Autor |
Wiadomość |
 |
s3bo
|
Wysłany: 2012-04-22, 21:11 Nissan Almera, walka z rdzÂą
|
0
|
|
|
|
Witam!
Odk¹d kupi³em autko denerwowa³a mnie rdza z ty³u. Bo prostu strasznie to razi³o a z drugiej strony chcia³em ¿eby nie sz³o dalej. Moja pierwsza amatorska praca, uwa¿am, ¿e wysz³o doœÌ dobrze. Za jakiœ czas pomyœlê o na³o¿eniu bazy. Fotorelacja
WczeÂśniej to wyglÂądaÂło tak
PracĂŞ rozpoczeliÂśmy w czwartek.
Po zdrapaniu parchli, ukazaÂła siĂŞ bardzo obszerna rdzawka
No comments :((
Wyszlifowane
³¹czenie..
Rozbebeszona Ala
podkÂładzik..
lewe ³¹czenie
prawy
By³o ju¿ doœÌ póŸno a tu do szko³y trzeba iœÌ rano :( No wiêc pracê prze³o¿y³em na weekend.
spawanko dziury
po spawaniu oczywiÂście zostaÂło Âładnie zeszlifowane ale nie zrobiÂłem foty.
maskowanie
syf
Ala w garaÂżu
Efekt koĂącowy
Przez ca³¹ noc walczy³em z ewentualnymi zaciekami ale finalnie jest doœÌ dobrze - g³adko. Czasami bardzo ma³e mikrodziurki, które powinien przykryÌ lakier bazowy. Kosztowa³o mnie to oko³o 70z³ i du¿o pracy. Czy warto by³o? Zobaczymy
Pozdrawiam
Sebastian |
|
|
|
 |
Falconx
|
Wysłany: 2012-04-23, 10:36
|
0
|
|
|
|
s3bo napisał/a: | Czasami bardzo maÂłe mikrodziurki, ktĂłre powinien przykryĂŚ lakier bazowy. |
Nic nie przykryje , bo lakier nie jest wypeÂłniaczem - szczegĂłlnie Âże paprzesz sprayami.
Ciekawe jak dotrzesz ten podkÂład jak go zrobiÂłeÂś do kantu ????
Mam nadziejê ¿e ³¹czenie b³otników nie jest wype³nione szpachl¹ - bo jak tak to zaraz popêka .
JeÂżeli uwaÂżasz Âże na pokrywie bagaÂżnika wyszyÂściÂłeÂś rdzĂŞ i wyglÂąda to tak jak na zdjĂŞciach to siĂŞ gruuubo mylisz.
T¹ ³atê która wstawia³eœ to mam nadziejê ¿e wyci¹³eœ rud¹ , a nie naspawa³es na wierzch.
Przed robota trzeba byÂło poczytaĂŚ forum - moÂże lepiej by to wyszÂło. |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-04-23, 11:06
|
0
|
|
|
|
poszpachlowane na rdze - niestety moÂże i siĂŞ napracowaÂłeÂś ale rdza wyjdzie szybciej niÂż ci sie wydaje - za okoÂło miesiÂąc zacznÂą bojawiaĂŚ siĂŞ pierwsze bÂąbelki |
|
 |
kosior
|
Wysłany: 2012-04-23, 11:46
|
0
|
|
|

|
a tam co miesiÂąc se najwyÂżej bedzie robiÂł weekend z rdzÂą |
|
 |
s3bo
|
Wysłany: 2012-04-23, 13:39
|
0
|
|
|
|
dziêki Panowie za odpowiedzi. Jak wspomina³em, jest to moja pierwsza praca i rozumiem Wasz¹ krytykê. Czyta³em forum wiele razy a robi³em wg tutorialu -> http://lakierowanko.info/...light=spray%F3w . Nie s¹ to wszystkie zdjêcia pracy i nie pokazuj¹ wszystkiego. Rdzê doczyœci³em najlepiej jak mog³em. No có¿, cz³owiek uczy siê na b³êdach, postaram siê aby kolejna praca by³a lepsza. |
|
|
|
 |
s3bo
|
Wysłany: 2012-04-23, 14:17
|
0
|
|
|
|
a i oczywiÂście tamten element co zostaÂł wyciĂŞty i dopiero wtedy zostaÂła wstawiona zdrowa blacha |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2012-04-23, 15:50
|
0
|
|
|
|
s3bo napisał/a: | Jak wspominaÂłem, jest to moja pierwsza praca i rozumiem WaszÂą krytykĂŞ. | na 10 - tym zdjĂŞciu dokÂładnie widaĂŚ kit poÂłoÂżony na wÂżery wiĂŞc to jest lipa,a nie robota - lepiej to zerwaĂŚ i dobrze oczyÂściĂŚ, a najlepiej wypiaskowaĂŚ i potem zabraĂŚ siĂŞ za podkÂłady i szpachle, bo w przeciwnym wypadku jest to praca na bardzo krĂłtko - po okoÂło 1 miesiÂącu zacznie wszystko puchn¹Ì na nowo |
|
 |
s3bo
|
Wysłany: 2012-04-23, 17:27
|
0
|
|
|
|
z tym Âże to wÂłaÂśnie byÂło poprawiane. bo robione byÂło w ÂśrodĂŞ tak jak pokazane a poprawione w piÂątek |
|
|
|
 |
lespaw
|
Wysłany: 2012-04-25, 18:49
|
+1
|
|
|
|
s3bo, zdemontuj boczne tapicerki w baga¿niku i obejrzyj ³¹czenia blach w okolicach nadkoli. W Almerach N15 lubi siê tam du¿o dziaÌ. |
|
|
|