Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Tomekf4i
Wys³any: 2012-03-30, 17:54   Zabezpieczenie progów po nawiercaniu
0
UP DOWN

Witam
Mam takie pytanie w tej chwili mam odkryte progi bez ¿adnych nak³adek. Kupi³em oryginalne nak³adki i chce je za³o¿yæ jak w fabryce, mam ju¿ wszystkie ko³ki itp itd ale teraz musze zrobiæ kilka dziur w progach pod te w³a¶nie ko³ki. Chce to jako¶ dobrze zabezpieczyæ aby nie pojawi³a siê ruda. Co proponujecie co zrobiæ ¿eby by³o mega dobrze? Czym pomalowaæ itp itd?
Dzieki i pozdrawiam!

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-01, 06:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
zak³ada,¿e bêdzie to pó¼niej niewidoczne,wiêc mo¿esz otwory zabezpieczyæ podk³adem epoksydowym,tylko daj mu wyschn±æ,¿eby wciskaj±c ko³ki nie zedrzeæ pow³oki ochronnej.A próg od ¶rodka przy okazji zalej przez te otwory fluidolem.

Tomekf4i
Wys³any: 2012-04-01, 12:57   
0
UP DOWN

Tak te¿ mys³a³em ¿eby do ¶rodka uzyæ wosku do profili zamkniêtych a te otworki wytrzeæ do go³ej blachy, po³o¿yæ podklad epoksydowy i potem ewentualnie jeszcze baranek.

...kuba... 
Wys³any: 2012-04-03, 21:17   
0
UP DOWN

skoro chcesz jeszcze po³o¿yæ baranka, to mo¿e psiknij go po w³o¿eniu ko³ka (je¶li jest taka mo¿liwo¶æ), ¿eby woda która tam siê dostanie nie podcieka³a pomiêdzy blachê a ko³ek... tylko bêdzie sp³ywaæ po jednolitej powierzchni baranka;)

Tomekf4i
Wys³any: 2012-04-15, 19:23   
0
UP DOWN

Mam jeszcze pytanie co powiecie na podk³ad epoksydowy novola w sprayu? Jak nie w sprayu to jaki zastosowaæ i nie ma mniejszych pojemników ni¿ 1l? Jaki daæ baranek i czy wystarczy stary baranek dobrze zmatowiæ i po³o¿yæ nastêpn± warstwe?
Pozdrawiam!

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-15, 20:30   
0
UP DOWN
Amator

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpackie
Tomekf4i napisa³/a:
Mam jeszcze pytanie co powiecie na podk³ad epoksydowy novola w sprayu?

Co do epoksydu spod novola w sprayu to bardzo dobry produkt - z czystym sumieniem jak najbardziej mogê poleciæ. Czy s± w mniejszych pojemnikach - nie wiem. A co do baranka ostatnio zabezpiecza³em podwozie w swoim autku, to starego "baranka" podczy¶ci³em i na to k³ad³em nowy ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: