Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
JAROGTS
Wys³any: 2012-04-19, 20:09   Spryskiwacz do zmywacza
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Bia³ystok
http://allegro.pl/boll-sp...2261108086.html
Panowie da siê taniej wyrwac? Czy taki np. z ogrodniczego bêdzie ok?

ksenonn 
Wys³any: 2012-04-19, 20:17   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
wygl±da jak colad :roll:

Panowie a nie wpienia Was w tych spryskiwaczach ma³y spód, nie raz mi siê dziad przewróci³ jak go odk³ada³em :/

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 20:20   
0
UP DOWN
Amator

Sk±d: Podkarpackie
JAROGTS napisa³/a:

Ostatnio by³a promocja w ... Biedronce :tak: na takie spryskiwacze 19,99z³ moim zdaniem po co przep³acaæ za co¶ markowego, wszystko jednym mas³em smarowane z chin tylko nalepki nalepiaj±.

W ogrodniczym dorwiesz to do 25z³ max

diablo74 
Wys³any: 2012-04-19, 20:24   
-1
UP DOWN

ten z biedronki to lipa pokusi³em siê po 2 dniach samo z niego leci nie trza nic naciskaæ tylko napompowaæ :x:

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 20:26   
0
UP DOWN
Amator

diablo74 napisa³/a:
ten z biedronki to lipa pokusi³em siê po 2 dniach samo z niego leci nie trza nic naciskaæ tylko napompowaæ

Albo twój felerny, albo wszystkie nie wiem - to te mo¿e akurat s± portugalskie to kit :rotfl: Ale w ka¿dym ogrodniczym mo¿na to z³apaæ za "grosze", a nie kupowaæ z bolla i trzymaæ na pó³ce, ¿e niby markowe tym samym przep³acaj±æ 50z³ :nie:

diablo74 
Wys³any: 2012-04-19, 20:28   
0
UP DOWN

spróbujê ogrodniczy bo z biedronki wzio³em dwa oba maj± te same objawy tak¿e to chyba mega pech albo norma :sciana:

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 20:30   
0
UP DOWN
Amator

diablo74 napisa³/a:
spróbujê ogrodniczy bo z biedronki wzio³em dwa oba maj± te same objawy tak¿e to chyba mega pech albo norma

Czyli megashit jak to z biedronki wszystkie "pseudoogrodonarzêdzioszmelce" w ogrodniczym musz± byæ lepsze ;)

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-19, 20:34   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Jak ju¿ skoñczycie piep rzyæ,to id¼cie spaæ.
Takim z ogrodniczego to mo¿esz sobie robiæ kurtynê wodn± w pseudokabince,bo zmywacz za³atwi go w kilka dni,i albo nie bêdzie pompowa³,albo bêdzie stale la³.
Kurcze,czasami to ju¿ cycki mi opadaj±,jak czytam te durnowate patenty na durnowat± oszczêdno¶æ.
Lepiej kupiæ w ci±gu roku 4 szlifierki po 150,ni¿ jedn± za 600.Bo czê¶ciej nowa. :sciana:
A co z komfortem pracy i zaufaniem do sprzêtu,ze nie zawiedzie wtedy,gdy jest niezbêdny?
Czasami têskno mi za jakim¶ modem lej±cym po ty³kach za g³upotopisanie...

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 20:48   
0
UP DOWN
Amator

jacenty 741 napisa³/a:
Lepiej kupiæ w ci±gu roku 4 szlifierki po 150,ni¿ jedn± za 600.Bo czê¶ciej nowa.

Nie wiem czy wiesz, ale mowa tutaj o spryskiwaczu, a nie o szlifierce. Spryskiwacz ma pryskaæ jak nale¿y i wcale nie musisz kupowaæ za 75z³ to tak jakby¶ na pó³ce obok widzia³ te same produkty, z tym, ¿e ten po prawej kosztuje 100z³ a ten po lewej 50z³ :sciana:

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-19, 20:56   
0
UP DOWN

lukskyy napisa³/a:
Nie wiem czy wiesz, ale mowa tutaj o spryskiwaczu, a nie o szlifierce
To przyk³ad !!!!Dalej id±c tym torem znowu dochodzimy do wniosków,¿e nie ma sensu kupowaæ dobrego pistoletu,bo gów niany spryskiwacz z ogrodniczego te¿ na³o¿y lakier bezbarwny,byle tylko szybko naciskaæ spust!I odchodzi kupno kompresora!
Mia³e¶ w rêce spryskiwacz przeznaczony do zmywacza?Sprawdzi³e¶ jego zalety,oszczêdno¶æ , wygodê u¿ycia?Czy mo¿e sugerujesz siê tylko podobnym kszta³tem obydwu?
Aaaaaa...Chodzi o te przera¿aj±ce 75 pln na skomplikowane urz±dzenie,które co prawda zwraca siê po kilku litrach wypsiukanego zmywacza,ale sk±d wzi±æ na to piniendze na zakup?
No tak,jak ju¿ napisa³ kiedy¶ wróg publiczny nr 1,próg wej¶cia do lakiernictwa jest bardzo wysoki...

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 21:00   
0
UP DOWN
Amator

Nie wiem czy wiesz, ale ¿yjemy w Polszy a tutaj to co kosztuje 75z³ jest warte 20z³ :) i na czym jak na czym, ale do spryskiwacza akurat wagi bym nie przyk³ada³

berag1 
Wys³any: 2012-04-19, 21:04   
0
UP DOWN

jacenty 741, dobrze gadasz i ma³o tu ludzi na tym forum, którzy maj± takie spojrzenie na lakiernictwo jak Ty.

Jak kto¶ pisze po co przep³acaæ bo mo¿na w Biedronce to nie mamy o czym tu rozmawiaæ. Ka¿dy szanuj±cy siê lakiernik wie, ¿e jednym z najlepszych i prawie niezawodnych spryskiwaczy jest spryskiwacz z Colada.
Jak kolega chce wypróbowaæ wytrzyma³o¶æ swojego spryskiwacza z Biedronki, to niech wleje do niego zmywacz wstêpny. ^^ ^^ :rotfl: :rotfl: :rotfl:

I jeszcze jedno, jaki stosunek i przyk³adanie siê do tego czym siê pracuje to takie efekty z wykonanej pracy. Powodzenia

ksenonn 
Wys³any: 2012-04-19, 21:05   
0
UP DOWN

koledzy u¿ywajcie sobie spryskiwaczy jakich chcecie, by³o o tym ju¿ sporo gadane i jaki z ogrodniczego by nie by³ zielony rózowy czy chu wie jaki to okazywa³o sie ze by³ do dupy, wniosek do wyci±gniêcia samemu..
Ja wyda³em raz stówkê i poza tym ¿e czasami sie przewróci ;) to zawsze psika jak powinien i zawsze kiedy ja chce a nie kiedy mu sie chce :>

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 21:06   
0
UP DOWN
Amator

Wiêc jak staæ na 75z³ to i na 85
http://allegro.pl/colad-s...2261155018.html
Kup 2 - na zapas :sciana:

berag1 
Wys³any: 2012-04-19, 21:08   
0
UP DOWN

lukskyy napisa³/a:
Kup 2 - na zapas :sciana:

Po co od razu dwa, skoro jeden przetrzyma kilkana¶cie podobnych z Biedronki.

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 21:09   
0
UP DOWN
Amator

berag1 napisa³/a:
Po co od razu dwa, skoro jeden przetrzyma kilkana¶cie podobnych z Biedronki.

:x:

slawciu 
Wys³any: 2012-04-19, 21:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
sprzêt to inwestycja. a inwestowaæ lepiej raz i wiêcej kasy niz co jakis czas malo. bo chytry wydaje wiêcej. zauwazyc warto ze w dobrych zak³adach pracuje sie na dobrym sprzêcie a nie na lipie bo mozna takiemu sprzêtowi zaufaæ i nie jest to wazne czy jet to szybkozl±czka za 15zl czy pistolet za 2000zl. sprzet ma byc zawsze gorowy do pracy i nie ma czasu na jakies przestoje bo sprzet trzeba serwisowac bo zawodl poraz kolejny. to samo ze spryskiwaczem na zmywacz. kupiles juz 2 sztuki za 20 zl i daje to juz 40zl + paliwo na dojazd do sklepu i koszty rozlewanego zmywacza to ok 60zl a musisz nadal kupic nastepny polemnik za 20zl co daje juz 80zl wiec w mieszalni bys za tyle kupil i na zmywacz by jeszcze zostalo.

ksenonn 
Wys³any: 2012-04-19, 21:14   
0
UP DOWN

co tanie to drogie, lepiej pos³uchaæ ni¿ przekonaæ siê samemu

jacenty 741
Wys³any: 2012-04-19, 21:14   
0
UP DOWN

I to jest w³a¶nie problem:nie przyk³adasz,bo nie masz pojêcia o jego zaletach.Dla kogo¶,kto u¿ywa go tak czêsto jak powinien,jest matematycznie proste jak budowa cepa:kupujesz spryskiwacz ogrodowy za 25,lejesz do niego zmywacz,który rozchlapuje 40% na element,a resztê gdzie popadnie,wiêc ju¿ zaczynasz traciæ swoje zaoszczêdzone ciaki.Po 3 tygodniach rozpuszczaj± siê uszczelnienia,wiêc lecisz kupiæ nastêpny(i nie pitol przypadkiem o gwarancji,rozpylacz ogrodowy nie jest do rozpuszczalników ani zmywaczy)W ci±gu roku zamiast zaoszczêdziæ 50,jeste¶ w plecy 500,je¶li Twoje rozpêdzone ego drobnego kombinatora nie zacznie my¶leæ.
Sk±d to wiem?Bo sam kiedy¶ tak g³upio(my¶la³em,¿e jestem cwany,jak Ty teraz) zakombinowa³em,Kwazar,bo tak siê to nazywa,wytrzyma³ 3 tygodnie nieintensywnej pracy.Teraz od 3...lat mam Bolla,i nigdy nic nie wysiad³o.
lukskyy napisa³/a:
¿yjemy w Polszy a tutaj to co kosztuje 75z³ jest warte 20z³
Nie wiem,czy wiesz,ale mamy otwarte granice,jak siê nie podoba w Polszy,to...Albo zmieniaj ¶wiat i ludzi i zostañ politykiem,wolontariuszem,kaznodziej±...
Taka durna polska cecha:uwielbiamy narzekaæ,nawet opieraj±c siê o nowego Merca.

lukskyy 
Wys³any: 2012-04-19, 21:15   
0
UP DOWN
Amator

slawciu napisa³/a:
sprzêt to inwestycja. a inwestowaæ lepiej raz i wiêcej kasy niz co jakis czas malo. bo chytry wydaje wiêcej.

Zgadzam siê w 100% a drugi cz³on zdania niestety trafia siê coraz czê¶ciej. Nikt tutaj mu nie ka¿e niczego kupowaæ. Kupi co zechce :)

jarbia
Wys³any: 2012-04-19, 23:02   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Wlkp.
JAROGTS napisa³/a:

Nie wiem ,czy taniej wyrwaæ siê nie da ,ale ja zanim kupi³em specjalistyczny z APP te¿ ok 85 z³ , kupowa³em jakie¶ tanie, ale tylko dlatego ,¿e nie wiedzia³em ¿e one s± inne i bardzo szybko zaczyna³y piszczeæ ,przeciekaæ i w koñcu wysiada³y. Jak mi kto¶ wyt³umaczy³ dlaczego siê tak dzieje i kupi³em tego z APP i mam ¶wiêty spokój ze spryskiwaczem .
Tak ,¿e Jarogts nie ¿a³uj na to kasy ,a nie bêdziesz ¿a³owa³.
pozdr

MichuMachu
Wys³any: 2012-04-21, 08:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
Taaaa odrazu mozna kupic caly zestaw lakierniczy w biedronce za 60 PLN i spryskiwacz do kompletu ;] ^^

Nokia 
Wys³any: 2012-04-21, 09:24   
0
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
lukskyy napisa³/a:
slawciu napisa³/a:
sprzêt to inwestycja. a inwestowaæ lepiej raz i wiêcej kasy niz co jakis czas malo. bo chytry wydaje wiêcej.

Zgadzam siê w 100% a drugi cz³on zdania niestety trafia siê coraz czê¶ciej. Nikt tutaj mu nie ka¿e niczego kupowaæ. Kupi co zechce :)

Z biedronki tak ? Na ile na dwa dni ?Uszczenienie siada i co sie dzieje ? Spryskiwacz leje a nie pryska... :sciana:

Btw ten spryskiwacz Boll to colad, nie od dzis wiadomo ze boll nalepia swoje 4 litery na wszystko co mozna :)

lukasz509
Wys³any: 2012-04-21, 10:04   
0
UP DOWN

A u¿ywa kto¶ z K2???? ja kupi³em rok temu chyba 26da³em i chodzi do dzi¶. Nie ma tak idealnego rozprysku jka ten z app/bool ale nic nie cieknie do amatorki spoko

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: