Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
s3bo 
Wysłany: 2012-04-22, 21:11   Nissan Almera, walka z rdzÂą
0
UP DOWN

Witam!
Odk¹d kupi³em autko denerwowa³a mnie rdza z ty³u. Bo prostu strasznie to razi³o a z drugiej strony chcia³em ¿eby nie sz³o dalej. Moja pierwsza amatorska praca, uwa¿am, ¿e wysz³o doœÌ dobrze. Za jakiœ czas pomyœlê o na³o¿eniu bazy. Fotorelacja
WczeÂśniej to wyglÂądaÂło tak

PracĂŞ rozpoczeliÂśmy w czwartek.
Po zdrapaniu parchli, ukazaÂła siĂŞ bardzo obszerna rdzawka

No comments :((

Wyszlifowane

³¹czenie..

Rozbebeszona Ala

podkÂładzik..

lewe ³¹czenie

prawy

By³o ju¿ doœÌ póŸno a tu do szko³y trzeba iœÌ rano :( No wiêc pracê prze³o¿y³em na weekend.
spawanko dziury

po spawaniu oczywiÂście zostaÂło Âładnie zeszlifowane ale nie zrobiÂłem foty.

maskowanie

syf :)

Ala w garaÂżu

Efekt koĂącowy :)

Przez ca³¹ noc walczy³em z ewentualnymi zaciekami ale finalnie jest doœÌ dobrze - g³adko. Czasami bardzo ma³e mikrodziurki, które powinien przykryÌ lakier bazowy. Kosztowa³o mnie to oko³o 70z³ i du¿o pracy. Czy warto by³o? Zobaczymy :)
Pozdrawiam
Sebastian

Falconx 
Wysłany: 2012-04-23, 10:36   
0
UP DOWN

s3bo napisał/a:
Czasami bardzo maÂłe mikrodziurki, ktĂłre powinien przykryĂŚ lakier bazowy.

Nic nie przykryje , bo lakier nie jest wypeÂłniaczem - szczegĂłlnie Âże paprzesz sprayami.
Ciekawe jak dotrzesz ten podkÂład jak go zrobiÂłeÂś do kantu ????
Mam nadziejê ¿e ³¹czenie b³otników nie jest wype³nione szpachl¹ - bo jak tak to zaraz popêka .
JeÂżeli uwaÂżasz Âże na pokrywie bagaÂżnika wyszyÂściÂłeÂś rdzĂŞ i wyglÂąda to tak jak na zdjĂŞciach to siĂŞ gruuubo mylisz.
T¹ ³atê która wstawia³eœ to mam nadziejê ¿e wyci¹³eœ rud¹ , a nie naspawa³es na wierzch.

Przed robota trzeba byÂło poczytaĂŚ forum - moÂże lepiej by to wyszÂło.

kalbi 
Wysłany: 2012-04-23, 11:06   
0
UP DOWN

poszpachlowane na rdze - niestety moÂże i siĂŞ napracowaÂłeÂś ale rdza wyjdzie szybciej niÂż ci sie wydaje - za okoÂło miesiÂąc zacznÂą bojawiaĂŚ siĂŞ pierwsze bÂąbelki

kosior
Wysłany: 2012-04-23, 11:46   
0
UP DOWN

a tam co miesiÂąc se najwyÂżej bedzie robiÂł weekend z rdzÂą :D

s3bo 
Wysłany: 2012-04-23, 13:39   
0
UP DOWN

dziêki Panowie za odpowiedzi. Jak wspomina³em, jest to moja pierwsza praca i rozumiem Wasz¹ krytykê. Czyta³em forum wiele razy a robi³em wg tutorialu -> http://lakierowanko.info/...light=spray%F3w . Nie s¹ to wszystkie zdjêcia pracy i nie pokazuj¹ wszystkiego. Rdzê doczyœci³em najlepiej jak mog³em. No có¿, cz³owiek uczy siê na b³êdach, postaram siê aby kolejna praca by³a lepsza.

s3bo 
Wysłany: 2012-04-23, 14:17   
0
UP DOWN

a i oczywiÂście tamten element co zostaÂł wyciĂŞty i dopiero wtedy zostaÂła wstawiona zdrowa blacha

kalbi 
Wysłany: 2012-04-23, 15:50   
0
UP DOWN

s3bo napisał/a:
Jak wspominaÂłem, jest to moja pierwsza praca i rozumiem WaszÂą krytykĂŞ.
na 10 - tym zdjêciu dok³adnie widaÌ kit po³o¿ony na w¿ery wiêc to jest lipa,a nie robota - lepiej to zerwaÌ i dobrze oczyœciÌ, a najlepiej wypiaskowaÌ i potem zabraÌ siê za podk³ady i szpachle, bo w przeciwnym wypadku jest to praca na bardzo krótko - po oko³o 1 miesi¹cu zacznie wszystko puchn¹Ì na nowo

s3bo 
Wysłany: 2012-04-23, 17:27   
0
UP DOWN

z tym Âże to wÂłaÂśnie byÂło poprawiane. bo robione byÂło w ÂśrodĂŞ tak jak pokazane a poprawione w piÂątek

lespaw
Wysłany: 2012-04-25, 18:49   
+1
UP DOWN

s3bo, zdemontuj boczne tapicerki w baga¿niku i obejrzyj ³¹czenia blach w okolicach nadkoli. W Almerach N15 lubi siê tam du¿o dziaÌ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu