Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
gugun 
Wysłany: 2012-04-24, 12:46   Kryzys.??
0
UP DOWN

jak to jest panowie u nas w PL?? czy ludzie naprawde juz nie majÂą pieniĂŞdzy??
z jednej strony coraz to lepsze furki po naszych drogach ÂśmigajÂą,z drugiej zarobki maÂło co wzrosÂły a ceny paliw,prÂądu,Âżycia a nawet wĂłdki znacznie...
coraz czêœciej czyta sie tu czy tam jak ludzie chc¹ sobie lakierowaÌ sami,pytaja o porady jak coœ zrobiÌ samemu i najlepiej jeszcze bez ¿adnego wk³adu,kombinacje na ca³ego,zazwyczaj oszpecaj¹ce nie az takie stare samochody...malowanie spreyami pod blokami,lepienie dziur na ¿ywice..co jest grane?? jest wiosna,przysz³y cieple dni a zamiast ruchu w interesie same tematy jak zrobiÌ to samemu :!: mo¿e i tragedi nie ma,bynajmniej ja mam co robiÌ,ale lakieruje pare lat i z roku na rok widzi sie znaczn¹ ró¿nice..kiedyœ to ludzie szanowali nas bo ciê¿ko by³o cokolwiek polakierowaÌ takie kolejki a teraz?? handla¿y z 10 ciu gdzie kiedys jednemu nie sz³o sie obrobiÌ,co jakis czas ktos przyjedzie polakierowaÌ blotnik jak ju¿ trzeba,pokazujesz wgiety zderzak obok to ju¿ nikt nie chce lakierowaÌ bo idzie jezdziÌ z wgiêtym zderzakiem czy dziur¹ w progu..az strach pomysleÌ co bêdzie za kilka lat..nawet zauwa¿y³em po ludziach co kiedyœ trzastali kasa na lewo i prawo,maja wielkie firmy ¿e targuj¹ sie jak tylko sie da i o ka¿de 50z³ dali by sobie jaja ogoliÌ...
przecieÂż nie tylko Âżycie wzrosÂło bo zarobki,uslugi,ziemia,i inne teÂż wiec powinno sie to chyba jakoÂś zgrywaĂŚ ze sobÂą i dziaÂłac w 2 strony??

mariuszek
Wysłany: 2012-04-24, 16:11   
0
UP DOWN

Kolego ogĂłlnie standard Âżycia jest lepszy ,ludzie duÂżo wiĂŞcej kasy majÂą co widaĂŚ po autach i to nie oznacza Âże majÂąc np. bÂłotnik do malowania to go robiÂą bo aut jest tyle do sprzedaÂży Âże takie allegro sie ugina .WiĂŞc po co ktoÂś ma daĂŚ za malowanie furki 2000 zeta jak on juÂż kupi za tÂą kase caÂłe auto :tak: Lecz to fakt Âże jest coraz gorzej w kaÂżdej branÂży .

Chali68
Wysłany: 2012-04-24, 19:37   
0
UP DOWN

CzeœÌ Panowie. Powiem tak to co napisa³eœ Gungun to prawda. Mam pytanie to w bydgoszczy dopiero dotar³o!? U mnie w Bia³ej podl. na wschodzie to d..pa trwa ju¿ 3lata. Zacze³o siê sypaÌ wiosna 2009r.Teraz jest tragedia po³owa ma³ych warsztatów pozamykana,handlarze tylko zapraweczka lub wymiana elementu który jest w kolorze z angola.Polerek zero jak kiedyœ jedna dziennie za 350z³. Na blacharce koniec niekupuj¹ rozwalonych. Co dalej niewiem. A te auta to urzêdasów i pseudo bankowców itp. Powiem wam tak u mnie Sprz¹taczka w NFzecie zarabia 5000tyœ na ³apê. Mo¿na jeŸdziÌ nowym autem.Tylko co dalej ludzie tak d³ugo niewytrzymaj¹. Zadurza przepaœÌ miêdzy zarobkami. Ale odjecha³em od tematu. Tylko pozostaje pytanie:Co dalej?

[ Dodano: 2012-04-24, 19:45 ]
Do gunguna w bydgoszcz robiÂą jeszcze moje ulubione piwko? Bractwa kurkowego. Czy moÂże zamkneli browar.

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-04-25, 10:04   
0
UP DOWN

Ju¿ kiedyœ w podobnym temacie na forum pad³o bardzo m¹dre stwierdzenie, ¿e "skoùczy³ siê czas kultu samochodu" i z tym siê zgadzam ca³kowicie. Wystarczy spojrzeÌ na nasze ulice jakie fury je¿d¿¹ z wgniotami, rysami lub powymienianymi elementami w innym kolorze i widaÌ od razu, ¿e samochód zacz¹³ s³u¿yÌ ludziom jako œrodek transportu a nie obrazek do podziwiania.
Ja u siebie juÂż dawno nie miaÂłem otarcia lub maÂłej wgniotki na naprawĂŞ tylko albo same konkret wywaÂłki lub rdzawki bo przeglÂądu nie moÂżna zrobiĂŚ.
Wiêc Panowie trochê siê urwa³o i albo trzeba byc twardym albo zmieniÌ bran¿ê.

gugun 
Wysłany: 2012-04-25, 10:10   
0
UP DOWN

Chali68 napisał/a:
Do gunguna w bydgoszcz robiÂą jeszcze moje ulubione piwko? Bractwa kurkowego. Czy moÂże zamkneli browar.
chyba Âżadnego piwka nie robia bo bym wiedziaÂł o takich sprawach:)

a z drugiej strony panowie,okres przyjĂŞc wiec cofnijmy sie kilka/kilkanaÂście lat w tyÂł. kiedys standardem byÂł zegarek,rower to juÂż jak sie bogatych chrzestnych miaÂło...a teraz?? laptopy,skutery...co Âświadczy o tym jakie panstwo bogate ;)
ja juz sam nie wiem kurde co myÂśleĂŚ?? aÂż strach pomysleĂŚ jak bedzie za kilka lat jak dzieci dorosnÂą?? :help:
do mnie nie tyle dotarÂło,tylko z roku na rok widaĂŚ spadek roboty...i to chyba dÂłuzej nawet trwa..poprzedni rok byÂł jeszcze wmiare znosny a w tym to juÂż normalnie tragedia...widaĂŚ to nawet po tematach na forach typu "zrĂłb to sam" :D zazwyczaj sa to drobnostki 1-2 elementy przy aucie za 10k...czy naprawde opÂłaca sie to robiĂŚ samemu zeby zaoszczedziĂŚ 200zl nie liczÂąc czasu??
mnie normalnie przera¿a to co sie dzieje i ze zamiast sie poprawiaÌ jest coraz gorzej...a¿ strach pomyslec jaka przysz³oœÌ czeka nasze dzieci i wnuki :sciana:

gugun 
Wysłany: 2012-04-25, 10:12   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:
Ju¿ kiedyœ w podobnym temacie na forum pad³o bardzo m¹dre stwierdzenie, ¿e "skoùczy³ siê czas kultu samochodu" i z tym siê zgadzam ca³kowicie. Wystarczy spojrzeÌ na nasze ulice jakie fury je¿d¿¹ z wgniotami, rysami lub powymienianymi elementami w innym kolorze i widaÌ od razu, ¿e samochód zacz¹³ s³u¿yÌ ludziom jako œrodek transportu a nie obrazek do podziwiania.
jeÂśli chodzi o uzytkowanie tak,ale jeÂśli o zakup to ludzie wymagajÂą bardzo wiele i bywa ze nie kupiÂą auta ze wzgledu na ryse czy wgniote bo przeraÂża ich koszt naprawy

Patryk-83
Wysłany: 2012-06-03, 18:55   
0
UP DOWN

Fajny temat, rozmawiamy czêsto o tym ze znajomymi, nie mieszkam w Polsce od prawie 4 lat, ale kilka razy w roku latam do kraju, czasem jadê autem i widzê same drogie auta, pod marketami nie ma miejsca do zaparkowania, w sklepach takie t³umy jakby mia³a wojna wybuchn¹Ì i ludzie zapasy robi¹, a wszyscy wko³o p³acz¹ ¿e nie maj¹ kasy. To mo¿e ja nie wiem jakie s¹ w PL zarobki,mo¿e niepotrzebnie stamt¹d uciek³em, uczy³em siê obcych jêzyków, robi³em ró¿ne kursy, mo¿e wystarczy wróciÌ do kraju i da sie godnie ¿yÌ? Z drugiej strony piszecie, ¿e coraz gorzej z robot¹, a ja po powrocie do kraju chcia³bym otworzyÌ w³asny warsztat i nadal lakierowaÌ, ale mo¿e trzeba wzi¹Ì pod uwagê inne opcje? Kupiliœmy rok temu du¿y dom (380m2) nad jeziorem na Mazurach, mo¿e lepiej zainwestowac w remont i spróbowaÌ rozkrêciÌ agroturystykê?

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu