Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kusiu
Wys³any: 2012-03-19, 08:35   Zaprawki w niewidocznych miejscach
0
UP DOWN

Sk±d: Olsztyn
Witam!
W nied³ugiej przysz³o¶ci zamierzam zabraæ siê za wyg³uszenie ca³ego auta oraz zaprawki w niewidocznych miejscach, tj. elementy pod tylnym zderzakiem, ranty nadkoli, ranty drzwi od wewnêtrznej strony (widoczne miejsca wola³bym zostawiæ lakiernikowi (tylna klapa, kropki na drzwiach).
I teraz mam zapytanie zwi±zane z technologi±. Jakie materia³y zastosowaæ (zaprawki)?
Pod tylnym zderzakiem: oczyszczenie do go³ej blachy, brunox, podk³ad epoksydowy, jaka¶ masa typu bitex, bitgum, lub jaki¶ ¶rodek kauczokowaty czy co¶ :) (ju¿ co¶ takiego tam jest na³o¿one)?
Ranty drzwi: do go³ej blachy, brunox, epoksyd, ewentualnie szpachla, chod¼ nie wiem czy to konieczne bêdzie, wtedy znów epoksyd, baza, klar?
Do dyspozycji mam tak± jak±¶ star± sprê¿areczkê:

i podwórko :)
Czy do zrobienia tych drobnych napraw starczy?
Prosi³bym równie¿ o ewentualne nazwy produktów w rozs±dnych cenach, gdy¿ samochód ma 18 lat i ma poje¼dziæ mo¿e ze 2-3 jeszcze jako¶ wygl±daj±c :P

gugun 
Wys³any: 2012-03-19, 14:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jesli chodzi o materialy to zapraszam do tematu http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5931 kontaktowaæ sie w sprawie cen z "bogutek"
a co do technologi to ok tylko pomiedzyt epoxydem a baza daj jeszcze akrylowy i na kanoniec zabezpiecz calo¶æ "od srodka" srodkiem do profili zamknietnych

kusiu
Wys³any: 2012-03-19, 22:24   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
jesli chodzi o materialy to zapraszam do tematu http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5931 kontaktowaæ sie w sprawie cen z "bogutek"
a co do technologi to ok tylko pomiedzyt epoxydem a baza daj jeszcze akrylowy i na kanoniec zabezpiecz calo¶æ "od srodka" srodkiem do profili zamknietnych

Drzwi mam zalane ju¿ takowym ¶rodkiem, muszê tylko zniwelowaæ rud±.
Powiedz mi jeszcze, jaki pistolecik móg³bym zakupiæ do tej sprê¿arki, nie za drogi, bo nie ma sensu :) chodzi mi o wymalowanie drzwi od wewn±trz, tak¿e nie ma to jako¶ piêknie wygl±daæ, no ale ma byæ lepsze od malowania tego pêdzlem... I jeszcze jedno pytanko, jak bêdê robi³ pod³ogê od ¶rodka, czym j± zabezpieczyæ? Podobnie jak z miejscami pod zderzakiem, o których pisa³em wy¿ej?

kusiu
Wys³any: 2012-03-31, 07:54   
0
UP DOWN

¦rodki ju¿ zamówi³em u kolegi bogutek.
Mam jeszcze 3 pytanka:
1. Jaki podk³ad epoksydowy, marka, cena wybraæ, gdy¿ kolega nie mia³ go w ofercie?
2. Czy zwyk³y pistolet, za 50 z³ wystarczy, by rozprowadziæ "p³yny" na karoserii? Nie bêd± to widoczne miejsca, a szkoda mazaæ pêdzlem?
3. Przy jakiej minimalnej temperaturze mo¿na malowaæ na zewn±trz? Domy¶lam siê, ¿e przyda³o by siê jeszcze trochê poczekaæ :)

kusiu
Wys³any: 2012-04-18, 10:03   
0
UP DOWN

Przepraszam za post jeden pod drugim, ale czy mog³bym prosiæ kogo¶ siedz±cego w fachu o odpowiedzenie na pytanka powy¿ej? Z góry dziêkuje :)

POLYKAR.PL
[Usuniêty]
Wys³any: 2012-04-18, 15:29   

kusiu napisa³/a:
¦rodki ju¿ zamówi³em u kolegi bogutek.

Czy mo¿e kto¶ bardziej do¶wiadczony pomóc koledze @kusiu ? Bardzo proszê ... :tak:

gugun 
Wys³any: 2012-04-18, 16:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
maluje ka¿dy pistolet,temperatura byle nie ujemna a podklad jedz do mieszalni,cos ci dadz± napewno ;)

kusiu
Wys³any: 2012-04-19, 07:55   
0
UP DOWN

Gagun, dziêki za odpowied¼, teraz pozosta³o tylko braæ siê do roboty. Niestety auto dosta³o strza³a w bok i tylko wiêcej zabawy ;|

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: