaczem i pajacem ciskajÂącym siĂŞ o nic !
DrCruel ... forum jest twoje .... ale opinia o min - Moja
MoÂżesz jÂą wsadziĂŚ do kosza, albo zastanowiĂŚ siĂŞ, czy faktycznie bronisz sÂłusznej sprawy ?
DrCruel napisał/a: | Asiaskujaf napisał/a: | Panie polykar, dej pan karte harak... |
Jak nie wywalaĂŚ takich postĂłw ... |
WYWALAĂ ... sorry ale Ja nigdy nie traktujĂŞ powaÂżnie krytycznych uwag i wypowiedzi kogoÂś kto ma na karku mniej niÂż 50 /100 postĂłw ... bo na logikĂŞ co on wie o forum i panujÂących na nim zasadach ... a szczegĂłlnie o osobie do ktĂłrej siĂŞ przypie...a.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
gugun napisał/a: | :help: czy wy jesteÂście wszyscy normalni |
Niech kaÂżdy siĂŞ wypowiada za siebie ... ale Ja jestem "normalny" ... Nie wybielaj siĂŞ kolego @gugun bo jak przeczytasz ten temat od samego poczÂątku ... to zauwaÂżysz Âże moj ban nie byÂł za wyzwiska, czy durnÂą krytykĂŞ tylko ... nerwy CiĂŞ poniosÂły. ( mam twĂłj post do mnie ktĂłry sÂłusznie skasowaÂłeÂś )
Ja siĂŞ nie nadajĂŞ na moderatora bo zrobiÂłbym to samo co TY ... ale Ty kolego sam chciaÂłeÂś byĂŚ na tym stanowisku ... teraz zachowuj siĂŞ jak osoba bezstronna pilnujÂąca porzÂądku ... a nie jak koleÂś zaÂłatwaiajÂący wÂłasne sprawy na pomÂącÂą funkcji ban ... to jest najgorsza rzecz jakÂą moÂże zrobiĂŚ ktoÂś kto ma szersze uprawnienia niÂż inni.
gugun napisał/a: | bo Projekter dostaÂł warna i afera wielka...nikt mnie nie uprzedziÂł o jego nietykalnoÂści... |
Nigdy nie stawiaj kolego miêdzy nami znaku równoœci. Na tym forum jest szeœÌ osób których wiedzê, czy doœwiadczenie zawodowe w niektórych dziedzinach lakiernictwa mo¿esz porównaÌ z tym co jest TU napisane w moich postach ... W twoich kolego @gugn nie ma nawet jednego przebojowego zdania, które mog³oby coœ zmieniÌ w podejœciu do tego zawodu. Teraz jednak te informacje bêdziesz zbiera³ z innego forum ... i to jak bêdê chcia³ siê nimi podzieliÌ
gugun napisał/a: | nie wiedziaÂłem Âże moÂże wyzywaĂŚ sobie wszyskich jak chce i kiedy chce,myÂślaÂłem Âże chodzi o to zeby panowala tu normalna atmosfera i bylo miejsce dla wszystkich... |
Nie moÂżna. to musi do czegoÂś prowadziĂŚ ... inaczej to pyskĂłwa.
W tym temacie nikt nikogo nie wyzywaÂł. SiĂŞgnij do archiwum zobaczysz co znaczy agresywna awantura. CaÂłuski kolego i klepanie siĂŞ po plecach, oraz achy i ochy nikomu nie sÂą potrzebne w temacie o materiale, albo sprzĂŞcie. Tu potrzeba rzetelnych informacji, konkretnej oceny, porĂłwnania, faktĂłw i krytyki . tylko tak kaÂżdy moÂże wyrobiĂŚ sobie zdanie o czymÂś czytajÂąc literki formujÂące sÂłowa i zdania.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zobacz ten temat o teÂście produktĂłw Polikar Kilka osĂłb pisze "Jest OK" .... inni "Nie podchodzi mi ten towar" ... Gdzie tu jest wnikliwa opinia ... TEST ?
Za³ó¿my ¿e Ja chcê wprowadziÌ te produkty do lakierni ... problem w tym ¿e TY @gugun nie jesteœ ¿adnym autorytetem ... Nic z twoich postów na to nie wskazuje ... mo¿e zaufa³bym troszkê opinie @Kalbi bo on przynajmniej ma kabinê, mo¿e troszkê opinii Lackdoktora bo to facet który kupuje co popadnie z najni¿szej pó³ki i ma jakiœ punkt odniesienia w tym segmencie ... ale GDZIE TU S¥ KONKRETY W TYM TEMACIE !
Zalety techniczne ?, gwarancja ? , do jakich napraw jest dedykowany ?, kto zaufa³ tym produktom z poœród znanych firm ? np dopuszczenie do napraw VW, Mercedes, Do jakich lakierni jest dedykowany ten towar ? kto jest importerem i dlaczego mam mu zaufaÌ, ¿e nie zostawi mnie z problemami jak te siê ujawni¹ ... przyk³ady ? Kto jest producentem i czy to znany wytwórca, czy gówniana fabryczka w Chinach ... bo kto mi zagwarantuje stabilnoœÌ jakoœci tego produktu za rok czy dwa ? jak ma siê ten produkt do wymagaù formalnych bo mój warsztat wystêpuje o dotacjê z UE i jest w œrodku milionowego miasta ? Na jak¹ pomoc techniczn¹ mogê liczyÌ ... tzn s¹ jacyœ technicy szkoleniowcy, albo ... czy przynajmniej towar znajdê w takich oœrodkach wspó³pracuj¹cych z importerem ... ktokolwiek kogo bêdê móg³ telefonicznie, lub osobiœcie zapytaÌ o to czy mogê zrobiÌ z tym, tak czy siak ? Co takiego w lakierze bezbarwnym Polykar powoduje, ¿e nie od³¹czy siê on od dowolnie zastosowanej bazy skoro to normalne przy wielu innych produktach poza systemowych ? Czy wype³niacz akrylowy Polykar jest antykorozyjny ... a jak tak to dlaczego ?
KTO Z WAS ZADAÂŁ TAKIE PYTANIA ?
Ja zada³em czêœÌ z nich ... dosta³em za to ban. ... bo nie za wyzwiska @gugn Tych tu nie ma !
CaÂły ten test ... jest guzik wart jak na razie. Ponosi mnie ale Ja dziÂś o tych produktach wiem wiĂŞcej od was Panowie testerzy . Nie podzielĂŞ siĂŞ opiniÂą. Bo P. BogusÂław sobie tego nie Âżyczy ... woli usÂłyszeĂŚ Âże kit siĂŞ fajnie sypie i nie zostawia dziurek, a szary podkÂład jest OK jakby jego kolor miaÂł cokolwiek wspĂłlnego z wÂłaÂściwoÂściami fizykochemicznymi. . Nie interesuje mnie teÂż co w takim temacie zrobili by inni dostawcy podobnych produktĂłw bo oni nie pchajÂą siĂŞ na publiczne forum oczekujÂąc opinii na temat swoich wyrobĂłw. Jest Polykar sÂą pytania do niego ... bĂŞdzie XXX bĂŞdÂą pytania do niego tak jak kiedyÂś byÂł tu atak na LARE i jego spokojne i rzetelne wyjaÂśnienia
... ale to juÂż bez mnie
..................................................................................................................................
Siekiera napisał/a: | ups, to prawie jak mafia lakiernicza
Daje ochronĂŞ jak siĂŞ haracz zapÂłaci a jak siĂŞ jest niepokornym i nie sÂłucha starszyzny to przez Âłeb i do piachu. |
Z forum jest tak Âże kaÂżdy moÂże napisaĂŚ coÂś waÂżnego, lub gÂłupiego. ZamieÂściĂŚ swojÂą opiniĂŞ i siĂŞ wydurniĂŚ, lub zyskaĂŚ uznanie za wiedzĂŞ czy doÂświadczenia jakie posiada . JeÂżeli Âżyczysz sobie kolego @siekiera tkwiĂŚ w "czarnej dupie" niewiedzy, i dalej mieĂŚ zerowe pojĂŞcie o nowych produktach ... tych Polykar, czy jakichkolwiek innych o ktĂłrych opinia siĂŞ tu pojawi to pisz posty o prowokacji, mafii, i ograniczaniu swobody handlowej nowych oferentĂłw. To z pewnoÂściÂą sÂą rzeczowe argumenty specjalisty.
Ja jednak bêdê na innych portalach, w prasie, w realu na konferencjach, szkoleniach i prezentacjach ... prowokowa³, zadawa³ trudne pytania, wierci³ temat do fundamentu, a¿ nie dostanê wyczerpuj¹cych sprawdzalnych informacji i ... spokojnie dzieù po dniu bêdê powiêksza³ sobie dystans wiedzy zawodowej miêdzy mn¹, a tob¹ @siekiera. Z "czarnej dupy" nie widaÌ otaczaj¹cego j¹ œwiata. Trzeba wyleŸÌ na œwiat³o dzienne i zacz¹Ì pytaÌ "co jest grane" ? Trzeba zadawaÌ milion pytaù ... i sprawdzaÌ wiarygodnoœÌ odpowiedzi. Ty mo¿esz tkwiÌ w œwiecie "mafii lakierniczej" i zmowy
POLYKAR.PL napisał/a: | A wszystko przez chĂŞĂŚ zaproponowania produktĂłw POLYKAR na internetowym forum ... Co siĂŞ kur... dzieje ??? |
NIE kolego @Polykar.pl. Wszytko przez to, Âże zabraÂłeÂś siĂŞ do tego nie przygotowany technicznie i pewny, Âże pod ochronÂą moderatora nie bĂŞdzie TU pytaĂą z wÂątpliwoÂściami na temat tego produktu, albo jego krytyki.
Ja ju¿ to kiedyœ pisa³em ... Zamieniamy siê miejscami ... wprowadzam nowy towar przez forum ... i gwarantuje ¿e ka¿dy ordynarny krytykant wyjdzie na Durnia ... ka¿dy kto ma w¹tpliwoœci, a zadaje trudne pytania dostanie fachow¹ rzeczow¹ odpowiedŸ ... ka¿dy kto mnie zapyta o sprawy formalne dostanie skany dokumentów, lub dostêp do jawnych informacji, i z pewnoœci¹ nie dopuœci³bym do tego ¿eby komuœ zamkn¹Ì paszczê . Zakraka³bym go w innych tematach wiedz¹ i wytykaniem b³êdów zawodowych, ale na pewno nie usuwa³ z dyskusji. Forum to okno na œwiat ... to aroganckie zak³adaÌ ¿e nikt na œwiecie siê w to nie wtr¹ci ... a powody ? Powody mog¹ byÌ przeró¿ne tak jak i intencje. Wa¿ne ¿eby prezenter by³ profesjonalnie przygotowany do promocji a prowadzony przez niego temat wzbudza³ zainteresowanie.
Przyznaje jednak, Âże zmusiÂłeÂś mnie do zapoznania siĂŞ kilkoma produktami ... tzn profesjonalnÂą niezaleÂżnÂą opiniÂą o kilku produktach
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie chcĂŞ jednak rozmywaĂŚ sedna sprawy. WtrÂąciÂłem siĂŞ tylko dlatego, Âże zostaÂła otwarta tu sprawa o pomĂłwienie ... a dalej dlatego, Âże uwaÂżam zatykanie komukolwiek buzi z powodĂłw merytorycznych, a nie porzÂądkowych w trakcie dyskusji o produkcie lub sprzĂŞcie ... za koniec swobody wypowiedzi i wyraÂżania poglÂądĂłw, jakkolwiek gÂłupie, czy Âśmieszne by one nie byÂły . To aroganckie chamstwo wÂładzy. BiaÂłoruÂś DrCruel ... nie forum.
Jak to do was dotarÂło droga administracjo .... to nigdy juÂż tego wiĂŞcej nikomu nie zrobicie ... Jak nie dotarÂło i lejecie na sprawĂŞ ... z czasem nie bĂŞdĂŞ jedynym, ktĂłry wycofa siĂŞ stÂąd oburzony takimi praktykami.
Na tym forum w temacie o testach produktĂłw POLYKAR nie wezmĂŞ juÂż udziaÂłu bo uwaÂżam Âże ten temat w takim ksztaÂłcie jest na absolutnie amatorskim poziomie i ma ÂżenujÂący charakter. Jak kiedyÂś, gdzieÂś, pojawi siĂŞ temat .. produktĂłw Polikar, czy jakichkolwiek innych produktĂłw zadam te same pytania i bĂŞdĂŞ oczekiwaÂł wyczerpujÂących rzetelnych odpowiedzi, a nie pyskĂłwki i amatorskiego zlewania mnie, dlatego, Âże importer lub dystrybutor, nie zna odpowiedzi na pytania formalne, lub techniczne, albo gorzej nie chce mu siĂŞ na nie odpowiadaĂŚ. OdkÂąd pamiĂŞtam ... zawsze tak robiÂłem. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-14, 12:37
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | moÂże troszkĂŞ opinii Lackdoktora bo to facet ktĂłry kupuje co popadnie z najniÂższej pó³ki |
Sory, nie oczerniaj mnie wracajÂąc do moich poczÂątkĂłw na forach.
JuÂż do dwĂłch lat jest tylko novol, czasem produkty 4CR i ... tyle.
Znam polfil, ale to jedyne materia³y z pó³ki... najni¿szej?
Micro fiber z novola 32 zÂł --- polfil 31 zÂł.
KupujĂŞ jak braknie w mieszalni novola.
Czy to najni¿sza pó³ka tzw co popadnie?
Jeden system, wybraÂłem novol.
WiĂŞc nie mieszaj mnie w Twoje rozgrywki, bo to niesmaczne.
Jedynym minusem jest chêÌ wypróbowania materia³ów dawanych do testów.
@Baqo jest bardzo konsekwentnym czÂłowiekiem, bo pracujÂąc na sprawdzonych materiaÂłach odmĂłwiÂł T4W PIK i teraz by odmĂłwiÂł polykar zapewne.
Ja nie odmĂłwiÂłem i po testach nie rzuciÂłem sie na materiaÂły z elakiery bo sÂą ciut taĂąsze (ok 1/3 - 1/4 ceny) a sÂą ludzie co kupujÂą mimo Âże to materiaÂły jednego producenta raczej nigdy nie bĂŞdÂą.
WiĂŞc dlaczego mnie tu deklasujesz? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-14, 12:57
|
0
|
|
|

|
Bardziej chodzi³o mi oto ¿e w przesz³oœci u¿ywa³eœ materia³ów z najni¿szej pó³ki, a teraz nadal nie u¿ywasz jednego renomowanego systemu i masz porównanie, a nie o oœwiadczenie na forum, ¿e u¿ywasz gównianych materia³ów
...O tym, Âże wybraÂłeÂś jeden kompletny system Novol niestety jakoÂś nie doczytaÂłem w twoich postach na forum. ... ale skoro wolisz mogĂŞ sprostowaĂŚ swĂłj post i dodaĂŚ, Âże twoja opinia tak jak i innych jest dla mnie nie miarodajna.
MoÂżesz sprĂłbowaĂŚ zrozumieĂŚ, o co mi chodzi, albo ambitnie siĂŞ stawiaĂŚ tak jak inni uczestnicy takich domowych testĂłw. To niczego nie zmienia
Po pierwsze ... w najlepszym wypadku jesteÂście tylko lakiernikami i moÂżecie mieĂŚ opinie o tym ja siĂŞ "sypie", czy szlifuje, bo juÂż np. na temat schniĂŞcia to bym na waszym miejscu unikaÂł wypowiedzi. Tu juÂż muszÂą byĂŚ podane warunki odniesienia, o ktĂłrych nikt z was nie wspomniaÂł ... Przypominam teÂż temat o podkÂładzie wypeÂłniajÂącym wodorozcieĂączalnym ktĂłry po dwĂłch dniach suszenia i pobycie w kabinie nie dawaÂł siĂŞ zmatowaĂŚ bo siĂŞ waÂłkowaÂł ... 5 minut pod promiennikiem i gotowy do rĂŞcznej obrĂłbki ... 15 minut i i trudno go zjechaĂŚ szlifierkÂą i papierem 320. ... Jaka bĂŞdzie opinia forumowicza z garaÂżu o takim produkcie gdy nie ma on promiennika IR ? ... No i tyle sÂą warte takie garaÂżowe testy ! .
Po drugie ... Wszystkie wa¿ne zagadnienia do odpowiedniej klasyfikacji produktu pozostaj¹ ca³kowicie po za zakresem waszych mo¿liwoœci testowych . Skala przyczepnoœci, zdolnoœci antykorozyjne, szczelnoœÌ pokrycia, higroskopijnoœÌ, rodzaj wype³niacza ... mineralny / syntetyczny do tego czynniki motoryczne np .............. kurde Co Ja robiê ?
Guzik mnie to obchodzi. Testujta se co chceta i jak chceta MiĂŞdzy nami musi jednak pozostaĂŚ jakiÂś dystans |
 |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-04-14, 14:21
|
0
|
|
|
:)

|
Juz raz to wydzieliÂłem, zostaÂło to spowrotem dodane go glownego tematu, a teraz znowu to tu jest... |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-14, 14:30
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | w najlepszym wypadku jesteÂście tylko lakiernikami i moÂżecie mieĂŚ opinie o tym ja siĂŞ "sypie", czy szlifuje, |
Prawda.
Do tego dodaĂŚ mogĂŞ jedynie Âże moÂżemy po czasie zaobserwowaĂŚ siadanie (skurcz) tych produktĂłw.
Warunki garaÂżowe to nie laboratorium, wiĂŞ skupmy sie na tym pierwszym w/w opisanym.
PROJEKTER napisał/a: | Przypominam teÂż temat o podkÂładzie wypeÂłniajÂącym wodorozcieĂączalnym ktĂłry po dwĂłch dniach suszenia i pobycie w kabinie nie dawaÂł siĂŞ zmatowaĂŚ bo siĂŞ waÂłkowaÂł ... 5 minut pod promiennikiem i gotowy do rĂŞcznej obrĂłbki ... 15 minut i i trudno go zjechaĂŚ szlifierkÂą i papierem 320. ... Jaka bĂŞdzie opinia forumowicza z garaÂżu o takim produkcie gdy nie ma on promiennika IR ? |
Kilka promiennikĂłw bym tu na forum naliczyÂł, nawet wÂśrĂłd testowaczy jest kilka takich urzÂądzeĂą.
PROJEKTER napisał/a: | Po drugie ... Wszystkie waÂżne zagadnienia do odpowiedniej klasyfikacji produktu pozostajÂą caÂłkowicie po za zakresem waszych moÂżliwoÂści testowych . Skala przyczepnoÂści, zdolnoÂści antykorozyjne, szczelnoœÌ pokrycia, higroskopijnoœÌ, rodzaj wypeÂłniacza ... mineralny / syntetyczny do tego czynniki motoryczne np .............. kurde Co Ja robiĂŞ ? |
Oczywista oczywistoœÌ.
Dlatego dalsza czêœÌ naszych przemysleĂą... PROJEKTER napisał/a: | MiĂŞdzy nami musi jednak pozostaĂŚ jakiÂś dystans | to teÂż oczywistoœÌ.
PROJEKTER napisał/a: | ...O tym, Âże wybraÂłeÂś jeden kompletny system Novol niestety jakoÂś nie doczytaÂłem w twoich postach na forum. ... ale skoro wolisz mogĂŞ sprostowaĂŚ swĂłj post i dodaĂŚ, Âże twoja opinia tak jak i innych jest dla mnie nie miarodajna. |
Dobra, juÂż nie rĂłbmy scen.
Bo to nie jest przedmiotem sporu...
[ Dodano: 2012-04-14, 14:31 ]
Nokia napisał/a: | Juz raz to wydzieliÂłem, zostaÂło to spowrotem dodane go glownego tematu, a teraz znowu to tu jest... |
To juz nie mieszaj i nigdzie tego nie przekÂładaj... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-14, 14:33
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Guzik mnie to obchodzi. Testujta se co chceta i jak chceta MiĂŞdzy nami musi jednak pozostaĂŚ jakiÂś dystans | no to pogadajmy jak ludzie na poziomie,wymienmy swoje poglady itp.mianowicie:
wiesz,mi jako lakiernikowi nie jest potrzebna tego typu wiedza na temat produktu. w sklepie jak kupuje towar to nie zag³êbiam sie w to z czego to jest zrobione co posiada a czego nie.bo to nie ja od tego jestem...mi jako lakiernikowi ma sie czymœ robiÌ dobrze i wychodze z za³o¿enia ¿e skoro ktoœ wprowadza towar do obrotu czy te¿ jest sprzedawany w mieszalni to jest on w pe³ni legalny i spe³nia wszystkie normy i ja nie musze wszystkiego co kupie sprawdzaÌ pod wzgledem technologicznym,czy spe³nia wszystkie normy itp..
i dlatego moja opinia polega na odczuciach z pracy tym materiaÂłem...czy mi sie fajnie szpachlowke ukÂłada,czy fajnie dociera,jak mi sie podkÂład rozpÂływa itp itd nie znam siĂŞ na tym jaki powinien byĂŚ czegoÂś skÂład itp itd...
wiec jeÂżeli ty,ten co znasz sie na lakiernictwie od tej szerszej strony niÂż ja zadawaj konkretne pytania i oczekuj konkretnej odpowiedzi
dla przykÂładu:
kto jest producentem...??
kto ponosi odpowiedzialnoœÌ??
z kim moÂżna porozmawiaĂŚ wrazie "problemow technicznych"??
i wtedy wszyscy oczekujemy od POLYKARA rzeczowej odpowiedzi i w ten sposĂłb kaÂżdy sobie wyrabia swoje wÂłasne zdanie na temat produktu. a ty jesteÂś tym dobrym co sie zaangaÂżowal w sprawe
a jeÂżeli emocje biorÂą gĂłre wtedy wczeÂśniej czy pĂłzniej konczy sie to wywaleniem postĂłw czy nawet calego tematu do kosza co mysle nie powinno miec miejsca...
panowie wiekszoœÌ z nas bynajmniej jest ju¿ doros³a wiêc zachowujmy sie troche na poziomie...
jeœli ty Robert masz jakieœ pytania to pytaj! my nie pytamy bo nie mamy o tym pojêcia,od tego s¹ inni,my poprostu testujemy jakoœÌ produktu pod wzledem jak nam sie na tym pracuje...
i nie oskarÂżaj mnie i innych o jakieÂś zmowy,usuwanie niewygodnych faktĂłw i innych..bo tak nie jest,jeÂśli byÂś pytaÂł i oczekiwaÂł odpowiedzi ja osobiÂście nie widze w tym nic zÂłego,wrecz przeciwnie.tylko ty zaÂłoÂżyÂłeÂś z gĂłry Âże produkt to dno totalne nawet nie widzÂąc go na oczy,przy okazji nazywajÂąc mnie oszustem i krĂŞtaczem,i za to te gwazdki zeby troche rozÂładowaĂŚ atmosfere,jednak jak widaĂŚ wyszlo zupelnie odwrotnie...
ok koncze,a tak nawiasem mĂłwiÂąc to chyba napisalem najbardziej normalnego posta w caÂłym temacie i mam nadzieje Âże wszystko wrĂłci na dobra droge i bez emocji zakonczymy ten temat...wtedy wszystkie NORMALNE posty z zapytaniami przeniose chĂŞtnie tam gdzie ich miejsce.
panowie ogarnijcie sie |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2012-04-14, 15:24
|
+2
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Siekiera napisaÂł/a:
ups, to prawie jak mafia lakiernicza
Daje ochronĂŞ jak siĂŞ haracz zapÂłaci a jak siĂŞ jest niepokornym i nie sÂłucha starszyzny to przez Âłeb i do piachu.
Z forum jest tak Âże kaÂżdy moÂże napisaĂŚ coÂś waÂżnego, lub gÂłupiego. ZamieÂściĂŚ swojÂą opiniĂŞ i siĂŞ wydurniĂŚ, lub zyskaĂŚ uznanie za wiedzĂŞ czy doÂświadczenia jakie posiada . JeÂżeli Âżyczysz sobie kolego @siekiera tkwiĂŚ w "czarnej dupie" niewiedzy, i dalej mieĂŚ zerowe pojĂŞcie o nowych produktach ... tych Polykar, czy jakichkolwiek innych o ktĂłrych opinia siĂŞ tu pojawi to pisz posty o prowokacji, mafii, i ograniczaniu swobody handlowej nowych oferentĂłw. To z pewnoÂściÂą sÂą rzeczowe argumenty specjalisty.
Ja jednak bêdê na innych portalach, w prasie, w realu na konferencjach, szkoleniach i prezentacjach ... prowokowa³, zadawa³ trudne pytania, wierci³ temat do fundamentu, a¿ nie dostanê wyczerpuj¹cych sprawdzalnych informacji i ... spokojnie dzieù po dniu bêdê powiêksza³ sobie dystans wiedzy zawodowej miêdzy mn¹, a tob¹ @siekiera. Z "czarnej dupy" nie widaÌ otaczaj¹cego j¹ œwiata. Trzeba wyleŸÌ na œwiat³o dzienne i zacz¹Ì pytaÌ "co jest grane" ? Trzeba zadawaÌ milion pytaù ... i sprawdzaÌ wiarygodnoœÌ odpowiedzi. Ty mo¿esz tkwiÌ w œwiecie "mafii lakierniczej" i zmowy |
A za kogo ty siê do ku.wy uwa¿asz? Myœlisz ¿e tylko ty znasz ludzi z bran¿y? Cz³owieku opamiêtaj siê i trochê pokory wyka¿ bo to co wypisujesz na forach wielu osobom siê nie podoba m.in. niektórym z tych z którymi wspó³pracujesz. Ju¿ o tym siê mówi w tym biznesie ale do ciebie chyba to nie dotar³o jeszcze bo dalej robisz z siebie na forach pajaca. Czy myœlisz ¿e ludziom którzy publikuj¹ te twoje artyku³y jest na rêkê twoje pieniactwo? Opinia o tobie przechodzi na ich biznesy a to ju¿ niektórym mocno przeszkadza. Mo¿e nie tym z którymi siê ty kontaktujesz czyli redaktorkom i specjalistom ale osobom którzy ich zatrudniaj¹, którzy wyk³adaj¹ pieni¹dze na wydanie twoich artyku³ów. Zapewne tylko kultura tych ludzi pozwala ci jeszcze funkcjonowaÌ na rynku ale wcale bym siê nie zdziwi³ gdyby kolejno kopali cie w dups.ko.
Miedzy nami ró¿nica jest taka, ¿e ty zrobi³eœ z siebie osobê publiczn¹ a ja jestem anonimowy. Co wiêcej znamy te same osoby z bran¿y i ja z nimi dyskutujê o tobie a ty o mnie nie, bo nie wiesz kim jestem i gwarantujê ci ¿e w ogóle nie mam kompleksów co do swojej wiedzy zawodowej a tym bardziej znajomoœci bran¿y. Tak, ¿e t¹ "czarn¹ dupê" to zostaw dla siebie bo mnie tam nie znajdziesz. Nie muszê siê z wszystkim obnosiÌ po forach a jedyne to o czym nie bêdê z tob¹ dyskutowa³ to kwestie formalno-prawne w sprawach instalacji lakierniczych bo otwarcie mówiê ¿e moja wiedza w tym zakresie jest niewystarczaj¹ca do polemiki z tob¹. W pozosta³ym zakresie funkcjonowania bran¿y, sorry ale jesteœ ma³y
Na zakoĂączenie powiem ci, Âże jak bĂŞdĂŞ miaÂł ochotĂŞ to spotkam siĂŞ z tobÂą w cztery oczy a ty ochoczo przybĂŞdziesz na spotkanie ale niestety nie bĂŞdziesz wiedziaÂł z kim rozmawiasz Za duÂżo wysiÂłku wÂłoÂżyÂłem w to Âżeby byĂŚ anonimowy na forach.
Buziaczki sÂłoneczko
A teraz... myÂśl, myÂśl |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-04-14, 15:55
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | w najlepszym wypadku jesteÂście tylko lakiernikami i moÂżecie mieĂŚ opinie o tym ja siĂŞ "sypie", czy szlifuje, |
Prawda.
Do tego dodaĂŚ mogĂŞ jedynie Âże moÂżemy po czasie zaobserwowaĂŚ siadanie (skurcz) tych produktĂłw.
Warunki garaÂżowe to nie laboratorium, wiĂŞ skupmy sie na tym pierwszym w/w opisanym.
PROJEKTER napisał/a: | Przypominam teÂż temat o podkÂładzie wypeÂłniajÂącym wodorozcieĂączalnym ktĂłry po dwĂłch dniach suszenia i pobycie w kabinie nie dawaÂł siĂŞ zmatowaĂŚ bo siĂŞ waÂłkowaÂł ... 5 minut pod promiennikiem i gotowy do rĂŞcznej obrĂłbki ... 15 minut i i trudno go zjechaĂŚ szlifierkÂą i papierem 320. ... Jaka bĂŞdzie opinia forumowicza z garaÂżu o takim produkcie gdy nie ma on promiennika IR ? |
Kilka promiennikĂłw bym tu na forum naliczyÂł, nawet wÂśrĂłd testowaczy jest kilka takich urzÂądzeĂą.
PROJEKTER napisał/a: | Po drugie ... Wszystkie waÂżne zagadnienia do odpowiedniej klasyfikacji produktu pozostajÂą caÂłkowicie po za zakresem waszych moÂżliwoÂści testowych . Skala przyczepnoÂści, zdolnoÂści antykorozyjne, szczelnoœÌ pokrycia, higroskopijnoœÌ, rodzaj wypeÂłniacza ... mineralny / syntetyczny do tego czynniki motoryczne np .............. kurde Co Ja robiĂŞ ? |
Oczywista oczywistoœÌ.
Dlatego dalsza czêœÌ naszych przemysleĂą... PROJEKTER napisał/a: | MiĂŞdzy nami musi jednak pozostaĂŚ jakiÂś dystans | to teÂż oczywistoœÌ.
PROJEKTER napisał/a: | ...O tym, Âże wybraÂłeÂś jeden kompletny system Novol niestety jakoÂś nie doczytaÂłem w twoich postach na forum. ... ale skoro wolisz mogĂŞ sprostowaĂŚ swĂłj post i dodaĂŚ, Âże twoja opinia tak jak i innych jest dla mnie nie miarodajna. |
Dobra, juÂż nie rĂłbmy scen.
Bo to nie jest przedmiotem sporu...
[ Dodano: 2012-04-14, 14:31 ]
Nokia napisał/a: | Juz raz to wydzieliÂłem, zostaÂło to spowrotem dodane go glownego tematu, a teraz znowu to tu jest... |
To juz nie mieszaj i nigdzie tego nie przekÂładaj... |
Chyba Ci sie coÂś popiepszylo, bo nie ja to spowrotem dodalem do gÂł. Tematu. Nie do mnie ten text. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-14, 16:02
|
0
|
|
|

|
ale po co ta dyskusja?? Nokia, nie musisz sie tÂłumaczyĂŚ |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-04-14, 16:52
|
0
|
|
|
|
Nokia,
Czy ty sie na Âżartach nic a nic nie znasz?????
[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-04-14, 17:05 ]
Znam sie znam.
Ale cudziej fuchy mi nie przypisuj |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-15, 12:56
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: |
Na zakoĂączenie powiem ci, Âże jak bĂŞdĂŞ miaÂł ochotĂŞ to spotkam siĂŞ z tobÂą w cztery oczy a ty ochoczo przybĂŞdziesz na spotkanie ale niestety nie bĂŞdziesz wiedziaÂł z kim rozmawiasz Za duÂżo wysiÂłku wÂłoÂżyÂłem w to Âżeby byĂŚ anonimowy na forach.
Buziaczki sÂłoneczko
A teraz... myÂśl, myÂśl |
5 stĂłw.... pÂłacisz i jestem ... z ochotÂą . Poza tym to jeden z twoich najgÂłupszych postĂłw. |
 |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2012-04-15, 14:05
|
0
|
|
|

|
PÂłaciĂŚ? Za co? ÂŻartujesz? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-15, 14:41
|
0
|
|
|

|
Kreuj siĂŞ na speca z branÂży ... kreuj ! CzytaÂłem twoje posty od pierwszego z nich.
Nie zapominaj Âże sÂą jednak w archiwum
Przy okazji lakierowania samochodĂłw sprzedajesz lakiery z mieszalnika i poruszasz siĂŞ po lokalnym rynku na poÂłudniu Polski. DopĂłki wystawiasz i przyjmujesz fakury nie jesteÂś anonimowy tylko dla niektorych trudny do namierzenia ... wiĂŞc nie wyskakuja tu z takimi rewelacjami Po za tym kolego lakiernictwo samochodowe to nie tylko lakiery i ich sprzedawcy ... i nie tylko "samochodowe" ... wiĂŞc nie uÂżywaj sformuÂłowania ktĂłrego znaczenia i ogromu nie pojmujesz jak .... "BRANÂŻA LAKIERNICZA".
Po co TY ze mnÂą w ogĂłle zadzierasz na forum ? Chcesz siĂŞ do wartoÂściowaĂŚ ?
To napisz w koùcu coœ inteligentnego i odkrywczego, a nie tylko szerzysz w kó³ko plotki. Nic nie ma w twoich postach ... jesteœ na forum, czy ciê nie ma, piszesz, czy nie piszesz nic to nie zmienia. Same dyrdyma³y, ¿adnych konkretów. Za³o¿ techniczny, albo formalny temat i poprowadŸ go odpowiadaj¹c na wszytkie pytania, m¹dre i g³upie, z³oœliwe i podstêpne ... Zrób tak @siekiera ... uznam ¿e mo¿e siê na czymœ znasz. Teraz to pajacowanie. Napisz to samo o mnie ... skoro czytasz te fora internetowe, zamiast siê dowartoœciowywaÌ takim tekstem :
Siekiera napisał/a: | A za kogo ty siĂŞ do ku.wy uwaÂżasz? MyÂślisz Âże tylko ty znasz ludzi z branÂży? CzÂłowieku opamiĂŞtaj siĂŞ i trochĂŞ pokory wykaÂż bo to co wypisujesz na forach wielu osobom siĂŞ nie podoba m.in. niektĂłrym z tych z ktĂłrymi wspó³pracujesz. JuÂż o tym siĂŞ mĂłwi w tym biznesie ale do ciebie chyba to nie dotarÂło jeszcze bo dalej robisz z siebie na forach pajaca. |
Myœlê ¿e jednak znam tych z którymi znajomoœÌ jest mi absolutnie konieczna do wykonywania mojej pracy. To wystarcza. Pokorê kolego to zostawiê ju¿ tobie. Ty po za "plotuchami" sprzedawcy lakierów nie wiele masz do powiedzenia w swoich postach. Nic w nich nie ma z rzetelnych konkretnych i wa¿nych informacji merytorycznych, lub formalnych, owszem sporo jest o tym kto, gdzie, co komu, sprzedaje. Wa¿ne, ale nie wiele zmienia na co dzieù. ... I to jest odpowiedz na twoje pytanko .... za kogo Ja siê kur .. a uwa¿am Nie siej wiêc tu koleœ plotuszek o tym co siê komu podoba, a co nie bo ka¿dy kto prowadzi firmê odpowiada za siebie, a Ja w przeciwieùstwie do Ciebie nie handlujê sprzêtem, lakierami, czy d¿emem truskawkowym, ¿ebym siê musia³ przejmowaÌ co o mnie myœli Pan X z firmy Y. Mam konkretn¹ unikaln¹ ofertê. Kto chce to korzysta ... rozwinê to ... Kto widzi, ¿e skorzysta na tym, ¿e ze mn¹ wspó³pracuje to tak robi ... nawet jak mnie nie lubi kole¿ko @siekier , bo biznes to rzetelnoœÌ i fachowoœÌ partnera, a nie ca³uski i ploteczki przy piwku . 10 lat mo¿esz z kimœ wspó³pracowaÌ ... jeden numer i jest na liœcie wrogów . Ja nie mam partnerów z którym jestem zwi¹zany jak¹kolwiek umow¹ o wspó³pracy. Wszytko opiera siê o zaufanie... Pamiêtaj o tym zanim zaczniesz znowu k³amaÌ i konfabulowaÌ na mój temat.
Spotkanie z tobÂą w oczy to jedno ... a efekt takiego spotkania to zupeÂłnie co innego.
Przez lata pracy spotka³em na swojej drodze nie jednego idiotê , nie jednego oszusta i nie jednego k³amcê, albo buca, któremu siê wydawa³o, ¿e zawojuje rynek swoim narzêdziem, maszyn¹, czy produktem. . Na moich oczach pada³y wielkie firmy, a na ich zgliszczach byli pracownicy budowali nowe. Po tylu latach dzia³alnoœci mam na rynku z setkê dozgonnych wrogów bo musia³em wybieraÌ, albo jedno, albo drugie rozwi¹zanie poprê ... i przez to mam wielu przyjació³. Mam zachwyconych ze wspó³pracy klientów i kilku takich którzy do dziœ nie podadz¹ mi rêki.
To Ja dobieram sobie partnerĂłw bo na razie jest tak, Âże takich handlujÂących towarem ludzi jak Ty jest na rynku kilkuset i kaÂżdy jest dla kaÂżdego wilkiem. Wielu z nich to uczciwi normalni ludzie, z tymi chĂŞtnie i zawsze zrobiĂŞ kaÂżdy biznes ... inni to zÂłodziej i oszuÂści w wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw gĂłwno wiedzÂący. StrzeÂż mnie BoÂże przed kontaktem z nimi ... ale i z nimi robiĂŞ interesy. Tak to jest jak siĂŞ ma unikalnÂą propozycjĂŞ. TrudnÂą do przebicia ... WiĂŞc nie skacz kolego anonimowy ÂżebyĂŚ w Âżyciu nie musiaÂł siĂŞ modliĂŚ o to Âżeby siĂŞ nie wydaÂło na spotkaniu Âże TY to krĂłl @siekiera, bo bĂŞdzie wstyd . Ja od Ciebie niczego nie potrzebujĂŞ. Ty ode mnie ... nie wiesz, czy nie bĂŞdziesz jednak potrzebowaÂł .
Twój post o mojej prowokacji i psuciu atmosfery na forum to tylko opinia któr¹ jak widzisz mam w dupie. To g³upia opinia ca³kowicie bezpodstawna ... jak siê oczywiœcie czyta posty, a nie je tylko przegl¹da. Nie wypisuj publicznie jakie to masz znajomoœci i co tam siê plotkuje po biurach bo siê tylko oœmieszasz. Zachowaj takie cenne info dla siebie bo to niesprawdzalne cenzura³y wytrzepane z gaci. Nie znam Ciê, a jak poznam w realu i oka¿e siê ¿e jesteœ zarozumia³y buc z miliardem z³otych kapita³u to i tak mam ciê gdzieœ. Nie mo¿esz mnie zatrudniÌ, ani daÌ zlecenia, które bêdê realizowa³ do koùca ¿ycia ... wiêc pamiêtaj ³askawie o tym bo Ja zyskuje i tracê bardzo intratne zlecenia kilka razy w roku. Nie da siê mieÌ wszystkiego. Radzê sobie œwietnie bez Ciebie wasza wysokoœÌ ...
@siekiera ... i tak ode mnie ... Te twoje dywagacje na temat mieszalnika APP - Modular to ju¿ ukoronowanie twoje podró¿y po omacku .... w g³¹b "czarnej dupy" plotek i niewiedzy ... cyt. wiem to ze Ÿród³a dobrze osadzonego w APP . Tajemnica handlowa to tajemnica .... i jak AAP nie bêdzie chcia³o ujawniÌ tej informacji to jej nie ujawni, a Ty mo¿esz tylko ... publicznie sk³amaÌ ... lub jak dot¹d ... konfabulowaÌ ... nie zorientowany w temacie specjalisto
Na tym forum takie informacje jak te zamieszczone w twojej wypowiedzi powy¿ej to plotuchy wytrzepane z "czarnej dupy". 80 % rzekomych faktów w tej bran¿y bierze siê z takich cenzuraó³. Wiesz coœ konkretnego pisz ... skulê ogon, ... a jak ci siê tylko wydaje, ¿e wiesz to siedŸ cicho ... albo pytaj. ... i pamiêtaj ¿e Ja zawsze ma w dupie krytykê rzucan¹ przez jakiegoœ anonima i teksty ... bo ktoœ coœ gdzieœ powiedzia³. Nie istniejesz Zaistniejesz w moim ¿yciu to siê zastanowiê czy mi siê chce z tob¹ wspó³pracowaÌ i czy bilans zysków i strat jest tego warte. Teraz tylko siê pienisz ... im bardziej, tym jesteœ mniejszy ... jak myd³o w klopie
Jak widzisz ... SÂłoneczko myÂślaÂło, myÂślaÂło i wymyÂśliÂło Âże ciĂŞ olewa |
 |
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-15, 14:51
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | ak widzisz ... SÂłoneczko myÂślaÂło, myÂślaÂło i wymyÂśliÂło | i to aÂż od wczoraj ale co wymyslilo to wymyslilo |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-15, 14:54
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | PÂłaciĂŚ? Za co? ÂŻartujesz? |
To podstawowa ró¿nica miêdzy nami ? Ja nie œmigam samochodem po Polsce ¿eby sobie z kimœ pogadaÌ, bo tak sobie ktoœ wymyœli³. Przelew ... i wyznaczam termin. Nie pasuje ? ... zapraszam do siebie ... Nie pasuje ... mo¿esz sobie pogadaÌ ze mn¹ przez telefon, lub napisaÌ e-mail. Ja ju¿ jestem za du¿y na to ¿eby mieszkaÌ w samochodzie, bo inwestorzy w bran¿y nie maj¹ dostêpu do rzetelnych informacji i konkretów tylko do wytrzepanych z dupy plotek, mitów i zabobonów ... wszytko w jednym celu ... KUP PAN TOWAR ODE MNIE BO JA MAM NAJLEPSZY !
Dlatego, Ja niczego nie sprzedajê, dlatego Ja muszê znaÌ odpowiedz na wiêkszoœÌ pytaù dotycz¹cych, lakierni, przepisów, budowy, sprzêtu, produktu, technologi, pistoletów, kabiny jej fundamentu, palnika i instalacji olejowej, magistrali sprê¿onego powietrza, wentylacji ogrzewania ... dlatego na forum taki ze mnie m¹drala 20 lat w bran¿y 13 we w³asnej firmie.
Moja wizyta = 5 stĂłw + vat oczywiÂście ... i spytaj tych co zapÂłacili ... czy ÂżaÂłujÂą, Âże zapÂłacili ? ... dlatego @siekiera info o ploteczkach z kazamatĂłw jakiegoÂś regionalnego dystrybutora raczej mi lata. |
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-15, 15:04
|
0
|
|
|

|
a ja robie schabowe i mam wystarczajÂąca wiedze na ten temat smacznego panowie,i milego obiadu niedzielnego |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-15, 15:13
|
0
|
|
|

|
Ale schab z kociÂą ? ... taki nie rozpier dzielony tÂłuczkiem tylko ... na sekundĂŞ do wrzÂątku potem osuszony ... w mÂąkĂŞ , roztrzepane jajeczko, buÂłkĂŞ tartÂą doprawionÂą solÂą i paprykÂą w proszku ... jeszcze raz w jajeczko, a potem znĂłw w buÂłkĂŞ i na rozgrzane maseÂłko z odrobinÂą oleju na wolnym ogniu bez przykrycia ... Tak je robisz ... czy jednak walisz w nie tÂłuczkiem ? |
 |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-15, 15:19
|
0
|
|
|

|
jedanak wale mi slabo wychodzi ale moja roztÂłukÂła a ja doprawiÂłem czym sie dalo w jajeczko,bulke,jajeczko i bulke na papryczke oczywiscie tez miejsce sie znalazlo bo ja to co mam pod rekÂą to sypie troche sp[alilem ale ogolnie miodzio a spalilem bo sie w twoim poscie zaczytaÂłem |
|
|
|
 |
Nokia
|
Wysłany: 2012-04-15, 15:21
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisał/a: | Ale schab z kociÂą ? ... taki nie rozpier dzielony tÂłuczkiem tylko ... na sekundĂŞ do wrzÂątku potem osuszony ... w mÂąkĂŞ , roztrzepane jajeczko, buÂłkĂŞ tartÂą doprawionÂą solÂą i paprykÂą w proszku ... jeszcze raz w jajeczko, a potem znĂłw w buÂłkĂŞ i na rozgrzane maseÂłko z odrobinÂą oleju na wolnym ogniu bez przykrycia ... Tak je robisz ... czy jednak walisz w nie tÂłuczkiem ? |
Czyzbys miaÂł jakies kulinarne pasje ?
Btw. nie rozbity schabowy ?? To decha a nie kotlet Chocby starego papucia gryzÂł. |
|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-04-15, 15:25
|
0
|
|
|

|
Nokia napisał/a: | Czyzbys miaÂł jakies kulinarne pasje ? | to jest goœÌ co sie na wszystkim zna nawet jak najlepsze schabowe zrobiĂŚ |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-04-15, 16:30
|
0
|
|
|

|
Nokia napisał/a: | Czyzbys miaÂł jakies kulinarne pasje ?
Btw. nie rozbity schabowy ?? To decha a nie kotlet Chocby starego papucia gryzÂł. |
SprĂłbĂłj Schab z koÂściÂą jest inny ... po za tym wsadzenie miĂŞsa do wrzÂątku na kilka sekund zamyka jego pory i w trakcie smaÂżenia miĂŞso siĂŞ dusi bo nie wypÂływa z niego woda i kruszeje KawaÂłek "mĂŞskiego" Âżarcia .... a nie plasterek z tartÂą buÂłkÂą
[ Dodano: 2012-04-15, 16:43 ]
gugun napisał/a: | Nokia napisał/a: | Czyzbys miaÂł jakies kulinarne pasje ? | to jest goœÌ co siĂŞ na wszystkim zna nawet jak najlepsze schabowe zrobiĂŚ |
Na wszystkim to nie .... ale du¿o gotujê. Np. nie znam siê na samochodach Wiem ¿e to dziwne ... ale jak ju¿ ktoœ pisze ze siê na czymœ zna ... to zak³adam ¿e jak go w kuchni zapytam ja zrobiÌ suflet, albo francuskie grzanki to mi odpowie ... a mnie jak ktoœ zapyta o silnik w Alfie GT , albo w Toyocie Yaris mojej lubej, czy choÌby o zawieszenie, czy osi¹gi tych samochodów, to mogê tylko rozdziawiÌ dzioba i przyznaÌ, ¿e siê na tym nie znam, ale je¿d¿¹ fajnie. ... To tak w kwestii popisów co niektórych Usherów w postach na forum Trzeba po prostu wiedzieÌ kiedy siê wchodzi na "cienki lód" ... z ciê¿kimi ... oczywistymi, oczywistoœciami . |
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|