Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
panlukz
Wysłany: 2012-04-27, 06:37   jak to najlepiej naprawic? (mocowanie fotela)
0
UP DOWN

Witam, mam tak¹ o to zagwozdkê, ktoœ wczeœniej niezbyt umiejêtnie zabiera³ siê za demonta¿ fotela i o to co wysz³o. Jak do tego teraz najlepiej podejœÌ i nakierowaÌ blacharza na odpowiedni¹ formê naprawy? Mam taki element wyciêty z kawa³kiem pod³ogi z innego auta. Czy rozwiercaÌ to na zgrzewach i spawaÌ czy jakoœ jeszcze inaczej? Pzdr.

gugun 
Wysłany: 2012-04-27, 10:25   
0
UP DOWN

co za problem?? dookoÂła kilka zgrzewĂłw + ze 3-4 u gĂłry i gotowe.nie ma sensu zabawy w blaszki

panlukz
Wysłany: 2012-04-28, 11:39   
0
UP DOWN

czyli tak jak myœla³em blacharz powinien zaproponowaÌ rozwierciÌ stary element na zgrzewach i wspawaÌ nowy? wybacz ale nie mam najmniejszego pojêcia o takich naprawach, dlatego pytam aby nie naci¹Ì siê na jakiegoœ magika co wymyœli cholera wie co. ile taka 'wymiana' mo¿e (zupelnie orientacyjnie) byÌ warta w z³? pzdr.

gugun 
Wysłany: 2012-04-28, 12:15   
0
UP DOWN

30min roboty.nie wiem ile ktoÂś weznie... moze powie daj na flache a moze ze 100zl nie mam pojecia,ja bynajmniej bym sie za takie tam cenzuraÂły nie zabieraÂł ;)

kosior
Wysłany: 2012-04-28, 22:09   Re: jak to najlepiej naprawic? (mocowanie fotela)
0
UP DOWN

[ Dodano: 2012-04-28, 22:10 ]
panlukz napisał/a:
Czy rozwiercaĂŚ to na zgrzewach i spawaĂŚ czy jakoÂś jeszcze inaczej? Pzdr.

sam sobie odpowiedziaÂłeÂś ;) skoro masz element to rozwiercaj i spawaj

alucard333
Wysłany: 2012-04-29, 15:42   
0
UP DOWN

jak nie wiesz ile liczyÌ to licz sobie z 20-30 z³ za godzinê pracy imasz rozeznanie ile wzi¹Ì za nietypowe roboty :)
mo¿esz równie¿ przecinakiem rozci¹Ì zgrzewy zale¿y jak trzymaj¹ wyprostowaÌ blaszkê i potem ponownie zgrzaÌ

kosior
Wysłany: 2012-04-29, 20:25   
0
UP DOWN

alucard333 napisał/a:

mo¿esz równie¿ przecinakiem rozci¹Ì zgrzewy zale¿y jak trzymaj¹ wyprostowaÌ blaszkê i potem ponownie zgrzaÌ
:rotfl: :rotfl:

Âżycze powodzenia

ksenonn 
Wysłany: 2012-04-29, 23:52   
0
UP DOWN

a nie Âłatwiej tÂą dziurĂŞ zaspawaĂŚ, po cholerĂŞ siĂŞ pier... z rozwiercaniem zgrzewĂłw..

panlukz
Wysłany: 2012-04-30, 23:44   
0
UP DOWN

o widzicie, pojawiajÂą siĂŞ inne propozycje co do naprawy :)

tak dla sprostowania, ja tego nie bêdê robi³ sam ani nie mam tego zrobiÌ dla kogoœ, to jest moje auto w którym ktoœ wczeœniej nieumiejêtnie próbowa³ wymontowaÌ fotel i nad³ama³ nakrêtke zgrzan¹ od wewn¹trz tego profilu. Prawid³owe odkrêcenie fotela dokoùczy³o dzie³o i mamy dziurê. Szukam fachowca który to naprawi, ale najpierw wola³em zapytaÌ wiêcej osób na forum co o tym myœl¹, bo wiem ¿e z fachowcami bywa ró¿nie i nie chce siê naci¹Ì na nieprawid³ow¹ formê naprawy tego. To chyba tyle :) Dziêki za odpowiedzi.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu